pietnacha40 06.07.05, 07:00 Czy alergia może być powodem godzinnego napadu duszącego kaszlu?Mam alergię na pyłki,do tej pory tylko katar,ale od m-ca mam straszny kaszel,który zaczyna się łaskotaniem w gardle.Czy ktoś ma podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniamalanowska Re: Alergia-kaszel 06.07.05, 09:37 MAM PODOBNY PROBLEM. KASZEL MĘCZY MNIE JUŻ DOBRYCH PARE MIESĘCY, TEŻ MAM TAKIE ATAKI, DRAPIE MNIE W GARDLE. MYŚLAŁAM ZE TO NA TLE ALERGII ALE CHYBA JEDNAK SIĘ MYLIŁAM. DOSTAŁAM SKIEROWANIE NA PRZEŚWIETLENIE PŁUC. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka2 Re: Alergia-kaszel 06.07.05, 11:45 może to początki astmy, ja też miałam ataki kaszlu po kilka godzin i ataki duszności Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: Alergia-kaszel 06.07.05, 22:15 Astma jest zwiazana z alergia. Alergia za to moze objawiac sie bardzo roznie: kaszel, katar, pokrzywka, dusznosci, wysypka, spuchniecie itd. Bierz wapno a jesli to nie pomoze to jakies leki dostepne nawet bez recepty w aptece (alertek, cet alergin czy zyrtek). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: Alergia-kaszel 07.07.05, 08:39 Musisz zglosic sie do alergologa ,powinna Tobie zrobic testy ,moze jestes uczulona na inne alergeny Oczywiscie warto zrobic rtg pluc ,spirimetrie.Moze lekarz powinna wprowadzic leki wziewne? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi_123 Re: Alergia-kaszel 17.07.05, 00:00 ja tez tak mialam!! Alergolog sierowal mnie na rtg klatki piersiowej, a przy okazji zlecil spirometrię. Okazalo sie, ze zadnych zmian w plucach nie ma i dostalam leki wziewne. Nie pamietam juz nazw, ale pomogly. A potem przestalam brac, bo wyprowadzilam sie z domu- okazalo sie, ze kaszel wywolywala ziemia z kwiatkow i kurz zbierajacy sie na wykladzinie. :( Teraz kaszel juz nie powraca! Odpowiedz Link Zgłoś
md1971 Re: Alergia-kaszel 20.07.05, 16:30 Witam,ja mam dokladnie tak samo.Zawiodlem sie na sluzbie zdrowia ,wiec ratuje sie suplementami (niesamowicie skuteczne).Polecam strone www.wellnesspm.com pozrawiam Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
romartyna Re: Alergia-kaszel 20.07.05, 18:22 miałam podobny problem,lekarz kazał mi stosować lek wziewny Tilade i muszę powiedzieć,że jest bardzo skuteczny! Odpowiedz Link Zgłoś