Gość: bromden IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 12:22 tvp2, dzis 23:35 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jjasio Re: koyaanisqatsi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 12:48 MOŻE KILKA SŁÓW WIĘCEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: koyaanisqatsi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 12:57 bardzo ciekawy film, kiedys tu o nim rozmawialismy www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=72&wid=1458506&aid=1458506&layout=2 www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=188&wid=303817&aid=303817&layout=2 ps. wylacz caps lock Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROB-35 MA KTOŚ MAGNETOWID SuperVHS ????????? IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 04.06.02, 19:22 Chętnie bym nagrał w takiej jakości z TV bo niestety za płytę DVD z Koyaanisqatsi trzeba w USA zapłacić około 500 USD !!! (wyłącznie limitowana seria z odręcznym podpisem reżysera jako donacja na jego fundację) Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on_Morph Re: MA KTOŚ MAGNETOWID SuperVHS ????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 19:55 Gość portalu: ROB-35 napisał(a): > Chętnie bym nagrał w takiej jakości z TV > bo niestety za płytę DVD z Koyaanisqatsi > trzeba w USA zapłacić około 500 USD !!! > (wyłącznie limitowana seria z odręcznym > podpisem reżysera jako donacja na jego fundację) > > Rob-35 Właśnie pertraktuję ze znajomym, czy może nagrać na komp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: MA KTOŚ MAGNETOWID SuperVHS ????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 19:57 jarusiatko pertraktuj dzielnie, bo ja też bym ten film obejrzała, a nie mam jak :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: MA KTOŚ MAGNETOWID SuperVHS ????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 20:02 Film super ale nie na ta pore!!! Pewnie ci co juz zaczna ogladac wysiada po pierwszych minutach i pojda spac, bo nie wiedza ze im dalej tym film coraz ciekawszy i lepszy :)) Ja niestety ciagle nie obejzalem go do konca, bo padlem w poczatkach ale prawdopodobnie kumpel jeszcze go nie skasowal i ciagle gdzies jest na tasmie (niestety nie SVHS :((() Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MickOwhy Blad!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pp.htv.fi 04.06.02, 20:03 Kochani Wszszyscy Ci , ktorzy chca nagrywac ten film na komputery, VHS-y itp robia sobie krzywde. I co potem jak juz nagracie ?? obejrzycie sobie zaraz 5razy?????? Sto razy lepsza(om) jazda(om) jest obejrzec go w kinie. Wiem , ze wyswietlany jest od wielkiego dzwonu, na specjalnych pokazach , seminarich filmowych czy w DKF, ale przez to zawsze sie czeka na niego z niecierpliwoscia i nigdy przez to nie powszednieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROB-35 Błąd NIE MIEĆ !!!!!!!! IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 04.06.02, 20:15 Widziałem w KINIE na konfrontacjach we Wrocku w latach osiemdziesiątych :-) Od tamtego czasu mam na kasecie VHS, ale trochę się już zestarzała niestety :-( SVHS daje nienajgorszą jakość. DVD już dawno bym kupił, gdyby nie tak zaporowa cena (choć może jakiś fanklub się kiedyś zrzuci)... Zawsze można potem obejrzeć w gronie znajomych. Niestety w podobnie słabej jakości mam Powaqqatsi ...a to też PRZEPIĘKNY FILM Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on_Morph WOW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 01:22 ...i tylko tyle potrafię z siebie wykrzesać! Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: WOW 05.06.02, 16:29 Gregor-twoja przepowiednia sprawdziła się- zasnęłam:(( ale do połowy baaardzo mi się podobało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: Błąd NIE MIEĆ !!!!!!!! IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 06.06.02, 17:31 Gość portalu: ROB-35 napisał(a): > Widziałem w KINIE na konfrontacjach we Wrocku > w latach osiemdziesiątych :-) > Pamietam jak bedac szczylem ogladalem bilety rodzicow na owe konfrontacje i na tym tytule skutecznie polamalem sobie jezyk. Wyszlo mi mniej wiecej "Koazynstonogi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: koyaanisqatsi IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 05.06.02, 19:40 Gość portalu: bromden napisał(a): > tvp2, dzis 23:35 No i prawie by się udało. Kumpel nagrał mi na swojej ATI-Radeon w formacie MPEG-2 na maksymalnych parametrach, ale musiał wyjść z domu w trakcie... ...i przerwało mu mniej więcej po godzinie (czyli kwadrans przed końcem), bo plik osiągnął "magiczną" granicę 4 Gigabajtów (nawet na DVD dokładnie tak samo dzielą o ile nie dzielą na 1 GB kawałki)... Cóż, zabiorę od niego to, co mu się ostało i zrekompresuję do ludzkich rozmiarów. Mówi się trudno... Chyba, że komuś się udało złapać całość? Pozdr Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: koyaanisqatsi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 20:15 no nie wiem, pomimo, ze ja i moj komputer to juz prawie jedno, to filmy wole ogladac na telewizorze, mam vhs (nie zadne super) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: koyaanisqatsi IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 05.06.02, 20:29 Gość portalu: bromden napisał(a): > no nie wiem, > pomimo, ze ja i moj komputer to juz prawie jedno, > to filmy wole ogladac na telewizorze, Z mojej karty Matrox Millenium wypuszcza się idealny obraz na każdy zewnętrzny telewizor (jak trzeba to i z napisami). Czasem u znajomego coś sobie obejrzymy i widać jak na dłoni, że jakość Divx czy DVD jest znacznie lepsza niż jakość z kasety VHS (matematyki się nie oszuka, ilość linii trochę się różni na niekorzyść VHS, dlatego pytałem o SVHS, bo tu już znacznie lepiej) > mam vhs (nie zadne super) Ale nawet świeżo nagrane VHS jest lepsze niż moje stare, kilkunastoletnie (robione z kopii, a nie bezpośrednio z TV). Może by tak zorganizować małą projekcję dla tych forumowiczów, którzy nie oglądali, bo zasnęli albo przegapili? Pozdr Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: koyaanisqatsi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 21:24 > (jak trzeba to i z napisami). Czasem u znajomego > coś sobie obejrzymy i widać jak na dłoni, że > jakość Divx czy DVD jest znacznie lepsza niż > jakość z kasety VHS (matematyki się nie oszuka, > ilość linii trochę się różni na niekorzyść VHS, > dlatego pytałem o SVHS, bo tu już znacznie lepiej) wiadomo, ze dvd jest lepsze od vhs, oraz divx zrobiony z dvd, ale czy film zrzucony z tv do divx jest lepszy od vhs? matematyki sie nie oszuka i to, ze divx ma wiecej linii, nie powinno miec znaczenia, bo zrzucasz obraz tv, ktory ma mniej linii (czyli nie masz unikalnych n linii tylko m linii przeskalowane na n, gdzie n, m naturalne, n > m) > Może by tak zorganizować małą projekcję dla tych > forumowiczów, którzy nie oglądali, bo zasnęli > albo przegapili? juz to kiedys niesmialo proponowalem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: koyaanisqatsi IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 05.06.02, 21:50 Gość portalu: bromden napisał(a): > wiadomo, ze dvd jest lepsze od vhs, oraz divx zrobiony z > dvd, ale czy film zrzucony z tv do divx jest lepszy od > vhs? Zależy jak i czym się zrzuca. Telewizyjny format MPEG-2 w standardzie PAL to 768 x 576 linii I w takiej właśnie rozdzielczości można to zgrabować cyfrowo na komputerze bezpościednio z karty TV. Natomiast VHS do takie nieszczęście, że pozwala nagrywać obraz z TV w zeskalowanej rozdzielczości 352 x 288 linii. Czyli raptem ćwiartka :-( To dlatego film u mojego kupla przekroczył rozmiar 4 GB, bo miał taką wysoką rozdzielczość, a co za tym idzie duży bitrate (ilość danych na sekundę) > > Może by tak zorganizować małą projekcję dla tych > > forumowiczów, którzy nie oglądali, bo zasnęli > > albo przegapili? > > juz to kiedys niesmialo proponowalem ... To trzeba koniecznie ponowić próby! Znalazło by się parę ciekawych filmów, których wspólne obejrzenie jest więcej warte niż wszystkie wrocławskie Heliosy i Termosy. Ja jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: koyaanisqatsi 05.06.02, 21:51 ja na projekcję się piszę!!! mogę nawet upiec ciasto:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: koyaanisqatsi IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 05.06.02, 22:05 arvena napisał(a): > ja na projekcję się piszę!!! > mogę nawet upiec ciasto:)) Tam do licha! Już się oblizuję na samą myśl :-P W takim razie na piątkowej imrezie w Gazecie musimy się jakoś dogadać, wymyślić termin oraz dobre miejsce i ruszyć z kopyta. Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arvena Re: koyaanisqatsi IP: *.koof.com.pl 05.06.02, 22:21 Gość portalu: Rob-35 napisał(a): > arvena napisał(a): > > > ja na projekcję się piszę!!! > > mogę nawet upiec ciasto:)) > > Tam do licha! Już się oblizuję na samą myśl :-P > > W takim razie na piątkowej imrezie w Gazecie > musimy się jakoś dogadać, wymyślić termin > oraz dobre miejsce i ruszyć z kopyta. > > Rob-35 Popieram!!!!Tylko najważniejsze żeby się w gazecie rozpoznac i przedstawić jak trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: koyaanisqatsi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 22:27 Gość portalu: arvena napisał(a): > Gość portalu: Rob-35 napisał(a): > > > arvena napisał(a): > > > > > ja na projekcję się piszę!!! > > > mogę nawet upiec ciasto:)) > > > > Tam do licha! Już się oblizuję na samą myśl :-P ale kusicie ;-))) > > > > W takim razie na piątkowej imrezie w Gazecie > > musimy się jakoś dogadać, wymyślić termin > > oraz dobre miejsce i ruszyć z kopyta. > > > > Rob-35 czy lista jeszcze otwarta? ;-)) > Popieram!!!!Tylko najważniejsze żeby się w gazecie rozpoznac i przedstawić jak > trzeba:) od tego trzeba zaczac, bo na poprzedniej zanim zdazylam, juz w ciemnym kinie siedzialam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: koyaanisqatsi IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 05.06.02, 22:51 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > czy lista jeszcze otwarta? ;-)) Dopiero się powoli zawiązuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: koyaanisqatsi IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 05.06.02, 23:13 Gość portalu: arvena napisał(a): > Popieram!!!!Tylko najważniejsze żeby się w gazecie rozpoznac > i przedstawić jak trzeba:) Miejmy nadzieję, że przy sprawdzaniu listy obecności dostaniemy od Gazety jakieś kotyliony czy znaczki identyfikacyjne z nickami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: koyaanisqatsi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 15:01 Gość portalu: Rob-35 napisał(a): > Miejmy nadzieję, że przy sprawdzaniu listy obecności > dostaniemy od Gazety jakieś kotyliony czy znaczki identyfikacyjne > z nickami... a może lepiej poćwiczyć pamięć bez opieczętowywania się? > czy lista jeszcze otwarta? ;-)) Dopiero się powoli zawiązuje :-) zapisuję się więc do grupy dyskusyjnej w sprawie obejrzenia filmu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: koyaanisqatsi 06.06.02, 16:38 kotyliony- to jest to!!! pomysł świetny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: koyaanisqatsi IP: 62.87.149.* 06.06.02, 17:25 to ja tez sie na tą liste piszę ;) :P a kotyliony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 GDZIE JEST BROMDEN i jego kopia VHS ???!!! IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 08.06.02, 22:21 Gość portalu: bromden napisał(a): > > Może by tak zorganizować małą projekcję dla tych > > forumowiczów, którzy nie oglądali, bo zasnęli > > albo przegapili? > > juz to kiedys niesmialo proponowalem ... To LICZYMY na Ciebie i Twoją świeżą kopię na całkiem zwykłym VHS !!!!! Jakoś Cię na imprezie w Gazecie nie spotkałem a chętnych do obejrzenia filmu już zebrało się kilka osób. Zaczynamy szukać Dużego ekranu TV i przytulnego wnętrza na jakiś przyjający termin wieczorno-weekendowy Pozdr Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: GDZIE JEST BROMDEN i jego kopia VHS ???!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.02, 18:48 sprawdzilem, film sie nagral, nikt go jeszcze nie skasowal, kasete zabezpieczam i wniose aportem do imprezy, to co jeszcze przy okazji obejrzymy? ps. na poczatku pokazalo sie 'ff coppola presents', to jego film?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROB-35 Re: GDZIE JEST BROMDEN i jego kopia VHS ???!!! IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 09.06.02, 19:12 Gość portalu: bromden napisał(a): > sprawdzilem, film sie nagral, nikt go jeszcze nie > skasowal, kasete zabezpieczam i wniose aportem do imprezy, No to pierwszy krok mamy za sobą, ufff :-) > to co jeszcze przy okazji obejrzymy? Parę rzeczy się chyba znajdzie do wyboru... > ps. na poczatku pokazalo sie 'ff coppola presents', to > jego film?? Nie, ale o ile dobrze pamiętam F. Ford Coppola sprawował opiekę producencką, lub wręcz był producentem (nie wiem, czy nominalnym, czy realnym, czy załatwił kasę i się nie wtrącał do niczego, czy też coś tam doradzał...). Godfrey Reggio ('Reżyser Brat Boga') pracował nad filmem chyba ponad sześć lat, a niezłą ciekawostką jest fakt, że wśród wielu inspiratorów jego filmu znajduje się między innymi nazwisko Ivana Illicha, którego praca "Społeczeństwo bez szkoły" zainspirowała przed laty dyrektora jednego z wrocławskich liceów (III L.O.), legendarnego Jerzego Manelskiego, twórcę Autorskiej Szkoły Samorozwoju, założonej w 1980 roku, a rozwiązanej przez władze wraz z wprowadzeniem stanu wojennego 13.XII.1981. (nie mylić z ASSĄ o ponad dekadę późniejszą, która nie wiem czy istnieje) Jak widać Koyaanisqatsi ma nieco wspólnego także z historią Wrocławia. Pozdr Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO Re: GDZIE JEST BROMDEN i jego kopia VHS ???!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 18:43 Gość portalu: Rob-35 napisał(a): > Jakoś Cię na imprezie w Gazecie nie spotkałem > a chętnych do obejrzenia filmu już zebrało się > kilka osób. ja tez sie pisze... > > Zaczynamy szukać Dużego ekranu TV i przytulnego > wnętrza na jakiś przyjający termin wieczorno-weekendowy heh, jakby to bylo DVD, to by sie mozna bylo do malej stajni wladowac - zazwyczaj puszczaja z przyjemnoscia, jak sie z grupa znajomych przychodzi.. a tak to nie wiem;(.. moze pod DKF na polibudzie podpiac?? Odpowiedz Link Zgłoś