Gość: Ditran IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 00:52 Studenci, którzy bronią demokracji na Ukrainie. Może powalczą w Polsce o zatrudnienie dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tunezja@ Re: BEZROBOCIE ROŚNIE - GDZIE POMARAŃCZOWI? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 01:47 Organizacje studenckie są od popierania demokracji a nie od pochodów pierwszomajowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: BEZROBOCIE ROŚNIE - GDZIE POMARAŃCZOWI? IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 09.12.04, 10:13 A co robią Twoi czerwoni w rządzie? Z sercem po lewej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran A co ma rząd do bezrobocia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 12:39 Rząd już dawno spełnił prośby pracodawców i zmienił kodeks pracy na niekorzyść pracownika. To nie rząd zawalnia ludzi, ale pracodawcy. A jeśli chodzi o SLD, to nie widzę związku miedzy nimi a lewicą. Dla mnie lewica to tylko Ikonowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bitkonwerter Re: A co ma rząd do bezrobocia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:59 >A jeśli chodzi o SLD, > to nie widzę związku miedzy nimi a lewicą. Dla mnie lewica to tylko Ikonowicz. To wskaż świetlaną drogę bezrobotnym itp.na kogo mają głosować.Jak do tej pory poparcie dla jego partii z niejasnych powodów można mierzyć ino w promilach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran Niech mierzą w promilach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 15:43 Mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: A co ma rząd do bezrobocia? IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 10.12.04, 15:32 He, to całkiem inaczej niż u mnie, bo dla mnie lewica dochodzi aż do PiS-u, zresztą LPR też ma zboczenie socjalne. Czy PZPR to była lewica Twoim zdaniem? Czy ówczesny ustrój to już ideał lewicowości, czy jakiś lepszy przykład z historii podasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub.s Re: BEZROBOCIE ROŚNIE - GDZIE POMARAŃCZOWI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:23 > Studenci, którzy bronią demokracji na Ukrainie. Może powalczą w Polsce o > zatrudnienie dla siebie a co ma piernik do wiatraka? Praca u nas jest, wystarczy byc odrobine przedsiębiorczym. A na Ukrainie demokracja musi zastąpic oligarchie. To 2 rozne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran Straszne bzdury pelciesz kolego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 12:46 Kapitalizm, demokracja, socjalizm, czy inne gó.. ma wiele wspónego z nieładem w kraju. Dziś polowa polaczków klnie na Wałęsę - zastanów sie dlaczego. Zresztą nie każdy jest przedsiębiorczy. Jeśli uważasz, że demokracja jest najważniejsza to jedź do wschodnich województw Polski i wytłumcz to niedożywionym dzieciom. A za 3 lata pojedź na Ukrainę i zrób to samo. - Powiedz im, kochane dzieci to nic, że jest głód a wasi rodzice nie mają pracyi siedzą za kradzież złomu w więzieniach. Najważniejsza jest demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub.s Re: Straszne bzdury pelciesz kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:35 Lepszy jest socjalizm, gdzie polowa haruje na drugą połowe? Lepszy jest socjalizm, gdzie ci przedsiebiorczy i myslący są tak obdzierani przez drugą połowe nicnierobiących, ze nawet im przestaje sie chcieć? Dziękuje panu bardzo za cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran Do kolego Jakuba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 21:10 Pomyliłeś chyba kapitalizm z socjalizmem, bo wtedy wszyscy pracowali a dziś panuje 20 procentowe bezrobocie. Każdy chciałby pracować, ale niestety, kapitalizm nie daje tego przywileju. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Do kolego Jakuba 09.12.04, 22:12 Pomyliłeś chyba pracę z zarabianiem. W Chinach jest jej pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Do kolego Jakuba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 23:16 Teza, że każdy chciałby pracowac jest, delikatnie mówiąc, przesadzona. Każdy chciałby mieć pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran Ty pewnie być chciała mieć złoto IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 23:36 Ja chciałbym pracowac i mieć pieniądze. Powiem ci jeszcze, ze zarobione uczciwą pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Ty pewnie być chciała mieć złoto 10.12.04, 10:47 A jaka to jest uczciwa praca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran Każdy wie jaka to jest uczciwa praca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 16:51 Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Każdy wie jaka to jest uczciwa praca 10.12.04, 22:46 Ja nie wiem jaka to wg Ciebie jest uczciwa. Napiszesz czy będziesz się droczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
es_wu Rada dla Ditrana 10.12.04, 17:44 Gość portalu: Ditran napisał(a): > Ja chciałbym pracowac i mieć pieniądze. Powiem ci jeszcze, ze zarobione > uczciwą pracą. A weź towarzyszu pojedź do Korei Północnej. Tam wszyscy uczciwie pracują, nie ma bezrobocia, nie ma kapitalizmu, demokracji też nie ma itp. Czułbyś się jak w siódmym niebie. Pozdrawiam, SW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran Jesteś złodziejem SW? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 20:21 Że wstydziesz się uczciwej pracy? I powiem ci jeszcze coś. Znajoma wróciła teraz z USA i wiesz co powiedziała - że to nie jest kraj dla uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śrh Re: Straszne bzdury pelciesz kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:25 Skoro rodzice tych dzieci nie potrafią samodzielnie zarabiać, to kto jest winny? Ja? Zapie..m od rana do nocy, żeby opłacić wszystkie ZUSy, PITy i inne podatki, a nieroby mordę drą, że nie mają kasy na jabole, i tylko bachory robią hurtowo! A mnie stać na utrzymanie tylko jednego dziecka, przez tych nierobów! Rząd z kolei generuje wyższe bezrobocie podnosząc ciągle podatki, na żądanie pieprzonych lewaków, takich jak Ty! Won na Białoruś, pasożyty, dajcie normalnym ludziom spokojnie zapracować na swoje utrzymanie! A jak ktoś "nie jest przedsiębiorczy", to niech się nauczy, w dawnych czasach takie lenie zdychały z głodu, bo nie potrafiły sobie nawet mamuta na obiad upolować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran Do kolego śruta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 21:08 Na szczęście dziś nie trzeba polowac na mamuty. A tacy ludzie jak ty świetnie sobie radzili w PRL-u, byli poprostu partyjnymi kanaliami albo klawiszami w więzieniach. Twój pierd...lony kapitalizm wykańcza pół Polski a ty twierdzisz, że wszystko jest ok? Wyjdź człowieku na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Do kolego śruta 10.12.04, 10:54 Twój przyjemny socjalizm, komunizm, trockizm i maoizm wykończył cały blok socjalistyczny, Chiny, Azję Południowo-Wschodnią i Mogolię. Wykańczał niezaleznie od narodu, od klimatu. A pierd...lony kapitalizm? Wyjdź człowieku na ulice w Estonii, Czechach albo Chorwacji i powiedz, że żyje im się gorzej niż pod opieką państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran Nie mam zamiaru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 16:58 Mieszkam w POlsce. Nie obchodzi mnie Estonia, czy Ukraina. Nie podzielasm też zdania, że tam jest cacy i wszyscy kochają kapitalizm - to jakaś bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Nie mam zamiaru 10.12.04, 22:49 A ja mieszkam we Wrocławiu. Co mnie obchodzi reszta kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran Dokładnie popieram, co mnie obchodzi reszta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 01:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Straszne bzdury pelciesz kolego IP: *.mat.univie.ac.at 09.12.04, 19:25 > to jedź do wschodnich województw Polski i wytłumcz to niedożywionym dzieciom No teraz to zes Pan tak walnal jak lbem w sciane (wschodnia)! Najwiecej niedozywionych dzieci nie jest na scianie wschodniej tylko tam gdzie byly pgr-y! Okazalo sie niedawno na przyklad, ze ta wschodnia Polska znacznie lepiej ksztalci swoje pociechy niz ta "odzyskana". A jedyna plama na wschodzie to Bieszczady, gdzie po przesiedleniach tez socjalizm swoje pietno odcisnal. Powiedz Pan choc raz cos z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platformers Re: Apel do Ditrana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 15:54 Szanowny Kolego. Zwracamy się z gorącą prośbą o zawieszenie do końca br wezwań do młodzieży o uliczne demonstracje, ktore mogłyby naruszyc bezpieczeństwo kraju. 26 bm. odbędą sie demokratyczne wybory na Ukrainie, na które chcielibyśmy posłać jak najwięcej młodzieży studiującej na studiach dziennych. Jeżeli będą oni zajęci organizacją demonstracji i wieców to kto pojedzie? Ponadto jest olbrzymia szansa na przejęcie władzy przez PO i PiS. Do tego jednak jest konieczne opracowanie spójnego programu gospodarczego. Tego się nie da zrobić w atmosferze niepokojów społecznych, wieców i demonstracji. Dlatego cisza i spokój może nas uratować. Liczymy na pozytywny odzew kolegi. Pozdrawiamy serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś