Dodaj do ulubionych

Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem

IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.11.04, 21:54
SUPER!!! Najwyższa pora!!! W końcu będzie można polecieć do Londynu z
Wrocławia, a nie jeździć specjalnie po to do Katowic lub Berlina! Brawo!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: globetrotter Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:27
      "Do tego dojdzie jednak kilka funtów kosztu przejazdu z lotniska Stansted do
      centrum"

Panie Maciejewski, nie można po prostu sprawdzić w sieci??
      (stansted express - £13.80 w jedną stronę, £24.00 powrotny)
      • Gość: Włodek z Poznania zabawne -nie zauważyłeś, że bliżej było do Poznani IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.11.04, 17:25
        czyżby kolejny dowód poznaniofobii przyjaciół z Wrocka?
        • Gość: knarf Re: zabawne -nie zauważyłeś, że bliżej było do Po IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.04, 18:47
          To nie poznaniofobia, po prostu do Katowic z Wrocławia jedzie się autostradą 1,5
          godziny, do Poznania fatalną drogą do 3 godzin. Ja też mając do wyboru Poznan i
          Berlin wolę pojechać pół godziny dłużej do Schoenefeld.
          • Gość: warszawiak ojojoj, ale przyje***es IP: *.aster.pl 22.11.04, 01:20
            zycze sobie w calej Polsce takich fatalnych drog jak z Wroclawia
            do Poznania
            • Gość: Marcin Wrocław-Poznań - 2 godziny. IP: *.g3.pl 22.11.04, 10:11
              No właśnie, po ostatnim remoncie drogi nr 5 i budowie kilku obwodnic, zupełnie
              spokojnie można przejechać ten odcinek w 2h. A chciałbym zobaczyć tę jazdę w
              1,5h z Wrocławia do Pyrzowic... Autostrada nie dokończona, fatalny zjazd w
              Gliwicach, betonowe płyty i centra śląskich miasteczek "do zaliczenia". No i
              Pyrzowice to wcale nie Katowice...
              Do tego jeszcze dochodzi o 15 minut dłuższy lot niż z Poznania.

Trzymajmy tez kciuki za stowarzyszenie "Piątka", które ma na celu budowę drogi
              ekspresowej Pń-Wrocław. Zbliżenie tych miast może tylko pomóc.
              • Gość: rabuch101 Re: Wrocław-Poznań - 2 godziny. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 20:53
                Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Trzymajmy tez kciuki za stowarzyszenie "Piątka", które ma na celu budowę
                drogi
                > ekspresowej Pń-Wrocław. Zbliżenie tych miast może tylko pomóc.

Też popieram budowę "piątki". Będzie z Poznania bliżej na Strachowice :-)
        • Gość: Dave Re: zabawne -nie zauważyłeś, że bliżej było do Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:34
          > czyżby kolejny dowód poznaniofobii przyjaciół z Wrocka?

Zauważyłem, że bliżej do Poznania. Jednak gdy leciałem - cena biletu Air
          Polonii z Ławicy wahała się wtedy w okolicach 400 zł w dwie strony bez opłat
          lotniskowych. Z Berlina znalazłem bilet za ...2 eurocenty w dwie strony.
          Różnica w odległości około 150 km, w czasie dojazdu - około godziny. Jak
          myślisz, co wybrałem i dlaczego? I nie ma to nic wspólnego z poznaniofobią -
          lubię Poznań - studiowałem w nim 5 lat. To po prostu czysty rachunek
          ekonomiczny.
      • Gość: ploszek Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: 81.219.236.* 21.11.04, 18:25
        z nationalexpress bilet do londynu (victoria bus station) kosztuje 6 funtow w
        jedna strone.
        • Gość: Szyszek Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.server.ntli.net 22.11.04, 08:24
          Za 6 funtów to dojedziesz do Stradford. Do Victorii 10 one way, 15 return.
      • Gość: miecio praczyk z Hisroł woza za darmo? IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 22.11.04, 20:06
        > "Do tego dojdzie jednak kilka funtów kosztu przejazdu z lotniska Stansted do
        > centrum"
        >
        > Panie Maciejewski, nie można po prostu sprawdzić w sieci??
        > (stansted express - £13.80 w jedną stronę, £24.00 powrotny)

Z Heathrow jedzie sie do centrum za darmo?
      • Gość: okoooo Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.dsl.pipex.com 23.11.04, 03:23
        Nie jest tak zle, mozna zawsze pojechac abutobusem kursujacym co 15 min. bilety kosztuja okolo Ł8 a w dwie strony Ł15. Czas podrozy w zaleznosci do punktu docelowego to okolo 1 godz. 30.
        Pozdrawiam.
    • Gość: ja Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.11.04, 02:51
      super. wlasnie sprawdzilem marcowe ceny - okolo 161 zl za lot w dwie strony.
      pieknie!
      • Gość: IGLICA Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.11.04, 03:50
        SUPER!!!!!!
        Ceny promocyjne w dwie strony:
        31.14 funtow
        lub 44.38 euro....nizej juz nie moze byc...
        • Gość: bwm Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 10:36
          A czy ktoś może mi wytłumaczyć, jak to możliwe, że do Londynu za 20Euro się
          opłaca, a do Warszawy nie? Bo to jakiś cud finansowy ...
          • Gość: ja Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.11.04, 18:25
            To nie chyba, a na pewno jakiś cud finansowy, IC_PKP do Warszawy ma kosztować prawie tyle co samolot do Londynu.
          • Gość: DeMan Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 21.11.04, 18:17
            Ja Ci wytłumaczę.Bo worząc klientów prawie za darmo do Londymu nakręcają sobie
            klientów na loty z tamtego lotniska do innych miast a korzystamy na tym my bo i
            tak taniej polecieć z nimi do Londynu i z tamtąd do np:Paryża niż niejedną
            naszą tanią linią lotniczą bezpośrednio,poza tym dają możliwości lotu na inne
            kontynenty do miast do których żadne z tanich linii nie latają.Tylko się
            cieszyć i jak w moim przypadku czekać aż zaczną latać z Wawy.
            • Gość: POLY Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.fbx.proxad.net 23.11.04, 15:43
              tak to prawda co mowisz ,tylko ze rynair nie lata z londynu do paryza
              ;-)
          • Gość: harry Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.11.04, 10:39
            proste jak drut. W wawie za drogo wychodzi korzystanie z infrastruktury Okęcia.
            i tyle. A Ryanair to nie Sky Europe, ma swoja siłę nagocjacyjną i nie bedzie
            sie naginał do prowincjonalnych cieciów z wawki, którym sie nadal wydaje, że
            mają monopol na przestrzen powietrzną. prawdopodobnie w poznaniu tez jest za
            drogo, a szkoda , że soię nasi lokalni nie ugieli bo i dojazd do centrum niezły
            i port lotniczy mały ale nowy i bardzo przyzwoity.
    • Gość: robin Jedna jaskółka wiosny nie czyni !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.11.04, 11:09
      tylko jedna linia i jedno połaczenie oto powód do zadowolenia Dutkiewicza,mówi
      o setach tysięcy turystów !!! chyba z księżyca !! gratulacje, apropos anglicy
      na weekend latają do Pragi czeskiej, a nasi do roboty jeżdża autobusami
      • Gość: Palmer Eldr. To wielki sukces Wroclawia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 23:40
        Z nastepujacych powodow:

Ryanair to jest zupelnie inna półka i porównania do airpolonii są zupełnie bez
        sensu. Firna przebiera sobie w ofertach i to burmistrzowie miast Europy są
        stroną "proszącą" w negocjacjach. Jest tak, ponieważ wszystkie miasta, do
        których zaczyna latać Ryanair dostają potężnego ekonomicznego pozytywnego kopa
        (nowi turyści, przychody gastronomii i hoteli, ale też menedżerowie zwłaszacza
        małych i średnich przedsiębiorstw zaczynają częściej odwiedzać dane miasto
        itd.) No i trudny do przecenienia efekt promocji firmy dla tego połączenie
        (Ryanair promując swoje usługi promuje jednocześnie miasto, do którego lata).
        Także zamiast narzekać, trzeba trzymać kciuki za całe przedsiewzięcie.
        Przedstawicielka Ryanair zapowiadala na konferencji, że w razie sukcesu
        połączenia zostanie uruchomione kolejne...
        • Gość: Andrzej, BCN Troszke pracy na (oby wielki) sukces Wroclawia IP: *.go.retevision.es 21.11.04, 23:48
          Jesli miasto/region przygotuja sie do tego - zadbaja o
          bezpieczenstwo /zlodzieje, 'mafie taksowkowe'!/, zakwaterowanie i
          gastronomia /jakosc : cena/ , toalety(!),informacje turystyczna /w roznych
          jezykach/, promowanie turystyki, sklepow, rozrywki , itd itd
          Powodzenia!
    • Gość: wrc tu sie miasto moze wykazac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:07
      Znając urzednikow naszego miasta z Dutkiewiczem na czele pewnie cos spierd... i
      nie bedzie taniego latania. Zaraz wymysla ze to wina wysokich oplat
      lotniskowych itp. Pewnie maja jakis uklad z LOT-em i cos wymysla.
      • Gość: michal Re: tu sie miasto moze wykazac IP: 195.116.94.* 20.11.04, 17:27
        puknij sie w glowe, albo lepiej poznaj temat o ktorym piszesz
    • Gość: zenoz brocholski Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: 80.53.160.* 20.11.04, 17:55
      Nie cieszcie się tak do kwietnia jest jeszcze dużo czasu i może się to jeszcze
      wszystko zmienic gorzej jak zlikwidują tak samo jak airpolonia połączenie do
      Paryża
    • Gość: dominika Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: 200.55.53.* 20.11.04, 18:10
      powiem krotko:WRESZCIE!!!!
    • Gość: erni Z WROCŁAWIA DO 78 MIAST EUROPY !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 20:40
      Połączenie z Wrocławia do Londynu umozliwia kontynuowanie podróży do następnych
      78 miast w Europie !!! Np. mozna teraz lecieć z Wrocławia do Dublina,
      Barcelony, Rodez, Sardyni, oraz wielu innych miejsc.

www.bookryanair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?language=EN
    • Gość: erni SIATKA POŁĄCZEŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 20:41
      www.ryanair.com/
    • Gość: Francuz Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.11.04, 21:41
      Londyn świetnie, ale dajcie jeszcze Paryż. Jest dużo chętnych.
      • Gość: IGLICA Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.11.04, 22:12
        Malkontentow to jak widze nie brakuje...Jak nic nie bylo to zle, teraz jest
        Londyn to znow wszystkim nie pasuje...ludzie troche optymizmu...
    • Gość: greg Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.magma-net.pl 20.11.04, 22:35
      coś ruszyło, ale jeszcze nikt nie wie co?
    • Gość: kkk A Bruksela? kiedy Bruksela?? IP: *.olnet.com.pl 20.11.04, 22:56
      A Bruksela????? kiedy Bruksela????
      • forumowicz8 Re: A Bruksela? kiedy Bruksela?? 20.11.04, 23:32
        ryanair: wrocław > stansted - 3 godz
        stansted express: stansted > londyn - 45 min
        eurostar: londyn > paryż/bruksela - 2,5 godz
        :-)
        i oczywiście masa innych możliwości i połączen lotniczych, w końcu londyn to
        największe miasto w europie
      • Gość: myszol Re: A Bruksela? kiedy Bruksela?? IP: *.netcologne.de 21.11.04, 19:15
        jeste prawie po drodze, mozesz z parasolka wyskoczyc
    • Gość: tramyard Nareszcie ! IP: *.bas503.dsl.esat.net 21.11.04, 02:08
      I warto bylo czekac. Byc moze Ryanair chcial latac do innych miast takich jak
      Warszawa czy Katowice_Pyrzowice ale tamte lotniska juz karty rozdaly (WizzAir,
      Airpolonia, SkyEurope, EasyJet) a Wroclaw ma RyanAir ! Najlepsza z najtanszych
      lini lotniczych i dlatego warto bylo czekac. Teraz bedzie walka o ceny do
      Londynu i tylko my (klienci) na tym zyskamy. Mam tez nadzieje, ze wladze portu
      lotniczego na Strachowicah i miasto Wroclaw nieczego nie spier.... bo bedzie
      lipa. I juz po cichu marzy mi sie mala baza Ryanair we Wroclawiu cos na wzor
      Charleroi czy Frankfurtu_Hahn :) ah. A i mozna juz BOOKOWAC bilety na stronie
      www.ryanair.com - jest juz WROCLAW !!! pewnie niedlugo bedzie tez polska wersja
      jezykowa :) AVE CESAR !!!

p.s. pozdrawiam z Irlandii
      • Gość: Bene Gesserit Re: Nareszcie ! IP: 217.158.130.* 21.11.04, 04:38
        Marzy mi sie polaczenie bezposrednie do Edynburga...Stad dolece najblizej
        kochanego Wrocka- do Pragi. Moze to sie zmieni, mam nadzieje. Mam tez nadzieje,
        ze ekipa nienazartych biurokartow z UM niczego nie spie.., jak to ma w
        zwyczaju, tylko dlatego, ze liczba chetnych do czerpania profitow z inwestycji
        bedzie zbyt dluga i inwestor sie wycofa. Pozdrawiam z Edynburga.
    • Gość: Lukasz Dla mnie na razie najtaniej jest w SkyEurope IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.04, 17:42
      rayn do najtanszych nie nalezy
      • Gość: erni Re: Dla mnie na razie najtaniej jest w SkyEurope IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:44
        Skyeurope nie lata z Wrocławia...
        • Gość: Albano Boczello Re: Dla mnie na razie najtaniej jest w SkyEurope IP: 80.53.160.* 21.11.04, 18:44
          I tak szybko latał nie bedzie
      • Gość: tom Re: zdzierstwo - widzieliscie oplaty lotniskowe IP: *.server.ntli.net 21.11.04, 21:23
        34uro za powrotny bilet, easyjet 15 Euro za powrotny, bez pytan
    • Gość: Basia Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: 212.244.72.* 21.11.04, 19:14
      Switnie, jestem bardzo zadowolona!! Zaoszczedze w ten sposob duzoczasu!
    • Gość: erni MOZNA JUZ BOOKOWAĆ BILETY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 19:23
      Mozna juz Bookowac bilety. Loty od 24 marca.

www.bookryanair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi?language=EN
    • Gość: Jasio Re: LOT na zielon trawke IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 19:51
      Brawo, w koncu sie doczekalem. W przeszlosci bylem wielokrotnie "narzniety"
      przez slawny LOT. Przy ewidentnym braku konkurencji firma ta dziala jak za
      komuny. Proponowane mi ceny: Londyn - Warszawa 450$, Warszawa - Wieden 700$!!,
      Gdansk - Wroclaw 400$.
      Oooo! Ma pan nadwage!!! Przeciez jest to czesc mojej trasy
      miedzykontynentalnej! Nic nie szkodzi. 200 dulcow ekstra albo nie lecimy.
      Na pochybel firmie LOT, a dyrektorow na wczesniejsza emeryture.
      • Gość: LUK Re: WiZZAir upada IP: *.server.ntli.net 21.11.04, 21:20
        bo nikt z Wroclawia i Krakowa juz nie bedzie jezdzil do Pyrzowic
        • Gość: obi Re: WiZZAir upada IP: *.com.pl 22.11.04, 15:15
          Z Krakowa są nawet 4 loty do Londynu dziennie Stansted, Gatwick, Luton): 1x
          SkyEurope, 1xLOT, 1x EasyJet i trzy razy w tygodniu British Airways. Nie musimy
          nigdzie jeździć. Kraków to jedyne polskie (duże) miasto atrakcyjne
          turystycznie.
    • Gość: ll Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.server.ntli.net 21.11.04, 19:54
      WIZZAir - bye, bye - WIZZAir upada
    • Gość: Pavvel Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.bphpbk.pl 21.11.04, 20:14
      Hm, jak zwykle redaktorzy piszący o technice - wiedzą, e dzwoni, ale nie bardzo
      wiedzą w którym kościele ;)

RyanAir ma 74 samoloty.
      W tym wspomnianych 737-800 ma 55. Prócz tego operuje na 13 737-200 i 6 737-300.

wiec z liczb i faktów zgadza się właściwie tylko to, że Ryan lata Boeingami
      737 ;)

Dane ze strony www.ryanair.com - każdy może sprawdzić......
    • Gość: ja Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.11.04, 20:20
      kurcze, jakby juz od 24.03 latali do frankfurtu-hahn to by mi bardzo pasowalo :).
    • Gość: krakus Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:51
      nasz kochany tradycyjny kraków jeszcze raz uchroni się przed zmianami :(
      • Gość: milo Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 00:06
        jedna mała sugestia. nie wszystkie bilety są w magiocznej cenie 30ileś tam w
        dwie strony. jest to pewna pula biletów i trzeba wykupić odpowiednio wcześniej.
        nie wiem czy wierzyć czy nie w ta liczbe 70%. chciałbym TAK. a czyjaś radość że
        wizzair ma paść jest głupotą. cieszę się z konkurencji, cieszę się że Ryan air
        wchodzi do Wrocka (piszę z Katowic) i inny miastom życze "wizzairów" i
        innych "ryanairów" bo ilość linie czyli konkurencja tylko nam - klientom na
        dobre wyjdzie.
        Wrocławowi gratulujemy Ryanair-a
    • Gość: ROBLAD Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.11.04, 02:06

A CO Z TANIMI LINIAMI PRZEZ ATLANTYK ?

CZ SA JUZ JAKIES KONKRETY ?
    • Gość: grr proponuje wrocek-frankfurt!!! IP: *.kgu.de 22.11.04, 02:11
      ludzie sie teraz autobusami tluka po nocach zeby zdazyc na samolot z frankfurtu
      w swiat a jak wiadomo frankfurt to wielki hub! nawet jesli wezmiemy pod uwage
      fakt,ze zeby dostac sie z hahn do fraport, trzeba poswiecic 12euro i 1,5h jazdy
      autobusem to i tak jest to alternatywa w stosunku do pieprzonych autobusow
      miedzynarodowych z polski, zapchanych i ciagle smierdzacych (niestety)...
    • Gość: grr bilet polskiego lot-u wrocek-frankfurt 480euro... IP: *.kgu.de 22.11.04, 02:19
      • dunia77 Re: bilet polskiego lot-u wrocek-frankfurt 480eur 22.11.04, 17:03
        Za 250 euro tez da sie kupic, no i leci sie do FRA, a nie HHN.
        Ale Ryan i tak bedzie duuuuzo taniej (przynajmniej poza weekendem)
    • Gość: zadowolona Re: Nowe tanie połączenie lotnicze z Londynem IP: *.cm-upc.chello.se 22.11.04, 08:05
      Mam nadzieje na tanie i czeste loty ze Sztokholmu do Warszawy i innych miast
      Europy wschodniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka