Dodaj do ulubionych

teatralny reality show

IP: 195.117.149.* 09.05.02, 15:03
Ciekawi mnie czy Pułka nawet nie mając koncepcji na zjechanie musi to robić
nawet kiedy nie wie jak ? Byłam na "nożyczkach" i nigdy nie uwierzę, że nawet
taka wyżyna intelektualna jak nasz "recenzent" nie bawił się dobrze ! Bo po to -
w moim przekonaniu - ten spekakl powstał. Inaczej - panie recenzencie -
prywatny teatr w tym kraju nie miałby racji bytu ! To naprawdę żenujące czytać
z pióra tego - skądinąd inteligentnego - człowieka zwykłe naciągactwa i krytyki
za wszelką cenę - ściślej za 1,6 zł...Słabiutko, oj słabiutko...
Obserwuj wątek
    • szarykot Re: teatralny reality show 09.05.02, 16:47
      o kurcze! przegapiłem recenzję Pułki (może to i dobrze). na nożyczkach z racji
      posiadanych możliwości byłem dwa razy i wybieram się jeszcze nie raz (może w
      końcu wybiorą fryzjera). moim zdaniem spektakl jest lepszy od Maydaya (Lulek!!!
      jest po prosu wspaniały !!!)
    • szarykot Re: teatralny reality show 09.05.02, 16:56
      znalazłem w sieci... naprawdę, ciężko to czytać. pan Pułka ma jakieś baaaaardzo
      dziwne wymagania co do spektakli.

PS. oglądałem spektakl razem z nim, ale nie zbiłem, bo nie wiem nawet, jak
      wygląda :P
      • mastat Re: teatralny reality show 09.05.02, 18:03
        Ja "Nożyczek" jeszcze nie widziałem (niestety) ale p. Pułka
        sprawia wrażenie, że jakby na coś nie ponarzekał to by chyba
        padł:( Poza tym, jest to pierwsza opinia negatywna jaką
        przeczytałem o tym spektaklu.
        pozdrawiam!
    • Gość: Jarosz Cieniutko, "Gazeto"... IP: *.vogel.pl 09.05.02, 18:02
      Czepiasz się, "Gazeto", spektaklu piórem swego nadwornego recenzenta, a nie
      wiesz nawet, kto go wyreżyserował. W stopce - Marcin Sławiński, w tekście -
      Maciej Sławiński. Porażka!

PS Prawidłowa odpowiedź to Marcin Sławiński.
      • szarykot Re: Cieniutko, 09.05.02, 18:04
        na pewno nie robili stopek pod recenzjami u Mariana :)
        • Gość: Jarosz Re: Cieniutko, IP: *.vogel.pl 09.05.02, 18:06
          Masz rację, Szrykotku - na pewno nie ;-)))

Pozdrawiam! :-)))
        • Gość: neska Re: Cieniutko, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.02, 19:20
          Jakiego Mariana? Krzykalewskeigo. czepiacie się "imionówki" a nie meritum. Tez
          byłam. Dabrowski był żenujący. Reczek jakby grał w teatrze amatorskim. A p. P
          napisał rzecz solidnie i uczciwie. Zachwycił się Lulkiem - jak inni, pochwalił
          Krukówne. Ja się z nim zgadzam - to znaczy, po 11 września, po Palestynie mnie
          tez nie bawią żaerty z truopów w żadnej postaci.
          • Gość: Jarosz Re: Cieniutko, IP: *.vogel.pl 09.05.02, 19:43
            Uderz w stół, a Skierka się odezwie.
          • Gość: Wiktor Re: Cieniutko, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 20:28
            Jeżeli nie bawią cię komedie kryminalne to po co wybralaś się na ten
            spektakl.Przecież treść nie była spowita tajemnicą, wystarczyło przejrzeć " co
            jest grane" ( www.cjg.pl) aby dowiedzieć się o wszystkim.
            • Gość: neska Re: Cieniutko, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.02, 22:58
              dobra, idzcie na swoich ulubionych Ad Spectatores i kadźcie sobie nawzajem!
              • Gość: Wiktor Re: Cieniutko, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 10:16
                Gość portalu: neska napisał(a):

> dobra, idzcie na swoich ulubionych Ad Spectatores i kadźcie sobie nawzajem!

Po co od razu się obrażać.Jesli chodzi o mnie to nikomu nie kadzę. Jesli wybieram
                się ( minimum raz w tygodniu)do teatru czy też kina zawsze to planuję i staram
                się znależć jakieś informacje o tym co będę ogladał.Co do Ad Spectatores to Kobra
                podobała mi się , Rzecz o życiu nie i wcale tego nie ukrywałem na forum.Miałem
                zamiar zobaczyć Tragedie..., ale po premierowe opinie wstrzymały mnie. Poczekam
                aż się trochę ograją z tym spektaklem, a w międzyczasie jest tyle ciekawych
                innych spektakli do obejrzenia,gorzej z czasem.
                Pozdrawiam
        • Gość: p Re: Cieniutko, IP: *.arcor-ip.de 10.05.02, 12:28
          > na pewno nie robili stopek pod recenzjami u Mariana :)

Przestan! do dzisiaj po nocach mi sie to sni!
          • Gość: neska Re: Cieniutko, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 13:36
            każdy chce snic - ale kto to był ten Marian?
            • szarykot Re: Cieniutko, 10.05.02, 15:09
              polonista... legendarny poniekąd
              • Gość: neska Re: Cieniutko, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 16:28
                Dzięki!
              • Gość: Tirsa Kociaku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 16:37
                Ja też chcem na Nożyczki.... nooo.... ploooosiem :-)))
                • szarykot Re: Kociaku!!! 10.05.02, 16:47
                  ojoj Tirsa, strashnie mi przykro, ale to jest tzw. impreza obca i nic nie mogę
                  załatwić :( jedyne wyjście to wykosztować się na bilet...
                  • Gość: Tirsa Re: Kociaku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 20:58
                    szarykot napisał(a):

> ojoj Tirsa, strashnie mi przykro, ale to jest tzw. impreza obca i nic nie mogę
                    > załatwić :( jedyne wyjście to wykosztować się na bilet...

no trudno... zresztą na bilet mnie stać ;-)...
                    potrzebuję raczej bodźca w postaci kogoś, kto mnie zmobilizuje do wyjścia z
                    domu :-)))
                    • Gość: stary Re: Kociaku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 23:34
                      Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> szarykot napisał(a):
                      >
                      > > ojoj Tirsa, strashnie mi przykro, ale to jest tzw. impreza obca i nic nie
                      > mogę
                      > > załatwić :( jedyne wyjście to wykosztować się na bilet...
                      >
                      >
                      > no trudno... zresztą na bilet mnie stać ;-)...
                      > potrzebuję raczej bodźca w postaci kogoś, kto mnie zmobilizuje do wyjścia z
                      > domu :-)))

Może byc marny policjant? ;)
                      • Gość: Tirsa Re: Kociaku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 23:42
                        oujacie.... no jak mnie nawet Miłek na spektakl namawia ;-)....
                        • Gość: stary Re: Kociaku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 23:49
                          Więc? ;)))))
                          • Gość: Tirsa Re: Kociaku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 23:52
                            Gość portalu: stary napisał(a):

> Więc? ;)))))

Miłek, to przypomnij kiedy gracie, bo mi się nie chce po sieci grzebać :-)
                            I czy są problemy z biletami....

• Gość: stary Re: Kociaku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 23:58
                              Gramy 29, 30 , 31 maja. Kłopotów z biletami jeszcze nie ma, ale wiele osob odgraża sie, że przyjdzie sobie popatrzeć, jak stoję i milczę, więc może być różnie... Pozdr. stary :))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: Tirsa Re: Kociaku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.02, 00:04

> Gramy 29, 30 , 31 maja. Kłopotów z biletami jeszcze nie ma, ale wiele osob odg
                                > raża sie, że przyjdzie sobie popatrzeć, jak stoję i milczę, więc może być różni
                                > e... Pozdr. stary :))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to może da sie załatwić, by bilety na hasło "Tirsa" leżały w kasie
                                zarezerwowane?? :-)))
                                i w ogóle, to możliwe jest, by zabójcą był policjant??? ;-)

• Gość: stary Re: Kociaku!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.02, 00:10

> Gość portalu: stary napisał(a):
                                  >
                                  > > Gramy 29, 30 , 31 maja. Kłopotów z biletami jeszcze nie ma, ale wiele oso
                                  > b odg
                                  > > raża sie, że przyjdzie sobie popatrzeć, jak stoję i milczę, więc może być
                                  > różni
                                  > > e... Pozdr. stary :))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                  >
                                  > to może da sie załatwić, by bilety na hasło "Tirsa" leżały w kasie
                                  > zarezerwowane?? :-))) Da się! Ile? Dwa?
                                  > i w ogóle, to możliwe jest, by zabójcą był policjant??? ;-)
                                  Nie wiem, co odpowiedzieć... ;) Pozdr. ;))))))
                                  • kinga!!! Re: nożyczki... 11.05.02, 10:25
                                    Byłam na "Nożyczkach" jeszsze przed premierą i były wspaniałe, zabawa na
                                    całego, a reakcja Pułki mnie juz nie zdziwila , jednak przykro mi sie zrobilo
                                    gdyz o wstręttnych "oczyszczonych" Pułka tak ładnie napisał , a o lekkim
                                    przyjemnym i oryginalnym przedstawianiu napisał jakby mu sie nie chiało chodzic
                                    do teatru Polskiego tzn.Poniedziałkowego TO NIECH NIE CHODZI!!!
                                    Pozdrawiam
                                    i polecam "Szalone Nozyczki" !!!
                                    :)
                                  • Gość: Tirsa Stary.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.02, 11:58
                                    Miłek, to ja wstępnie zaklepuję dwa na 30 maja :-)
                                    ale myślę, że jeszcze spotkamy się na forum przed tą datą, by potwierdzić :-)

pozdrawiam
                                    • Gość: stary Re: Tirsa... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.02, 13:50

> Miłek, to ja wstępnie zaklepuję dwa na 30 maja :-)
                                      > ale myślę, że jeszcze spotkamy się na forum przed tą datą, by potwierdzić :-)
                                      >
                                      > pozdrawiam

O.K. Pozdrawiam!
                                      • szarykot Re: Tirsa... 12.05.02, 12:45
                                        czy ja dobrze dedukuję, że Miłek vel Stary = Miłogost Reczek?
                                        • Gość: stary Re: Tirsa... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 23:25
                                          szarykot napisał(a):

> czy ja dobrze dedukuję, że Miłek vel Stary = Miłogost Reczek?
                                          Yhm. ;)

• Gość: Tirsa Re: Tirsa... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 23:51

> Yhm. ;)
                                            >

małomówny, jak na policjanta przystało ;-)))
                                            • Gość: stary Re: Tirsa... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 23:23
                                              Rezerwacja dokonana. Pozdr. :))
                                              • Gość: Tirsa Re: Tirsa... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 23:32

> Rezerwacja dokonana. Pozdr. :))

Rozumiem, że mam podejść do kasy i scenicznym szeptem, rozglądając się nerwowo na
                                                boki, wydukać "dwa dla Tirsy"? ;-)))
                                                Można przed samym spektaklem, czy wcześniej??

Dziękuję!!! :-))))

• szarykot Re: Tirsa... 15.05.02, 17:02
                                                  a kiedy idziesz? zresztą nieważne, i tak w tym dniu będę sprawdzał bilety :)
                                                  • kinga!!! STRONA TEATRU PONIEDZIALKOWEGO 15.05.02, 22:03
                                                    ZAPRASZAM NA STRONKE TEGO TEATRU
                                                    www.teatrponiedzialkowy.prv.pl
                                                    strona jeszcze w budowie ale zawsze warto zajrzeć
                                                    pozdrawiam!
                                                • Gość: stary Re: Tirsa... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.02, 21:07

> Gość portalu: stary napisał(a):
                                                  >
                                                  > > Rezerwacja dokonana. Pozdr. :))
                                                  >
                                                  > Rozumiem, że mam podejść do kasy i scenicznym szeptem, rozglądając się nerwowo
                                                  > na
                                                  > boki, wydukać "dwa dla Tirsy"? ;-)))
                                                  > Można przed samym spektaklem, czy wcześniej??
                                                  >
                                                  > Dziękuję!!! :-))))
                                                  >

Możesz wczesniej (w Polskim lub Kameralnym)lub na godzinę przed spektaklem na miejscu tj. na Swiebodzkim. Pozdrawiam! :))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka