Gość: zigzag IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 23:08 Nigdy tam nie byłem, choć mogłem. I się nie wybieram. Czy we Wrocławiu znajdzie się jeszcze ktoś podobny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 01.09.01, 23:14 A jaka jest przyczyna tego, ze nie chcesz zajrzeć do Galerii Dominikańskiej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 23:28 roberto65 napisał(a): > A jaka jest przyczyna tego, ze nie chcesz zajrzeć do Galerii Dominikańskiej ??? Prosta. Większość mi znanego luda tam chodzi/była/się wybiera. A dla mnie Galeria toż jedynie lepszy sposób wyciągania mamony od ludzików. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 01.09.01, 23:31 ZigZag, przecież idąc do Galerii Dominikańskiej nikt Ci nie każe od razu czegoś tam kupować... A oglądanie (jeśli naprawde nic tam nie chcesz kupować) Galerii od środka nic nie kosztuje... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 23:34 Ale chyba nikt Cię nie zmusza do wydania pieniążka - charakter wszak masz, no nie? Idź, zobacz i miej zdanie! Ja też tam nie byłam , przynajmniej po otwarciu. Wcześniej oglądałam galerię od "kuchni". Nie zastrzegam się, że tam nie pójdę. Nigdy nie mów nigdy .... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 01.09.01, 23:36 Dokładnie jest tak jak pisze MKK. Najpierw coś trzeba zobaczyć, poznać z bliska, żeby można to chwalić lub krytykować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 23:41 roberto65 napisał(a): > Dokładnie jest tak jak pisze MKK. Najpierw coś trzeba zobaczyć, poznać z > bliska, żeby można to chwalić lub krytykować... Ależ ja nie oceniam :). Nigdy też odnosi się do przeszłości. Po prostu mnie tam nie ciągnie. zdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 23:52 "A dla mnie Galeria toż jedynie lepszy sposób wyciągania mamony od ludzików." - to Twoje słowa zigzagu. Zrozumiałam, że chodzi Ci o nie wydawanie kasy. W domyśle: poszedłbym, ale boję się, że mi bezboleśnie zdrenują kieszeń. My - forumianie - chętnie dzielimy się naszymi ocenami. A ponieważ zdania często różnią się, dlatego tak nas do siebie ciągnie. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 01.09.01, 23:58 WIesz, jakbyś Zig Zag odwiedził Galerię w środku, to mógłbyś zająć stanowisko, czy ta Galeria Ci się podoba, czy też nie, a tak to chyba sie do niej z góry uprzedziłes i koniec... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 00:03 Do Galerii warto pojsc, aby zobaczyc panorame Wroclawia! W tym celu nalezy wjechac schodami na sama gore (na dwoch ostatnich poziomach nie ma sklepow, tylko wejscia na parking), gdzie znajduje sie otwarty parking, z ktorego podziwiamy nasz Wrocek. Do zigzag''a: aby ominac sklepy i nie byc narazonym na pokusy wszelakie nalezy na najwyzszy poklad parkingowy wjechac samochodem (sam wjazd i zjazd takze dostarcza duzych wrazen) Naprawde warto. Pozdro! lili Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:04 Panorama Starego Miasta z dachu Galerii jest rzeczywiście łądna...warto ją zobaczyć bo najprawdopodobniej za 2-3 lata, panoramy Starego Miasta już z tego dachu nie zobaczycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 00:07 roberto65 napisał(a): > Panorama Starego Miasta z dachu Galerii jest rzeczywiście łądna...warto ją > zobaczyć bo najprawdopodobniej za 2-3 lata, panoramy Starego Miasta już z tego > dachu nie zobaczycie... roberto, co sugerujesz? a moze to grozba? nie bedzie dachu czy Starego Miasta? l. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:10 Gość portalu: lili napisał(a): > roberto65 napisał(a): > > > Panorama Starego Miasta z dachu Galerii jest rzeczywiście łądna...warto ją > > > zobaczyć bo najprawdopodobniej za 2-3 lata, panoramy Starego Miasta już z > tego > > dachu nie zobaczycie... > > roberto, co sugerujesz? > a moze to grozba? nie bedzie dachu czy Starego Miasta? > l. Za 2, góra 3, może 4 lata, na przeciw Galerii, po drugiej stronie przejścia podziemnego, na terenie obecnego parkingu naziemnego ma stanąć nowy hotel, który może mieć (wg warunków zabudowy tego terenu) od 4 do 8-9 pięter wysokości... No i zapewne przysłoni panoramę Starego Miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 00:08 Gość portalu: lili napisał(a): ) > Naprawde warto. > Pozdro! lili Chyba mnie przekonałeś i zrobię to. Ale później, jak juz nikt nie będzie gadał o nowym sklepie we Wrocławiu. zdro! zag. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:11 Gość portalu: zigzag napisał(a): > Gość portalu: lili napisał(a): > ) > > Naprawde warto. > > Pozdro! lili > > Chyba mnie przekonałeś i zrobię to. Ale później, jak juz > nikt nie będzie gadał o nowym sklepie we Wrocławiu. > > zdro! zag. > Pierwsza tura "zwiedzających" Galerię, chyba sie już przez nią przewinełą i z dnia na dzień będzie w niej nieco lużnioej niż w dniu jej otwarcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 00:04 Gość portalu: MKK napisał(a): > "A dla mnie Galeria toż jedynie lepszy sposób > wyciągania mamony od ludzików." - to Twoje słowa zigzagu. Zrozumiałam, że > chodzi Ci o nie wydawanie kasy. W domyśle: poszedłbym, ale boję się, że mi > bezboleśnie zdrenują kieszeń. My - forumianie - chętnie dzielimy się naszymi > ocenami. A ponieważ zdania często różnią się, dlatego tak nas do siebie ciągnie > . > :)))) Nieeeee, to nie ta częstotliwość. Chodzi mi o tzw. kulturę masową: Kiedyś wszyscy na raz stali się fanami Bregovicia, sióstrhanki etc, aktualnie każdy jest specjalistą od dziurki państwowej budgetowej, a we Wrocku należy odwiedzić GD! A po co? ;) PS. Moja kieszeń nie takie mall''e wytrzymała :))) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:06 Wiesz Zig Zag, taka Galeria, to dopiero 3 tego typu obiekt w Polsce (po Best Mall Sadyba i Galerii mokotów w Warszawie). To nowa jakość w handlu w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 00:17 roberto65 napisał(a): > Wiesz Zig Zag, taka Galeria, to dopiero 3 tego typu obiekt w Polsce (po Best > Mall Sadyba i Galerii mokotów w Warszawie). To nowa jakość w handlu w Polsce... Cel jest zawsze taki sam, r65 ! Wyciągnąć Big mamonę od small ludzików dla BIG Company :( Jakość handlu???? ==> Kreacja potrzeb konsumpcyjnych! Przekonaliście mnie! Pojadę na ostatnie piętro podziwiać dachy Starego Miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:21 Wiesz Zig Zag niektóre rzeczy (zwłaszcza w Media Markt) mozesz tam kupić taniej niż u prosucenta (ale oczywiście za to inne towary są tam droższe niż gdzie indziej - wiadomo ogólny rachunek musi wyjść na zero)... Jeżeli będziesz robił tam zakupy z głową i orientacją w cenach, to możesz na zakupach w Galerrii mocno zaoszczędzić w domowych wydatkach... A panoramę Starego Miasta z dachu Galerii polecam Ci bardzo... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 00:20 Hotel na przeciw Galerii? Czyli jeden hotel na przeciw drugiego!! Nie podoba mi sie to!!! Tak jak dawniej nic nie budowano w centrum W.,tak nagle okazalo sie, ze jest niby pelno miejsca pod zabudowe :-( Bedzie nackane jesdno na drugim. Przyklad: cos co zostalo wybudowane kolo kosciola ewangelickiego - mimo, iz stoi obok, to jednak zaslania ten piekny kosciolek. l. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:24 Tak cenny grunt, jak na Pl Dominikańskim, jeżeklli go ktoś kupił, nie ma szans dłużej postać niezabudowany... A na marginesie, w marcu/kwietniu 2002 roku rusza zabudowa innej działki na Pl Dominikańskim - tego parkingu koło kościoła Sw Krzysztofa i budynku Zakładów Graficznych. Powstanie tam wielkie NCC SCANDINAVIA FORUM, czyli batrdzo ciekway architektonicznie biurowiec, a takze hotel wybudowany przez Szwedów w którym to obiekcie ma też się znależć cąłe centrum kultury szwedzkiej (wiadomo we Wrocławiu Szwedów mieszka wielu - Volvo i inni inwestorzy)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 00:28 Parafrazujac slowa znanej piosenki: ...jeden hotel na jednego przyjezdnego... l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniusz Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.01, 13:42 roberto65 napisał(a): > Powstanie tam wielkie NCC SCANDINAVIA FORUM, czyli batrdzo ciekway > > architektonicznie biurowiec dzieki Roberto, ze wlasnie akurat ten projekt bzdegi/Wisniewskich uwazasz za interesujacy, i dobry - bo naserjo jest!!! A nie ten bullshit, ktory ma powstac naprzeciw (ul. Krawiecka)... Przeciez jak oni tam niedlugo nie zaczna budowac, to teren zostanie im odebrany, czy nie? mam nadzieje, ze tak, i ze nie znowu studio EL cos tam zaprojektoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: 213.76.92.* 02.09.01, 00:26 wyczuwam chyba intencje Zig Zaga:on po prostu nie ma potrzeby tam pojsc i uczestniczyc w kolejnym przejawie "kultury masowej". Ja tam bylam.Wbrew sobie, w towarzystwie,20 min., przypadkiem i pewnie dlugo moja noga tam nie postanie.Wole mniejsze, kameralne sklepy.Ale ciesze sie, ze moglam to obejrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:29 I jak Ci się podoba Galeria od środka FraMauro ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: 213.76.92.* 02.09.01, 00:56 Szklo, aluminium, "marmury", tajemne przejscia z parkingow do wind, setki piktogramow, ruchome schody ... po prostu gigantyczny, handlowy full wypas.Nic mnie tam nie urzeklo.Chcialabym moc wypowiedziec sie szerzej na ten temat ale nie czuje sie kompetentna. Najbardziej chyba utkwil mi w pamieci "ślimak" po ktorym wjezdza sie autem na gore i grupki klientow przemieszczajacych sie w poplochu po parkingu, usilujace nie byc rozjechane przez jeszcze bardziej przerazonych kierowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:59 Gość portalu: FraMauro napisał(a): > Szklo, aluminium, "marmury", tajemne przejscia z parkingow do wind, setki > piktogramow, ruchome schody ... po prostu gigantyczny, handlowy full wypas.Nic > mnie tam nie urzeklo.Chcialabym moc wypowiedziec sie szerzej na ten temat ale > nie czuje sie kompetentna. Najbardziej chyba utkwil mi w pamieci "ślimak" po > ktorym wjezdza sie autem na gore i grupki klientow przemieszczajacych sie w > poplochu po parkingu, usilujace nie byc rozjechane przez jeszcze bardziej > przerazonych kierowcow. A jak ci się podoba panorama Starego Miasta widziana z dachu Galerii (parkingu) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piniu Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 01:58 Slimak był niezły, fontanna tez, ale czy próbowałaś Chińsjkiej kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 00:34 Gość portalu: FraMauro napisał(a): > wyczuwam chyba intencje Zig Zaga:on po prostu nie ma potrzeby tam pojsc i > uczestniczyc w kolejnym przejawie "kultury masowej". Ja tam bylam.Wbrew sobie, > w towarzystwie,20 min., przypadkiem i pewnie dlugo moja noga tam nie > postanie.Wole mniejsze, kameralne sklepy.Ale ciesze sie, ze moglam to obejrzec. Bingo! Ja "nie muszę" tam pójść. Nie piętnuję, gdyż praca najemna ist praca najemna. Radości w życiu mam raczej sporo, panoramę dachów Starego Miasta obejrzę. zdro, zag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.01, 00:46 byłam... przechodziłam z autobusu i tramwaju i po drodze było... obejrzałam... i już... bez zachwytu... fontanna zdechła... ludzi tłumy... i też tylko zwiedzali... a o panoramie z dachu niestety zapomniałam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:51 To koniecznie Tirso obejrzyj sobię panoramę z dachu Galerii...warto... Pzdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Galeria Dominikańska - inaczej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 00:53 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > fontanna zdechła... wcale nie zdechla! jest to najsuperniejsza fontanna jaka widzialam. oczywiscie nie chodzi mi o zaby, ale ta najwieksze strumienie. jak pomysle z jaka pracyzja musialo zostac wyliczone cisnienie wody --extra! pozdro! l. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej 02.09.01, 00:54 Potwierdzam, że fontanna w Galerii nie "zdechła". Ona ma po prostu bardzo urozmaicony program "tryskania"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: Galeria Dominikańska - inaczej-do Roberto 65 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 01:44 widoku nie zdazylam podziwiac. nie dotarlam na same szczyty.nerwy mnie zawiodly... do wyjscia (raczej: wyjazdu) :) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Galeria Dominikańska - inaczej-do Roberto 65 02.09.01, 20:11 Gość portalu: FraMauro napisał(a): > widoku nie zdazylam podziwiac. nie dotarlam na same szczyty.nerwy mnie > zawiodly... do wyjscia (raczej: wyjazdu) :) ...spróbuj jeszcze raz FraMauro... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Galeria Dominikańska - inaczej-do Roberto 65 IP: 156.24.231.* 27.09.01, 18:37 roberto65 napisał(a): > Gość portalu: FraMauro napisał(a): > > > widoku nie zdazylam podziwiac. nie dotarlam na same szczyty.nerwy mnie > > zawiodly... do wyjscia (raczej: wyjazdu) :) > > > ...spróbuj jeszcze raz FraMauro... > > Pozdro ! Poza tym w Galerii sa najlepsze kanapki jakie u nas jadlem: duze, swiezutkie, pyszne i niedrogie, a podali je szybko i uprzejmie! Nigdy ich sobie na miescie nie odmowie! :) Odpowiedz Link Zgłoś