Gość: klk IP: *.bredband.skanova.com 10.12.04, 21:55 Boze jaki dramat. "Barszczyk na głowę mi spadł". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 10.12.04, 22:53 likwidacją tego targowiska :) Nie bedzie targowiska, nie bedzie niebezpieczenstwa ze barszczyk na kogos spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Mylisz się Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 23:26 To jest kolejny argument, że wykonawca nie dobiera odpowiedniej technologii. We Wrocławiu jest firma ICE, która Larseny wbija bez wibracji. I to tyle. Kafary juz wyszły z mody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Mylisz się Rafis IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 08:32 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > To jest kolejny argument, że wykonawca nie dobiera odpowiedniej technologii. We > > Wrocławiu jest firma ICE, która Larseny wbija bez wibracji. I to tyle. Kafary > juz wyszły z mody. a na jakiej budowie pracuje ta firma bo jakos nie zauwazyłem jej nigdy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Mylisz się Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 17:38 Drogi Rafisku. Ja nie będe robił kryptoreklamy. Zadzwoń i zapytaj. Wiem też, ze inna firma wbijała Larseny pod "Heliosem" i w zadnej starej kamieniczce na Antoniego mury nie popękały. Natomiast co do kwestii utrzymywania obskurnych targowisk w centrum miasta masz rację. Albo je ucywilizować albo zlikwidować. Nie podoba mi sie natomiast pomysł stawiania na ich miejscu blaszaków hipermarketów tak jak zrobiono to z targowiskiem koło Astry. Ale to juz kwestia gustu. Jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Mylisz się Rafis IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 20:15 Gość portalu: Emeryt napisał(a): . > Nie podoba mi sie natomiast pomysł stawiania na ich miejscu blaszaków > hipermarketów tak jak zrobiono to z targowiskiem koło Astry. Jedyny blaszak w tamtej okolicy to własnie Astra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Mylisz się Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 20:57 A ja myślałem, że wszystkie Ople są z blachy. Ale tak serio, to Geanta nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Mylisz się Rafis IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 21:30 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > A ja myślałem, że wszystkie Ople są z blachy. Ale tak serio, to Geanta nie > będzie? Niby maja zaczac budowac na wiosne ale juz nie przesadzajmy z tymi blaszakami. To ma wyglądac lepiej niz np carrefour :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: to kolejny argument za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 16:36 Racja :), precz z takimi placykami w centrum miasta!! Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: to kolejny argument za... 11.12.04, 18:31 Placyki faktycznie są trochę obskurne, ale z drugiej strony świeże warzywa i owoce są dużo smaczniejsze od tych kupowanych w supermarkecie. Targowiska są na całym świecie. Powinno być na nie cywilizowane miejsce i w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 20:16 piast9 napisał: > Placyki faktycznie są trochę obskurne, ale z drugiej strony świeże warzywa i > owoce są dużo smaczniejsze od tych kupowanych w supermarkecie. czyli nalezysz do tych którzy wierzą w swiezość owoców i warzyw z placu? :) W higiene takich miejsc też wierzysz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: to kolejny argument za... 11.12.04, 23:07 Gość portalu: Rafis napisał(a): > czyli nalezysz do tych którzy wierzą w swiezość owoców i warzyw z placu? :) Kup w sezonie truskawki na placu i w Tesco i porównaj je. > W higiene takich miejsc też wierzysz? ;) Mięsa na targu już bym nie kupił. Owoce myje się przed jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 23:57 piast9 napisał: > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > czyli nalezysz do tych którzy wierzą w swiezość owoców i warzyw z placu? > :) > Kup w sezonie truskawki na placu i w Tesco i porównaj je. > > > W higiene takich miejsc też wierzysz? ;) > Mięsa na targu już bym nie kupił. Owoce myje się przed jedzeniem. Po truskawkach to akurat doskonale widac czy są swieze :)Poza tym nigdzie nie napisałem ze w Tesco jest dobra jakosc ale... naprawde polecam każdemu zobaczyc jak taki targ wygląda "od srodka". Bo niektórzy wyznaja teorię ze wola kupowac zywnosc w sklepach gdzie nie ma lodówki ponieważ tam w związku ztym wszystko musi byc swieze.Niby cos w tym jest ale saper myli sie tylko raz. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hen Re: to kolejny argument za... 13.12.04, 13:53 > > W higiene takich miejsc też wierzysz? ;) > Mięsa na targu już bym nie kupił. Owoce myje się przed jedzeniem. Pamiętasz jak TVN pokazał co się robi z mięsem w hipermarketach. :-) Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 13.12.04, 14:37 hen napisał: > > > W higiene takich miejsc też wierzysz? ;) > > Mięsa na targu już bym nie kupił. Owoce myje się przed jedzeniem. > > Pamiętasz jak TVN pokazał co się robi z mięsem w hipermarketach. :-) Smacznego. Widze ze jestes kolejna osoba która zna tylko targ albo hipermarket :) A o sklepach słyszałeś? np. mięsnych. Odpowiedz Link Zgłoś
hen Re: to kolejny argument za... 13.12.04, 14:47 To dlatego, że ostatnio we Wrocławiu produkujemy masowo hipermarkety, faktycznie o sklepach zapomniałem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 13.12.04, 15:01 hen napisał: > To dlatego, że ostatnio we Wrocławiu produkujemy masowo hipermarkety, > faktycznie o sklepach zapomniałem. :-) chyba raczej markety i dyskonty bo tych hipermarketów to jest we Wrocku tylko kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: to kolejny argument za... 13.12.04, 15:21 Gość portalu: Rafis napisał(a): > czyli nalezysz do tych którzy wierzą w swiezość owoców i warzyw z placu? :) > W higiene takich miejsc też wierzysz? ;) Kpisz czy o drogę pytasz? A może jesteś amatorem spleśniałych pomarańczy i zgniłych mandarynek z Żeanta? Smacznego! Polecam też zapach sotiska mięsnego w Karfurze. J. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz maja pissmaki na czym zerowac..... 11.12.04, 00:05 a moze zgodnie z konepcja hitlera, zrobic na grunwaldzie lotnisko:) i nie bedzie problemu, korniszonow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis komentarz ws targowiska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 21:29 oto co pisza osoby spoza Wrocka widząc zdjęcie targowiska na Grunwaldzie: "co to za szkaradne paskudne obrzydliwe Targowicho u dołu ?? czy po wybudowaniu pasazu to tak pozostanie??" hydral.com.pl/neo/foto/25/25769.jpg Naprawdę żal mi ludzi, którzy wystosowali list poparcia w sprawie pozostawienia tego szkaradztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seledynowa a ja lubię targowisko na Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 01:41 od lat robie tu zakupy - nigdzie nie ma takiej atmosfery i takiego wyboru warzyw i owoców - nawet na Hali Targowej lubie handlarki - są miłe i swojskie to mogłoby byc fajne miejsce z niespotykanym klimatem, gdyby włożyc weń troche pomysłów i estetyki brzydzę się warzyw z hipermarketów (cuchna plesnią) ceny i jakośc owoców w Galerii to kpina a pomidorów malinówek nigdzie nie kupicie tak wspaniałych jak u Pana i Pani z sadzonkami gdyby ustawic ładne stragany, zadbac o parking i podłoże to zyskalibysmy sympatyczne miejsce - takie targowiska wracają do łask na świecie - zwłaszcza tym zachodnim, gdzie ludzi sa już zmeczeni masowością, anonimowością i bezdusznością molochów handlowych a faceci niech się nie wypowiadają na tematy o których nie mają poję ;-)cia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kklement Re: a ja lubię targowisko na Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:12 Też jestem facetem, ale mnie się targowisko podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapowiedziany facet co lubi targowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:20 ja tez lubie targowiska. ale one powinny byc 'wewnatrz' osiedli mieszkaniowych - a nie przy glownych wezlach komunikacyjnych czy w centrum miasta, gdzie ceny gruntow sa najwartosciowsze - poza tym 'ukryte' w osiedlach maja jeszcze wiekszy urok, no i nie psuja estetyki ulic. abstarhuje od obecnego wygladu tego bazaru. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj1 Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó 13.12.04, 11:52 nie wyobrazam sobie ze targowisko moze zniknac...we wszystkich cywilizowanych miastach zachodniej europy targowiska sa i sa odwiedzane przez mase ludzi...kazdy wie ze moze kupic na nich swieze warzywa...niech buduja sobie centra, galerie itp. ale miejsca na stragany tez trzeba zostawic...patrz Londyn,Dublin, Paryz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 13.12.04, 14:31 agaj1 napisała: > nie wyobrazam sobie ze targowisko moze zniknac...we wszystkich cywilizowanych > miastach zachodniej europy targowiska sa i sa odwiedzane przez mase > ludzi...kazdy wie ze moze kupic na nich swieze warzywa...niech buduja sobie > centra, galerie itp. ale miejsca na stragany tez trzeba zostawic...patrz > Londyn,Dublin, Paryz.... Pokaz mi tak wygladajace targowisko znajdujace sie w centrum Londynu, Paryza itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killla Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.04, 14:57 do kogo masz pretensje o to że to targowisko wygląda tak a nie inaczej ? Do ludzi którzy tam sprzedają ? Uważasz, że jakby wyglądało bardziej estetycznie to barszcz nie spadłby z półki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 13.12.04, 15:03 Gość portalu: killla napisał(a): > do kogo masz pretensje o to że to targowisko wygląda tak a nie inaczej ? Do > ludzi którzy tam sprzedają ? Uważasz, że jakby wyglądało bardziej estetycznie t > o > barszcz nie spadłby z półki ? Jakby wyglądało inaczej to by mozna nawet je próbowac zostawic choc miejsce naprawde kiepskie.Jednak jak ktos ma budke z blachy falistej i kartonu to barszczyk bedzie spadał nawet po przejechaniu tramwaju. Targowisko(oczywiscie cywilizowane i estetyczne) mogliby zrobic na Nowym Targu tylko tam z kolei jest juz hala Targowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kklement Re: Plac nowy targ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:42 "Targowisko(oczywiscie cywilizowane i estetyczne) mogliby zrobic na Nowym Targu tylko tam z kolei jest juz hala Targowa." - ale co, nie będzie tam kolejnego UFO? Marnuje się taki wielki plac, mogyby tam stać dwa wieżowce ze sklepami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyścioszek Precz z brudem!!!!!!!!!! IP: *.igo.wroc.pl 13.12.04, 15:11 Wywalić na Osobowicką to "targowisko" - jeden wielki BRUD!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: Ogrodnika córki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:06 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > Drogi Rafisku. Ja nie będe robił kryptoreklamy. Zadzwoń i zapytaj. Wiem też, ze > > inna firma wbijała Larseny pod "Heliosem" i w zadnej starej kamieniczce na > Antoniego mury nie popękały. Natomiast co do kwestii utrzymywania obskurnych > targowisk w centrum miasta masz rację. Albo je ucywilizować albo zlikwidować. > Nie podoba mi sie natomiast pomysł stawiania na ich miejscu blaszaków > hipermarketów tak jak zrobiono to z targowiskiem koło Astry. Ale to juz kwestia > > gustu. Jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki. Emerycie, za to ostatnie zdanie bardzo ci dziękuje, poprawiełeś mi humor w ten ciężki grudniowy poniedziałek. Ja należę do tych co lubią to drugie. A targowisk nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó IP: *.magma / *.magma-net.pl 13.12.04, 18:41 wlasnie slysze kafara, ale to pikus przy tym co bede czul jak juz to wybuduja,bo wtedy cala polska bedzie sie z nas smiac, ale wstyd:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
sledzik4 Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó 14.12.04, 13:33 seledynowa napisała: >od lat robie tu zakupy - nigdzie nie ma takiej atmosfery i takiego wyboru >warzyw i owoców - nawet na Hali Targowej Lata kupowałem na HT i byłem zadowolony - w przeciwieństwie do targu na Grunwaldzie >lubie handlarki - są miłe i swojskie bez żartów proszę, bo zacznę "sypać" przykładami na wręcz odwrotne ich zachowanie - z oszustwami i ich próbami włącznie >to mogłoby byc fajne miejsce z niespotykanym klimatem, gdyby włożyc weń troche >pomysłów i estetyki jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić...... >brzydzę się warzyw z hipermarketów (cuchna plesnią) >ceny i jakośc owoców w Galerii to kpina tu przyznam Ci rację >a pomidorów malinówek nigdzie nie kupicie tak wspaniałych jak u Pana i Pani z >sadzonkami też prawda >gdyby ustawic ładne stragany, zadbac o parking i podłoże to zyskalibysmy sympatyczne miejsce NIEEEEE >- takie targowiska wracają do łask na świecie - zwłaszcza >tym zachodnim, gdzie ludzi sa już zmeczeni masowością, anonimowością i >bezdusznością molochów handlowych o tym już tutaj pisano >a faceci niech się nie wypowiadają na tematy o których nie mają poję ;-)cia Ja mam jako takie pojęcie, ponieważ pomagam żonie w robieniu zakupów na tym placyku. Dodam, że nie jestem odosobniony - rozejrzyj się. Ps. Są plusy i minusy tego miejsca - dużo by o nich pisać - stawiam jednak na jego likwidację. sledzik4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok szczyty intelektualizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:45 "Ja mam jako takie pojęcie, ponieważ pomagam żonie w robieniu zakupów na tym placyku, stawiam jednak na jego likwidację." - po prostu zwyklę piłuję gałąź, na której siedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ania75751 Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó 15.12.04, 08:51 a moze by tak ktoś sprawdził czy szanowny inwestor posiada w ogóle pozwolenie na budowe??? Odpowiedz Link Zgłoś