Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie - restauracja PIRAMIDA we Wrocławiu!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 16:27
Często jadałem w Piramidzie - byłem zawsze BARDZO, BARDZO zadowolony.
Ostatnio byłem tam 3 miesiące temu.
Dzisiaj poszedłem (Św. Mikołaja 8/11) i nie mogłem uwierzyć!!!!
Po pierwsze - cenę mojego ulubionego dania (stek wołowy na ostro) podnieśli z
25 do 31 zł. a porcja jaką dostałem to 1/4 tego co pamiętam! A gramatura w
karcie to chyba podaje potrawe razem z wagą talerza i sztućców!!! Kelnerka na
moje pytanie o RZECZYWISTĄ gramaturę potrawy baaaardzo się zaczerwieniła i
zaczęła mówić że "na grillu wszystko się kurczy" No ale chyba nie z
deklarowanych w karcie 600g do 250!!!!

Po drugie - CHRZCZONE PIWO!!! Ja wiem jak powinien smakować Żywiec, ale ten
który mi podano miał chyba ze 30% wody!
Bardzo lubiłem ten lokal, ale po dzisiejszej wizycie czuje sie OSZUKANY i
zniesmaczony. NIGDY już tam nie przyjdę. I nikomu nie polecam. Nie wiem co
spowodowało tak drastyczną zmianę na gorsze, ale to poprostu żenujące... :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: Encuklopedia Re: Ostrzeżenie - restauracja PIRAMIDA we Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 16:42
      Piramida to horror, szczególnie ta na Łaciarskiej, dostaliśmy tam niedawno dwie
      niedosmażone pizze, z surowym ciastem!
      • Gość: ktoś re: ostrzeżenie - restauracja Piramida we wrocław IP: *.internetunion.pl 15.06.15, 15:43
        hmmmm.... tylko, że we Wrocławiu Piramida jest przy Wita Stwosza ( a nie Łaciarskiej), no i w menu nie ma pizzy ...
        • Gość: Mruk Re: re: ostrzeżenie - restauracja Piramida we wro IP: *.218.146.194.generacja.pl 15.06.15, 20:17
          widzę, że jest moda na odgrzebywanie tematów z przed 11 lat
    • Gość: alojz Re: Ostrzeżenie - restauracja PIRAMIDA we Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.04, 17:15
      Cy to nie właściciel tejże staranował rowerzystę niedawno...bo jak tak to
      moze....zbierają na wykup z celi?
      Ja o piramidzie miałem swego czasu dobre zdanie...hmmm cóż musze się tam
      przejść, posmakować....
      • Gość: zjadacz Re: Ostrzeżenie - restauracja PIRAMIDA we Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.04, 18:40
        > Cy to nie właściciel tejże staranował rowerzystę niedawno...bo jak tak to
        > moze....zbierają na wykup z celi?
        szukasz sensacji.nie ten.

> Ja o piramidzie miałem swego czasu dobre zdanie...

ja tez ale to bylo bardzo dawno jak zaczynali ... a pozniej im szybko przeszlo
        bo po co sie starqac o klientow jak juz sa - ja ich olalem :-p
        • Gość: Food Lokalnie. Najlepiej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 19:18
          A wiecie co?
          Niewazne co daja w Piramidzie.
          Niewazne co daja w innej sieciowej zarciowni.
          Zauwazcie czasem ze na Waszym osiedlu, na Waszej ulicy jest jakas zarciodajnia.
          Pizzeria, Kebab, Plackarnia czy inne cholerstwo.
          Wejdz, czlowieku, sprobuj, albo zamow do domu.
          I sprawdz. I dowiesz sie ze pizza z Twojej osiedlowej pizzerii, kosztujaca czasem i 4 - 5 zl, albo
          wypasny obiad kosztujacy 9 zl jest lepszy od centralnie ustalanej gramatury, skladnikow itp, itd.
          Sprawdzilem. Skosztowalem. Jest pare przyjemnych miejsc w ktorych daja zaszalec kubeczkom
          smakowym, a ktorych to miejsc nie znajdziecie w dwuszpaltowych reklamach czy jako sponsora audycji
          radiowo-telewizyjnej. Oni po prostu robia swoje...
          A konkretnie?
          Na Nowym Dworze - Dalida. Na Szkockiej bodajze.
          Na Kuznikach - Pizzeryjka na osiedlu, ulicy nie pamietam.
          Na Krzykach - znany zapewnie niejednemu glodomorowi Bar 131 na Powstancow Sl (filia znajduje sie
          na Teczowej)
          W Srodmiesciu - Kurcze Pieczone na Jednosci Narodowej - co oni wyrabiaja z kurczakiem... Kurczocha
          Smakowitego mozna by kilogramami wchlaniac..

Mozna by tak dlugo i namietnie wymieniac.
          Ale musze isc cos przegryzc, bo zglodnialem.
          Wiec niechaj ktos dokonczy za mnie te liste... :)

No pohybel sieciowkom!
          Popieraj Lokalnego Restauratora!
          :)
          • Gość: zyta Re: Lokalnie. Najlepiej.Popierajmy swoich sąsiadów IP: *.wroclaw.mm.pl 05.12.04, 19:29
            • Gość: and A Dlaczego ma być dobra? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.04, 19:41
              Skoro załogę i kelnerów zwalniają, to i się żarcie popsuło. Normalka chyba
              • Gość: Nat Re: A Dlaczego ma być dobra? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.12.04, 20:14
                To jeszcze ja :))

Petra Gyros przy Legnickiej (na osiedlu mówimy na to Bin Laden) i Pizza Bravo
                przy Astrze :) Baaardzo polecam :)

Nat
                • Gość: :) Nastepne IP: *.crowley.pl 05.12.04, 20:20
                  Arrivo w Bielanach Wroclawskich...
                  Lokalowo moze nie najbardziej na swiecie, ale zarciowo i z dostawa do domu - rewelka.
                  Filet z kurczaka z grilla z frytkami lub ziemniakami oraz bukiet surowek - 11 zl.
                  Pizza - 7-20 zl
                  No i dowoza. Ale tylko w okolicach Bielan. Do Wroclawia boja sie wjechac. Ciekawe dlaczego...
          • Gość: laucek Re: Lokalnie. Najlepiej. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.04, 20:15
            Kebab hut jest blisko <mnie> i smacznie
            PRL :)
          • kklement Pub - restauracja "Lissa" w Leśnicy 05.12.04, 21:11
            Przy głównej ulicy w Leśnicy. Dość klimatyczne miejsce, wystrój "retro" - w
            ciemnym drewnie. Części pubowej specjalnie się nie przyglądałem. Część
            restauracyjna dość surowa, ale fajna. Na stołach stoją pięciolitrowe baryłki na
            piwo ( w drewnianej, "beczkowej" obudowie ), można zamówić ich napełnienie -
            nie pamiętam dokładnie ile to kosztuje, ale odnotowałem w pamięci, że się
            opłaca :) Jedzenie bardzo smaczne, w nierujnującej cenie ( ale uwaga - to nie
            jest taka tania żarłodajnia jak np. "Kurna Chata" ). Minusem jest telewizor z
            VIVĄ i tym podobnymi ( można załapać się np. na Britney i zaliczyć cofkę ;) ).
            Na sali restauracyjnej stoi też stół bilardowy, co jest pomysłem średnim, ale
            dobrze komponującym się z tymi baryłkami na stole :)
            Jako dodatkową atrakcję warto wspomniec możliwość obejrzenia przez okno z ulicy
            pracę szefa kuchni :) Daje to gwarancję przyzwoitego obchodzenia się z
            przygotowywanym jedzeniem :)

Opisany powyżej lokal szczerze polecam !
    • Gość: bonczek Re: Ostrzeżenie - restauracja PIRAMIDA we Wrocław IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.04, 21:29
      To mnie zmartwiłeś.Przynam szczerze, że bardzo sobie ów lokal chwaliłem i
      miałem tam możliwosc wiele razy gościć.Oczywiście pójdę do Piramidy podczas
      najbliższego pobytu we Wrocławiu i sprawdzę to o czym piszesz.
      Pozdrawiam
      bonk
      • Gość: kklement Re: Ostrzeżenie - restauracja PIRAMIDA we Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:32
        Zjedz też gó.., bo mówili, że smakuje jak gó.., ale ty się musisz przekonać
        samemu. Uczyli nas na studiach o takim modelu neuorotycznym - "empirysta prosty".
      • Gość: zgadnij Re: Ostrzeżenie - restauracja PIRAMIDA we Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:37
        Bonczku, to Ty żyjesz? Jam we śnie chyba!
    • jahreshka Re: Ostrzeżenie - restauracja PIRAMIDA we Wrocław 06.12.04, 09:08
      A ja byłam w Piramidzie (tej przy św. Mikołaja) w zeszłą sobotę i JESTEM BARDZO
      ZADOWOLONA. Co prawda nie zamawialiśmy ani steku, ani piwa... Niemniej to, co
      konsumowaliśmy nie odbiegało od "normy". Bywam tam średnio raz w miesiącu i
      naprawdę w sobotę nie miałam powodów do narzekania. I w przeciwieństwie do
      Andrzeja pójdę tam nie jeden raz jeszcze.
      A po drugie - nigdy nie mów nigdy :-)

pozdrawiam!
    • Gość: matka.polka Re: Ostrzeżenie - restauracja PIRAMIDA we Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 09:17
      Tak to prawda,ze w piramidzie zrobil sie syf,po tym zarciu boli mnie
      zolądek,porcje są o wiele mniejsze niz kiedys.Hm ale tak to jest,dlatego ja
      zawsze bede promowac swoją kuchnie,pierozki mmmmm,pychotka i pizze robię
      niekiepską;)zapraszam zapraszam tylko z piwkiem wpadajcie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka