Dodaj do ulubionych

Legnica w GW

29.09.03, 19:29
Czy nie denerwuje Was to, ze Legnica jest traktowana przez regionalny dodatek
GW per noga? Jakos Gazeta Wrocławska potrafi codziennie choć jedną stronę z
wiadomościami tylko o Legnicy wyskrobac, a GW z Wrocławia bimba sobie od
wielu lat. Juz zmiana nazwy z Dolnosląskiej na Wrocławską mnie zmierziła, ale
wtedy jeszcze stać mnie było na kupno dwóch gazet codziennie. Teraz kupuję
najwyżej 2 razy w tygodniu i tylko GW, a czytanie wiadomości o Legnicy
ozancza dla mnie stanie w jakimś spermarkecie i czytanie tej jednej strony,
bo inaczej bladego pojęcia nie mam co sie dzieje. I mija czas, a nic sie w
traktowaniu Legnicy przez stolicę województwa nie zmienia. Na prwdę mało
interesuje mnie fakt, ze na jakims osiedlu we Wrocku zrobiła się dziura w
drodze! W samej Legnicy i dookoła dzieją się rzeczy co najmniej równie
interesujace ;)
Może by tak zbiotrową petycję wystosować?

ps post powstał pod wpływem wątku z forum Tarnowskiego, którzy to tarnowianie
mają odobny problem z GW z Krakowa.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ivek1 Re: Legnica w GW 30.09.03, 07:34
      jedynataka napisała:

> Czy nie denerwuje Was to, ze Legnica jest traktowana przez regionalny dodatek
      > GW per noga? Jakos Gazeta Wrocławska potrafi codziennie choć jedną stronę z
      > wiadomościami tylko o Legnicy wyskrobac, a GW z Wrocławia bimba sobie od
      > wielu lat. Juz zmiana nazwy z Dolnosląskiej na Wrocławską mnie zmierziła, ale
      > wtedy jeszcze stać mnie było na kupno dwóch gazet codziennie. Teraz kupuję
      > najwyżej 2 razy w tygodniu i tylko GW, a czytanie wiadomości o Legnicy
      > ozancza dla mnie stanie w jakimś spermarkecie i czytanie tej jednej strony,
      > bo inaczej bladego pojęcia nie mam co sie dzieje. I mija czas, a nic sie w
      > traktowaniu Legnicy przez stolicę województwa nie zmienia. Na prwdę mało
      > interesuje mnie fakt, ze na jakims osiedlu we Wrocku zrobiła się dziura w
      > drodze! W samej Legnicy i dookoła dzieją się rzeczy co najmniej równie
      > interesujace ;)
      > Może by tak zbiotrową petycję wystosować?
      >
      > ps post powstał pod wpływem wątku z forum Tarnowskiego, którzy to tarnowianie
      > mają odobny problem z GW z Krakowa.
      >
      > pozdrawiam

Musze Przyznac, ze rowniez wkurza mnie, ze o Legnicy pisza w GW tylko wowczas
      gdy sa co najmniej 3 ofiary smiertelne podczas jednej libacji.
      Mysle, ze zmiana nazwy z dolnoslaskiej na wroclawska to czytelny komunikat gdzie
      GW ma prowincje naszego wojewodztwa.
      W 'co jest grane' nie ma omowien nagradzanych w kraju spektaklow z Legnickiego
      Teatru Dramatycznego, podczas gdy wroclawskie bronia sie tylko nazwiskami
      grajacych w nich aktorow.
      Podobnie w supermarkecie mozna przeczytac najczesciej wylacznie o przecenach we
      wroclawskich sklepach, itd.
      Co do zbiorowej petycji to mozna byloby np. emaile puscic wspolnie o podobnej
      lub takiej samej nawet tresci.
      Pozdrawiam,
      Ivek

• olus_stad Re: Legnica w GW 30.09.03, 17:45
        Nie wiem czy sie nie myle, ale premiery legnickiego teatru byly prezentowane w ogolnopolskiej Wyborczej, dzial Kultura. Byly dokladne recenzje na cala strone. Mam racje?
        • ivek1 Re: Legnica w GW 01.10.03, 07:43
          olus_stad napisał:

> Nie wiem czy sie nie myle, ale premiery legnickiego teatru byly prezentowane w
          > ogolnopolskiej Wyborczej, dzial Kultura. Byly dokladne recenzje na cala strone.
          > Mam racje?

Masz. Stad wiem ze byly docenione.
          Dlatego chcialbym, zeby renomowany teatr i jego wszystkie spektakle byly
          prezentowane w co jest grane zamiast silic sie na omowienie Tomb Raidera, mozna
          byloby napisac cos o ofercie kulturalnej naszego miasta.
          Pozdrawiam
          Ivek

• olus_stad Re: Legnica w GW 01.10.03, 15:39
            Moze wysune dosc odwazna teze, ze nie pisza, bo nie ma o czym pisac.
            • goska35 Re: Legnica w GW 01.10.03, 19:23
              I tu się zgadzam w pełnej rozciągłości...

Nie możemy zarzucić, że nie pisza o teatrze - bo premiery są omawiane
              (ostatnio - "Bocznica"), o wroclawskiech przedstawieniach teatralnych też się
              zbytnio nie rozpisują... a Tomb Raider - jak to film powinien lecieć w kinach
              całego regionu :)

Prawdą jest jednak, że rozpisywanie się o możliwych występowaniach korków we
              Wrocławiu, czy dziurach na ich ulicach mało mnie obchodzą... A że nasze miasto
              traktują po macoszemu.... to przestałam czytać dodatek dolnośląski :)

Pozdrawiam
              Małgośka

• olus_stad Re: Legnica w GW 01.10.03, 19:56
                goska35 napisała:

> Prawdą jest jednak, że rozpisywanie się o możliwych występowaniach korków we
                > Wrocławiu, czy dziurach na ich ulicach mało mnie obchodzą...

Z racji tego, ze dosc czesto jestem we Wroclawiu (studia), bardzo wnikliwie czytam wzmianki o wszelkiego rodzaju korkach, remontach drog, zmianach tras tramwajow itp. Jest w jakis sposob dla mnie interesujace i wazne:) Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze Legnica jest bardzo zdawkowo 'przypominana' w Gazecie Dolnoslaskiej:(

> A że nasze miasto
                > traktują po macoszemu.... to przestałam czytać dodatek dolnośląski :)

Nie warto podejmowac tak drastycznych krokow, bo gdziej indziej jak w Dolnoslaskiej mozna sledzic na bierzaco przygody Garfielda, Obywatela Psa, Hagara itp;)))

Pozdrawiam, Olek
    • Gość: legniczanin Re: Legnica w GW IP: 2.4.STABLE* / 217.30.129.* 01.10.03, 20:58
      >Czy nie denerwuje Was to, ze Legnica jest traktowana przez regionalny dodatek
      > GW per noga?

od zmiany nazwy GW z dolnoslakiej na GW Wroclaw, kupuje Konkrety, a GW czytam
      w necie. Ktos zyskal, ktos stracil...

pozdrawiam
      • olus_stad Re: Legnica w GW 01.10.03, 23:11
        W sumie to kupuje Gazete Wyborcza dla Gazety Wyborczej, a nie dla dodatku Wroclaw! Ktora inna ogolnoposlka gazeta oferuje tyle dodatkow lokalnych...zadna? Od czytania o Legnicy sa Konkrety czy Panorama Legnicka! Pozdrawiam, Olek
        • ivek1 Re: Legnica w GW 02.10.03, 07:43
          olus_stad napisał:

Wstyd sie przyznac ale ja czytam GW dla raportow z obozu Idei Slask Wroclaw,
          czasem poczytam Hagara, bo z niego taki pocieszny lasuch.

Tomb Raider owszem jest grany w calym regionie, ale chyba kazdy wie czego sie
          spodziewac po takim filmie. Aha, zeby bylo jasne, na widok ust i oczu Angeliny
          Jolie moj organizm jest na granicy bezdechu...
          • olus_stad Re: Legnica w GW 02.10.03, 20:39
            Zgadzam sie w 100%, ze recenzja do kazdego filmu z Angelina jest w moim przypadku zbedna (podobnie ma sie sprawa z Milla Jovovich). Po prostu wale do kina:)

Co zas sie tyczy Idei Slaska to zastanawiam sie czy i ten sezon zakonczy sie klapa...w sumie trener super, Wojcik wrocil, Zielinski zostal, ale z meczow przedsezonowych wcale nie widac superformy:(

Pozdrawiam, Olek
            • ivek1 Idea Slask Wroclaw 03.10.03, 07:32
              olus_stad napisał:

> Zgadzam sie w 100%, ze recenzja do kazdego filmu z Angelina jest w moim przypad
              > ku zbedna (podobnie ma sie sprawa z Milla Jovovich). Po prostu wale do kina:)

:))

> Co zas sie tyczy Idei Slaska to zastanawiam sie czy i ten sezon zakonczy sie kl
              > apa...w sumie trener super, Wojcik wrocil, Zielinski zostal, ale z meczow przed
              > sezonowych wcale nie widac superformy:(

Jedyne co widac moim zdaniem to szansa ze Zielinski bedzie gral lepiej niz w
              poprzednim sezonie, na razie to jedyny walczak w zespole.
              Phelps dla mnie nie jest kims wiecej niz rzemieslnikiem-wyrobnikiem, nie wiem
              czy nadazy za gosciami pokroju Edenay. Obym sie mylil.
              Wyglada na to, ze jesli nie uda im sie znalezc kogos takiego jak Jamison czy
              Wright, czyli nie bedzie nerwowego poszukiwania centra jak w zeszlym sezonie -
              bezskuteczne to bylu poszukiwania zreszta. Nie uwazam, ze za wiele zwojuje
              Wojcik przeciwko mocno zbudowanym graczom z Euroligi. W koncu jego ulubiona i
              naturalna dla jego warunkow pozycja to silny skrzydlowy.
              Pozdrawiam,
              Ivek
              • olus_stad Re: Idea Slask Wroclaw 03.10.03, 15:37
                Sklad na PLK bedzie wystarczajacy, chociaz Prokom niezle sie wypasil, a z Anwilem z Urlepem nigdy nic nie wiadomo. Juz szykuje sie na rozczarowanie w Eurolidze. Niby sam udzial to juz sporo, ale to przeciez nie Olimpiada i licza sie wyniki. Cos Idea do centra szczescia nie ma, a Wojcik jakos nie pasuje...zobaczymy, to zmartwienie Katzurina i Schetyny. My tylko bedziemy trzymac kciuki:)) Pozdrawiam, Olek
                • ivek1 Re: Idea Slask Wroclaw 06.10.03, 08:45
                  olus_stad napisał:

> Sklad na PLK bedzie wystarczajacy, chociaz Prokom niezle sie wypasil, a z Anwil
                  > em z Urlepem nigdy nic nie wiadomo. Juz szykuje sie na rozczarowanie w Eurolidz
                  > e. Niby sam udzial to juz sporo, ale to przeciez nie Olimpiada i licza sie wyni
                  > ki. Cos Idea do centra szczescia nie ma, a Wojcik jakos nie pasuje...zobaczymy,
                  > to zmartwienie Katzurina i Schetyny. My tylko bedziemy trzymac kciuki:)) Pozdr
                  > awiam, Olek
                  Wiem, ze nie jest to odpowiednie do konca miejsce do pisania o ISW, ale z
                  drugiej storny to najblizej Legnicy grajacy klub ekstraklasy koszykarzy...

Jestem pesymista jesli chodzi o ten sezon w Eurolidze. Nie wiem, czy to dobrze
                  tak do konca, ze Slask bedzie gral w Eurolidze mimo 3 pozycji w sezonie
                  2002/2003. Moze przydalby sie rok na otrzezwienie? Z drugiej strony kasa sie
                  przyda z transmisji na ewentualne wzmocnienia.

Wczoraj przegrali sromotnie z Maccabi Tel Aviv na turnieju Berlin Basketball
                  Trophy, zajmujac tym samym 4 ostatnie miejsce w turnieju.
                  Pod koniec drugiej kwarty przegrywali 31 puntkami, a Wojcik i chwalony przeze
                  mnie Zielinski nie rzucili nawet jednego kosza!
                  Testowany Ryan Randle nic nie pokazal i odesla go do domu tak szybko jak sie tu
                  pojawil.

Dobrze, ze TV4 bedzie pokazywac w kazda niedziele o godz. 15 mecze Idei. Rzecz
                  pewnie bedzie omawiana szerzej, bo prawa do transmisji PLK wykupila telewizja
                  rzadowa, ktora o dziwo ma pokazywac mecze w calosci na kanale TVP3. Niestety w
                  czasie trwania komisji sledczej w tak zwanej sprawie Rywina, czyli pewnie nic
                  nie pokaza do czasu, az sie zakonczy dzialalnosc komisji.

pozdrawiam,
                  Ivek

wierzacy w Slask Wroclaw :))
                  • olus_stad Re: Idea Slask Wroclaw 06.10.03, 12:16
                    Wydaje mi sie, ze te trzecie miejsce to juz byl wystarczajacy szok dla Idei. Szczerze to nie widzialem Anwilu w Eurolidze, sa za slabi i to nie pod wzgledem sportowym, ale oragnizacyjno-finansowym (brak odpowiedniej hali, lotniska itp). Doszly do tego jeszcze wtyki Schetyny i to Slask zagra:)) Jedyny, kto moglby zastapic Wroclawian, to Prokom, ale ci sie wypieli na Eurolige. Sumujac to trzecie miejsce nie powinno byc wyznacznikiem! Aczkolwiek 'osiemnastka' zostala przesunieta i to da do myslenia Schetynie!
                    W tym turnieju z meczu na mecz Idea grala coraz gorzej, a Katzurin w dobrym humorze stwierdzil, ze widzi poprawe w grze defensywenej (sic!) i 41 punktow w plecy...z wywalaniem Ryan Randle bym sie wstrzymal i kropka!

Pozdrawiam pelen nadziei, Olek
                    • ivek1 Re: Idea Slask Wroclaw 06.10.03, 12:48
                      olus_stad napisał:

> Wydaje mi sie, ze te trzecie miejsce to juz byl wystarczajacy szok dla Idei. Sz
                      > czerze to nie widzialem Anwilu w Eurolidze, sa za slabi i to nie pod wzgledem s
                      > portowym, ale oragnizacyjno-finansowym (brak odpowiedniej hali, lotniska itp).
                      > Doszly do tego jeszcze wtyki Schetyny i to Slask zagra:)) Jedyny, kto moglby za
                      > stapic Wroclawian, to Prokom, ale ci sie wypieli na Eurolige. Sumujac to trzeci
                      > e miejsce nie powinno byc wyznacznikiem! Aczkolwiek 'osiemnastka' zostala przes
                      > unieta i to da do myslenia Schetynie!
                      > W tym turnieju z meczu na mecz Idea grala coraz gorzej, a Katzurin w dobrym hum
                      > orze stwierdzil, ze widzi poprawe w grze defensywenej (sic!) i 41 punktow w ple
                      > cy...z wywalaniem Ryan Randle bym sie wstrzymal i kropka!
                      >
                      > Pozdrawiam pelen nadziei, Olek

To, ze Anwil gral w finale a nie Slask w zeszlym sezonie bylo wylacznie wynikiem
                      malej asertywnosci Winnickiego. Juz widze, jak by temperowal Colsona Urlep...
                      Jasne, ze brak zaplecza finansowego i odpowiedniej infrastruktury zawazyl o tym,
                      ze to Slask bedzie gral. Schetyny nie cenie, ale trzeba mu przyznac, ze kase
                      dobrze zorganizowac potrafi no i swoje wplywy ma tam gdzie potrzeba.
                      Wkurzylem sie na niego za zwolnienie Pierro Bucciego po wlasnie historycznym
                      przeciez zwyciestwie nad Maccabi swojego czas i dopiero sciagniecie Wrighta
                      poprawilo jego wizerunek w moich oczach.
                      pozdrawiam,
                      Ivek
                      • olus_stad Re: Idea Slask Wroclaw 06.10.03, 13:33
                        Musze Ci przyznac, ze Winnicki byla 'za miekki' dla niektorych 'gwiazdorow' ze Slaska. Tylko zawsze sie zastawaniam co by to bylo, gdyby Urlep zostal na dluzej? Niby mowi sie, ze to nie jest przyszlosciowy trener. Tzn dobry na Polske, za slaby na Europe. Ale wyniki mowia za siebie! Ale tego nigdy sie nie dowiemy:(
                        Co do Bucciego to masz 100% racje! Nie wyszly mu bodajze 2, moze 3 mecze i juz pakowal walizki. Tu Schetyna zachowal sie pospiesznie i nierozsadnie. Ale to ON zbudowal Slask, zrobil z niego krajowa potege i wypromowal w Europie. Nie wiadomo jakby skonczyla sie historia WKS gdyby nie on. Znamy historie inncyh WKSow i na palcach jednej reki mozna policzyc ktoremu sie udalo!Krytykowac owszem, ale odrazu wieszac na nim psy to chyba nie bardzo. A to ze popelnia bledy...coz...ludzka rzecz! Wazne, ze wiecej buduje niz psuje;)

Pozdrawiam, Olek
                      • olus_stad Re: Idea Slask Wroclaw 12.10.03, 16:10
                        No i przegrali...79:73...tego meczu nie ogladnalem, bo puszczali mecz Anwilu. Nawet nie wiadomo w jakim stylu przegrali:(
                        Kto punktowal:
                        Adam Wójcik 17
                        Derrick Phelps 16
                        Ryan Randle 12
                        Moze masz Ivek jakies lepsze informacje?

Pozdrawiam, Olek
                        • ivek Re: Idea Slask Wroclaw 13.10.03, 07:58
                          olus_stad napisał:

> No i przegrali...79:73...tego meczu nie ogladnalem, bo puszczali mecz Anwilu. N
                          > awet nie wiadomo w jakim stylu przegrali:(
                          > Kto punktowal:
                          > Adam Wójcik 17
                          > Derrick Phelps 16
                          > Ryan Randle 12
                          > Moze masz Ivek jakies lepsze informacje?
                          >
                          > Pozdrawiam, Olek
                          Czesc Olek,
                          Dzieki za statsy.
                          Przede wszystkim pamietaj, ze prawa do pokazywania wszystkich meczow w
                          ekstraklasie koszykarzy (Era cos tam bo to juz nie nazywa sie plk) ma TV4.
                          Co niedziela o 15 maja pokazywac Idee. Niestety rowniez nie ogladalem tego meczu.
                          Co do przegranej to jestem najbardziej zalamany tym ze to juz 3 porazka Idei ze
                          Stala Ostrow w dosc krotkim czasie.
                          Przez kilka lat to sie nie udalo temu zespolowi wygrac z nami, a teraz prosze 3
                          razy z rzedu.
                          Katzurin mial powiedziec, ze 'Stal udowodniła, że jest lepszym zespołem od nas'.
                          Jedyne co warto nadmienic, to fakt, ze jedynie Wojcik zagral dobrze, ale
                          poniewaz "udawal" centra to szybko nalapal fauli i musial usiasc na lawce w III
                          kwarcie i wtedy wlasnie stal odskoczyla - zdobyli 14 punktow z rzedu (kiedy
                          Wojcki siadal to ISW prowadzila 1 puntkem).
                          Niestety chwalony przeze mnie za walecznosc i skutecznosc Zielinski zagral slabo
                          (tlumaczyl sie spuchnietym kolanem), mial zenujaca slaby stosunek celnych rzutow
                          do nietrafionych z gry.
                          Mam nadzieje, ze znajda szybko kogos na pozycje nr 5 czyli na poz. srodkowego.
                          pozdrawiam,
                          Liczacy na lepsze wyniki ISW - Ivek

• olus_stad Re: Idea Slask Wroclaw 13.10.03, 10:33
                            Dzieki bardzo za opis meczu. Teraz juz wiem dlaczego dostali:( Bedzie lepiej, Olek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka