Gość: urwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 20:26 Antykomunizm wyssałem z mlekiem matki, ale dalibóg, wydaje mi się, że alarm jest fałszywy. Z mojego rozeznania podane szacunki zgodne są ze zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: babette GUT ist nicht gut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 21:30 "Gdy przepisy prawa czegoś nie precyzują pozostaje tzw wyczucie, smak ,poczucie wstydu"- to cytat z dzisiejszej wypowiedzi D.Tuska w zwiazku z wczorajszym "wykorzystaniem" czasu antenowego przyznanego marszłkowi Oleksemu przez obywatela Oleksego. Polecam ten cytat tym radnym , którzy także nie widzą w tej sytuacji wrocławskiego bankietu nic zdrożnego. Szkoda że p. Gut wykazuje daleko wiekszą pryncypialność gdy głosuje razem ze swoim ugrupowaniem przeciwko interesom pracowniczym.No tak , ale nie z hotelu P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Problem jest chyba zupełnie w innym miejscu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.12.04, 00:32 Mówisz o tym samym Tusku, co mówi o oszczędzaniu, ale nie kosztem trzynastek dla parlamentarzystów? Dla mnie nie jest problemem, czy bankiet zrobiła Gutowska Plaza czy ktokolwiek inny. Istotniejsze wydaje się pytanie o celowość takiej imprezy. I czy Wrocław (i Polska) jest tak bogaty? Radni może są tak biedni, że nie stać ich pójść na bankiet na własny koszt, do PP czy gdziekolwiek indziej? Jaki jest interes dla miesta, że na nasz koszt radni się nażrą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.04, 21:38 Ci radni to nie tylko ogłuchli ale i oślepli. Do pierdla z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik No tak - bez przetargu. 30.12.04, 21:46 Przetargu nie trzeba, bo za niska kwota. A czy opróćz ustaw to się radni czymś jeszcze kierują? Oprócz przepisów są jeszcze pewne normy. Warto o tym pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciorek Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD 30.12.04, 22:26 Wielkie halo, 3.ooo zł ! Lepiej niech GW zajmie się powiązaniem pana Guta z inwestorem (-ami) budowy i właścicielami hotelu Plaza. Czy rzeczywiście nie było lepszego kandydata na dyrektora technicznego hotelu, niż przełożony harcerzyków we Wrocławiu? Co ich skłoniło do zatrudnienia go na takim stanowisku. Czyżby umiejętność posługiwania się harcerską finką ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 31.12.04, 00:40 gazeciorek napisał: > Wielkie halo, 3.ooo zł ! > Lepiej niech GW zajmie się powiązaniem pana Guta z inwestorem (-ami) budowy i w > łaścicielami hotelu Plaza. Czy rzeczywiście nie było lepszego kandydata na dyre > ktora technicznego hotelu, niż przełożony harcerzyków we Wrocławiu? > Co ich skłoniło do zatrudnienia go na takim stanowisku. Czyżby umiejętność posł > ugiwania się harcerską finką ?? widze, że wszedzie widzisz spisek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zembig Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 01:36 Za młodych lat nie wierzyłem w spiskawą teorię dziejów, z biegiem czasu widzę, Ze to już nie teoria... Ciekawe, czy wszędzie tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciorek Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD 31.12.04, 09:18 > widze, że wszedzie widzisz spisek :) ty za to widzisz tylko to, co chcesz widzieć ty i twoi POplecznicy i tutaj się różnimy szczęśliwego nowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 31.12.04, 12:35 gazeciorek napisał: > > widze, że wszedzie widzisz spisek :) > > ty za to widzisz tylko to, co chcesz widzieć ty i twoi POplecznicy > i tutaj się różnimy > > szczęśliwego nowego :) Jak zwykle zero konkretów :)potrafisz tylko szczekać... wszystkiego naj... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciorek Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD 31.12.04, 17:59 > Jak zwykle zero konkretów :)potrafisz tylko szczekać... jeśli już, to wolę szczekać, niż strugać dzięcioła, jak ty. a co do konkretów, to jest to problem prokuratorów, policji i sądów. i tak się jakoś ostatnio złożyło, że wam sąd kolegę skazał ... :) czyzby na podstawie "zera konkretów" ??? szampańskiej zabawy w wiadomym gronie, bo grupa coraz mniej liczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platformers Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.04, 00:30 Piękna sprawa. Rekordowy budżet na 2005 rok zostal uchwalony jednogłośnie. Świadczy to, ze nasi radni potrafią dla dobra ukochanego miasta podejmować decyzje ponad podziałami. Mają prawo się teraz dobrze zabawić. Dobra robota, dobra zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
arturpio Skandal ! 31.12.04, 02:51 "Są tani, mają dobrą kuchnię, a my jesteśmy zadowoleni - mówi Janina Śledzińska, dyrektorka Biura Rady Miejskiej. Ile kosztuje bankiet? Dyrektorka Śledzinska; - Jakieś trzy tys. złotych, nie wiem dokładnie, nie mamy jeszcze rachunku" Skandal ! 3.000 Zl to dla pani Sledzinskiej tanio, to "pestka" ! (zwlaszcza gdy to sa pieniadze podatnika !). Widac ze Sledzinska nie chodzi na zupke do Brata Alberta! To skandal ! kiedy wreszcie wyp.......... na "smietnik historii" tych wszystkich zgnilych politykierow - biznesmanow? Powywieszac ich wszystkich na latarniach miejskich, "wysoko i krotko", biurwe Sledzinska pierwsza! SKANDAL !!! kiedy to sie wreszcie skonczy?! Jakies tsunami po tej Radzie Miejskiej nie moze przejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcerzrz Re: Skandal ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 08:25 bohater artykułu to były dyrektor departamentu w jednym z ministerstw w latach 80-tych , następnie we włądzach harcturu , potem jako przedstawiciel best eastern plaza we wrocłąwiu robił interesy z obecnym wuceprezydentem / zgadnijcie z jakim / - efektem tej współpracy jest nabycie dziłałki pod obecny hotel plaza nad odrą oraz wykupienie budowy hotelu przy zbiegu kiełbaśniczej i grodzkiej - a więc ręka rękę myje - czyżby przykład opola nic nikogo nie nauczył ? w każdym bądź razie sitwa wrocławska się mocno trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnich Re: Skandal ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:33 a pl. katedralny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermes Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD IP: *.do.pl / *.generacja.pl 31.12.04, 09:17 A skąd Plazza dostała pieniadze na budowie jak nie od Juventuru czyli od Ungiera kumpla Kwaśniewskiego. A ile zwrócili z tych pożyczonych 5 mil dolarów hm ???. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciorek RAFIS do Komisji Śledczej ! 31.12.04, 09:25 > A skąd Plazza dostała pieniadze na budowie jak nie od Juventuru czyli od Ungier > a > kumpla Kwaśniewskiego. A ile zwrócili z tych pożyczonych 5 mil dolarów hm ???. To jest pewnie sprawa dla następnej komisji śledczej. mam tylko nadzieję, że PO po dojsciu do władzy nie będzie próbowała wyciszyć sprawy ze względu na powiązania jakiegoś wiceprezydenta, o czym ktoś napisał kilka postów wyzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalafior Re: RAFIS do Komisji Śledczej ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 23:53 nie przesadzaj ! z obiektywnością Rafisa w sprawie Platformy i jej (przepraszam) członków jest jak z koniem: każdy widzi jak jest. Ten człowiek będzie do grobowej deski bronił "słusznej" linii panów w drogich garniturach i samochodach z numerami od 00001 do 00010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zak Lajdak i lajdacy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.12.04, 12:26 Jezeli szlachta Radni wiedzieli kto finansuje bankiet to sa takimi samymi lajdakami jak pan Gut. W Kandadzie nazywa sie to "conflict of intrest". W Polsce korupcja jest tak jawna ze nawet jej sie niedostrzega> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby Re: Lajdak i lajdacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:30 O!WŁASNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piast Re: Lajdak i lajdacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 20:09 jestesmy sobie sami winni, bo takich rajcow wybieramy . Zadna z tych osob w nastepnej kadencji nie powinna goscic w tym urzedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc. Tam gdzie SLD tam AFERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:37 Lewica wrażliwa na niesprawiedliwość społęczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mundzio Re: Jestem zaskoczony IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.04, 13:10 faktem, że SLD opanował Wrocław. Myślałem, że w naszym ukochanym mieście rządzi PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Kochani piszmy na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:21 1. Bankiety robi się również w Białym Domu i też płaci za to podatnik (amerykański). 2. Powiązania p. Guta być może istnieją, tego nie mam zamiaru negować. Tylko że artykułu GW mówi o pewnym zdarzeniu, którego ocena wymaga zachowania zdrowego rozsądku. To, ze być moze p. Gut doszedł do swojej pozycji w sposób, co do którego ktoś ma wątpliwości natury moralnej, wcale nie oznacza, ze akurat ta sprawa jest śmierdząca. Stosując metodę przypisywania wszelkich złych intencji osobom, które uważamy za moralnie podejrzane, dojdziemy do absurdalnego wniosku, ze każdy czyn, który robimy jest albo dobry, albo zły. A przecież ogromna większość naszych działań jest po prostu neutralna. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciorek Re: Kochani piszmy na temat 31.12.04, 13:52 > Stosując metodę przypisywania wszelkich złych intencji osobom, które uważamy > za moralnie podejrzane, dojdziemy do absurdalnego wniosku, ze każdy czyn,który > robimy jest albo dobry, albo zły. A przecież ogromna większość naszych działań > jest po prostu neutralna Nie zgadzam się: jeśli lekarz leczy ludzi i robi to dobrze i na dodatek nie bierze za to łapówek, to jest czyn dobry. jeśli lekarz leczy ludzi i robi to dobrze ale bierze za to nienależną kasę, to według mnie jest to czyn zły. Jeśli ktoś zamawia żarcie na imprezę dla radnych, to jest to czyn dobry: dba o to, by radni nie byli głodni albo żeby byli zadowoleni, dowartościowani. nikt nie ma chyba za złe, żeby sobie pojedli. Ale na pewno nie jest, przynajmniej dla mnie, "neutralne", że jedzą na mój koszt. Jeśli we Wrocławiu nie byłoby głodnych dzieci w domach dziecka, niedożywionych chorych w szpitalach, to fakt zamówienia za 3.000 zł jedzenia nawet w Sheratonie uważałbym za fakt dobry. Jednak mając na uwadze, że szkoły są niedoinwestowane, za przedszkola, słuzbę zdrowia, leki, miejsca parkingowe itp. musimy płacić, to świętowanie radnych za moje (nasze) pieniądze jest chyba złe. Jako ludzie, mam nadzieje, przyzwoici, powinni zrobić składkę po 100 zł od osoby i zamówić jedzenie (gdzie tam sobie chcą) i sprawy by nie było - to by był rzeczywiście czyn NEUTRALNY. Niestety pieniądze publiczne wydaje się lekką ręką ("bo to nie nasze") - a to jest czyn BARDZO ZŁY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Kochani piszmy na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:35 > Jeśli ktoś zamawia żarcie na imprezę dla radnych, to jest to czyn dobry: dba o > to, by radni nie byli głodni albo żeby byli zadowoleni, dowartościowani. > nikt nie ma chyba za złe, żeby sobie pojedli. > Ale na pewno nie jest, przynajmniej dla mnie, "neutralne", że jedzą na mój > koszt. Jeśli we Wrocławiu nie byłoby głodnych dzieci w domach dziecka, A sam bym chętnie zafundował radnym może nawet i lepsze jedzenie na mój koszt bo mam firmę cateringową, ale widać oni wolą u swoich (choć za nasze pieniądze). Albo boją się jak Juszczenko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna Re: kundelki szczekają... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:53 psy szczekają, karawana idzie dalej,kurde dziś sylwestra!może by tak najlepszego dla bliżniego a nie wojenny toporek,co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irokez życzenia vs wojenny toporek IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.12.04, 14:27 > dziś sylwestra!może by tak > najlepszego dla bliżniego a nie wojenny toporek,co? dzisiaj zakopujemy toporek. W Nowy Rok też będzie zakopany. Ale 2-go, 3-go i w następne dni ruszymy ponownie na wojenną ścieżkę. Howgh ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedzący byk Re: czerwoni skalpują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:45 ..bez względu na datę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz To, że w bankiecie biorą udział radni IP: *.magma-net.pl 31.12.04, 18:59 ze wszystkich partii, w tym niezwykle moralnych - PO, PiS i LPR, nie ma dla autora artykułu żadnego znaczenia. Najważniejszą natomiast informacją jest to, że Gut jest z SLD! Czy wrocławska GW ma ludzi za idiotów stosując taką prostacką manipulację, z której wynika, że tylko SLD winna jest temu, iż wszyscy radni się nażrą za nasze pieniądze? Pozostali radni są całkowicie nieświadomi, bezwolni i niewinni - czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: SLD - owska wersja Państwa Prawa. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.05, 22:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smithy Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:56 a od kiedy to ryba po grecku to taki rarytas ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smithy Re: Firma Władysława Guta, radnego SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:57 a od kiedy ryba po grecku to taki rarytas ? Ze czerwona od marchewki ??? Odpowiedz Link Zgłoś