Dodaj do ulubionych

WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH.................................

01.09.01, 11:48
Jako, że dzis jest 1 września dlatego proponuję wątek o wspomnieniach z lat
szkolnych, kiedy chodziliście do podstawówki, a póżniej do liceów itd...
Jakie macie zwiazane wspomnienia ztym okresem w Waszym życiu. Może jakieś
ciekawe historie związane zlatami szkolnymi i latami młodości...
Obserwuj wątek
    • Gość: Pafik Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.kom-net.pl 01.09.01, 14:09
      Liceum nr IX, chemia, pani S.
      Przed mieszaniem kolejnych reagentow wyjasnia:
      - Jak podgrzeje to i zmieszam z tamtym to roztwor przybierze kolor czerwony.
      Wszyscy zaaferowani patrza. Pani podgrzewa, miesza. Probowka juz w dloni. Nawet
      z ostatniej lawki widac zielony kolor roztworu. Pani intensywnie trzepie
      probowka i dalej nic sie nie dzieje. Wreszcie zdesperowana:
      - Widzicie? Widzicie? Pomaranczowy!

Podstawowka nr 73, biologia.
      Tydzien wczesniej zadanie: odkroic kromke chleba, na spodeczek, podlac woda i
      czekac na efekty.
      Lekcja sie zaczyna. Kontrola zadania. Kazdy z kromka porosnieta plesnia.
      - A ty Michalku gdzie masz swoja kromke?
      - Tutaj prosze pani - Michalek zamaszystym ruchem wyciaga spod lawki pokazny
      zieloniutki bochenek.
      • Gość: diabełek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 19:56
        liceum nr9 z panią S. to było to :)
        albo pani D. od polskiego-odpowiadam z -dziadów- pani prosi o narysowanie
        ukrzyżowanej polski więc rysuję krzyż i na nim człowieczka reakcja pani: siadaj
        diabełku i się do mnie nie odzywaj!
        albo pan S. matematyka-texty tak nieziemskie że kumpela przyniosła na zajęcia
        dyktafon pan go zabrał i stwierdził że poda do sądu za nagrywanie bez zgody....
        • roberto65 Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 01.09.01, 19:58
          Gość portalu: diabełek napisał(a):

> liceum nr9 z panią S. to było to :)
          > albo pani D. od polskiego-odpowiadam z -dziadów- pani prosi o narysowanie
          > ukrzyżowanej polski więc rysuję krzyż i na nim człowieczka reakcja pani: siadaj
          >
          > diabełku i się do mnie nie odzywaj!
          > albo pan S. matematyka-texty tak nieziemskie że kumpela przyniosła na zajęcia
          > dyktafon pan go zabrał i stwierdził że poda do sądu za nagrywanie bez zgody....

...PRAWA AUTORSKIE Diabełku to rzecz święta (Pan nie pozwalajacy na nagrywanie
          jego wypowiedzi)...
    • Gość: Janek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.01, 14:13
      Roberto, a co zrobić jak ktoś do szkoły nie chodził ?
      • roberto65 Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 01.09.01, 16:34
        Gość portalu: Janek napisał(a):

> Roberto, a co zrobić jak ktoś do szkoły nie chodził ?

Byłeś wiecznym wagarowiczem ???

• Gość: Janek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.01, 17:17
          Troszeczkę wagarowałem. Jak nie mieliśmy pieniążków to z kumplem do sądu na
          wokandy chodzilismy. Zazwyczaj karne bo na rozwodowe nie wpuszczali. Darmo,
          ciepło i nieraz strasznie było. Ale to tylko póżną jesienią i zimą. Na wiosnę
          koedukacyjne badania działania hormonów w organizmach żywych prowadziliśmy.
          • roberto65 Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 01.09.01, 17:30
            Przeprowadzaliście koedukacyjne badania hormonów powiadasz Janku ??? A któż to
            ich w latach swojej młodosci ich nie przeprowadzał...
    • Gość: Jajaccek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 01.09.01, 17:38
      A ja dopiero w trakcie szkoly, to jeszcze wspominac nie ma co.
      • roberto65 Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 01.09.01, 17:41
        Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> A ja dopiero w trakcie szkoly, to jeszcze wspominac nie ma co.

...hi, hi , hi podstawowej ???
        • klinta Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 01.09.01, 18:03
          spedzilam 4 cudowne lata w liceum numer 3 :) co prawda z Bednarkiem lekcji nie
          mialam,ale i Binczak mi sie trafil (uroczy geograf) i lysy wuefista Hojka i z
          pania Bozenka z sekretariatu przed jaskinia lwa-Glowackiego... pieknie bylo :)
          • Gość: Tirsa Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.01, 20:34
            B. - geograf wraz z Sz. - biologiczką brydża mnie nauczyli i bakcylem
            zarazili :-)... mam nawet swój zeszyt do geografii z kl. IV z zapisami robrów i
            komentarzami, niekoniecznie brydżowymi, pana B. ... :-)))
            O "trójce" to bym mogla godzinami opowiadać i nawet chętnie bym sobie znowu
            uczennicą pobyła :-))))
            • klinta Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 02.09.01, 05:11
              Tirsa bardzo lubie jak sie dowiaduje,ze ktos konczyl moje cudne liceum :)
              pozdrawiam cie serdecznie :)
              Bylas na zjezdzie absolwentow w 97???? a moze to byl 96????
              pozdrawiam
              • Gość: Slawek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 10:50
                Hej!
                Pozdrawiam wszystkich Trojkowiczow!
                Ja bylem na zjezdzie absolwentow 1996 - jako uczen 1 klasy :)
                • klinta Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 02.09.01, 11:02
                  slawku...a moze my sie znamy....bylam wowczas rok wyzej niz ty :)
                  • Gość: Slawek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 15:07
                    Moze rzeczywiscie ? Bylem w klasie matematycznej - u prof. Kaluzy. Wysoki, w
                    okularach, czesto startowalem w roznych konkursach i na zakonczenie roku zawsze
                    odbieralem z rak Glowackiego rozne dyplomy itp. Poza tym raczej nie wyroznialem
                    sie z otoczenia - taki sam wariat jak wszyscy.

A kim jestes Ty?

Slawek Duszynski
                    • klinta Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 02.09.01, 18:34
                      ja bylam u Wierzby w klasie rok wyzej :)
                      prezydenture zdobywac mis ie wowczas zachcialo :)
                      pozdrawaim :)
                      • Gość: Slawek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 21:28
                        Ania P.?
                        Nie przypuszczalem ze spotkam tu na forum kogos znajomego...

Czesto widuje na Politechnice kilka osob z Twojej klasy (Grzesiek D., Pawel
                        P.), ale nie znamy sie "oficjalnie" wiec nie moge Ci powiedziec co u nich
                        slychac... nie wyglada na to, zeby bylo im zle.
                        • klinta Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 02.09.01, 22:39
                          oj nieeee to nie ta klasa i nie jestem ania p. ania p. byla u chemicy Posnow w
                          klasie....
                          ja bylam z matematycznej wierzby :) i ania tylko zamarzyla zostac prezydentem :)
                          ja nim zostalam :)

pozdrawiam (przewertowalam pamiec,wiem kim jestes :) pozdrowienia :)
        • Gość: Jajaccek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 01.09.01, 20:10
          roberto65 napisał(a):

> Gość portalu: Jajaccek napisał(a):
          >
          > > A ja dopiero w trakcie szkoly, to jeszcze wspominac nie ma co.
          >
          >
          > ...hi, hi , hi podstawowej ???

A zebys wiedzial!!
          • roberto65 Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 02.09.01, 20:41
            Do której chodzisz klasy JaJaccku ???
            • Gość: DDD Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.09.01, 20:19
              OCZYWISCIE FARTUSZKI,BUTY NA ZMIANE
    • Gość: diabełek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 19:47
      cytaty zwypowiedzi rozkosznej polonistki z 9. liceum:
      "robić co się chce myśleć co się chce to jest chaos"

"jeżeli sprzątaczka wybierze odkurzacz zamiast miotły to nie jest tak moralnie
      zgubne jak pisarz który wybierze literaturę socrealistyczną"

"a ja wam powiem jedno -niewiele by mama zdziałała gdyby nie było ojca"

"jeśli mąż jest sklapcianiały psychicznie to nie świadczy to o nim tylko o jego
      żonie"

"na wsi śpiewają ludzie tam gdzie nie dociera kombajn"

"nie ma miłości gdyż chociaż jedna ze stron musi pożywić swoją osobowość"

"gdyby nie Mendelssohn który lubił mięso nie byłoby Bacha"

"musimy się cofnąć do czasów biblijnych i zrozumieć myślenie szatana"

"ja potrafię stwierdzić czy fale dobiegające od jednego człowieka są prawdziwe
      czy też nie"

"największym przekleństwem człowieka jest jego mózg"

"pytanie jest tak skonstruowane że down by się obraził"

"on z punktu widzenia upiora wie że takie dziady się przydają bo łagodzą stresy
      upiorów"

"jaki tytuł ma -wesele-"

"moją ulubioną porą roku jest grudzień"

"wszyscy jesteśmy kandydatami na dziką kaczkę"
      • Gość: jano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.01, 02:44
        i jak zwykle... ja rozumiem że u nas w siódemce ("szczęśliwej siódemce" jak się
        reklamowała na tegorocznych targach edukacyjnych) pracujemy na Win 3,11 a
        uzyskanie dostępu do Internetu zajmuje z 5-10 minut, no ale...
        a teraz z innej beczki, ad rem jak mawiali Rzymianie. kto nie zna pana T. z
        siódemki niech żałuje. rzucę Wam, drodzy Forumowicze, tylko garść jego
        świetlistych i jakże błyskotliwych tekstów:
        "...i spłonęło kilkaset hektarów Chińczyków" (o pożarze Pekinu)
        "to nie matematyka tu trza myśleć"
        "żona zabroniła mi się umawiać" (do uczennicy chcącej się umówić na sprawdzian)
        "czy mogłaś się sama pozbierać?" (z rozmowy o złamaniach kości i ich
        okolicznościach)
        "co czułeś w momencie spadania z dachu?" (jak wyżej)
        "o! jaki masz fajny uraz!"
        "...urwało mu rękaw, razem z ręką [...] i gdy podbiegł do telefonu nie miał
        czym wykręcić numeru..."
        "bez rozmnażania można przeżyć nawet dwa lata"
        "nie macaj go tam!"

a teraz na koniec cytaty tych którzy odeszli (z siódemki) - pozostajemy w
        nieutulonym żalu ;)
        "nie potrafię wytrzymać sam ze sobą" (pan W., UWAGA: od religii)
        "każdy się musi trochę popieścić" (jak wyżej)
        "ja jestem kobieta pracująca" (jak wyżej)
        "prawidłowa miłość powinna polegać na tym, aby czasem komuś dać w dupę" (jak
        wyżej)
        "nie wyobrażam sobie, żeby kobieta miała tam trzymać jakieś instrumenty" (o.Z.
        o antykoncepcji)
        "moczę się czytając" (pani W. od polaka)
        "kobieta to człowiek!" (jak wyżej)
        "no przecie widzę że was nie ma" (jak wyżej)
        "...zmarli po śmierci" (jak wyżej)
        "Bóg rozmawia z Bogiem, pfu!..." (jak wyżej)
        "autorem jest anonimowy autor" (jak wyżej)

To na tyle. Życzcie mi szczęścia na maturkach :)
        Pozdrawiam. Jano.
        • Gość: escorpio Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.01, 22:39
          pozdrawia cie 4- klasista z 7 :) powodzenia....chyba poznaje nauczycieli i
          jutro cos sam z ich tekstow dorzuce....
          • roberto65 Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 16.09.01, 22:42
            Jak to dobrze, ze już tak dawno temu skończyłem szkołę i studia, bo jka czytam
            tu niektóre "powiedzonka" Waszych obecnych, ale byłych nauczycieli...
            Niezłych "PROFESORÓW" macie, mieliście...
            • Gość: jano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.01, 23:09
              cze))) roberto!!!
              sparafrazuję mojego nauczyciela: urodziłeś się za wcześnie :)
              Pozdro. Jano.
          • Gość: jano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.01, 12:07
            cze escorpio! stop
            jak miło że ktoś z 7! stop
            czekam z niecierpliwością! stop
            Jano.
            • Gość: escorpio Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.01, 15:17
              hello!!! jak tam poszla maturka z matmy?
              a to wypowiedzi naszej psorki od polskiego, pani Ch:
              jej dwa ulubione powiedzonka:
              "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma"
              "nie chcesz? nie musisz; zechcesz? nie bedzie"
              oprocz tego:
              "do kogo ja mowie? do paprotki czy do ramy okiennej"
              "boze ja napisze o zmiane nauczyciela"
              "ja wiem ze jestem wredna, ale musicie sie przyzwyczaic"
              ooooooooo...cos mi sie przypomnialo: 2 lata temu na lekcji fizyki wchodzi
              siostra naszej kolezanki i sie pyta:
              -czy moge prosic Anie?
              -a kto pyta?- zapytal sie pan H.
              -no jak to kto? JA!!!
              i w tym momencie wszyscy w ryk.....coz, nie czesto spotyka sie taka tepote....
              ja nie wiem, tyle tych tekstow nauczycieli bylo, ale wszystko mi wylecialo z
              glowy :( to na razie, pozdrowienia!!!
              • Gość: jano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.01, 18:08
                hej, escorpio!
                sorki, że nie odpowiedziałem od razu... jakoś nie znalazłem czasu na neta i
                nawet nie wiedziałem, że się wpisałeś.
                jeśli chodzi o maturki - czaaadowo, heh!
                tych z MEN-u proponuję do prestiżowej nagrody największej głupoty świata
                (podobno szaleni Amerykanie od pewnego czasu organizują tego typu zestawienia)
                no hitem to są kody kreskowe (dla niezorientowanych - kazali nam naklejać kody
                kreskowe na arkusze odpowiedzi)... i niby ma być wszystko anonimowo - to po co
                im data urodzenia??? albo też taka matura próbna - przecież zadania były prawie
                identyczne jak te w syllabusie!!! a już szczególnie rozbawili mnie z zadaniem z
                pączkami i napojami - napisz wzór, ile kosztują 4 pączki i 5 napojów, jeśli
                wiesz że w sumie 11,55 zł. a jeśli pączek kosztuje 1,20 zł, to ile kosztuje
                napój... i za to 3 pkt. (razy 2,50 bo przemnażają to 100 pkt.)
                albo matura z obcego (ja zdawałem anglika) - 50 min. na czytanie ze
                zrozumieniem, jak wszyscy skończyli po ok. 35-40 min., a tylko 60 min. na
                pisemny. jak oni sobie wykalkulowali ten czas???! już nie wspomnę, że wyniki
                będą znane za 4-5 tygodni, mimo że poziom podstawowy będą sprawdzać nauczyciele
                macierzystej szkoły a nie OKE... zresztą tak to głupio wymyślili, że zgroza.
                no, jeżeli w ostatniej chwili rezygnują z pisania poziomu rozszerzonego z
                języka obcego, a z historii każą wszystkim pisać z czasów współczesnych
                (wcześniej kazali wybrać do 7 IX co się zdaje, na jakim poziomie, a
                "historykom" jedną z 3 epok: starożytność-średniowiecze, czasy nowożytne i
                czasy współczesne
                • Gość: escorpio Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.01, 23:03
                  tak....PO wygrala - 113, AWSP - 13 gl, SLD - 90...szczerze to jestem
                  zaskoczony, nie spodziewalem sie zwyciestwa PO...a pana A. kojarze bo mam z nim
                  lekcje :) super nauczyciel :))) a maturki, po pierwsze - pogratulowac za
                  termin, po drugie - banal :)))
                  • Gość: jano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.01, 22:57
                    zgaduję że jesteś z C lub D :)
                    czy 'escorpio' to od znaku Zodiaku (skorpion) ?
                    Pozdro. Jano.
                    • Gość: escorpio Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.01, 16:14
                      Ano tak, z C lub D....tu się zgadza...a Ty pewnie z A lub B? chodzisz na human?
                      i jak tam moja dedukcja sie sprawdza???
                      • Gość: jano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.01, 17:50
                        blisko, coraz bliżej... :)
                        • Gość: escorpio Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.01, 18:51
                          a moze jakas podpowiedz???
                          • Gość: jano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.01, 09:27
                            dobrze, ale najpierw Ty
                            przecież na humanie z A i B jest tylko 9 osób, z tego 4 chłopaków
                            trudno się nie domyśleć! :)
                            natomiast ja nie wiem nawet, na jakim jesteś fakultecie
                            zatem coś za coś
                            • Gość: escorpio Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.01, 15:10
                              klasa d, profil mat-inf :))) starczy? tez latwo sie domyslic :)))
                              • jaano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 04.10.01, 19:27
                                dobrze, zatem zgaduję: Adam B.?
                                jeśli o mnie chodzi to pytaj o chłopaka z B
        • Gość: osiek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 18:54
          :)))) VII liceum ogolnoksztaklcace :))) heheheh to byly czasy...
          kupowało sie czolg za pieniadze zebrane wsrod gawiedzi uczniowskiej /niestety
          sie nie udalo :((/
          a z cytatow: np "piaszczyste pola piaskow" i "rzeka se plynie rzeka se drazy"
          to z lekcji geografii z p. D.
          " a ty to padniesz na maturze jak pies Pluto" to p. Ś. do jednej z kolezanek
          byly tez "egzemplarze" w rodzaju dziadko od PO ale to juz calkiem inna histori
          a takze salon odnowy biologicznej w 210 i takie tam ale to naprawde na
          opowiesci prz dobrze schlodzonym soku np. chmielowym
          Pozdrawiam
          P.
          • Gość: jano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.01, 23:06
            cze))) osiek!!!
            to Ty też miałeś przyjemność z panią Ewą G.? :)
            grupa z jej klasy - ależ nam spuściła manto w październiku '98 na otrzęsinach :)
            a odnowa bywała u niej znamienita (szczęśliwie nie interesuję się biologią,
            więc nie musiałem iść na bio-chem)
            osiek, czy mógłbyś nam, cierpiącym (już niedługo) siódemkowiczom opowiedzieć o
            dawniejszych czasach? (np. nic nie słyszałem o historii ze składką na czołg)
            Pozdro. Jano.

PS. mam też nieśmiałą prośbę: czy mógłbyś powiedzieć kiedy chodziłeś do VII?
            • Gość: osiek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 19:56
              a pewnie ze moglbym chodzilem na poczatku lat 90 :)) a jesli chcesz sie czegos
              diwiedziec to najlepiej irl bo za duzo stukania
              Pozdrawiam
              P.
              ps zapytaj p. Domagalska o mnie to moz e sobie przypomni /raczej na pewnio ;)/
              • jaano Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 04.10.01, 19:25
                hmmm... niestety nie mam lekcji z panią Domagalską... ale może powiesz który
                rocznik, to może uda mi się Ciebie znaleźć na tableau maturzystów ;)
                pozdro. jaano.
                PS.'irl' - czy chodzi Ci o irc???
    • Gość: Pafik Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH - do Diabelka :) IP: *.kom-net.pl 18.09.01, 19:11
      Jak wygladala za Twoich czasow sala do informatyki? I czy dalej jest tylko
      jedna (II pietro, ostatnia prosta korytarza)?

Ja pamietam te maszyny - z procem 286, 2 MB RAM, monochromatycznymi monitorami -
      na ktorych gralo sie pod DOSem w rozne proste gierki importowane z ZX Spectrum.

Ale najlepszy byl system alarmowy sali: przewody zasilajace alarm biegly w
      korytarzu po scianie (w plastikowych rurkach), a zasilaniem awaryjnym byl...
      akumulator samochodowy ukryty pod stolem kolo wejscia :)

Niezly nam sie tez trafil informatyk - pierwsza godzine mazal tablice (tak,
      tak - robil jeden "maz" gabka w poziomie i wychodzil do lazienki namoczyc ja
      ponownie, drugi "maz" i znow lazienka, jak skonczyl w poziomie to zaczynal tak
      samo w pionie), a wszyscy grali. Druga godzine probowal nas uswiadamiac w Turbo
      Pascalu (robil to niezwykle slamazarnie), a wszyscy dalej grali.
      • diabelek! Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH - do Diabelka :) 18.09.01, 20:51
        Ja z nformatyki najbardziej zapamiętałam grę w dooma; jako że przy komputerach
        siedzieliśmy parami przeżywałam niezłe zajawki grając z kumpelą na zasadzie ja
        strzelam/wymachuję piłą tarczową ona się rusza-brak koordynacji czynił tę grę
        naprawdę ciekawą
        i jeszcze to, że przerabiając Windowsa 3.11 musieliśmy wklejać jakieś sprytne
        obrazki jamochłonów
        a w drzwiach była wielka krata z wielką kłódką
        informatyki zaś mnie uczyła kobieta mówiąca ultrasopranem-zawsze miałam
        wrażenie podczas jej wypowiedzi że zaraz zaczną szyby pękać
        • hrabiaa Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH - do Diabelka :) 18.09.01, 21:06
          Bez pomocy z zewnątrz nie przypomnę sobie.
    • Gość: bonczek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.pl 22.09.01, 16:58
      SP 103 na zachodniej bilogia /chyba 5 klasa/.
      -dzieci w czym jest najwięcej witamin - pyta pani od biologii?
      w klasie cisza tylko ja głupek sie wyrywam i odpowiadam
      - w multiwitaminie proszę pani!!!!
      - Bąk wyjdź za drzwi!!!!!!
      i tyle wspomnien
      bonczek
      • Gość: Jajaccek Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 24.09.01, 21:57
        bonczek,to duza wiedze wykazales.Przy komletnym braku polityki.Tzreba bylo
        prawdy nie walic,Tobys sobie w cieplym siedzial.
    • do_gory Re: WASZE WSPOMNIENIA Z LAT SZKOLNYCH............................. 28.04.02, 16:08

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka