Dodaj do ulubionych

BEZROBOCIE ROŚNIE - GDZIE POMARAŃCZOWI?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 00:52
Studenci, którzy bronią demokracji na Ukrainie. Może powalczą w Polsce o
zatrudnienie dla siebie
Obserwuj wątek
    • Gość: Tunezja@ Re: BEZROBOCIE ROŚNIE - GDZIE POMARAŃCZOWI? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 01:47
      Organizacje studenckie są od popierania demokracji a nie od pochodów
      pierwszomajowych.
    • Gość: Jazzek Re: BEZROBOCIE ROŚNIE - GDZIE POMARAŃCZOWI? IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 09.12.04, 10:13
      A co robią Twoi czerwoni w rządzie? Z sercem po lewej stronie?
      • Gość: Ditran A co ma rząd do bezrobocia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 12:39
        Rząd już dawno spełnił prośby pracodawców i zmienił kodeks pracy na niekorzyść
        pracownika. To nie rząd zawalnia ludzi, ale pracodawcy. A jeśli chodzi o SLD,
        to nie widzę związku miedzy nimi a lewicą. Dla mnie lewica to tylko Ikonowicz.
        • Gość: bitkonwerter Re: A co ma rząd do bezrobocia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:59
          >A jeśli chodzi o SLD,
          > to nie widzę związku miedzy nimi a lewicą. Dla mnie lewica to tylko Ikonowicz.

To wskaż świetlaną drogę bezrobotnym itp.na kogo mają głosować.Jak do tej pory
          poparcie dla jego partii z niejasnych powodów można mierzyć ino w promilach.
          • Gość: Ditran Niech mierzą w promilach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 15:43
            Mi to nie przeszkadza.
        • Gość: Jazzek Re: A co ma rząd do bezrobocia? IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 10.12.04, 15:32
          He, to całkiem inaczej niż u mnie, bo dla mnie lewica dochodzi aż do PiS-u,
          zresztą LPR też ma zboczenie socjalne.
          Czy PZPR to była lewica Twoim zdaniem? Czy ówczesny ustrój to już ideał
          lewicowości, czy jakiś lepszy przykład z historii podasz?
    • Gość: jakub.s Re: BEZROBOCIE ROŚNIE - GDZIE POMARAŃCZOWI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:23
      > Studenci, którzy bronią demokracji na Ukrainie. Może powalczą w Polsce o
      > zatrudnienie dla siebie

a co ma piernik do wiatraka? Praca u nas jest, wystarczy byc odrobine przedsiębiorczym. A na Ukrainie demokracja musi zastąpic oligarchie. To 2 rozne sprawy
      • Gość: Ditran Straszne bzdury pelciesz kolego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 12:46
        Kapitalizm, demokracja, socjalizm, czy inne gó.. ma wiele wspónego z nieładem
        w kraju. Dziś polowa polaczków klnie na Wałęsę - zastanów sie dlaczego. Zresztą
        nie każdy jest przedsiębiorczy. Jeśli uważasz, że demokracja jest najważniejsza
        to jedź do wschodnich województw Polski i wytłumcz to niedożywionym dzieciom. A
        za 3 lata pojedź na Ukrainę i zrób to samo. - Powiedz im, kochane dzieci to
        nic, że jest głód a wasi rodzice nie mają pracyi siedzą za kradzież złomu w
        więzieniach. Najważniejsza jest demokracja.
        • Gość: jakub.s Re: Straszne bzdury pelciesz kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:35
          Lepszy jest socjalizm, gdzie polowa haruje na drugą połowe? Lepszy jest socjalizm, gdzie ci przedsiebiorczy i myslący są tak obdzierani przez drugą połowe nicnierobiących, ze nawet im przestaje sie chcieć? Dziękuje panu bardzo za cos takiego
          • Gość: Ditran Do kolego Jakuba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 21:10
            Pomyliłeś chyba kapitalizm z socjalizmem, bo wtedy wszyscy pracowali a dziś
            panuje 20 procentowe bezrobocie. Każdy chciałby pracować, ale niestety,
            kapitalizm nie daje tego przywileju.
            • mr_pope Re: Do kolego Jakuba 09.12.04, 22:12
              Pomyliłeś chyba pracę z zarabianiem. W Chinach jest jej pod dostatkiem.
            • Gość: Gocha Re: Do kolego Jakuba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 23:16
              Teza, że każdy chciałby pracowac jest, delikatnie mówiąc, przesadzona. Każdy
              chciałby mieć pieniądze
              • Gość: Ditran Ty pewnie być chciała mieć złoto IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 23:36
                Ja chciałbym pracowac i mieć pieniądze. Powiem ci jeszcze, ze zarobione uczciwą
                pracą.
                • mr_pope Re: Ty pewnie być chciała mieć złoto 10.12.04, 10:47
                  A jaka to jest uczciwa praca?
                  • Gość: Ditran Każdy wie jaka to jest uczciwa praca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 16:51
                    • mr_pope Re: Każdy wie jaka to jest uczciwa praca 10.12.04, 22:46
                      Ja nie wiem jaka to wg Ciebie jest uczciwa. Napiszesz czy będziesz się droczyć?
                • es_wu Rada dla Ditrana 10.12.04, 17:44
                  Gość portalu: Ditran napisał(a):

> Ja chciałbym pracowac i mieć pieniądze. Powiem ci jeszcze, ze zarobione
                  > uczciwą pracą.

A weź towarzyszu pojedź do Korei Północnej. Tam wszyscy uczciwie pracują, nie
                  ma bezrobocia, nie ma kapitalizmu, demokracji też nie ma itp. Czułbyś się jak w
                  siódmym niebie.

Pozdrawiam,
                  SW
                  • Gość: Ditran Jesteś złodziejem SW? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 20:21
                    Że wstydziesz się uczciwej pracy? I powiem ci jeszcze coś. Znajoma wróciła
                    teraz z USA i wiesz co powiedziała - że to nie jest kraj dla uczciwych ludzi.
        • Gość: śrh Re: Straszne bzdury pelciesz kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:25
          Skoro rodzice tych dzieci nie potrafią samodzielnie zarabiać, to kto jest
          winny? Ja? Zapie..m od rana do nocy, żeby opłacić wszystkie ZUSy, PITy i
          inne podatki, a nieroby mordę drą, że nie mają kasy na jabole, i tylko bachory
          robią hurtowo! A mnie stać na utrzymanie tylko jednego dziecka, przez tych
          nierobów! Rząd z kolei generuje wyższe bezrobocie podnosząc ciągle podatki, na
          żądanie pieprzonych lewaków, takich jak Ty! Won na Białoruś, pasożyty, dajcie
          normalnym ludziom spokojnie zapracować na swoje utrzymanie! A jak ktoś "nie
          jest przedsiębiorczy", to niech się nauczy, w dawnych czasach takie lenie
          zdychały z głodu, bo nie potrafiły sobie nawet mamuta na obiad upolować.
          • Gość: Ditran Do kolego śruta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 21:08
            Na szczęście dziś nie trzeba polowac na mamuty. A tacy ludzie jak ty świetnie
            sobie radzili w PRL-u, byli poprostu partyjnymi kanaliami albo klawiszami w
            więzieniach. Twój pierd...lony kapitalizm wykańcza pół Polski a ty twierdzisz,
            że wszystko jest ok? Wyjdź człowieku na ulicę.
            • mr_pope Re: Do kolego śruta 10.12.04, 10:54
              Twój przyjemny socjalizm, komunizm, trockizm i maoizm wykończył cały blok
              socjalistyczny, Chiny, Azję Południowo-Wschodnią i Mogolię. Wykańczał
              niezaleznie od narodu, od klimatu. A pierd...lony kapitalizm? Wyjdź człowieku na
              ulice w Estonii, Czechach albo Chorwacji i powiedz, że żyje im się gorzej niż
              pod opieką państwa.
              • Gość: Ditran Nie mam zamiaru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 16:58
                Mieszkam w POlsce. Nie obchodzi mnie Estonia, czy Ukraina. Nie podzielasm też
                zdania, że tam jest cacy i wszyscy kochają kapitalizm - to jakaś bzdura.
                • mr_pope Re: Nie mam zamiaru 10.12.04, 22:49
                  A ja mieszkam we Wrocławiu. Co mnie obchodzi reszta kraju?
                  • Gość: Ditran Dokładnie popieram, co mnie obchodzi reszta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 01:25
        • Gość: wojtek Re: Straszne bzdury pelciesz kolego IP: *.mat.univie.ac.at 09.12.04, 19:25
          > to jedź do wschodnich województw Polski i wytłumcz to niedożywionym dzieciom

No teraz to zes Pan tak walnal jak lbem w sciane (wschodnia)!
          Najwiecej niedozywionych dzieci nie jest na scianie wschodniej tylko tam gdzie
          byly pgr-y! Okazalo sie niedawno na przyklad, ze ta wschodnia Polska znacznie
          lepiej ksztalci swoje pociechy niz ta "odzyskana". A jedyna plama na wschodzie
          to Bieszczady, gdzie po przesiedleniach tez socjalizm swoje pietno odcisnal.

Powiedz Pan choc raz cos z sensem.
    • Gość: Platformers Re: Apel do Ditrana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 15:54
      Szanowny Kolego. Zwracamy się z gorącą prośbą o zawieszenie do końca br wezwań
      do młodzieży o uliczne demonstracje, ktore mogłyby naruszyc bezpieczeństwo
      kraju. 26 bm. odbędą sie demokratyczne wybory na Ukrainie, na które
      chcielibyśmy posłać jak najwięcej młodzieży studiującej na studiach dziennych.
      Jeżeli będą oni zajęci organizacją demonstracji i wieców to kto pojedzie?
      Ponadto jest olbrzymia szansa na przejęcie władzy przez PO i PiS. Do tego
      jednak jest konieczne opracowanie spójnego programu gospodarczego. Tego się nie
      da zrobić w atmosferze niepokojów społecznych, wieców i demonstracji. Dlatego
      cisza i spokój może nas uratować. Liczymy na pozytywny odzew kolegi.
      Pozdrawiamy serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka