Dodaj do ulubionych

Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańców ...

IP: *.bredband.skanova.com 10.12.04, 21:55
Boze jaki dramat. "Barszczyk na głowę mi spadł".
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 10.12.04, 22:53
      likwidacją tego targowiska :) Nie bedzie targowiska, nie bedzie
      niebezpieczenstwa ze barszczyk na kogos spadnie.
      • Gość: Emeryt Re: Mylisz się Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 23:26
        To jest kolejny argument, że wykonawca nie dobiera odpowiedniej technologii. We
        Wrocławiu jest firma ICE, która Larseny wbija bez wibracji. I to tyle. Kafary
        juz wyszły z mody.
        • Gość: Rafis Re: Mylisz się Rafis IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 08:32
          Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> To jest kolejny argument, że wykonawca nie dobiera odpowiedniej technologii.
          We
          >
          > Wrocławiu jest firma ICE, która Larseny wbija bez wibracji. I to tyle. Kafary
          > juz wyszły z mody.

a na jakiej budowie pracuje ta firma bo jakos nie zauwazyłem jej nigdy? :)
          • Gość: Emeryt Re: Mylisz się Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 17:38
            Drogi Rafisku. Ja nie będe robił kryptoreklamy. Zadzwoń i zapytaj. Wiem też, ze
            inna firma wbijała Larseny pod "Heliosem" i w zadnej starej kamieniczce na
            Antoniego mury nie popękały. Natomiast co do kwestii utrzymywania obskurnych
            targowisk w centrum miasta masz rację. Albo je ucywilizować albo zlikwidować.
            Nie podoba mi sie natomiast pomysł stawiania na ich miejscu blaszaków
            hipermarketów tak jak zrobiono to z targowiskiem koło Astry. Ale to juz kwestia
            gustu. Jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki.
            • Gość: Rafis Re: Mylisz się Rafis IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 20:15

.
              > Nie podoba mi sie natomiast pomysł stawiania na ich miejscu blaszaków
              > hipermarketów tak jak zrobiono to z targowiskiem koło Astry.

Jedyny blaszak w tamtej okolicy to własnie Astra :)
              • Gość: Emeryt Re: Mylisz się Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 20:57
                A ja myślałem, że wszystkie Ople są z blachy. Ale tak serio, to Geanta nie
                będzie?
                • Gość: Rafis Re: Mylisz się Rafis IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 21:30

> A ja myślałem, że wszystkie Ople są z blachy. Ale tak serio, to Geanta nie
                  > będzie?

Niby maja zaczac budowac na wiosne ale juz nie przesadzajmy z tymi blaszakami.
                  To ma wyglądac lepiej niz np carrefour :)
      • Gość: G Re: to kolejny argument za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 16:36
        Racja :), precz z takimi placykami w centrum miasta!!
        • piast9 Re: to kolejny argument za... 11.12.04, 18:31
          Placyki faktycznie są trochę obskurne, ale z drugiej strony świeże warzywa i
          owoce są dużo smaczniejsze od tych kupowanych w supermarkecie.

Targowiska są na całym świecie. Powinno być na nie cywilizowane miejsce i w
          naszym mieście.
          • Gość: Rafis Re: to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 20:16
            piast9 napisał:

> Placyki faktycznie są trochę obskurne, ale z drugiej strony świeże warzywa i
            > owoce są dużo smaczniejsze od tych kupowanych w supermarkecie.

czyli nalezysz do tych którzy wierzą w swiezość owoców i warzyw z placu? :)
            W higiene takich miejsc też wierzysz? ;)
            • piast9 Re: to kolejny argument za... 11.12.04, 23:07
              Gość portalu: Rafis napisał(a):

> czyli nalezysz do tych którzy wierzą w swiezość owoców i warzyw z placu? :)
              Kup w sezonie truskawki na placu i w Tesco i porównaj je.

> W higiene takich miejsc też wierzysz? ;)
              Mięsa na targu już bym nie kupił. Owoce myje się przed jedzeniem.
              • Gość: Rafis Re: to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 23:57
                piast9 napisał:

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
                >
                > > czyli nalezysz do tych którzy wierzą w swiezość owoców i warzyw z placu?
                > :)
                > Kup w sezonie truskawki na placu i w Tesco i porównaj je.
                >
                > > W higiene takich miejsc też wierzysz? ;)
                > Mięsa na targu już bym nie kupił. Owoce myje się przed jedzeniem.

Po truskawkach to akurat doskonale widac czy są swieze :)Poza tym nigdzie nie
                napisałem ze w Tesco jest dobra jakosc ale...
                naprawde polecam każdemu zobaczyc jak taki targ wygląda "od srodka".
                Bo niektórzy wyznaja teorię ze wola kupowac zywnosc w sklepach gdzie nie ma
                lodówki ponieważ tam w związku ztym wszystko musi byc swieze.Niby cos w tym
                jest ale saper myli sie tylko raz.

pzdr.
              • hen Re: to kolejny argument za... 13.12.04, 13:53
                > > W higiene takich miejsc też wierzysz? ;)
                > Mięsa na targu już bym nie kupił. Owoce myje się przed jedzeniem.

Pamiętasz jak TVN pokazał co się robi z mięsem w hipermarketach. :-) Smacznego.
                • Gość: Rafis Re: to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 13.12.04, 14:37
                  hen napisał:

> > > W higiene takich miejsc też wierzysz? ;)
                  > > Mięsa na targu już bym nie kupił. Owoce myje się przed jedzeniem.
                  >
                  > Pamiętasz jak TVN pokazał co się robi z mięsem w hipermarketach. :-)
                  Smacznego.

Widze ze jestes kolejna osoba która zna tylko targ albo hipermarket :) A o
                  sklepach słyszałeś? np. mięsnych.
                  • hen Re: to kolejny argument za... 13.12.04, 14:47
                    To dlatego, że ostatnio we Wrocławiu produkujemy masowo hipermarkety,
                    faktycznie o sklepach zapomniałem. :-)
                    • Gość: Rafis Re: to kolejny argument za... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 13.12.04, 15:01
                      hen napisał:

> To dlatego, że ostatnio we Wrocławiu produkujemy masowo hipermarkety,
                      > faktycznie o sklepach zapomniałem. :-)

chyba raczej markety i dyskonty bo tych hipermarketów to jest we Wrocku tylko
                      kilka.
            • ja22ek Re: to kolejny argument za... 13.12.04, 15:21
              Gość portalu: Rafis napisał(a):

> czyli nalezysz do tych którzy wierzą w swiezość owoców i warzyw z placu? :)
              > W higiene takich miejsc też wierzysz? ;)

Kpisz czy o drogę pytasz? A może jesteś amatorem spleśniałych pomarańczy i
              zgniłych mandarynek z Żeanta? Smacznego! Polecam też zapach sotiska mięsnego w
              Karfurze.

J.
    • czarna_rozpacz maja pissmaki na czym zerowac..... 11.12.04, 00:05
      a moze zgodnie z konepcja hitlera,
      zrobic na grunwaldzie lotnisko:)
      i nie bedzie problemu,
      korniszonow:)
      • Gość: Rafis komentarz ws targowiska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 11.12.04, 21:29
        oto co pisza osoby spoza Wrocka widząc zdjęcie targowiska na Grunwaldzie:
        "co to za szkaradne paskudne obrzydliwe Targowicho u dołu ?? czy po wybudowaniu
        pasazu to tak pozostanie??"

hydral.com.pl/neo/foto/25/25769.jpg
        Naprawdę żal mi ludzi, którzy wystosowali list poparcia w sprawie pozostawienia
        tego szkaradztwa.
    • Gość: seledynowa a ja lubię targowisko na Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 01:41
      od lat robie tu zakupy - nigdzie nie ma takiej atmosfery i takiego wyboru
      warzyw i owoców - nawet na Hali Targowej
      lubie handlarki - są miłe i swojskie
      to mogłoby byc fajne miejsce z niespotykanym klimatem, gdyby włożyc weń troche
      pomysłów i estetyki
      brzydzę się warzyw z hipermarketów (cuchna plesnią)
      ceny i jakośc owoców w Galerii to kpina
      a pomidorów malinówek nigdzie nie kupicie tak wspaniałych jak u Pana i Pani z
      sadzonkami
      gdyby ustawic ładne stragany, zadbac o parking i podłoże to zyskalibysmy
      sympatyczne miejsce - takie targowiska wracają do łask na świecie - zwłaszcza
      tym zachodnim, gdzie ludzi sa już zmeczeni masowością, anonimowością i
      bezdusznością molochów handlowych
      a faceci niech się nie wypowiadają na tematy o których nie mają poję ;-)cia
      • Gość: kklement Re: a ja lubię targowisko na Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:12
        Też jestem facetem, ale mnie się targowisko podoba.
        • Gość: niezapowiedziany facet co lubi targowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:20
          ja tez lubie targowiska. ale one powinny byc 'wewnatrz' osiedli mieszkaniowych -
          a nie przy glownych wezlach komunikacyjnych czy w centrum miasta, gdzie ceny
          gruntow sa najwartosciowsze - poza tym 'ukryte' w osiedlach maja jeszcze
          wiekszy urok, no i nie psuja estetyki ulic. abstarhuje od obecnego wygladu tego
          bazaru.
    • agaj1 Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó 13.12.04, 11:52
      nie wyobrazam sobie ze targowisko moze zniknac...we wszystkich cywilizowanych
      miastach zachodniej europy targowiska sa i sa odwiedzane przez mase
      ludzi...kazdy wie ze moze kupic na nich swieze warzywa...niech buduja sobie
      centra, galerie itp. ale miejsca na stragany tez trzeba zostawic...patrz
      Londyn,Dublin, Paryz....
      • Gość: Rafis Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 13.12.04, 14:31
        agaj1 napisała:

> nie wyobrazam sobie ze targowisko moze zniknac...we wszystkich cywilizowanych
        > miastach zachodniej europy targowiska sa i sa odwiedzane przez mase
        > ludzi...kazdy wie ze moze kupic na nich swieze warzywa...niech buduja sobie
        > centra, galerie itp. ale miejsca na stragany tez trzeba zostawic...patrz
        > Londyn,Dublin, Paryz....

Pokaz mi tak wygladajace targowisko znajdujace sie w centrum Londynu, Paryza
        itp.
        • Gość: killla Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.04, 14:57
          do kogo masz pretensje o to że to targowisko wygląda tak a nie inaczej ? Do
          ludzi którzy tam sprzedają ? Uważasz, że jakby wyglądało bardziej estetycznie to
          barszcz nie spadłby z półki ?
          • Gość: Rafis Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 13.12.04, 15:03
            Gość portalu: killla napisał(a):

> do kogo masz pretensje o to że to targowisko wygląda tak a nie inaczej ? Do
            > ludzi którzy tam sprzedają ? Uważasz, że jakby wyglądało bardziej estetycznie
            t
            > o
            > barszcz nie spadłby z półki ?

Jakby wyglądało inaczej to by mozna nawet je próbowac zostawic choc miejsce
            naprawde kiepskie.Jednak jak ktos ma budke z blachy falistej i kartonu to
            barszczyk bedzie spadał nawet po przejechaniu tramwaju.
            Targowisko(oczywiscie cywilizowane i estetyczne) mogliby zrobic na Nowym Targu
            tylko tam z kolei jest juz hala Targowa.
            • Gość: kklement Re: Plac nowy targ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:42
              "Targowisko(oczywiscie cywilizowane i estetyczne) mogliby zrobic na Nowym Targu
              tylko tam z kolei jest juz hala Targowa." - ale co, nie będzie tam kolejnego
              UFO? Marnuje się taki wielki plac, mogyby tam stać dwa wieżowce ze sklepami.
        • Gość: czyścioszek Precz z brudem!!!!!!!!!! IP: *.igo.wroc.pl 13.12.04, 15:11
          Wywalić na Osobowicką to "targowisko" - jeden wielki BRUD!!!!!!
          • Gość: Preslaw Re: Ogrodnika córki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:06

> Drogi Rafisku. Ja nie będe robił kryptoreklamy. Zadzwoń i zapytaj. Wiem też,
            ze
            >
            > inna firma wbijała Larseny pod "Heliosem" i w zadnej starej kamieniczce na
            > Antoniego mury nie popękały. Natomiast co do kwestii utrzymywania obskurnych
            > targowisk w centrum miasta masz rację. Albo je ucywilizować albo zlikwidować.
            > Nie podoba mi sie natomiast pomysł stawiania na ich miejscu blaszaków
            > hipermarketów tak jak zrobiono to z targowiskiem koło Astry. Ale to juz
            kwestia
            >
            > gustu. Jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki.

Emerycie, za to ostatnie zdanie bardzo ci dziękuje, poprawiełeś mi humor w ten
            ciężki grudniowy poniedziałek. Ja należę do tych co lubią to drugie. A
            targowisk nie lubię.
    • Gość: xxx Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó IP: *.magma / *.magma-net.pl 13.12.04, 18:41
      wlasnie slysze kafara, ale to pikus przy tym co bede czul jak juz to wybuduja,bo
      wtedy cala polska bedzie sie z nas smiac, ale wstyd:((((
      • sledzik4 Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó 14.12.04, 13:33
        seledynowa napisała:
        >od lat robie tu zakupy - nigdzie nie ma takiej atmosfery i takiego wyboru
        >warzyw i owoców - nawet na Hali Targowej

Lata kupowałem na HT i byłem zadowolony - w przeciwieństwie do targu na
        Grunwaldzie

>lubie handlarki - są miłe i swojskie

bez żartów proszę, bo zacznę "sypać" przykładami na wręcz odwrotne ich
        zachowanie - z oszustwami i ich próbami włącznie

>to mogłoby byc fajne miejsce z niespotykanym klimatem, gdyby włożyc weń troche
        >pomysłów i estetyki

jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić......

>brzydzę się warzyw z hipermarketów (cuchna plesnią)
        >ceny i jakośc owoców w Galerii to kpina

tu przyznam Ci rację

>a pomidorów malinówek nigdzie nie kupicie tak wspaniałych jak u Pana i Pani z
        >sadzonkami

też prawda
        >gdyby ustawic ładne stragany, zadbac o parking i podłoże to zyskalibysmy
        sympatyczne miejsce

NIEEEEE

>- takie targowiska wracają do łask na świecie - zwłaszcza
        >tym zachodnim, gdzie ludzi sa już zmeczeni masowością, anonimowością i
        >bezdusznością molochów handlowych

o tym już tutaj pisano

>a faceci niech się nie wypowiadają na tematy o których nie mają poję ;-)cia

Ja mam jako takie pojęcie, ponieważ pomagam żonie w robieniu zakupów na tym
        placyku. Dodam, że nie jestem odosobniony - rozejrzyj się.

Ps. Są plusy i minusy tego miejsca - dużo by o nich pisać - stawiam jednak na
        jego likwidację.

sledzik4
        • Gość: jekdok szczyty intelektualizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:45
          "Ja mam jako takie pojęcie, ponieważ pomagam żonie w robieniu zakupów na tym
          placyku, stawiam jednak na jego likwidację." - po prostu zwyklę piłuję gałąź, na
          której siedzę.
    • ania75751 Re: Plac Grunwaldzki - budowa niepokoi mieszkańcó 15.12.04, 08:51
      a moze by tak ktoś sprawdził czy szanowny inwestor posiada w ogóle pozwolenie
      na budowe???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka