Dodaj do ulubionych

bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100)

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.01, 23:09
Wakacje trochę nas rozleniwiły, ale obowiązki wobec towarzystwa zobowiązują...W
zastępstwie Marshy ogłaszam rozpoczęcie V - jubileuszowej edycji naszego
ulubionego wątku i oby nam się miło śniło na nocnej jawie!
Obserwuj wątek
    • Gość: rwt Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.01, 23:23
      Witam. Mam dzisiaj trochę pracy domowej.Razem będzie fajniej.
      Pozdrawiam
    • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.01, 23:26
      Oj... dzięki Ci za tę V... bo IV co mnie siem dziś nie otwiera i nie mogłam
      siem zameldować :-(((
      • Gość: maro Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.pl 22.07.01, 23:37
        dziś się w ogóle jakoś melawo otwiera ;-)
      • Gość: FK Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.01, 00:00
        Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> Oj... dzięki Ci za tę V... bo IV co mnie siem dziś nie otwiera i nie mogłam
        > siem zameldować :-(((

Od wczoraj tak się ślimaczyło... też nie mogłam wejść. Czy wiesz, że wieczory
        mamy już coraz dłuższe, o małe kilkadziesiąt minut, ale jednak. Czy w listopadzie
        bezsenność będzie nam się zaczynała koło 16? Chyba wtedy założymy dla równowagi
        wątek "dzienny".
    • Gość: rwt Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.01, 01:28
      Coś rzeczywiście się kiepści. Może serwery nie ciepią na bezsenność i poszły
      spać ;-)
      • Gość: meg Re: bezsenność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 21:54
        dobry wieczór - czy ktoś powie wierszyk?
    • Gość: Marka Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.01, 05:53
      Witam, jestem nocna Marka
    • Gość: tos Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 08:12
      Zlo činí ten, kdo se zlu jakkoli podává: ať
      aktivně, nebo pasivně, ať jako nástroj, nebo jako pozorovatel nebo jako oběť.
      Za jistých okolností je zlem i nevědomost.
      • Gość: maro Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.pl 23.07.01, 08:18
        No, to bylo krasne.
        • Gość: gwiazdka Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.psi.wroc.pl 23.07.01, 22:01
          O co tu chodzi? Czy ten temat jest sztuką dla sztuki?
          • Gość: FK Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.01, 22:59
            Gość portalu: gwiazdka napisał(a):

> O co tu chodzi? Czy ten temat jest sztuką dla sztuki?

Gwiazdko, Gwiazdko...
            Dobre pytanie, więc w odpowiedzi taki wierszyk:
            "To, co widzisz, barw tylko ułudą jest marną,
            która - gdy sztuki zważyć udatność i zręczność-
            swej gry omamów jeno wzrok przywabia tęczą
            i wszystkie zmysły chytrze stara się ogarnąć..."
    • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.01, 22:27
      i melduję się... po raz kolejny...
      Na dziś... tylko Grochowiak...

* * *
      Dla zakochanych to samo staranie - co dla umarłych,
      Desek potrzeba zaledwie też sześć,
      Ta sama ilość przyćmionego światła.

Dla zakochanych te same zasługi - co dla umarłych,
      Pokój z miłością otoczcie bojaźnią,
      Dzieciom zabrońcie przystępu.

Dla zakochanych - posępnych w radości - te same suknie,
      Nim drzwi zatrzasną,
      Nim zasypią ziemię,
      Najcięższy brokat odpadnie z ich ciał.
      • Gość: FK Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.01, 23:17
        Dzisiaj będę krócej - ale za to mam wiadomość dla "czytających". W księgarni
        Składnicy Domu Książki na Kuźniczej jest sporo nowych, przecenionych pozycji.
        Ludzie nie kupują nawet tych minimalnych nakładów poezji, esejów różnych,
        monografii itd. Wśród stosów kolorowej tandety jest sporo rzeczy do
        upolowania.Znalazłam za 6 zł, pięknie wydany przez krakowską oficynę literacką
        (1997) - ze średniowiecznymi miniaturami,zbiorek hiszpańskiej poezji
        mistycznej. Z niej cytat dla Gwiazdki! I właśnie dlatego krócej dzisiaj
        dyżuruję na Forum, bo chcę trochę pobyć w innym świecie. Miłych snów...
        • Gość: feran Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.txucom.net 24.07.01, 06:30
          Ten Grochowiak to dosc ponury.Ja bym prosil cos z Hermanegilda Kociubinska.
          • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.01, 00:53
            Gość portalu: feran napisał:

Ten Grochowiak to dosc ponury.Ja bym prosil cos z Hermanegilda Kociubinska.

Nie ma sprawy... życzenie przyjęte... jak tylko nastrój odpowiedni się do mnie
            doczołga ;-))

• Gość: FK Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.01, 01:08
              Jakiś krakowski spleen nas ogarnia? Tam wszyscy sobie śpią, u nas też jakoś
              sennie - czyżby "sytuacja" taka?
              • Gość: tadek Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 02:02
                Gość portalu: FK napisał(a):

> Jakiś krakowski spleen nas ogarnia? Tam wszyscy sobie śpią, u nas też jakoś
                > sennie - czyżby "sytuacja" taka?

Nawet w Krakowie ktoś nie śpi, żeby spać mógł ktoś. To są zwyczajne dzieje!
                (Jeden ma czuwać, inny śnić. Tak świat się toczy wkoło)
                • Gość: FK Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.01, 23:25
                  Gość portalu: tadek napisał(a):

> Gość portalu: FK napisał(a):
                  >
                  > > Jakiś krakowski spleen nas ogarnia? Tam wszyscy sobie śpią, u nas też jako
                  > ś
                  > > sennie - czyżby "sytuacja" taka?
                  >
                  > Nawet w Krakowie ktoś nie śpi, żeby spać mógł ktoś. To są zwyczajne dzieje!
                  > (Jeden ma czuwać, inny śnić. Tak świat się toczy wkoło)

Znowu spoglądasz z murów Elsynoru?
                  A ja sobie otwarłam "Sen nocy letniej" na scenie rozmowy Tezeusza z Filostratem
                  (akt. V. sc.III), a tam wers w sam raz na dzisiejszy wieczór:
                  T: Powiedzcie, jakim tańcem czy spektaklem
                  Skrócimy sobie wieki tych trzech godzin
                  Między wieczerzą a porą spoczynku?
                  Gdzie się podziewa nasz stały dostawca
                  Uciech? Czy może jakimś widowiskiem
                  Przynieść nam ulgę w torturze czekania?
                  Wołajcie Filistrata! No i Filostrat przybiegi i oto co ma do zaoferowania:
                  "Bój z Centaurami, pieśń przy wtórze harfy;Solista: słynny ateński
                  rzezaniec", "Bachantki, w szale i stanie nietrzeźwym rwące na strzępy trackiego
                  śpiewaka", "Trzykroć trzy Muzy - czyli razem dziewięć - lamentujące nad trupem
                  Nauki, zmarłej niedawno z nędzy" oraz "Krótko ciągnąca się rzecz o Piramie i jego
                  Tyzbie, tragedia do śmiechu". No i potem sceny dyskusji nad wyborem repertuaru i
                  ustawianie scen etc. etc. i wreszcie moja ulubiona kwestia Podszewki:
                  "Podła ściano,przez
                  którą nie widzę lubej, podłaś ty jak pies!"
                  Barańczak jest jak balsam...
    • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.01, 22:38
      Jestem... szukam Hermenegildy... ale stóg siana rozmókł i do rąk się lepi...
      problemy więc mam pewne... :-)
    • Gość: feran Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.txucom.net 26.07.01, 01:05
      Mnie sie nie spieszy.Ja tam zawsze jestem nocny.
    • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.01, 22:54
      się melduję... piwko w łapce... jobpilot w drugim okienku... wziełam się za
      szukanie pracy... ile można bez roboty???... więc ja będę zerkać tylko
      czasem... kontrolnie...
      Miłej Bezsenności tudzież Dobrej Nocy... do wyboru ;-)
      • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 26.07.01, 23:51
        ...ach,coż to za magiczne Wolimierskie noce były...
        wróciłam-witajcie!
        dziwnie się czuję w głośnym i rozświetlonym mieście.muszę ochłonąć od wrażeń...
        dobrej nocy.
        • Gość: MKK Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 23:57
          Witaj w domu!
          Za chwilę zostawię Cię - mniemam - w dobrym towarzystwie.
          Teraz pójdę lulu.
          Gosia
        • Gość: wędzonka Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: 156.24.231.* 27.07.01, 00:47
          Czesc Marsha!!
          Nareszcie jestes! Ale sie tu za Toba stesknilismy! :))

• Gość: Jarosz Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: 195.116.104.* 27.07.01, 13:45
            Dzieńdoberek, Marsha! Z Twego postu, wnioskuję, żeś z wyjazdu wolimierskiego
            zadowolona ;-)))

No ale ja właściwie nie o tym chciałem - wiecie, że Poznań też sobie dziś
            założył Bezsenność? Na razie mają jeden wpis, ale to pewnie ze względu na
            porę...

Pozdrowionka dzienne (brrrrr) :-))))))))
        • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 27.07.01, 20:57
          kurcze,zapomniałam jak okropne bywa miasto letnią porą...
          chwilkę z Wami pobędę i wracam do głuszy :)
          zauważyłam,że pojawił się na wątek "anty-bezsennościowy": cóż...
          • Gość: BreslY Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: 130.225.150.* 27.07.01, 21:00
            Gość portalu: marsha napisał(a):

> kurcze,zapomniałam jak okropne bywa miasto letnią porą...
            > chwilkę z Wami pobędę i wracam do głuszy :)
            > zauważyłam,że pojawił się na wątek "anty-bezsennościowy": cóż...

Nie martw sie. Wszystko ma swoja ciemna strone, zwlaszcza w pl :-)
            Pozdr.
            • Gość: piter Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.krosno-podwale.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 22:26
              mam tu cos dla tych ktorzy cos juz przezyli:
              Wczoraj wieczorem
              zamordowałem pamiec
              Pochowałem ja cicho w ogrodku
              za domem
              Łza-wzruszyłem ziemie posadziłem kwiaty
              I wiesz przystaję tam nieraz czasem
              bo wiem, ze nie wolno mi zapomniec
              ze była to pamiec o Tobie...

Autor jest chory na schizofremie...moze na dzisiejsza noc warto zachorowac?
              PZDR.
              • Gość: Wladek Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 23:35
                Gość portalu: piter napisał(a):

> mam tu cos dla tych ktorzy cos juz przezyli:
                > Wczoraj wieczorem
                > zamordowałem pamiec
                > Pochowałem ja cicho w ogrodku
                > za domem
                > Łza-wzruszyłem ziemie posadziłem kwiaty
                > I wiesz przystaję tam nieraz czasem
                > bo wiem, ze nie wolno mi zapomniec
                > ze była to pamiec o Tobie...
                >
                > Autor jest chory na schizofremie...moze na dzisiejsza noc warto zachorowac?
                > PZDR.

Jaka chemie trzeba przyjmowac zeby wymodzic cos takiego.

• Gość: MKK Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.07.01, 00:24
                Gość portalu: piter napisał(a):

> mam tu cos dla tych ktorzy cos juz przezyli:
                > Wczoraj wieczorem
                > zamordowałem pamiec
                > Pochowałem ja cicho w ogrodku
                > za domem
                > Łza-wzruszyłem ziemie posadziłem kwiaty
                > I wiesz przystaję tam nieraz czasem
                > bo wiem, ze nie wolno mi zapomniec
                > ze była to pamiec o Tobie...
                >
                > Autor jest chory na schizofremie...moze na dzisiejsza noc warto zachorowac?
                > PZDR.

I ja się wzruszyłam. Można nie kochać poezji, ale jak być głuchym w obliczu
                powyższego.
    • pszczolowski Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) 28.07.01, 01:46
      do wszystkich bezsennych goracy apel o pamiec o tych, ktorzy nie spia bo powodz zabrala ich najblizszych,
      dobytek i nadzieje a takze o tych, ktorzy czuwaja i walcza z zywiolem.
    • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.01, 19:01
      Jestem... wcześnie dziś... ale dwa dni mi się forum nie otwierało wcale a
      wcale :-((... a i dziś szwankuje :-((... więc szybciutko korzystam z okazji...
      Pozdrawiam bezsennych dzisiejszych... i może mi się jeszcze później uda
      zajrzeć :-))
    • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 29.07.01, 21:44
      oj...piecze,pali...pomocy!!!
      nieco za długo posiedziałam dzisiaj na słoneczku-tzn. cały czas pluskałam się w
      jeziorku i dlatego słonko jeszcze lepsze miało pole do popisu odbijając się od
      tafli wody- i teraz cierpię straszliwie :((
      czym ukoić rozpaloną skórę? obsmarowałam się śmietaną,grubą warstwą kremów... i
      nadal boli...
      • Gość: hrabia Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.eu.org 29.07.01, 21:50
        Marsha !
        Znaczy się, że Ty jesteś białoskóra. Nie wolno przesadzać.
        A''propos, co z Twoją pracą magisterską. Już po wszystkim ?
        • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 29.07.01, 23:12
          Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Marsha !
          > Znaczy się, że Ty jesteś białoskóra. Nie wolno przesadzać.
          > A''''propos, co z Twoją pracą magisterską. Już po wszystkim ?

z "bladejtwarzy" stałam się istotą czerwonolicą... :))
          hmmm...magisterka powiadasz...ano, jeszcze się pisze... jakoś trudno mi zasiąść
          do sterty papierów,gdy tak cudowne wakacje mi się zdarzyły. chciałabym mieć już
          to za sobą,ale mgr może poczekać... dzięki za pamięć hrabio-gdy się obronię,
          Ciebie pierwszego o tym powiadomię! :)
          pozdrawiam!

• Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.01, 23:26
            Ech... praca magisterska... Marsha, nie zazdroszczę :-)
            Ja broniłam się dwa lata po studiach... strategicznie... w ostatnim możliwym
            terminie... z nadzieją (słuszną zresztą), że przecież mnie nie obleją i nie
            każą mi się reaktywować... :-)... ale nie polecam tego nikomu... stres taki, że
            nawet nie chciało mi się cieszyć z tej magisterki...

Marsha... trzymam kciuki :-))))
            • Gość: feran Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.txucom.net 30.07.01, 05:04
              Oparzenie sloneczne:zaden krem specjalnie nie pomoze,bierz przez 2-3dni cos
              przeciwko bolowi acetaminohhen(tylenol)500 mg co 4 godziny,ibuprophen (motrin)
              800mg co 6 godz.
    • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 30.07.01, 22:18
      ...dorobkiem największym w życiu jest wygrać swoją smotność.Nawet w
      cierpieniu,w okresach najdotkliwszych cierpień samotność musi stać się nie
      tym,przed czym się ucieka,a przeciwnie,musi być zawsze przystanią(...)
      najważniejszą rzeczą w życiu i obowiązkiem każdego jest dokopać się w sobie do
      tej najgłębszej warstwy,gdzie mieszka już szczęście (...) tym szczęściem,które
      tam mieszka jest miłość. Miłość "integralna" i gotowość na wszystko w jej imię
      łącznie ze śmiercią-własną...
      A.Iwaszkiewicz
      • Gość: tadek Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 02:05
        o ile się nie mylę, Iwaszkiewicz nie zaczynał się na A... chyba że o innego Iwaszkiewicza chodzi
        • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 01.08.01, 00:51
          Gość portalu: tadek napisał(a):

> o ile się nie mylę, Iwaszkiewicz nie zaczynał się na A... chyba że o innego Iwa
          > szkiewicza chodzi

...tym razem cytowałam żonę Jarosława -Annę(z domu Lilpop)...
          :)

• Gość: tadek Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 02:13
            no cóż, nie miała mężowego pióra...
    • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.07.01, 00:24
      A mi dziś dobrze... och jak dobrze... Jarosz, dzięki :-)))).... byłam na
      spektaklu w wieży ciśnień... nie wpadłabym na to, gdyby nie Ty :-)))
      I tylko stopę lewą obtarłam sobie niemożebnie, bo zapomniałam, że po 23.00 MPK
      już śpi... i połowę drogi do domu musiałam wykonać na piechotę...
      Ale nic to... idę spać i śnić pięknie :-))))
      Dobrej Nocy :-)))
      • Gość: Jarosz Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: 195.116.104.* 31.07.01, 11:28
        Cieszę się, że Ci się podobało - ja z kolei mam zamiar wybrać się na ten
        spektakl ponownie we czwartek ;-)))) A i na inne propozycje teg grupy też...
    • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.01, 00:54
      No nie... nikogo dziś???... tylko ja???... samotny samozwańczy strażnik
      bezsenności???... ;-)))
      Ech... a burze takie piękne... i deszcz przestał padać... i miasto czystsze
      jakby i pachnące...
      Dobrej Nocy :-)
      • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 01.08.01, 01:02
        jestem,jestem...
        właśnie dotarłam do domu-burza uwięziła mnie u znajomych-nie narzekam,miło było
        przedłużyć wizytę :)
        ech,zapewne rano znów powietrze będzie parne,duszne,nie do wytrzymania...-a tak
        cudownie oddycha się "po deszczu"...
        • Gość: stary Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.01, 02:45

> jestem,jestem...
          > właśnie dotarłam do domu-burza uwięziła mnie u znajomych-nie narzekam,miło było
          >
          > przedłużyć wizytę :)
          > ech,zapewne rano znów powietrze będzie parne,duszne,nie do wytrzymania...-a tak
          >
          > cudownie oddycha się "po deszczu"...

Komary też zaczęły... oddychać. Szlag by to!!! W srodku nocy człowiek się wscieka!!!!! Dobranoc, psiakrew!
          • Gość: meg Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 04:34
            pozdrowienia dla tych którym dzień zamienił się z nocą
            • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 01.08.01, 23:20
              ...a ja nie wiem i nie wiem
              i trzymam się tego jak zbawiennej poręczy...
              W.Szymborska

tak mi dzisiaj jest: niepewność,zadawanie pytań bez odpowiedzi...i ciągle nie
              wiem i nie wiem...
              • Gość: FraMauro Re: bezseność V - Marsha wrocila !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 23:33
                Jestem droga Marsho, pozdrawiam wakacyjnie ubolewajac jednoczesnie nad stanem
                Twej skory. Zazdroszcze Ci letniej laby, jak licho. A tu- nestety pani
                Havrankova- trzeba chodzic do pracy, gniesc sie pare-, czasami parenascie
                godzin w sluzbowym gajerku i nie ma to tamto. Tylko żal sciska, nie powiem co.
              • Gość: tadek Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 01:20
                nie sprawiasz jednak wrażenia, że trzymasz się tej niepewności jak zbawiennej poręczy... ale lepiej z mądrym
                zgubić, niż z głupim znaleźć
                a na jakie pytania przede wszystkim nie możesz znaleźć odpowiedzi, o Pani Moczarów, zagubiona we własnym
                lesie?
                • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 02.08.01, 22:12
                  > a na jakie pytania przede wszystkim nie możesz znaleźć odpowiedzi, o Pani Mocza
                  > rów, zagubiona we własnym
                  > lesie?

oj,tyle tego jest,że zablokowałabym Forum... ;)

I tylko w szczerym polu
                  w oddechu zioła-
                  na klęczkach podziwiając zaspy nieba
                  można jeszcze znaleźć Ciszę

• Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.01, 22:39
                    Gość portalu: marsha napisała:

a na jakie pytania przede wszystkim nie możesz znaleźć odpowiedzi, o Pani
                    Moczarów, zagubiona we własnym lesie?

oj,tyle tego jest,że zablokowałabym Forum... ;)

Marsha... mów :-))... bardzo lubimy zablokowane forum i pytania bez odpowiedzi :-
                    )))

• Gość: tadek Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 01:36
                    o, ciszę można znaleźć nie tylko tam. I could be bounded in a nutshell, and count myself a king of infinite spaces,
                    wer it not that I have bad dreams. Masz złe sny, Królowo Nocy? Może to w Tobie nie ma ciszy?
                    A jakim niewyczerpanym źródłem ciszy jest śmierć! "Śmierć to także religia. Inna religia. (...) Taki północny biegun.
                    Całuny śnieżne. I niczego nie ma. Taka też jest i śmierć."
                    Kapuściński: "słowo <<cisza>> łączy się znajczęściej z takimi słowami jak <<cmentarz>> (cisza cmentarna)
                    <<pobojowisko>> (cisza na pobojowisku), <<lochy>> (lochy wypełniała cisza). Nie są to zestawienia
                    przypadkowe. Dzisiaj mówi się dużo o walce z hałasem, a przecież walka z ciszą jest ważniejsza. W walce z
                    hałasem chodzi o spokój nerwów, w walce z ciszą chodzi o ludzkie życie."
                    Dlatego zastanów się dobrze, czego chcesz. For the tears you''re crying now are just your answered prayers!
                    • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 03.08.01, 22:15
                      Doświadczenie uczy mnie,że kto za dużo pyta,ten dostaje za dużo odpowiedzi.
                      Nie potrafię jednak pozostawić wielu spraw swojemu biegowi,muszę wszystko
                      wyjaśnić:i pytań przybywa...(zbyt wiele spraw nieodgadnionych jest wokół mnie)

...jakowaś straszliwa burza krążyć zaczyna nad Wrocławiem-na razie widzę
                      błyskawice rozdzierające niebo...czekam na dźwięki...
                      • Gość: tadek Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 23:46
                        w czasie burzy, droga Marsho, należy wyłączyć komputer.
                        A co do pytań - the more you know, the less you believe, pamiętaj!
                      • pszczolowski Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) 04.08.01, 21:46
                        Chyba rozumiem twoje poszukiwanie ciszy.
                        Jak kiedys spiewal Jonasz Kofta :

A gdy się milczy, milczy, milczy
                        To apetyt rośnie wilczy
                        Na poezję
                        Co być może drzemie w nas
                        Gdy kiedyś łomot nagle umrze na dyskotekach
                        Do siebie nam dalej będzie niż do gwiazd
                        Zanim coś powiesz tak jak człowiek do człowieka
                        Cisza zgruchocze i wykrwawi wszystkich nas
                        Dlatego uczmy się ciszy i milczenia
                        To siostry myśli, świadomości przednia straż
                        Bo gdy się milczy, milczy, milczy
                        To apetyt rośnie wilczy
                        Na poezję
                        Co być może drzemie w nas

bzzz
                  • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 04.08.01, 23:00
                    Idziemy od marzeń do marzeń w ciągłym niepokoju,ciągłym poszukiwaniu,z ciągłą
                    tęsknotą do lepszego życia.Spełnienie dawnych dążeń odkrywa pustkę świadczącą o
                    fałszu ukrytym pod zewnętrzną powłoką zdarzeń.Stale przekonujemy się o
                    omyłce,jakiej ulegają ludzie utożsamiający szczęście ze spełnieniem niedawnych
                    nawet pragnień...
    • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.01, 00:09
      Witam bezsenne Panie :-))
      Uśmiecham się również mordką uradowaną od ucha do ucha Shrekiem ;-)))
      I jeszcze ten nocny spacerek po naszym mieście... ech... jednak życie miewa
      twarz, a nie mordę ;-))
      • Gość: FraMauro Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 22:24
        Powietrze stoi, niebo rozdzieraja blyskawice, tylko grzmoty jeszcze jakies
        takie niesmiale. Boje sie myslec o tym co przyniesie nam kolejny deszcz.
        Bede dzis czuwac ,
        • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 22:57
          Burza dziś huczy wkoło nas :-)... lubię burze... błyskawice i grzmoty... i
          krople deszczu sieczące... ech... piękna noc się zapowiada :-))))
    • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 03.08.01, 22:32
      czuwaj FraMauro!
      ja się zaraz wyłączam,bo burza coraz bliżej...
      boję się grzmotów,schowam się w ciepłym i bezpiecznym miejscu... :))
      dobranoc!
      • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 04.08.01, 23:24
        jakieś straszliwe pustki na Forum...
        powietrze po deszczu na niesamowity zapach,aż chce się wyjść,... wychodzę!!! :)
        • Gość: efka Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.01, 01:42

> jakieś straszliwe pustki na Forum...
          > powietrze po deszczu na niesamowity zapach,aż chce się wyjść,... wychodzę!!! :)

Przejdź się do Krakowa, tam czeka na ciebie odpowiedź na
          pytanie "eksperymentalne". Może będzie nas dwie?
          A coś rzeczywiście sennie w naszym mieście. Za to spokojnie buszuję sobie w
          bibliotecznych katalogach, w dzień jest tam trochę tłoczno.
    • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 05.08.01, 22:59
      wielu nowych osobników pojawiło się dziś na Forum-jeśli ktoś tu zajrzał:witam!

...ludzie nierozsądni próbują przystosować otoczenie do siebie,
      ludzie rozsądni dostosowują siebie do otoczenia-
      dlatego rozwój otoczenia zależy od ludzi nierozsądnych...
      • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:04
        ...a ktoś gdzieś na naszym forum pisał, że wieczorami, a zwłaszcza w weekendy
        ilość wpisów na forum jest tragicznie mała.
        Ten wątek i dzisiejszy wieczór jest całkowitym zaprzeczeniem tej teorii...
        • Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 05.08.01, 23:07
          Gość portalu: Roberto napisał(a):

> ...a ktoś gdzieś na naszym forum pisał, że wieczorami, a zwłaszcza w weekendy
          > ilość wpisów na forum jest tragicznie mała.
          > Ten wątek i dzisiejszy wieczór jest całkowitym zaprzeczeniem tej teorii...

jestem zaskoczona,że aż tyle osób spędza wieczór w wirtualnej
          przestrzeni.miło... :))
          • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:13
            - mnie również jest bardzo miło, chociaż, niektórzy (vide Wawa), lubią sobie
            robić z forum - czat. Oni siedzą w jednym wątku (ost odliczanie) i wpisują po
            jednym słowie, góra dwwa), a my przynajmniej dyskutując teraz poruszamy na raz
            kilka wątków). Ot taka spora różnica...
            • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:29
              Czyżby wszyscy poszli już spać na naszym forum ???
              • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.01, 23:36
                jestem ja :-))... właśnie rozpoczęłam dyżur w necie :-)... niedługi chyba
                jednak, bo piwko obciąża powieki ;-)))
                • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:42

> jestem ja :-))... właśnie rozpoczęłam dyżur w necie :-)... niedługi chyba
                  > jednak, bo piwko obciąża powieki ;-)))

Marsho - wpierw obowiązki wobec forum, a póżniej przyjemności (pyfko, a może dwa
                  jak schłodzone i dobre)...

• Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 05.08.01, 23:49

> Gość portalu: Tirsa napisał(a):
                    >
                    > > jestem ja :-))... właśnie rozpoczęłam dyżur w necie :-)... niedługi chyba
                    > > jednak, bo piwko obciąża powieki ;-)))
                    >
                    > Marsho - wpierw obowiązki wobec forum, a póżniej przyjemności (pyfko, a może dw
                    > a
                    > jak schłodzone i dobre)...

coś Ci się Roberto pokręciło: ja jestem dziś całkowicie trzeźwa!!!
                    no,prawie...spróbowałam nieco beherovki-prosto zza czeskiej granicy-a z
                    obowiązków wobec Forum ślicznie sie wywiązuję! :)

• Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 05.08.01, 23:38

> Czyżby wszyscy poszli już spać na naszym forum ???

może...
                jutro poniedziałek-przed pracą trzeba się wyspać...
                zajrzałam na Forum warszawskie-rzeczywiście żenujące są ichniejsze posty...

• Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:40

> Gość portalu: Roberto napisał(a):
                  >
                  > > Czyżby wszyscy poszli już spać na naszym forum ???
                  >
                  > może...
                  > jutro poniedziałek-przed pracą trzeba się wyspać...
                  > zajrzałam na Forum warszawskie-rzeczywiście żenujące są ichniejsze posty...

Witam obie Panie ciepło i serdecznie.
                  >

• Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:52

> Gość portalu: Roberto napisał(a):
                  >
                  > > Czyżby wszyscy poszli już spać na naszym forum ???
                  >
                  > może...
                  > jutro poniedziałek-przed pracą trzeba się wyspać...
                  > zajrzałam na Forum warszawskie-rzeczywiście żenujące są ichniejsze posty...

Oni w Wawie zrobili sobie po prostu czat (w najgorszym wydaniu).
                  Nawet wiem dlaczego...
                  ...bo zobaczyli, że nasze wrocławskie forum dziś się bardzo uaktywniło, i
                  niektórych to mocno zabolało.
                  Tak to jest, jak co niektórzy traktują wpisy na forum jako rodzaj rywalizacji, lu
                  jakiś wyścigów...
                  >

• Gość: marsha Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.kask.net.pl 05.08.01, 23:54
                    oj,Roberto chyba zostaliśmy sami na Forum...zapewne jutro oskarżą nas o
                    współpracę w nabijaniu postów :)) przynajmniej nie są to pojedyncze wyrazy,a
                    wychodzi nam coś na kształt rozmowy ...
                    ciao!
                    • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:02

> oj,Roberto chyba zostaliśmy sami na Forum...zapewne jutro oskarżą nas o
                      > współpracę w nabijaniu postów :)) przynajmniej nie są to pojedyncze wyrazy,a
                      > wychodzi nam coś na kształt rozmowy ...
                      > ciao!

Na pewno Marsho, na pewno...
                      Vinc już dzisiaj na forum Wawy nie wytrzymał, ze znów wróciłem na nasze forum i
                      dał upó swojej bezsilności (i głupocie) i założył wątek pt "roberto" i nabił w
                      nim sam wszystkie 29 postów.
                      No cóż, tak to jest, jak się ma kompleksy, a Vinc musi mieć ich całe mnóstwo...

• Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:03
                        O o o , nawet się nie obejrzałem, a pierwszy wpis w poniedziałek, na naszym
                        forum należy do mnie...
                        • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:08
                          Niezwykły zbieg okoliczności. Byłem przed momentem w wątku o "trunkach" i
                          widzę , żę kol Kodeks wpisał się o tej samej porze co ja w wątku Bezsenność i
                          to co do sekundy.
                          • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:17
                            A w TV WROCŁAW włąsnie leci sobie prof Bednarek - tym razem udający Sherlocka
                            Holmesa...
                            Niezły jest nasz kochany PROFESOR...
                  • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:26
                    jestem wciąż jeszcze :-))).... choć już drugie piwo ;-)....
                    trochę mi tylko zeszło w wątku tego, co to nie wie, czy zdradzać żonę z
                    kochanką czy kochankę z żoną... ech...
                    • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:28

> jestem wciąż jeszcze :-))).... choć już drugie piwo ;-)....
                      > trochę mi tylko zeszło w wątku tego, co to nie wie, czy zdradzać żonę z
                      > kochanką czy kochankę z żoną... ech...

Widzę Tirso, że wątek o niespełnionej miłości Mariusza mocno Cię wciągnął...

• pszczolowski Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) 06.08.01, 00:26

> ...ludzie nierozsądni próbują przystosować otoczenie do siebie,
        > ludzie rozsądni dostosowują siebie do otoczenia-
        > dlatego rozwój otoczenia zależy od ludzi nierozsądnych...
        >
        to chyba cytat z G.B. Shawa, tylko on mial na mysl postep w kazdej dziedzinie ,nie tylko rozwoj otoczenia.

• Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:30
          Coś mi tu nie pasuje...
          Przed chwilką byłem na wątkach sportowych (tych na czerwono i z u góry naszego
          forum) i wpisy tam, nie są dodawane do ogólnej ilości naszych wszystkich wpisów
          wrocławskiego forum...
          Oszustwo ?
          • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:33
            ...a w TV Wrocław właśnie "skończył" się Bednarek...
            • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:35
              Hallo, śpicie już wszyscy ???????????????????????????
              • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:41
                Widać jednak, ze wszyscy śpicie, a więc idę poczytać sobie wpisy z innych
                forów, bo mam sporo zaległości w tym temacie.
                Dobranoc wszystkim...
              • Gość: kodeks Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:47

> Hallo, śpicie już wszyscy ???????????????????????????
                Nie spimy, tylko nie umiemy oglądać telewizji i byc na forum równoczesnie. Mam tv
                w drugim pokoju.

• Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:49
                  To przestaw TV do tego pokoju w którym masz komputer, albo na odwrót...
                  • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:53
                    A na forum Wawy wszyscy uczestnicy dzisiejszego , wielogodzinnego czatu na
                    forum już włąsnie idą spać...
                    • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:55
                      A ja jeszcze trochę postukam w klawiaturę i wyciągnę jakieś stare, ale nadal
                      ponadczasowe i inetresujące wątki...
                      • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 01:14
                        jestem wciąż... choć czat niestety, z racji swej przewijalności, absorbujący
                        bardziej... :-))
                        • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 01:17
                          Ale czat w Wawie już się skończył...
                          • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 01:20
                            Jeszcze 6 postów i w tym wątku "pęknie" 100.

Trzeba będzie zakładać BEZSENNOŚĆ VI (kolejne 100).

Sami to zrobimy Tirso, czy zostawimy tą przyjemność dla Marshy ???
                            • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 01:23
                              Tak ukradkiem spoglądam na inne fora i widzę, ze od ost 20-25 minut, jestem sam
                              na całym necie GW...
                              Koniec więc moich wpisów tej nocy...
                              Dobranoc...
                              • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 01:28
                                Taż ja jestem coniebądź niewątpliwie non-stop ;-)))))
                                • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 01:30
                                  Teraz widzę Tirso...
                                  Awięc jak z tym założeniem Bezsenności VI ??????????
                                  Co robimy ?????????
                                  • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 01:42
                                    Myślę, że tej nocy pociągniemy ten... a jutro... kto wejdzie wieczorem
                                    pierwszy... założy nową Bezsenność... może to będzie Marsha ;-))))
                                    • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 01:44
                                      Też tak myślę Tirso...
                                      • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 02:00
                                        A więc słowo się rzekło - 100.
                                        Kto pierwszy otworzy dziś wieczorem ten wątek, jest proszony o rozpoczęcie
                                        nowego wątku pod nazwą: BEZSENNOŚĆ VI (nstępne 100).
                                        Pozdrawiam !
                                        • Gość: Tirsa Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 02:17
                                          Ale wiesz... to nie bądźmy My... My wciąż jeszcze... w starym wątku... tak
                                          trzeba :-)... bo wypada ;-)))
                                          • Gość: Roberto Re: bezseność V - zastępstwo Marshy (kolejne 100) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 02:19
                                            Oczywiście Tirso - nas to nie dotyczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka