Dodaj do ulubionych

Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Tele...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:38
"Spotka go surowa kara. Niewykluczone zwolnienie".
Niewykluczone????????? Nie rozumiem,jak inna kara moze spotkac tego pana. A
moze TPSA wzorem urzedu miasta chce tych panow nagrodzic za kreatywnosc i
zmotywowac do dalszej pracy:))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:50
      A jednak nie pomyliłem się!!!
    • Gość: mira Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:20
      A może ci panowie to firma od której pani rzecznik bierze prowizje?????
      • Gość: Ryba Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: 195.205.245.* 10.01.05, 17:57
        Pracowałam w tej firmie o której mowa w Artykule. Dokładnie w tej samej.Partner
        handlowy TP.Nie jako akwizytor ale wiedziałam więcej od nich. To banda
        oszustów. Począwszy od tych na górze do akwizytorów.
    • Gość: Wojtek Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:31
      To jest poważna sprawa! wg mnie tym powinna się zająć prokuratura i policja!
      wciskanie klientom pewne usługi są karalne pani rzecznik!!!
    • Gość: Anu Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:44
      A jak Telekomunikacja spróbuje wylać faceta to on napisze na forum, jak to jest
      prześladowany i Ditran mu poradzi, że powinien iść do Sądu Pracy a wcześniej
      załośyć związek zawadowy :))
    • Gość: obik Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: *.ha.pwr.wroc.pl 03.01.05, 22:05
      To normalne. To klasyczny sposób "na chama". Wchodzisz i robisz swoje bez
      pytania o zgodę. Później aby z czegoś zrezygnować nie każdemu się chce i
      zostaje przed faktem dokonanym. I w ten sposób mają ok 20% klientów. A te
      dwadzieścia procent to pod warunkiem, że klient zauważył co się stało. A jeśli
      nie zauważył to znalazł się w grupie 50% naciągniętych klientów. Skuteczność 70
      % na 100 odwiedzonych. Wyśmienita!!!.
      I jeszcze jedno. Nie wierzę, że był to ich pomysł. Takie "sprzedaży" techniki
      poznaje się na odpowiednich szkoleniach.

Pilnujmy się POLACY
      • Gość: bronek spiskowa teoria dziejów? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.01.05, 08:00
        prosciej było by pozyczyć klucz od głowicy i tam aktywować usługi, 100%
        skuteczność i nikt by nie doniósł do gazety. może 10% by się zorientowało po
        roku, że tej usługi nie aktywowało, ale jak by udowodnili że to prawda?

Myślę że to pomysł jakiegoś lokalnego "managera" i w interesie TPSA jest aby to
        wyjaśnił prokurator - ale specjaliści od marketingu po [studiach rolniczych,
        polonistyce, AWF'ie, ...(niepotrzebne skreślić)] sami na to nie wpadną;)
    • gorej Re: TP SA nigdy nie poprawi swojego wizerunku 03.01.05, 22:08
      Kiedyś widziałem zabawną sytuację w hipermarkecie we Wrocławiu, jak akwizytorzy
      TP SA dorwali totalnie pijanego gościa i wciskali mu umowę na internet - a
      koleś nie wiedział co się wogóle z nim dzieje :)
    • wroclove język polski 03.01.05, 23:28
      "Wkurzony pan...". Co to za język? Myślałem, że to porządna autorka...
    • piast9 na ewro.popowice od dawna o nich mówili 04.01.05, 01:07
      Na grupie ewro.popowice był gdzieś miesiąc temu wątek na ten temat. Chodzili po
      mieszkaniach i aktywowali pocztę głosową. To nie są jednostkowe przypadki,
      pewnie obskoczyli cały Wrocław. To jest jeden wielki skandal!
      • Gość: witek Re: tylko idiota i skończony kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 09:06
        może twierdzić, źe pracownicy operatora chodzą po mieszkaniach żeby aktywować
        pocztę głosową !!!
        Po co niby mieliby iść do klienta skoro dostęp do jego linii mają w centrali ?
        gdyby chcieli to zrobić to nie muszą ruszać tyłka z krzesła !!!
        Zanim coś powiesz , chwilę pomyśl, to nie boli.
        • piast9 Re: tylko idiota i skończony kretyn 06.01.05, 10:36
          Gość portalu: witek napisał(a):

> może twierdzić, źe pracownicy operatora chodzą po mieszkaniach żeby aktywować
          > pocztę głosową !!!
          > Po co niby mieliby iść do klienta skoro dostęp do jego linii mają w centrali ?
          > gdyby chcieli to zrobić to nie muszą ruszać tyłka z krzesła !!!
          Wg. wypowiedzi pani rzecznik to nie są pracownicy operatora tylko zewnętrznej
          firmy którym zlecono akwizycję.

> Zanim coś powiesz , chwilę pomyśl, to nie boli.
          A Ty pomyśl zanim kogoś zaczniesz obrażać. Około miesiąca temu na grupie
          dostępnej dla abonentów sieci e-wro rozpoczął się wątek o podejrzanych gościach
          którzy mówią że zą z telepsy. Jeden z mieszkańców odkrył fakt aktywowania poczty
          głosowej po takiej wizycie, później sprawdzili to i potwierdzili również inni.
          Myślisz że to się samo zrobiło???
          • Gość: bronek trochę kultury plizzzzz... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.01.05, 21:39
            Poza tym nie wszyscy pracownicy mają dostęp do głowic czy centrali (tylko
            techniczni), jeżeli był to pomysł jakiegoś szpeca od sprzedaży to mógł zroobić
            tylko tak jak było opisane.
            Pewnikiem chodzili nie tylko po to aby aktywować pocztę głosową, ale jak nie
            sprzedali żadnej usługi to taki drobny "myk" zapewniał im zawsze jakiś dochód
            (chocby i niewielki). Jeżeli nikt z TP nie maczał by w tym palców już by sprawa
            była zgłoszona do prokuratury gdyż działania takie pewnie nie przyniosły dużych
            zysków a psują dobre imię firmy. A tak zwalają wszystko na firmę podwykonawczą
            i czekają aż sprawa ucichnie.

A tak na marginesie wszelkiego typu akwizytorów należy "spuszczać na drzewo" bo
            stają się coraz bardziej agresywni i beszczelni (jest to pewnie wynik dużego
            bezrobocia i silnej presji socjotechnicznej).
    • Gość: bronek a moze sprawą należy zainteresować prokuraturę? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.01.05, 07:48
      W końcu to jest oszustwo i wyłudzanie pieniędzy, naruszanie "miru domowego",
      oraz wykożystywanie pozycji monopolisty.
      • Gość: irek Re: a moze sprawą należy zainteresować prokuratur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 09:01
        A kto tym będzie się zajmował?!Ktoś pieniądze wziął(jeżeli całą tą akcje robiła
        prywatna firma) a prokurator ma inne sprawy. Może być taka sytuacja, że w całym
        kraju w ten sposób wyłudzają pieniądze i będzie problem!!! Ale to trzeba
        sprawdzić bo to są setki tysięcy złotych!
        • Gość: bronek Re: a moze sprawą należy zainteresować prokuratur IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.01.05, 10:13
          taaaak.... , prokuratura ma zwykle inne "ważniejsze" sprawy...
          • Gość: Rafis Re: a moze ciasteczko, pani marysiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 11:35
            Dokładnie, ważniejsze - kawunia, herbatka, ciasteczko, pogaduchy.
            • Gość: $ Re: a moze ciasteczko, pani marysiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:12
              Ha ha ha ha !!! pani Marysiu!!!
        • Gość: sara Re: a moze sprawą należy zainteresować prokuratur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:29
          Nic nie mozna zrobić. To jest sprawa nie do udowodnienia. Nie ma żadnej pisemnej
          umowy i osoba aktywująca nic za to nie płaci teraz każdy może powiedzieć że mu
          wciśnięto pocztę głosową.
    • Gość: K. Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: 212.160.104.* 04.01.05, 08:08
      A ja takiego wurzucilem z mieszkania. I chyba dobrze.... ;-) Jak chce sprawdzac
      telefon to niech sprawdza w centrali ;-)
      • Gość: były konsultant Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: *.wroclaw.mm.pl 04.01.05, 09:58
        sam byłem takim pracownikiem. wątpie zeby ktos im kazał tak robic. za poczte maja 4zł, zawsze to cos jak nic innego nie sprzedadza. do ludzi mam taka rade niech dobrze licza bo jest mnostwo nieuczciwych handlowcow ktorzy sprzedadza wszystko niezaleznie od tego czy sie to klientom opłaca. we wrocku sa trzy takie firmy kursor, nesco i abowo. nie dajcie sie oszukac.
    • Gość: dark fatalne powiadamianie dyskwalifikuję tę usługę IP: *.icpnet.pl 04.01.05, 10:56
      Bo idiotycznie oddzwania - raczej irytuje, niż informuje. A sms-a mogą dostać
      tylko ci, co mają telefony w Idei - bardzo brzydka zagrywa monopolisty.

www.wroclaw.aglomeracja.info
    • Gość: tepsa automatyczna sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 17:36
      a do mnie zadzwonil telefon i powiadomil, ze mam nagrana informacje - ale zeby
      bylo smieszniej, zeby ja odsluchac musialem AKTYWOWAC AUTOMATYCZNA SEKRETARKE
      - pomimo ignorowania tej informacji - telefon z uporem dzwonil ....

takie praktyki maja tez miejsce na slasku ...

tepsa zmniejszyla inwestycje - a udialowcy doja niemilosiernie ta firme, po
      zwolnieniu etatowych pracownikow czesc ich pracy przejely firmy zewnetrzne
      czesto z niedoswiadczonymi pracownikami ...

i co ? i nic ...
    • Gość: ziuta Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: *.magma / *.magma-net.pl 06.01.05, 09:34
      Mi zrobili to samo w firmie przy okazji podpisania umowy na iSDN a wczesniej w
      domu. Poczta głosowa włącza się po 5 sygnałach i nie ma podono możliwości by
      ten czas przedłużyć. To zwykłe oszustwo!!!! i nabijanie kasy dla Tepsy.
    • Gość: ggonzales@wp.pl TP to złodzieje IP: *.wroclaw.sa.gov.pl 06.01.05, 13:47
      a ja byłem przedstawicielem TP. TAkie zakładanie poczty nieświadomym abonentom
      jest na pożądku dziennym. We wrocławiu grasuja dwie firmy współpracujące z TP
      SA. Jest to NESCO sp.zoo oraz COMPUTEX. Rżna klientów jak mogą. Ale to nie jest
      wina pracowników tych firm, tylko szefostwa, które ustala baaaaardzo niskie
      prowizje, oraz wina managerów z TP którzy naciskaja pracowników, cisną i duszą
      żeby tylko mieć zrealizowany TARGET. Wyzysk ponad wszystko. A młodym ludzim
      odradzam prace w NESCO i COMPUTXie. Oni po prostu nie wypłacaja prowizji. Tak
      skonstruowali umowę, że nie muszą :-)
      • piast9 Re: TP to złodzieje 06.01.05, 21:57
        Gość portalu: ggonzales@wp.pl napisał(a):

> Ale to nie jest
        > wina pracowników tych firm, tylko szefostwa, które ustala baaaaardzo niskie
        > prowizje, oraz wina managerów z TP którzy naciskaja pracowników, cisną i duszą
        > żeby tylko mieć zrealizowany TARGET.
        Kiedyś to się nazywało PLAN :)
    • Gość: liam Re: Jak akwizytorzy na siłę wciskali abonentom Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:03
      chyba nikt nie jest zaskoczony..? TP sa zawsze dba o to by cyckać równo
      obywateli, a co z urzędem ochrony konsumenta ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka