Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 00:16 szukam we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pacjent_normalność KK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 01:44 kkonował - tylko uważaj, nie lubi pedziów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiR Re: Pediatra - homeopata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:35 Homeopatia jest oszustwem. (żeby być świetnym homeopatą wystarczy przeczytać parę stron) Pediatria jest nauką. (żeby być świetnym pediatrą potrzeba lat studiów, lat praktyki itp.) Kogo więc szukasz? Pozdrawiam MiR P.S. Jak na prawdę źle życzysz swemu dziecku, to oczywiście polecam homeopatę. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Pediatra - homeopata 22.02.05, 15:45 ja wiem czy oszustwo? ;) Placebo dziala dosc czesto :) Po za tym w tych "lekach" jest czesto etanol, ktory jak wiadomo jest lekiem na cale zlo ;) www.racjonalista.pl/kk.php/s,3889 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiR Re: Pediatra - homeopata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:34 Co racja, to racja:) ale: 1. efekt placebo można uzyskać dużo niższym kosztem 2. jak jest etanol:) to już nie jest lek homeopatyczny Pozdrawiam MiR Odpowiedz Link Zgłoś
evrin dr. Chrystowski 22.02.05, 18:26 Witaj, Mogę Ci polecic mojego lekarza 1 kontaktu, wiem, ze leczy homeopatia, zajmuje sie tez medycyną chińka, poza tym jest bardzo pozadnym i dobrym człowiekiem a o takich teraz trudno. Przyjmuje na ulicy Kniaziewicza, w przychodni, ma umowe z NFZ tel do przychodni:3417540 Naprawdę gorąco Go polecam, mi juz nie raz pomógł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Watson Re: dr. Chrystowski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.05, 19:10 Z homeopatią to jest tak, że wiele zależy od tego, kto przepisuje leki. Ale to nie kwestia sugestii pacjenta, tylko wiedzy lekarza, aby dobrać odpowiedni lek. Bo lek nieprawidłowo dobrany po prostu nie będzie działać. Co innego w allopatii.Tu efekt jest prwie zawsze widoczny, niezależnie od kompetencji lekarza. Np po podaniu Aspiryny gorączka spada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiR Re: dr. Chrystowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:24 Z homeopatią jest tak, że albo ktoś jest idiotą, albo oszustem. Innej możliwości nie ma. Niezależnie czy się w homeopatię wierzy, czy też nie, to homeopatia nie ma żardnego działania farmakologicznego (najwyżej magiczne). Podobnie jak placebo nie ma działania farmakologicznego, (chociaż działa poprzez sugestię) O tym, że leki homeopatyczne nie przechodzą badań klinicznych (jest na to ustawa) to już nawet wspominać nie warto. Oj, ludzie, ludzie... wahadełkiem się leczcie - taki sam efekt, ale oszczędzajcie tego swoim dzieciom! Pozdrawiam MiR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Watson Re: dr. Chrystowski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.05, 23:46 Oj, trudno dyskutować z kimś , kto a priori odrzuca jakąś metodę leczenia na zasadzie dogmatycznej. Medycyna to nie teologia, to nauka empiryczna. I dlatego ktoś, kto nie ma żadnych własnych doświadzczeń i wypowiada się na podstawie zasłyszanych lub obiegowych opinii, nie budzi we mnie zaufania. Zalecałbym większą ostrożnośc w wydawaniu zbyt kategorycznych sądów w mało znanej sobie dziedzinie wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tig Re: dr. Chrystowski IP: *.wroc.bauer.pl / 195.94.215.* 23.02.05, 09:33 Ok .. panie doktorze :) To bierzemy kieliszek koniaku, rozcienczamy go 100 razy, nastepnie to rozcienczone znowu rozcienczamy 100x i tak po 20 razach prosze sie upic, albo chociaz spekrometrem wykazac ze tam jakis koniak jest (albo byl) :D Odpowiedz Link Zgłoś