Dodaj do ulubionych

dziwne imiona i nazwiska

IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 13.05.02, 11:25
moimi faworytami jest gość z wawy ma na nazwisko : Kutasko zaś faworytą z Polski jest poznanianka
Dolores Miednica
pozdrawiam bonczek
Obserwuj wątek
    • Gość: NN Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 11:35
      Piś Elżbieta na którą wszyscy wołali Dziunia
      • sloggi Re: dziwne imiona i nazwiska 13.05.02, 12:19
        Moja stomatolog zwie się Doloroza Kopeć-Drasko
    • nelka Re: dziwne imiona i nazwiska 13.05.02, 12:37
      Kiedys w jakimś radiowym konkursie zwycięzył:
      Kleofas Oczybrzęk - dla mnie rewelacja.
    • isis! Re: dziwne imiona i nazwiska 13.05.02, 12:44
      Miałam sąsiadkę, która nazywała się Marlena Marchewka i wyszła za mąż za pana
      Kapustę. Używała podwójnego nazwiska: Marlena Marchewka - Kapusta.
      Radziłam jej, by zmieniła na jedno: Surówka :)
    • isis! Re: dziwne imiona i nazwiska 13.05.02, 12:44
      Gość portalu: bonczek napisał(a):

> faworytą z Polsk i jest poznanianka Dolores Miednica

A ja słyszałam o Dolores Łopata!
    • Gość: limon Re: dziwne imiona i nazwiska IP: 213.25.183.* 13.05.02, 13:24
      kiedys natknelam sie w ksiazce telefonicznej na podwojne nazwisko "Żaba-
      Żabińska"
    • Gość: m.t. proboszcz IP: *.enh.org 13.05.02, 13:33
      Na Wojszycach byl kiedys ksiadz ktory sie nazywal Hujbuj. (chyba drugie u bylo
      kreskowane)
      • isis! fuj... 13.05.02, 18:37
        Gość portalu: m.t. napisał(a):

> Na Wojszycach byl kiedys ksiadz ktory sie nazywal Hujbuj. (chyba drugie u bylo
        > kreskowane)

A w Finlandii w ramach Kongresu Pedagogów Śpiewu zajęcia prowadził...
        Gustav Djupsjoebacka...
    • Gość: Pafik Re: dziwne imiona i nazwiska IP: 2.4.STABLE* / *.kom-net.pl 13.05.02, 18:44
      Meszek Liller

;)
    • agnes2101 Re: dziwne imiona i nazwiska 13.05.02, 18:58
      Ze mną do klasy chodzili: Przemysław Pacan i Bogdan Ból. Niby nic, ale Przemek
      dziś jest psychiatrą a Bogdan - dentystą. Chcielibyście iść do dentysty doktora
      Bóla?
      mam też innych znajomych: Joanna Juja, Zbigniew Kołpaczek, Przemysław Ksiądz,
      Marzena Makówka, Maria Krówka, Joanna Paczka, Violetta Wiecheć, Symforian
      Kupść, Renata Muzyczka. I naprawdę wielu innych...
      • Gość: deINO Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 19:02
        a ja jesten Budzik ;), chcialem zmienic na Budzynski, teraz sie okazalo, ze
        matka mojej kochanej emerytki miala na panienskie Budzynska.. fajnie by to
        wygladalo..;))
        • ludkaa Re: dziwne imiona i nazwiska 13.05.02, 20:05
          A ja pamietam jedna pania, ktora pracowala we wroclawskim kuratorium oswiaty i
          nazywala sie Eleonorita Sromek. Zajmowala sie bodajze sprawami dyscyplinarnymi
          dotyczacymi nauczycieli dreczacych dzieci. Przeczytalam o niej w gazecie w
          kontekscie jednej katechetki, ktora tym wielkim, grubym wydaniem katechizmu
          bila dzieci po glowie. I pani Sromek Eleonorita chyba ja ukarala :)))
          • _enola Re: dziwne imiona i nazwiska 15.05.02, 23:45
            ludkaa napisał(a):

> A ja pamietam jedna pania, ktora pracowala we wroclawskim kuratorium oswiaty i
            > nazywala sie Eleonorita Sromek.

Do mojej klasy chodzil Przemek Sromek. Moze to jej syn? ;-)))
    • Gość: Nilix Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 20:24
      Do szkoły podstawowej chadzała ze mną do jednej klasy Andżelika Skarpeta. Na
      kolonie letnie przyjeżdżali co roku koledzy z Łodzi - Jacek Materac i Piotr
      Budzik.
      Na zajęcia w Uniwersytecie Wrocławskim przychodził kolega z innej grupy. Miał
      na nazwisko Kotas. Któregoś dnia prowadzaca zajęcia zapomniała listy i
      próbowała odtworzyć z pamieci nazwiska obecnych. - "Coś pana Choja dzis nie
      widzę" - powiedziała po bacznej lustracji twarzy.
      I znowu UW, polonistyka. Był tam człowiek prowadzący zajęcia bodaj z
      leksykografii. Rodzice nadali mu imie po amerykańskim przyjacielu - Indianinie.
      Imie brzmiało Woodrow. Opowiadął o tym namiętnie w trakcie wielu zajęć.
      Tymczasem mój kolega zwykły chadzac do śp. kawiarnii Słoneczna na piwo, wpisał
      do indeksu dr Wodorow i poszedł po zaliczenie. Doktorek zbladł, zaksztusił się
      i wykrzykiwał przez dłuższą chwile o tumaństwie i nieuctwie mojego kumpla.
      Zaliczenie dostał :)
      I jeszcze jedno zdarzenie. Dziewczyna o nazwisku Organista wyszła za mąż za
      chłopaka o nazwisku Organistka. Przez lata byli sąsiadami.
    • Gość: eM A iKS Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 14.05.02, 00:31
      Znam Dariusza Darkowskiego.

Pozdrawiam
      • Gość: eM A iKS Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 14.05.02, 00:36
        No i jest pan mi znany z autorstwa książek (podręczników) a zwie się jakoś
        S. Kuta. I nie próbujcie pisać w odwrotnej kolejności!

Pozdrawiam
        • Gość: deINO Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 01:32
          i koles pracujacy w MPEC wrocek - prezesc czy cus, Pupka...;)
          • Gość: Gregor Re: dziwne imiona i nazwiska IP: 212.160.90.* 17.05.02, 11:50
            Nie Mpec a Kogeneracja - czyli elektrocieplownia!
        • isis! Re: dziwne imiona i nazwiska 14.05.02, 10:02
          Gość portalu: eM A iKS napisał(a):

> No i jest pan mi znany z autorstwa książek (podręczników) a zwie się jakoś
          > S. Kuta. I nie próbujcie pisać w odwrotnej kolejności!

A ja miałam znajomego, który nazywał się Stanisław Raczek. Facio, który robił mu
          wizytówkę napisał: S.Raczek. Stasio był bardzo niezadowolony i wkrótce kazał
          zmienić na: St. Raczek.
          • Gość: eM A iKS Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 14.05.02, 17:55
            :)
      • _enola Re: dziwne imiona i nazwiska 15.05.02, 23:47
        Gość portalu: eM A iKS napisał(a):

> Znam Dariusza Darkowskiego.

A ja Marka Markowskiego ;-) Czy ich rodzice nie grzeszyli wyobraznia?
        • Gość: agnes210 Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 23:57
          _enola napisał(a):

> Gość portalu: eM A iKS napisał(a):
          >
          > > Znam Dariusza Darkowskiego.
          >
          > A ja Marka Markowskiego ;-) Czy ich rodzice nie grzeszyli wyobraznia?

Dorzucam do kolekcji: Paweł Pawłowski i Wiktor Pobieda. Zapytałam go nawet jak ma
          na drugie imię. Nie ma drugiego. Nie mam pojęcia jak inaczej jego rodzice mogliby
          wybrnąć z tych zwycięstw.

• sze Re: dziwne imiona i nazwiska 16.05.02, 11:41
        > Znam Dariusza Darkowskiego.

> a ja znalem Piotra Piotrowskiego

pozdrawiam

• Gość: eM A iKS Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 17.05.02, 11:11
          :))
    • Gość: eM A iKS Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 14.05.02, 06:29
      Mam kumpla co się zowie Konrad Gandziarski. :)
    • isis! Re: dziwne imiona i nazwiska 14.05.02, 10:06
      Mąż ma kolegę o nazwisku Mucha. Piętro wyżej mieszka Pająk. Nazwiska wypisane są
      na przyciskach domofonu. Dzieci często robią sobie żarty, dzwoniąc do niego z
      zapytaniem: "Pan Mucha? A nie zjadł pana jeszcze Pająk?"
    • Gość: spiwor Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 10:18
      Agent ubezpieczeniowy mojej siostry to p.Przekręt.
      Że też się nie bała:)
      • waldek.s Re: dziwne imiona i nazwiska 14.05.02, 10:43
        parę ulic ode mnie mieszkali państwo Kutasiewiczowie.
        miałem na studiach kumpla o nazwisku Stumpf(co znaczy tępy)
        • Gość: bonczek Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 14.05.02, 10:50
          w jednej z podstawówek / a było ich kilka w zyciorysie moim/ miałem gościa od zajęć technicznych co nazywał
          się Wkręt.
    • ludkaa Re: dziwne imiona i nazwiska 14.05.02, 10:56
      a na filologii romanskiej studiowala jedna taka co sie nazywala Fiut. Imienia
      nie pamietam, ale jej nazwisko zawsze wisialo w gablocie z wynikami egzaminow.
    • Gość: spiwor Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 11:18
      Kumpel z MON-u Paweł Węk-Wenk. Pozdrowienia Węku!
      • Gość: Bunia Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 12:49
        Najlepszy był kandydat na posła z ramienia AWS o swojsko brzmiącym imieniu :
        Martin Maria Lewandowski. I jeszcze ta spoglądająca z ulotek wyborczych twarz
        wykapanego Latino! Na początku byłam święcie przekonana, że to jakaś pomysłowa
        kiełbasa wyborcza!
        • Gość: bonczek Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 14.05.02, 18:12
          Gość portalu: Bunia napisał(a):

> Najlepszy był kandydat na posła z ramienia AWS o swojsko brzmiącym imieniu :
          > Martin Maria Lewandowski. I jeszcze ta spoglądająca z ulotek wyborczych twarz
          > wykapanego Latino! Na początku byłam święcie przekonana, że to jakaś pomysłowa
          > kiełbasa wyborcza!

widziałęm jego ulotki , faktycznie gringo jak sie patrzy!!!
          bon

• Gość: MickOwhy Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.pp.htv.fi 16.05.02, 17:50

> widziałęm jego ulotki , faktycznie gringo jak sie patrzy!!!

no chyba nie gringo tylko Hombre...

• Gość: NN Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 13:13
      Marian Józef Jurek - guru epoki normalności
    • Gość: Alis Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 15:29
      Kumpel znalazl kiedys w starej ksiazce telefonicznej faceta o nazwisku Narcyz
      Cipa, a w lo angielskiego uczyl mnie pan Moron (czyli z angielska idiota... co
      sie nawet zgadzalo;))
      • ja-rq Re: dziwne imiona i nazwiska 14.05.02, 15:41
        Jakieś 2 lata temu, miałem w grupie ćwiczeniowej Wilka i...Zająca :-)).
        Niestety imion nie pamiętam. Hmm, pamiętam, jaki szum poszedł po sali, kiedy to
        pewnego ranka nie było, ani Wilka, ani Zająca...
        P.S. Gratuluję Alis pierwszego posta na forum :)
        • Gość: Gregor Re: dziwne imiona i nazwiska IP: 212.160.90.* 17.05.02, 11:53
          Tez bylem w takiej grupie na studiach gdzie byli Wilk i Zajac :)) Czyzbys uczyl
          na PWr??
          • Gość: jarq Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.02, 16:35
            Gość portalu: Gregor napisał(a):

> Tez bylem w takiej grupie na studiach gdzie byli Wilk i Zajac :)) Czyzbys uczyl
            >
            > na PWr??

hehe, :"druty" u Jasia-Stasia !!! :-)

• Gość: eM A iKS Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 20.05.02, 00:08
              heh
              Drutki, kiedy to było?
    • Gość: kejti Re: dziwne imiona i nazwiska IP: 2.4.STABLE* / 10.101.1.* 14.05.02, 16:40
      A moja babcia ma na imie Agrypina :-) Mowimy na nia Grunia
      • Gość: wro Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.ii.uni.wroc.pl 14.05.02, 16:53
        ANIA SZPARKA :)
        albo SZPARA dokladnie niepamiętam
        onegdaj zauważone na tablicy ogłoszeń w DS Kredka :)
        • isis! Re: dziwne imiona i nazwiska 14.05.02, 23:19
          Gość portalu: wro napisał(a):

> ANIA SZPARKA :)
          > albo SZPARA dokladnie niepamiętam

Fajne... A ze mną na religię chodziła Aneta ROZKOSZ. Przy sprawdzaniu obecności
          wszyscy się błogo przeciągali, mrucząc z rozkoszy :-)
      • isis! Re: dziwne imiona i nazwiska 14.05.02, 23:17
        Gość portalu: kejti napisał(a):

> A moja babcia ma na imie Agrypina :-) Mowimy na nia Grunia

A nie Grypka? :)
    • mc_imic Re: dziwne imiona i nazwiska 14.05.02, 18:30
      Niech grzechy bedą mi odpuszczone: moj typ to R.(imię mało dziwne) Fiedosichin.
      POZDRO :)
    • warszawski Re: dziwne imiona i nazwiska 14.05.02, 18:33

> moimi faworytami jest gość z wawy ma na nazwisko : Kutasko zaś faworytą z Polsk
      > i jest poznanianka
      > Dolores Miednica
      > pozdrawiam bonczek

rozumiecie co ja muszę w życiu przechodzić?????
    • Gość: zigzag Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.magma-net.pl 15.05.02, 00:24
      Na Różance mieszkała kiedyś (moż i teraz) niejaka ANNA CHĘĆ

A co powiecie na Agatę Cymbalistę ?
      • nelka Re: dziwne imiona i nazwiska 15.05.02, 16:04
        Gość portalu: zigzag napisał(a):

> Na Różance mieszkała kiedyś (moż i teraz) niejaka ANNA CHĘĆ
        >
        > A co powiecie na Agatę Cymbalistę ?

A ja znam kogoś kto nazywa się Hęć, jaki ten język róznorodny !

• ludkaa Re: dziwne imiona i nazwiska 16.05.02, 12:43
          a moja kolezanka wyszla za maz i teraz nazywa sie Aska Bębnista :)) I jeszcze
          mialam kiedys koelzanke Elę Bombę.:))) Byla naprawdę bombowa!!!
    • isis! Re: dziwne imiona i nazwiska 15.05.02, 11:54
      Tu jest dużo:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=384&wid=1013488&aut=+Skora&aid=1013488
      • Gość: Manolo Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.kghm.pl 15.05.02, 13:25
        Z czasów szkolnych:
        - Zyta Wątroba
        - Dorota Cymbalista
        - Renata Pragnąca.

Nie wiem, czy jeszcze jest, ale do niedawna na Świdnickiej za Terranovą był
        szyld: lekarz stomatolog Mariola Pupka.
        • arvena Re: dziwne imiona i nazwiska 15.05.02, 21:59
          moja polonistka podawała to jako żart językowy: (autentyczne!)
          BEATRYCZE STRYCZEK:(
          szok
          • Gość: Agnieszk Re: dziwne imiona i nazwiska IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.05.02, 02:14
            A co powiecie na to, że prezesem Polleny - bodajże Aromy - jest pan Brud?
    • anma Re: dziwne imiona i nazwiska 16.05.02, 23:57
      Mama mojej koleżanki, z domu Maślanka wyszła szczęśliwie za mąż i od ponad 30
      tat nazywa się Śmietanka.....
      • mick Re: dziwne imiona i nazwiska 17.05.02, 09:59
        Stefan Skrobacz- ginekolog-położnik
    • rezurekcja Re: dziwne imiona i nazwiska 17.05.02, 10:11
      Opowiadala kolezaka, ktora miala praktyke w kancelarii Rady Panstwa (to bylo za poprzdniego ustroju).
      Dziewczyny porzadkowaly szuflady, w ktorych byly nieodebrane dyplomy dla zasluzonych gornikow, hutnikow
      itp. Do ogladania jednego dyplomu zbiegly sie wszystkie praktykantki. Wyroznionym byl Alfons Chuj.

A tak na marginesie: ile udreki maja ludzie o takich nazwiskach. Lub imionach. Jan Miodek juz ze 25 lat temu pisal,
      zeby imie dobierac do nazwiska tak, zeby nie bylo zgrzytow. Przeciez gdyby zamiast Jan mial na imie Kleofas lub
      cos w tym stylu, tez figurrowalby na naszej liscie ...
      Rodzice! Myslcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka