Dodaj do ulubionych

Autobus lini 129 do Kozanowa...??

IP: *.e-wroc.com 23.12.04, 14:12
czy nie byloby wygodniej gdyby przedluzyli kurs autobusu 129 o te kilka
przystankow do Kozanowa? Czekajac na 136 w okolicach Bystrzyckiej albo
drzewieckiego mozna sie totalnie wkurzyc. Srednio czekam na busa okolo 30
minut, to jakas parodnia :(
Obserwuj wątek
    • busmen Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 23.12.04, 15:22
      Znowu to samo, a czy można by było itd...
      Na takie pytania można się wkurzać, bo ludzie nie umieją się cieszyć z tego co
      mają, tylko nieustannie narzekają i się bulwersują.
      Drogi zbulwersowany : NIE MA PIENIĘDZY i nie będzie. A Kozanów to rzeczywiście
      chciałby mieć linie zewsząd i dowsząd. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć: A
      czemu nie przedłużą linii 129 do Nowego Dworu? Bo 122 i 126 też się spóźniają,
      a na 119 to muszę iść aż na Krzyżówkę (dwa przystanki). Ale umiem to zrozumieć,
      że budżet nie jest z gumy i nic nie można więcej zrobić. Zamiast się cieszyć ze
      129 to... ech...
      • almac Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 23.12.04, 15:38
        busmen napisał:
        A Kozanów to rzeczywiście
        > chciałby mieć linie zewsząd i dowsząd.
        A i owszem, wtedy byłoby tak jak teraz na ND.
        • pluto10 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 23.12.04, 18:12
          Wypraszam sobie Nowy Dwór nie ma np.połączenia z Psim Polem.

Albo z Wilkszynem,Żarem,Mirkowem,Wojnowem,Rędzinem:)))
          --------------------------
          pluto10
          • szarykot Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 23.12.04, 21:01
            > Wypraszam sobie Nowy Dwór nie ma np.połączenia z Psim Polem.

a Koszarowa to może Krzyki, co ?? :)
            • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 23.12.04, 21:48
              szarykot napisał:
              > > Wypraszam sobie Nowy Dwór nie ma np.połączenia z Psim Polem.
              > a Koszarowa to może Krzyki, co ?? :)

No jakby nie patrzeć to Kosz(m)arowa to Karłowice a nie Psie Pole :^P
              • tomek854 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 24.12.04, 14:35
                Z tego co wiem mamy we wrocku 5 dzielnic:
                Krzyki, Fabryczna, Stare Miasto, Śródmieście i Psie Pole - może coś pokiełbasiłem, ale o dzielnicy Karłowice nie słyszałem :)

Psie Pole to nawet Rędzin jest :)
                • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 25.12.04, 11:18
                  tomek854 napisał:
                  > Z tego co wiem mamy we wrocku 5 dzielnic:

To mało wiesz, bo od 8 marca 1990 nie mamy żadnych dzielnic.
                  • almac Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 18:07
                    svarte_sjel napisał:
                    > To mało wiesz, bo od 8 marca 1990 nie mamy żadnych dzielnic.
                    >
                    Chodzą słuchy, że są przymiarki do powrotu dzielnic.
                    Ps. Zresztą ciekawostka, na planie Wrocławia wydanym w tym roku jak wół jest
                    napisane (wielkim literami): Fabryczna, Psie Pole itd.
                    • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 19:41
                      almac napisał:
                      > Chodzą słuchy, że są przymiarki do powrotu dzielnic.

Aaaaaa...

> Ps. Zresztą ciekawostka, na planie Wrocławia wydanym w tym roku jak wół jest
                      > napisane (wielkim literami): Fabryczna, Psie Pole itd.

Tak, to znakomity dowód powszechnego konserwatyzmu.
                      Ciekawe, czy gdyby US uznał, że obecna sieć urzedów się już nie sprawdza i ją
                      zmienił (chyba nikt inny się już starym podziałem nie posiłkuje) to całkiem
                      bezwartościowe granice dalej by były zaznaczane na planach "bo mieliśmy na matrycy".
          • leo19 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 23.12.04, 21:56
            pluto10 napisał:

> Wypraszam sobie Nowy Dwór nie ma np.połączenia z Psim Polem.
            >
            > Albo z Wilkszynem,Żarem,Mirkowem,Wojnowem,Rędzinem:)))

Wilkszyn i Kłokoczyce - to wedle mojej wiedzy jedyne miejsca w orębie sieci
            wrocławskiej komunikacji miejskiej, gdzie nie da się dotrzeć z Nowego Dworu z
            maksymalnie jedną przesiadką :))
            Aby problem zniknął należy przywrócić kursowanie 136 przez Nowy Dwór i wydłużyć
            na Kromera 132 :P
            • Gość: el_che Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.12.04, 12:18
              leo19 napisał:
              > Wilkszyn i Kłokoczyce - to wedle mojej wiedzy jedyne miejsca w orębie sieci
              > wrocławskiej komunikacji miejskiej, gdzie nie da się dotrzeć z Nowego Dworu z
              > maksymalnie jedną przesiadką :))
              > Aby problem zniknął należy przywrócić kursowanie 136 przez Nowy Dwór i
              wydłużyć
              >
              > na Kromera 132 :P

jak nie?
              wilkszyn: 126 na pilczyce i dalej 623
              klokoczyce: 119/132/142 do kssprowicza i dalej 130
              • leo19 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 12:37
                Gość portalu: el_che napisał(a):

> jak nie?
                > wilkszyn: 126 na pilczyce i dalej 623

Niestety masz dane sprzed paru lat :) 126 od dawna nie jeździ przez Pilczyce.

> klokoczyce: 119/132/142 do kssprowicza i dalej 130

130 nie jeździ na Kłokoczyce lecz na Pawłowice. Jedyną linią na Kłokoczyce jest
                147.
                • almac Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 18:13
                  > 130 nie jeździ na Kłokoczyce lecz na Pawłowice. Jedyną linią na Kłokoczyce
                  jest
                  >
                  > 147.
                  O ile się zakładasz? Jednak 130 dojeżdza na Kłokoczyce:
                  www.wroclaw.pl/zdik/0130/0130t030.htm
      • leo19 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 23.12.04, 22:06
        busmen napisał:

> Znowu to samo, a czy można by było itd...
        > Na takie pytania można się wkurzać, bo ludzie nie umieją się cieszyć z tego
        co
        > mają, tylko nieustannie narzekają i się bulwersują.
        > Drogi zbulwersowany : NIE MA PIENIĘDZY i nie będzie. A Kozanów to
        rzeczywiście
        > chciałby mieć linie zewsząd i dowsząd. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć: A
        > czemu nie przedłużą linii 129 do Nowego Dworu? Bo 122 i 126 też się
        spóźniają,
        > a na 119 to muszę iść aż na Krzyżówkę (dwa przystanki). Ale umiem to
        zrozumieć,
        >
        > że budżet nie jest z gumy i nic nie można więcej zrobić. Zamiast się cieszyć
        ze
        >
        > 129 to... ech...

Busmen zaznacz sobie na planie miasta obszary obsługiwane bezpośrednimi
        połączeniami z Nowego Dworu i na drugim planie obszary obsługiwane połączeniami
        z Kozanowa. Porównując ich wielkość oraz posiadając świadomość, że są to
        osiedla o podobnej wielkości, zrozumiesz, że żale mieszkańców Kozanowa są
        niebezpodstawne.
        Nad funkcjonowaniem 129 należałoby się zastanowić po uprzednim badaniu
        napełnień, jadąc tym kiedyś w dzień wolny zaobserwowałem niedostatek pasażerów,
        ewidentny niedostatek widziałem też dziś w 119 - do blokowiska na Muchoborze
        dojechał tłum, dalej jechało 5-7 pasażerów, przy FAT wysiedli wszyscy z
        wyjątkiem jednej śpącej osoby i wsiadła jedna osoba. To dowodzi, że nasze
        postulaty uruchomienia pętli na Muchoborze były w 100% trafne. Wiele do
        życzenia pozostawiają także rozkłady, które parę razy powodują występowanie
        planowych stad 119-319 - przejechałem kiedyś większość trasy 319, jadącej 3 min
        po 119 w towarzystwie 2-3 pasażerów, za ND krzyżówką została w autobusie jedna
        osoba. Generalnie zatem jest dużo do poprawienia, bo na razie marnuje się masa
        wkm.
        • pluto10 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 23.12.04, 22:15
          Przedwczoraj jechałem ok.11 linią 129 z Bajana.Na Kwiskiej były już wszystkie
          miejsca zajęte,od cmentarza do Żmigrodzkiej nie było już ani jednej osoby.
          pluto10
        • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 23.12.04, 22:37
          leo19 napisał:
          > z Kozanowa. Porównując ich wielkość oraz posiadając świadomość, że są to
          > osiedla o podobnej wielkości, zrozumiesz, że żale mieszkańców Kozanowa są

Drobna uwaga: żeby porównanie było w pełni obiektywne należałoby brać pod uwagę
          nie tyle wielkość samych osiedli, co ich+peryferii distających się za ich
          pośrednictwem do centrum. Czyli do ND dodać rozmaite Muchobory, Żerniki,
          Jerzmanowy itp., a do Kozanowa
        • busmen Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 24.12.04, 15:26
          leo19 napisał:
          > Busmen zaznacz sobie na planie miasta obszary obsługiwane bezpośrednimi
          > połączeniami z Nowego Dworu i na drugim planie obszary obsługiwane
          > połączeniami z Kozanowa. Porównując ich wielkość oraz posiadając świadomość,
          > że są to osiedla o podobnej wielkości, zrozumiesz, że żale mieszkańców
          > Kozanowa są niebezpodstawne.

Hmmm... tak podsumowując to w kierunku centrum mamy autobusy do:
          1. Dworca Głównego
          2. Pl.Grunwaldzkiego
          3. Krzyków
          4. Bardzkiej / Księża Wielkiego
          5. Koszarowej
          6. Daniłowskiego / Zawalna

Natomiast Kozanów:
          1. Dworca Głównego
          2. Pl.Grunwaldzkiego
          3. Krzyków
          4. Bardzkiej
          5. Parku Południowego

Dodając do tego jeden mały szczegół, iż z jedną przesiadką z 103/403 na tramwaj
          mają dostęp do całego miasta, to nie wiem czemu się tak bulwersują...
          • leo19 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 24.12.04, 16:16
            > Natomiast Kozanów:
            > 1. Dworca Głównego
            > 2. Pl.Grunwaldzkiego
            > 3. Krzyków
            > 4. Bardzkiej
            > 5. Parku Południowego
            >
            > Dodając do tego jeden mały szczegół, iż z jedną przesiadką z 103/403 na
            tramwaj
            >
            > mają dostęp do całego miasta, to nie wiem czemu się tak bulwersują...

Ale trzeba zauważyć, że nie mają połączenia z tak zasadniczymi węzłami jak pl.
            Dominikański i pl. Kromera, w ogóle nie mają żadnego połączenia na północny
            brzeg Odry. Połączenie z pl. Grunwaldzkim trochę kalekie - wymaga ponoszenia
            dodatkowych nakładów finansowych, kursuje dwa razy rzadziej niż połączenia z
            Nowego Dworu i kończy jeździć już o 21. No a połączenie z Krzykami trudno
            traktować poważnie - w ten sposób podróżują chyba tylko zapaleni miłośnicy
            komunikacji, ludzie posiadający nieskończenie dużo czasu oraz masochiści :)
            • busmen Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 24.12.04, 16:23
              > Ale trzeba zauważyć, że nie mają połączenia z tak zasadniczymi węzłami jak
              > pl.Dominikański i pl. Kromera

A Nowy Dwór to ma? owszem także kalekie 122...
              Co do Krzyków to maję 136, a to właśnie dla Nowego Dworu zostaje paranoiczna
              linia 126...
              • leo19 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 24.12.04, 16:36
                busmen napisał:

> A Nowy Dwór to ma? owszem także kalekie 122...

Aż takie złe ono nie jest... Średnio 5-7 minut dłużej jedzie i to wszystko

> Co do Krzyków to maję 136, a to właśnie dla Nowego Dworu zostaje paranoiczna
                > linia 126...

No tak, ale wymyślanie konkretnych osiedli typu Krzyki i budowanie na nich
                teorii jest nie do końca obiektywnie. Faktem jest, że Kozanów ma gorsze
                skomunikowanie ze ścisłym centrum miasta - do Rynku (jeśli chcą dojechać jednym
                autobusem) muszą iść z pl. 1 maja lub z Drobnera, podczas gdy my możemy
                podjechać wygodnie 132, 142, a nawet 122, dobrze ulokowany w samym centrum jest
                też przystanek PDT, do którego mamy 4 inne linie, tymczasem Kozanowowi
                pozostaje jedynie jazda obrzeżem centrum (Piłsudskiego).
                • pluto10 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 24.12.04, 23:07
                  Nowy Dwór ma 17 linii,a Kozanów 11.
                  To zawsze o 6 linii mniej.
                  pluto10
                  • Gość: ktoś Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 23:20
                    Zarówno na Kozanów jak i Nowy Dwór trzeba jak najszybciej wprowadzić tramwaje.
                    • martouf Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 25.12.04, 00:58
                      > Zarówno na Kozanów jak i Nowy Dwór trzeba jak najszybciej wprowadzić tramwaje.

A teraz podchwytliwe pytanie: jesteś pewien, że tramwajem (przy podobnej liczbie
                      przystanków) będzie szybciej? Nie prościej zrobić wydzielone pasy dla autobusów
                      zamiast kłaść tory? :) Ale ja nie wiem, tak tylko się zastanawiam...
                      • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 25.12.04, 11:24
                        martouf napisał:
                        > przystanków) będzie szybciej? Nie prościej zrobić wydzielone pasy dla autobusów

Na pewno będzie taniej i do centrum :^)

> zamiast kłaść tory? :) Ale ja nie wiem, tak tylko się zastanawiam...

Żeby zrobić te wydzieloen pasy to trzebaby dobudować osobną jezdnię dla
                        autobusów, albo poszerzyć istniejące
                  • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 25.12.04, 11:22
                    pluto10 napisał:
                    > Nowy Dwór ma 17 linii,a Kozanów 11.

Ty nie licz linii, tylko kursy na godzinę, a jeszcze lepiej moc przewozową na
                    godzinę.
                • almac Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 18:28
                  leo19 napisał:

Faktem jest, że Kozanów ma gorsze
                  > skomunikowanie ze ścisłym centrum miasta - do Rynku (jeśli chcą dojechać
                  jednym
                  >
                  > autobusem) muszą iść z pl. 1 maja
                  A obecnie to nawet z pl. Solidarności (z powodu remontu właśnie 1 Maja)......
              • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 25.12.04, 11:21
                busmen napisał:
                > Co do Krzyków to maję 136, a to właśnie dla Nowego Dworu zostaje paranoiczna

136 na Krzyki nie jedzie :^P
                • Gość: Kayin Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.12.04, 19:34
                  svarte_sjel napisał:

> Ty nie licz linii, tylko kursy na godzinę, a jeszcze lepiej moc przewozową na
                  > godzinę.

Zatem policzmy. Przystanek "Nowy Dwór Krzyżówka", godziny szczytu. 13 linii, w
                  ciągu godziny podjeżdżają tu 44 autobusy (tylko w jednym kierunku). Oznacza to,
                  iż średnio autobus pojawia się tu co 1 minutę i 22 sekundy. W międzyszczyciu 30
                  autobusów na godzinę (średnia dokładnie co 2 minuty), a w dni wolne 28 w ciągu
                  godziny (średnio co 2 minuty i 8 sekund).

Teraz Kozanów - 10 linii (mimo iż nie wszystkie z jednego przystanku). W
                  szczycie 38 kursów na godzinę (średnio co 1 minutę i 34 sekundy), w
                  międzyszczyciu 26 (co 2 minuty i 18 sekund) i 22 w dni wolne (co 2 minuty i 43
                  sekundy).

Ilościowo jak widać Nowy Dwór ma nieznacznie więcej, natomiast jeśli chodzi o
                  atrakcyjność tras to z pewnością Kozanów zostaje w tyle. Przez oba osiedla
                  przejeżdżają co prawda linie z których korzystają prawie wyłącznie dzielnice
                  peryferyjne (jak 609 czy 623), ale jak słusznie zauważył
                  leo19, są jedynie 2 miejsca gdzie z Nowego Dworu nie można dojechać z
                  maksymalnie jedną przesiadką: Wilkszyn i Kłokoczyce. Kozanów ma znacznie
                  gorzej.
                  • leo19 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 12:11
                    Gość portalu: Kayin napisał(a):

> Zatem policzmy. Przystanek "Nowy Dwór Krzyżówka", godziny szczytu. 13 linii,
                    w
                    > ciągu godziny podjeżdżają tu 44 autobusy (tylko w jednym kierunku). Oznacza
                    to,
                    >
                    > iż średnio autobus pojawia się tu co 1 minutę i 22 sekundy. W międzyszczyciu
                    30
                    >
                    > autobusów na godzinę (średnia dokładnie co 2 minuty), a w dni wolne 28 w
                    ciągu
                    > godziny (średnio co 2 minuty i 8 sekund).

He, niedawno policzyłem, ile autobusów przejeżdża przez ND krzyżówkę we
                    wszystkich kierunkach w ciągu jednej roboczej doby. Oto co wyszło:

1323

Nikt nie podskoczy ;)
                • busmen Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 00:37
                  svarte_sjel napisał:
                  > 136 na Krzyki nie jedzie :^P

A czy ja napisałem, że jedzie... (a jak chcesz być taki dokładny, to
                  Powst/Hallera to nie Krzyki?? :/) mi chodziło właśnie o rejon Hallera, bo do
                  Krzyków to parę tramwajów dojeżdża...
                  • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 19:47
                    busmen napisał:
                    > Powst/Hallera to nie Krzyki?? :/) mi chodziło właśnie o rejon Hallera, bo do

Zdecydowanie nie.

> Krzyków to parę tramwajów dojeżdża...

Tak. 17.
                    • busmen Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 27.12.04, 22:05
                      svarte_sjel napisał:
                      > Zdecydowanie nie.

A Hallera/Powstańców to nie dzielnica Krzyki???
                      • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 27.12.04, 22:34
                        busmen napisał:
                        > A Hallera/Powstańców to nie dzielnica Krzyki???

A ty znowu z tymi nieistniejącymi dzielnicami? :^)
                        • busmen Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 29.12.04, 09:58
                          svarte_sjel napisał:
                          > A ty znowu z tymi nieistniejącymi dzielnicami? :^)

No, dobra, niech Ci będzie :)
                          a co do 129, to jak ten Kozanów tak bardzo chce, to niech jeszcze tam przedłużą
                          128 i E :)
                          • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 29.12.04, 11:01
                            busmen napisał:

> a co do 129, to jak ten Kozanów tak bardzo chce, to niech jeszcze tam
                            przedłużą
                            > 128 i E :)

No wiesz... my z chęcią przyjmiemy ;)
                            Od przybutku głowa nie boli, ale gdzie my pomieścimy te wszystkie autobusy ;]
                            • Gość: Mezopot Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? IP: *.hutmen.pl 29.12.04, 11:09
                              I tym samym stworzymy kolejne linie turystyczno-krajoznawcze. Kto będzie chciał
                              jechać z Kozanowa do Legnickiej i dalej w strone centrum (128, E) lub Mostu
                              Milenijnego (129) zwiedzając po drodze Pilczyce i Gądów.
                              Już mamy dwie takie linie -126 i 122 i bardzo narzekamy na nie.
                            • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 29.12.04, 22:37
                              koloko2 napisał:
                              > Od przybutku głowa nie boli, ale gdzie my pomieścimy te wszystkie autobusy ;]

A to inna sprawa, że pojemność pętli Kozanów jest już dawno przekroczona :^)
                              • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 30.12.04, 10:55
                                svarte_sjel napisał:

> A to inna sprawa, że pojemność pętli Kozanów jest już dawno przekroczona :^)

A jaką mamy pojemność?
                                • pluto10 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 30.12.04, 12:31
                                  Mi się wydaje że pętle na Nowym Dworze i Kozanowie są mniej więcej takiej samej
                                  wielkości/pojemności.
                                  pluto10
                                  • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 30.12.04, 13:43
                                    pluto10 napisał:

> Mi się wydaje że pętle na Nowym Dworze i Kozanowie są mniej więcej takiej
                                    samej
                                    >
                                    > wielkości/pojemności.
                                    > --------------------------
                                    > pluto10

a jedna ND ma więcej linii :^)
                                • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 30.12.04, 14:22
                                  koloko2 napisał:
                                  > A jaką mamy pojemność?

A sam zobacz. Dla C nie starczyło już miejsca na pętli i dzięki temu stoi na
                                  przystanku po drugiej stronie Kozanowskiej.
                                  • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 30.12.04, 14:37
                                    svarte_sjel napisał:
                                    > A sam zobacz. Dla C nie starczyło już miejsca na pętli i dzięki temu stoi na
                                    > przystanku po drugiej stronie Kozanowskiej.

hmmm nie tak znowu często tam stoi.
                                    • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 30.12.04, 15:07
                                      koloko2 napisał:
                                      > hmmm nie tak znowu często tam stoi.

A zazwyczaj gdzie? Bo stanowisko, z któego odjeżdza jest przelotowe i stojąc na
                                      nim blokuje przystanek dla 103 (podobnie jak i z drugiej strony skądinąd) :^)
                                      • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 30.12.04, 15:41
                                        svarte_sjel napisał:
                                        > nim blokuje przystanek dla 103 (podobnie jak i z drugiej strony skądinąd)

ja jakoś częściej widze jak blokuje przystanek bliżej pętli ;)
                                        a co za różnica czy blokuje tu czy tam. Chcemy nowej pętli :P
                                        • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 30.12.04, 16:15
                                          koloko2 napisał:
                                          > a co za różnica czy blokuje tu czy tam. Chcemy nowej pętli :P

Ale chyba nie autobusowej? :^P
                                          • sstes Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 30.12.04, 22:23
                                            Ze petle Kozanow nalezy przebudowac-to jasne od lat (zwlaszcza od pojawienia sie C).
                                            Ale, ale, widze ze svarte nie wie, gdzie C ma przystanek na tej petli:P
                                            Zdecydowanie, bezsprzecznie i jedynie po stronie poludniowej. Od strony polnocnej to parkuje nie tylko C, ale takze 126, 127 i 327 (choc ostatnio wszystkie coraz rzadziej), a odjezdzaja 103 oraz Auchan i CB.
                                            Ciasno niewatpliwie jest i poszerzenie jest konieczne (na poczatek przesuniecie jednej latarni na zawrocie C), ale mysle ze da sie przezyc...:)
                                            • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 31.12.04, 08:50
                                              sstes napisał:
                                              > Ale, ale, widze ze svarte nie wie, gdzie C ma przystanek na tej petli:P

Ale wiem doskonale :^)

Końcowy ma na słupku 12717, a początkowy na 12718 :^)
                                              • sstes Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 31.12.04, 11:41
                                                svarte_sjel napisał:

> sstes napisał:
                                                > > Ale, ale, widze ze svarte nie wie, gdzie C ma przystanek na tej petli:P
                                                >
                                                > Ale wiem doskonale :^)
                                                >
                                                > Końcowy ma na słupku 12717, a początkowy na 12718 :^)
                                                >
                                                Gdzie znalazles, ze koncowy ma na 12717 (tzn. inny niz poczatkowy)?
                                                Pytam z ciekawosci, nie z przekonania o swojej wyzszej wiedzy:)
                                                Ja tylko korzystam z tej linii niemal codziennie, wiec chetnie dowiem sie czegos nowego.
                                                Jesli mozesz, to daj linka:)
                                                Czy 127, 327, 126 maja teoretycznie tak samo?
                                                W kazdym razie w rzeczywistosci jest tak, ze C najczesciej wysadza pasazerow od strony poludniowej, skad tez odjezdza (nr przystanku sprawdze sobie za godzinke:) ).
                                                POZDRO
                                                • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 31.12.04, 13:03
                                                  sstes napisał:
                                                  > Gdzie znalazles, ze koncowy ma na 12717 (tzn. inny niz poczatkowy)?

Na rozkładzie :^)

> Jesli mozesz, to daj linka:)

Linka też mogę dać, choć brałem to z papierowych źródeł :^)
                                                  gisserver.um.wroc.pl/agc_dll/busint013.dll?p=1854
                                                  > Czy 127, 327, 126 maja teoretycznie tak samo?

Nie. Dla nich końcowym jest odpowiednie stanowisko na pętli.

Gdy powstawało C to nie było już wolnych stanowisk i stąd takie rozwiązanie.

> strony poludniowej, skad tez odjezdza (nr przystanku sprawdze sobie za
                                                  godzinke:) ).

Stanowisko ma wspólne z 103.

A kierowcy powinni przestrzegać swojego rozkładu, a nie wymyślać udogodnienia :^)
                                                  • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 01.01.05, 23:50
                                                    svarte_sjel napisał:

> Linka też mogę dać

Fajna strona, dokładan, ale rozkłady lekko nie aktualne :/
                                                    np: gisserver.um.wroc.pl/agc_dll/busint013.dll?p=713
                                                    126 ma już inny rozkład ;^)
                                                  • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 02.01.05, 08:41
                                                    koloko2 napisał:
                                                    > Fajna strona, dokładan, ale rozkłady lekko nie aktualne :/

Bo je zawsze w ostatniej kolejności aktualizują :^(
                                                    A szkoda, bo ta forma ma bardzo poważne zalety.

No i ludzie jednak korzystają z wyszukiwarki połączeń, a bez aktualnych
                                                    rozkłądów to ona trochę nie tego...
                                                  • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 02.01.05, 11:47
                                                    svarte_sjel napisał:

> A szkoda, bo ta forma ma bardzo poważne zalety.
                                                    o tak, ma dużo zalet

> No i ludzie jednak korzystają z wyszukiwarki
                                                    wyszukiwarki? to na tej stronie jest wyszukiwarka? nie dotarłem do niej :\
                                                    jak byś mógł linka ;)
                                                  • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 02.01.05, 17:14
                                                    koloko2 napisał:
                                                    > > No i ludzie jednak korzystają z wyszukiwarki
                                                    > wyszukiwarki? to na tej stronie jest wyszukiwarka? nie dotarłem do niej :\

Wchodzisz na gisserver.um.wroc.pl/mapa/, klikasz na zakłądkę
                                                    "Komunikacja" i powinna się pokazać :^)
                                                  • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 02.01.05, 17:28
                                                    wstawiłes przecinek do linka, ale nieszkodzi ;)
                                                    i dzięki za linka, nie spodziewałem sie TEJ strony :D
                        • busmen Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 02.01.05, 21:58
                          Ja jeszcze raz (ostatni) na temat dzielnic...
                          Jeżeli one nie istnieją to dlaczego istnieje np. prokuratura lub podstacja
                          pogotowia lub urząd skarbowy dla Wrocławia np. Fabrycznej i skąd ja mogę wziąć
                          te informacje??
                          • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 03.01.05, 11:19
                            busmen napisał:
                            > Ja jeszcze raz (ostatni) na temat dzielnic...
                            > Jeżeli one nie istnieją to dlaczego istnieje np. prokuratura lub podstacja

Bo rejony podzielono dawno
        • almac Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 18:23
          leo19 napisał:
          Wiele do
          > życzenia pozostawiają także rozkłady, które parę razy powodują występowanie
          > planowych stad 119-319 - przejechałem kiedyś większość trasy 319, jadącej 3
          min
          >
          > po 119 w towarzystwie 2-3 pasażerów, za ND krzyżówką została w autobusie
          jedna
          > osoba. Generalnie zatem jest dużo do poprawienia, bo na razie marnuje się
          masa
          > wkm.
          Może można byłoby pomyśleć nad skierowaniem 319 na Kozanów (trasą 135 - wtedy
          połowa kursów 135 na Kozanów w porannym szczycie mogłaby swobodnie omijać
          Gwarecką i Dokerską - jechałyby łącznikiem Pilczycka-Kozanowska). Na 319
          zaoszczędzone wkm można byłoby wykorzystać na np. przedłużenie 319 do Kromera
          albo/i zwiększenie częstotliwości.
          • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 18:28
            almac napisał:
            > połowa kursów 135 na Kozanów w porannym szczycie mogłaby swobodnie omijać
            > Gwarecką i Dokerską - jechałyby łącznikiem Pilczycka-Kozanowska). Na 319

Almac ! co ty wygadujesz? chcesz pozbawić Dokerskiej częścikursów? i tam mamy
            za mało (linii), pomyśl o tych z Ignuta i biało-czerwonych
            • almac Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 18:36
              koloko2 napisał:

> almac napisał:
              > > połowa kursów 135 na Kozanów w porannym szczycie mogłaby swobodnie omijać
              >
              > > Gwarecką i Dokerską - jechałyby łącznikiem Pilczycka-Kozanowska). Na 319
              >
              > Almac ! co ty wygadujesz? chcesz pozbawić Dokerskiej częścikursów? i tam mamy
              > za mało (linii), pomyśl o tych z Ignuta i biało-czerwonych
              Masz rację kursów (linii) jest za mało, ale mi chodziło o tych parę kursów rano
              (a dokladnie połowę kursów 135 między 06 a 08 rano)jadących na Kozanów (ile
              osób wysiada na Dokerskiej o 6 rano?).
              • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 27.12.04, 00:14
                > (a dokladnie połowę kursów 135 między 06 a 08 rano)jadących na Kozanów (ile
                > osób wysiada na Dokerskiej o 6 rano?).

A to masz racje. można by tak zrobić.
                • almac Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 28.12.04, 02:32
                  koloko2 napisał:

> > (a dokladnie połowę kursów 135 między 06 a 08 rano)jadących na Kozanów (i
                  > le
                  > > osób wysiada na Dokerskiej o 6 rano?).
                  >
                  > A to masz racje. można by tak zrobić.
                  W taki sposób można byłoby wygospodarować sporo wkm. Np. 135 i 127 w Boże
                  Narodznie, Nowy Rok i na Wielkanoc ma "świąteczny" rozład (to jest OK), ale
                  dlaczego np. 103 jeździ w tym okresie tak jak w zwykłą niedzielę? Moim zdaniem
                  wystarczyłoby gdyby jeździł w te dni co 30 minut przez cały dzień (+ 403, który
                  jeździłby także co 30 jak w zwykłą niedzielę).
                  Ostatni kurs 403 z pl. Solidarności do Leśnicy w Wigilię jest o 16:08 a w
                  Sylwestra o 19:08 (z Leśnicy odpowiednio o 16:50 i 19:50), natomiast o 22:09
                  wyjeżdża specjalnie z zajezdni na Obornickiej 403 tylko po to aby dojechać do
                  Leśnicy i potem wrócić na Kozanów i przebrać się na 246 (odjazd z Kozanowa o
                  23:53). W tym momencie wkm nikt nie liczy? A mógłby wyjechać z zajezdni ok.
                  23:00 jako 135 przez pl. 1 Maja na Kozanów (i wtedy przebrać się na 246).
                  Przykłądy można byłoby powielać. Na pewno zaoszczędzone wkm można byłoby
                  wykorzystać o wiele lepiej.....
                  • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 28.12.04, 10:06
                    almac napisał:
                    > Przykłądy można byłoby powielać.

Proble w tym że ten cały ZDiK (Który zleca te wszystkie kursy) jest państwony :/
                    Moim zdaniem powiniem być jak najszybciej sprzedany (a przynajmniej "iK"), żeby
                    jakaś prywatna firma licząca sie z klijentami i "myśląca", kierowała naszą KM
                    Bo to co teraz wyprawaia ZDiK często przekracza ludzkie pojęcie...
                    • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 28.12.04, 11:18
                      koloko2 napisał:
                      > Proble w tym że ten cały ZDiK (Który zleca te wszystkie kursy) jest
                      państwony :

Nie, nie jest.
                      • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 28.12.04, 18:05
                        svarte_sjel napisał:
                        > Nie, nie jest.

Bynajmniej nie jest prywatny.
                        • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 28.12.04, 22:54
                          koloko2 napisał:
                          > Bynajmniej nie jest prywatny.

Wyobraź sobie, że istnieją jeszcze inne formy własności.
                          • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 28.12.04, 23:12
                            svarte_sjel napisał:
                            > Wyobraź sobie, że istnieją jeszcze inne formy własności.

a niech sobie będą i inne, ale ta instytucja nie będzie działać poprawnie
                            jeżeli nie będzie całkowicie prywatna (nie będzie się składać z urzędasów
                            którzy przychodzą na 8 godz. i po wypłate)
                            • sstes Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 29.12.04, 01:02
                              No i zaczyna sie politykowanie, polskie narzekanie itp.
                              Bleeeeee!
                              • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 29.12.04, 10:56
                                sstes napisał:

> No i zaczyna sie politykowanie, polskie narzekanie itp.
                                > Bleeeeee!

Masz racje, troche zboczyliśmy z tematu, co nie zmiena faktu, że w ZDiKu dzieje
                                sie coś niedobrego.
                                Myśle że można zamknąć temat ZDiKu w tym wątku.
                            • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 29.12.04, 11:26
                              koloko2 napisał:
                              > a niech sobie będą i inne, ale ta instytucja nie będzie działać poprawnie
                              > jeżeli nie będzie całkowicie prywatna (nie będzie się składać z urzędasów

Instytucja nie może być prywatna :^)

Natomiast można sobie oczywiście wyobrazić wariant, w którym miasto rozpisuje
                              przetarg na pełnienie funkcji organizatora. Ale jeśli myślisz, że to by wiele
                              zmieniło to jesteś dość naiwny :^)
                              • koloko2 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 29.12.04, 11:59
                                svarte_sjel napisał:
                                > przetarg na pełnienie funkcji organizatora. Ale jeśli myślisz, że to by wiele
                                > zmieniło

tak, myśle że by to DUŻO zmieniło
                                (oczywiście dużo zależy od ludzi)
          • svarte_sjel Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 19:48
            almac napisał:
            > Może można byłoby pomyśleć nad skierowaniem 319 na Kozanów (trasą 135 - wtedy

W ten sposób popsułbyś z trudem wywalczoną poprawę komunikacji na gwałtownie
            rosnącym MW.
          • pluto10 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 21:17
            > Może można byłoby pomyśleć nad skierowaniem 319 na Kozanów (trasą 135 - wtedy
            > połowa kursów 135 na Kozanów w porannym szczycie mogłaby swobodnie omijać
            > Gwarecką i Dokerską - jechałyby łącznikiem Pilczycka-Kozanowska). Na 319
            > zaoszczędzone wkm można byłoby wykorzystać na np. przedłużenie 319 do Kromera
            > albo/i zwiększenie częstotliwości.

Jak wzamian dasz coś na Muchobór Wielki to ok:)
            pluto10
    • Gość: ktoś Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 21:55
      Na Kozanów to trzeba wreszcie doprowadzić tramwaje.
      • Gość: jak Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 22:32
        Najlepiej od razu metro!
    • sstes Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 26.12.04, 15:05
      Ja tam nie wiem czy proste przedluzenie do Kozanowa z Bajana jest dobrym rozwiązaniem. Na pewno zastanawiający dla mnie jest tłum ludzi czekających rano na Wejherowskiej w strone Mostu. Chyba na 119/319/129, na pewno duża czesc z Kozanowa (poznaje z widzenia).
      Przypomne przy okazji moj skromny pomysl, zeby 129 jezdzil na Gadow przez Kozanow:)

A teraz pociesze zbulwersowanego: 136 wlasnie zmienil rozklad (dodano nowe brygady), wiec moze czas oczekiwania nan nam sie skroci:) I nie ma juz krotkich (na rozkladzie)...
    • Gość: stały pasażer Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 28.12.04, 09:20
      Znowu czyjś nierealny pomysł
    • Gość: irizar Autobus linii 129 przez Kozanów !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:41
      czy ktoś z pracowników ZDiKu pofatygował się i policzył ile osób musi przez nich
      marźnąć i marnować swój drogocenny czas z tego powodu, że zadnej autobus
      przejeżdzający przez Most Milenijny nie skręca z mostu w prawo i nie jedzie na
      Kozanów (albo przez Kozanów)!!?? Tylko trzeba się przesiadać na przystanku
      Wejherowska i czekać albo na 119,129,319 albo na 126,127,135,327,435??
      Przecież tym 129 to nikt nie jeżdzi na trasie Gądów - Wejherowska! a jak już się
      jacyś chętni znajdą, to nie sobie podjadą 126 lub 128 na Wejherowską i wsiądzie
      w 119 albo 319!
      Dwa: Kozanów ze swoją parterową zabudową mieszkań dla mieszkańców na wózkach
      inwalidzkich i niepełnosprawnych powinien mieć właśnie połączenie z Ośrodkiem
      Rehabilitacji (jak głosi napis na wyświetlaczach autobusów 129)!
      • Gość: ktos Re: Autobus linii 129 przez Kozanów !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 08:59
        Na Kozanów to trzeba przede wszystkimi tramwaj zbudować. Niestety misto odwleka
        tę inwestycję przez lata.
      • Gość: wro73 Autobus linii 119 przez Popowice !! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.02.05, 10:01
        Popieram:

129 - od Milenijnej przez Pilczycką <> Kozanowską <> Dokerską > Hutniczą <
        Górniczą <> Lotniczą <> Bajana <> Bystrzycką <> Horbaczewskiego - SDH "ASTRA"

119,319 - od Wejherowskiej przez Legnicką <> Stacyjną <> Strzegomską <> Śrubową
        <> Robotniczą <> Strzegomską i dalej dotychczasową trasą

lub

129 - jak wyżej

119,319 - bez zmian

101 - Kromera <> Krzywoustego <> Czajkowskiego <> Daniłowskiego <> Kasprowicza
        <> Żmigrodzka <> Na Polance <> Osobowicka <> Milenijna <> Popowicka <>
        Niedźwiedzia <> Legnicka <> Zachodnia <> Rybacka <> pl. Solidarności w szczycie
        trasą 327 (zlikwidowanego) do Hallera
        • busmen Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 11.02.05, 10:44
          Co wy jakieś totalne idiotyzmy wypisujecie???

119 jest po to, aby szybko łączyła Nowy Dwór i Muchobór z Osobowicami, a nie
          tworzyła jakiejś hybrydy przez Robotniczą (zakorkowaną). Wtedy to by powietrze
          woziła. Ten układ trasy jest najbardziej optymalny. Pomijam fakt, że nie ma na
          to pieniędzy.

Z tym 101, to sam masz zamiar finansować, bo ludzie raczej by tym nie
          jeździli...

129 - przez Kozanów może być, ale od drugiej strony :)))))))))))) od Bajana
          przez Górniczą/Hutniczą do pętli na Kozanowie... Jeśli tak bardzo chcecie mieć
          ten autobus, to trochę krążenia po Gądowie nie powinno wam przeszkadzać...
          • Gość: ktos Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:58
            Na Gądów i Bartoszowice trzeba dociągnąć tramwaj i wtedy można w ogóle zastąpić
            autobus E linią tramwajową.
            • busmen Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 11.02.05, 17:22
              > Na Gądów i Bartoszowice trzeba dociągnąć tramwaj i wtedy można w ogóle
              > zastąpić autobus E linią tramwajową.atobus E linią tramwajową.

Jasne... fantastyka... za dużo się w przeszłości filmów SF naoglądałeś...
              Szybciej tramwaje zlikwidują i E dadzą w częstotliwości pięcio minutowej niż
              rozbudują sieć...
              • andrzej4001 Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 11.02.05, 17:28
                Ja postuluje za przedłużeniem lini C do Trzebnicy, a 141 do Krakowa :)
                • Gość: wro73 Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.02.05, 20:12
                  A próbowałeś dojechać na jeden bilet jednorazowy z Jeleniej na Obornicką?
                  I jak już żeby było po drodze to C do Oleśnicy a 141 do Warszawy ( i w nim
                  Ciebie ) pozdr. :-)
              • Gość: ktos Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 17:31
                Przy obecnej polityce naszych władz to niestety możliwe. Nie zdziwi mnie już
                najbardziej absurdalny pomysł na KZ.
              • Gość: ktos science-fiction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 17:37
                > Jasne... fantastyka... za dużo się w przeszłości filmów SF naoglądałeś...
                > Szybciej tramwaje zlikwidują i E dadzą w częstotliwości pięcio minutowej niż
                > rozbudują sieć...

A wiesz, że taka fantastyka jest rzeczywistością w Poznaniu, Krakowie,
                Warszawie. We wszystkich tych miastach w ciągu minionych 10 lat przybyło
                torowisk, powstały nowe linie tramwajowe w miejsce autobusowych. Problemem jest
                tu podejście władz, które wolę forsę ładować w drogi dla samochodów.
                • busmen Re: science-fiction 11.02.05, 20:00
                  > A wiesz, że taka fantastyka jest rzeczywistością w Poznaniu, Krakowie,
                  > Warszawie. We wszystkich tych miastach w ciągu minionych 10 lat przybyło

Taaak, ale ja cały czas mówię o Wrocławiu...
                  • Gość: ktos Re: science-fiction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:03
                    To jest sprawa tego, jakie poglądy mają decydenci w mieście. A Ci przecież nie
                    są wieczni...

Pozdrawiam
                    • busmen Re: science-fiction 12.02.05, 13:09
                      Ale mimo zmian władz idea komunikacyjna na razie się niezmienia - niestety :(
          • almac Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 12.02.05, 13:00
            busmen napisał:
            > 129 - przez Kozanów może być, ale od drugiej strony :)))))))))))) od Bajana
            > przez Górniczą/Hutniczą do pętli na Kozanowie... Jeśli tak bardzo chcecie
            mieć
            > ten autobus, to trochę krążenia po Gądowie nie powinno wam przeszkadzać...

Sytuację można odwrócić: jeśli Gądów chce mieć 129 to krążenie po Kozanowie nie
            powinno wam przeszkadzać.....
            • busmen Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 12.02.05, 13:08
              Tak, tylko Kozanów chce mieć wszystkie linie ułożone po siebie...
              A są jeszcze inne osiedla oprócz Kozanowa...
              • almac Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 12.02.05, 13:21
                busmen napisał:

> Tak, tylko Kozanów chce mieć wszystkie linie ułożone po siebie...
                > A są jeszcze inne osiedla oprócz Kozanowa...
                Włąśnie, Kozanów CHCIAŁBY mieć KILKA ułożonych linii pod siebie, w
                przeciwieństwie do ND, który już MA ułożone pod siebie.
              • pluto10 Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 12.02.05, 22:46
                > Tak, tylko Kozanów chce mieć wszystkie linie ułożone po siebie...

A weźcie wy sobie wszyscy porównajcie ilość mieszkańców na Kozanowie i Nowym
                Dworze. Przypominam tylko jeszcze iż przystanek Nowy Dwór Krzyżówka jest
                zarówno dla Nowego Dworu jak i Muchoboru Małego.
                Wychodzi mniej więcej tak:
                Kozanów 20 tysięcy mieszkańców
                Nowy Dwór 30 tysięcy mieszkańców
                Muchobór Mały 10 tysięcy mieszkańców

Tak więc przystanek Kozanów jest dla 20 tysięcy mieszkańców,a przystanek Nowy
                Dwór Krzyżówka dla 40 tysięcy mieszkańców tj. dla dwa razy większej liczby
                ludzi. Co nie zmienia faktu iż dla Kozanowa należy się jakieś połączenie z
                północną częścią miasta.
                pluto10
          • almac Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 12.02.05, 13:13
            busmen napisał:
            > 119 jest po to, aby szybko łączyła Nowy Dwór i Muchobór z Osobowicami,

I znowu ND najważniejszy, a Kozanów to oczywiście nie potrzebuje żadnych
            szybkich połączeń z północnym Wrocławiem? Teraz Kozanów nie ma żadnych z
            Osobowicami, Różanką czy Karłowicami a ND ma: 119/319, 132, 142. Zaraz ktoś
            napisze, że jadąc z Kozanowa można się przesiadać na Kwiskiej czy
            Wejherowskiej, ale tak samo można się przesiadać jadąc z ND. Teraz odnoszę
            wrażenie, że z ND muszą być szybkie połączenia z każdym miejscem Wrocławia, a
            inne osiedla? Inne osiedla to niech się przesiadają, to w końcu nie nasz
            problem. Ważne, że z ND jest bezpośrednie połączenie....
            • Gość: ktos Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:18
              Zarówno na Nowy Dwór, Kozanów, jak i Gądów powinno się jak najszybciej
              doprowadzić tramwaj, który zapewni sprawne połączenie z Centrum.
              • almac Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 12.02.05, 13:27
                Gość portalu: ktos napisał(a):

> Zarówno na Nowy Dwór, Kozanów, jak i Gądów powinno się jak najszybciej
                > doprowadzić tramwaj, który zapewni sprawne połączenie z Centrum.
                Zgadza się, ale sprawa jest brana chyba na przetrzymanie. Od lat jest mowa o
                tramwajach na te osiedla i nic się nie dzieje w tym kierunku. Poczekajmy
                jeszcze 30 lat i sprawa się sama rozwiąże - bloki się rozsypią ze starości i
                wtedy zamiast wydawać na tramwaj to nawet się zaoszczędzi na KM. :)
                • Gość: ktos Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:44
                  Dlatego wszystkich, którzy podzielają moje zdanie, gorąco zachęcam do wzięcia
                  udziału w ankiecie na stronie www.zdik.wroc.pl. Można tam napisać swoje uwagi
                  na temat KZ we Wrocławiu.
                  Zdaję sobie sprawę, że od razu niczego nie zmnienimy, ale w dalszej
                  perspektywie, kto wie. To jest jedyna szansa. Tu chodzi o wyraźny sygnał, że
                  ludzie korzystający z KZ też mają swoje zdanie, że to nie tylko biedacy, co
                  nawet pisać za dobrze nie umieją (a jeszcze na komputerze!). Chodzi o to, by
                  władze widziały, że rozbudowa wyłącznie dróg dla aut nie jest jedynym sposobem
                  na zdobycie sympatii wyborców.
                  Zauważcie, że to, iż nie buduje się nowych torów we Wrocławiu jest efektem
                  przyjętych priorytetów. A one takie być nie muszą! Przykładem są Poznań,
                  Kraków, Elbląg (wręcz ewenement!). W Poznaniu miasto "na głowie staje" żeby
                  zbudować nową linię łączącą Rataje ze Starym Miastem.
            • leo19 Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 12.02.05, 15:39
              almac napisał:

> [...] Ważne, że z ND jest bezpośrednie połączenie...

Zauważ wszelakoż że ND nie jest osamotniony w posiadaniu wypasionych połączeń.
              Bardzo urozmaicone połączenia z różnymi punktami miasta posiadają także Gaj czy
              Karłowice (i nie tylko dzięki tramwajom, bo w większość miejsc można dojechać
              stamtąd właśnie autobusami). Co tu gadać, jesteście najbardziej dyskryminowanym
              dużym osiedlem Wrocławia pod względem jakości obsługi KZ (zwłaszcza że nie
              macie też blisko żadnej stacji kolejowej ;))
              • busmen Re: Autobus linii 119 przez Popowice !! 12.02.05, 21:03
                > stamtąd właśnie autobusami). Co tu gadać, jesteście najbardziej
                dyskryminowanym
                > dużym osiedlem Wrocławia pod względem jakości obsługi KZ (zwłaszcza że nie
                > macie też blisko żadnej stacji kolejowej ;))

Najbardziej dyskryminowanym to może nie, bo przez Kozanów przewija się dość
                dużo linii autobusowych - problem w tym, że są one kompletnie bez sensu...
    • Gość: ja17 Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 13.02.05, 20:12
      popieram !! ja często musze z Kozanowa dojechać do poświęckiej i musze przesiadać sie na wejcherowskiej w 129. i często stoje i długo czekam na autobus. mogliby wydłużyć tą linie do kozanowa.
      • busmen Re: Autobus lini 129 do Kozanowa...?? 15.02.05, 16:57
        > popieram !! ja często musze z Kozanowa dojechać do poświęckiej i musze przesiad
        > ać sie na wejHerowskiej w 129. i często stoje i długo czekam na autobus. mogli
        > by wydłużyć tą linie do kozanowa.

Współczuję :-^
        Ale przed mostem Milenijnym to aby dojechać do Poświęckiej trzeba było tłuc się
        z Kozanowa na pl.Powst.Wlkp, a następnie w 308, które jeździło do godz. 15...
        Teraz jest o wiele lepiej i też ludzie narzekają... Gdybym miał jeździć do
        Poświęckiej to na Twoim miejscu cieszyłbym się podróżą z jedną przesiadką....

> i często stoje i długo czekam na autobus.
        Są rozkłady w internecie i chyba nietrudno sobie je zapisać i stworzyć jakiś
        dogodny system przesiadkowy...

> by wydłużyć tą linie do kozanowa.
        Już się pewnie urzędnicy palą do tego pomysłu... Dla Ciebie, bo jeździsz z
        Kozanowa na Poświęcką - facynujące...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka