Dodaj do ulubionych

Radio ESKA - bezinteligentnie :(

IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.02.05, 20:02
a moze raczej jego prezenterka!
dziś rano przed 9 poszedł z ESKI w eter komunikat, zę na A4 jest wypadek, na
zwężeniu, że aut 11 czy 12 się potukało i ze jest olbrzymi korek i ze ruch
wachadłowo puszczany, a ze slisko to i korkowo jeszcze bardziej i wiele inych
bzdetów.
zapomniała podać tylko choćby miejsca gdzie to się stało, tak by jadący mogli
uniknąć wjazdu w korek (a4 ma jakieś 350 km długości dla tych nie w temacie).
ale na szczęscie (!) Pani powiedziała, ze więcej szczegółów poda w jakichś tam
newsach o 9.00 ! czyli gdzieś za 12 minut! i mnie serce ścierpło, bo isę
wybierałem właśńie a4 do zgorzelca i już widziałem siebie w jakimś koszmarnym
korku, oczywiscie nie wiedząc gdzie ten korek :( na szczęście udało mi się
zawrócić gdy na niego wpadłem pod legnicą (końca nie było widać) i bocznymi
przez legnicę objechałem (fakt ze śniegowa breja leżała nieodśniezana niestety
i było walecznie), cofając dowiedziałem się wreszcie z radia, ze to właśńie
tam, gdzie ja o mało nie utknąłem ;)

ciekawe czy babka podawała te informacje pierwsze ot tak, dla zabicia czasu?
bo na info o drogowym ruchu to chyba nie wyglądało :(
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:07
      tam sami inteligenty. Kto slucha radia eski, moze w Kobierzycach
      • moniczkabb Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( 24.02.05, 09:11
        Heh, nie to, że ja się czepiam, ale co mają Kobierzyce do Eski?
    • Gość: wielbicielPRW Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.ds.ae.wroc.pl 23.02.05, 20:07
      Tak to jest jak sie slucha glupie radio
      Ze az wymienie z rozpedu te ktore bym do tej grupy zaliczyla:
      eska, wawa, rmf fm, zetka, juz nawet moja ukochana 3 zeszla na psy
      i wiele innych
      Teraz przerzucilam sie na radio wroclaw - troche lepiej
      • Gość: RAM tylko RAM słucham IP: *.media4.pl 23.02.05, 22:52
        tylko tam mają muzykę której nie słyszę w
        supermarketach/windzie/biurze/rmf/zet i.t.d.

dzisiaj rano mieli niezłą polewkę z disco polo, prezenterzy sami śpiewali :-)))

no i prawie nie ma swiętości, prawie jak w Anglii, ze wszystkiego mogą zedrzeć
        łacha, a nie patrzeć z pozycji kolan.... no, z wyjątkiem papy, który dostał
        ferrari, mimo że ma parkinsona... w BBC się z tego śmiali parodiując ruchy
        papy, i nikt nie oskarzył prowadzących program, więc nie mogli być skazani :-))

łoł, ale się rozpisałem nie na temat :-D
    • Gość: tig Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.wroc.bauer.pl / 195.94.215.* 24.02.05, 09:44
      Spoko :)
      Kiedys w zetce powiedziele, ze w dzien to beda chmury, ale w nocy niesmialo
      wyjrzy slonce :D
    • Gość: kolowr Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.02.05, 20:17
      heh, dziś się nawet dowiedziałęm, zę ów wypadek był podobno o 3.20 w nocy!

nieźle szybko info leciało, nieźle :)))))))
      • mika Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( 25.02.05, 11:47
        w korku podlegnickim tego dnia stalem od 5 do ok 7 rano.
        w trojce cos o tym wspominali w newsach o 8mej.
    • Gość: marek Zalosne radyjko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 00:29
      To chyba najbardziej zalosne radyjko, nie ma swojego chrakteru. Tak naprawde
      Wroclaw nie ma dobrej rozglosni. Wszedzie polityka ocieka.
      A w Esce! Jest wysmienity anglista, gdzie on pobieral nauki. Nikt tego nie
      slyszy ?
      • Gość: ziutek Re: Zalosne radyjko IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.02.05, 06:40
        Dyskutować o radiu "Eska" to tak jak dyskutować czy shit śmierdzi. To radio
        łubudubu beznadziejne i bez jaj. Najlepsze informacje drogowe podaje radio RAM
        na 89.8 FM!
        • Gość: wirus Re: Zalosne radyjko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:46
          A jaki maja serwis - super aktualny !
          Kicha nie radio. Tak jak ktos wczesniej pisal, radio dla Kobierzyc i gminnych
          dyskotek
          • Gość: wiocha Re: Zalosne radyjko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:21
            Wies tanczy wies spiewa
            • Gość: kolo Re: Zalosne radyjko IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.05, 15:31
              Rzeczywiście, zarowno eska, jak i wszystkie inne lokalne rozgłosnie nadają
              wyłącznie piosenki- mniej lub bardziej wieśniackie- rzecz gustu. Tam chyba nie
              ma żywych ludzi, tylko magnetofony, bo porządnej publicystyki, inteligentnej
              dyskusji, ciekawego reportażu zupełnie brak. Totalny upadek.
              • Gość: kolowr Re: Zalosne radyjko IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.02.05, 12:03
                zapomniałes dodać, że jeszcze w kółko są smsowe konkursy - z 2 3 pln netto,
                wyślij i wygraj. ludziki się zrzucają na nagrody, tymi smsami. tyle radio zbiera
                za to ze 100 razy więcej niż na nie wydaje :)

komercha na maxa.
                • Gość: marek Re: Zalosne radyjko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:59
                  1.Radio musi miec osobowsc. Kogo ma ESKA
                  2.Radio musi miec program . Jaki ma ESKA
                  3.Radio musio miec charakter. Jaki ma ESKA
                  Mozna by tak wymieniac w nieskonczonosc
                  ESKA kiedys byla przyzwoitym radiem we Wroclawiu. Obecnie nadaje dla Gać (w
                  okolicach Oławy taka miejscowosc jest?)
    • Gość: angel Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:58
      Ssluchalem dzisiaj, macie racje. Wielka wiocha !
    • Gość: jan ESKA spiewa wies tanczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:57
      ESKA spiewa wies tanczy
    • Gość: Piotr Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 19:20
      Czy mial ktos przyjemnosc sluchac porannego programu ?
      Bylo to malo przyjemne
      • the_sound_of_silence Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( 01.03.05, 21:03
        szczerze mówiąc od jakiegoś czasu radia słucham jedynie w nocy, w łazience.
        na ogół nastawione mam na ESKĘ, ale trafia mnie już fakt, iż w nocy puszczają
        praktycznie sam hip-hop. ile można?
        wydaje mi się, że przydałoby się trochę odkomercjalizować.
        kiedyś radio było fajne, teraz się po prostu skopało.
        sugerowałabym odświeżenie repertuaru.
        • Gość: *** Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.ds.ae.wroc.pl 01.03.05, 21:12
          Wydaje mi sie ze to zalezy co czlowiek oczekuje od radia...
          Jesli czystej, bezinteligentnej (jak to ladnie okreslil autor watku) rozrywki
          to eska jest jak najbardziej dla niego
          Jesli ktos oczekuje wiecej, tzn informacji, reportarzy, ambitnej, ciekawej i
          madrej muzyki, poszerzenia horyzontow... to juz nie ma w czym wybierac
          niestety...
          Kiedys prym wiodla trojeczka...a teraz...
          Wzasadzie ciezko mi sie na jej temat wypowiadac, bo dawno nie sluchalam
          przestalam po tym jak raz sie zrazilam...
          Teraz slucham PRW, ale to nie do konca to co bym chciala
          Chociaz musze przyznac, ze nie jest najgorzej
          pozdrawiam
          • Gość: Eska Fan Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 02:55
            Radio Eska bardzo serdecznie dziękuje pracownikom innych stacji radiowych (
            sprawdź IP, lub nicka ) za głęboko przemyślaną analizę programu ESKI i
            promowanie własnych stacji ( nazw nie wymienię, wystarczy sprawdzić wyżej ).
            Zatem żeby kolegom z konkurencji nie było tak słodko, podaję najnowsze wyniki
            słuchalności we Wrocławiu, grupa 15 + ( czyli wszyscy powyżj 15 roku życia -
            ZAZNACZAM, ŻE ESKA CELUJE DO 34 ROKU, POWYŻEJ TEJ GRANICY NIE JEST
            ZAITERESOWANA SŁUCHACZEM ), są to udziały w rynku, badania według instytu
            SMG/KRC, do weryfikacji, np.w nowym Pressie.
            Miłej lektury i ... koledzy z branży do pracy!!!

1 - ESKA 14,3 %
            2 - RMF 14,O %
            3 - PR 1 13,5 %
            4 - ZET 12,8 %
            5 - PR 3 9,5 %
            6 - KOLOR 6,8 %
            7 - BLUE 6,1 %
            8 - RADIOSTACJA 4,2 %
            9 - PR WROCŁAW UWAGA !!! 3,0 %
            10 - MARYJA 2,3 %
            11 - APLAUZ 1,6 %
            12 - TOK FM 1,3 %
            13 - RODZINA 1,2
            14 - !!!!! WASI?, ULUBIEŃCY - RAM - 0,9 %

Gratulujemy wygranym, powodzenia dla przegranych. A co do gustów? Nie
            dyskutujemy, natomiast cyfrom wierzymy. Wszystkich pozdawiamy.
            • almac Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( 02.03.05, 03:12
              Gość portalu: Eska Fan napisał(a):
              > 1 - ESKA 14,3 %
              > 2 - RMF 14,O %
              > 3 - PR 1 13,5 %
              > 4 - ZET 12,8 %
              > 5 - PR 3 9,5 %
              > 6 - KOLOR 6,8 %
              > 7 - BLUE 6,1 %
              > 8 - RADIOSTACJA 4,2 %
              > 9 - PR WROCŁAW UWAGA !!! 3,0 %
              > 10 - MARYJA 2,3 %
              > 11 - APLAUZ 1,6 %
              > 12 - TOK FM 1,3 %
              > 13 - RODZINA 1,2
              > 14 - !!!!! WASI?, ULUBIEŃCY - RAM - 0,9 %
              >
              > Gratulujemy wygranym, powodzenia dla przegranych. A co do gustów? Nie
              > dyskutujemy, natomiast cyfrom wierzymy. Wszystkich pozdawiamy.

Są 2 możliwości:
              1. 14,3% Polaków to istoty o inteligencji orangutana (mam nadzieję, że
              orangutany wybaczą mi porównanie), albo
              2. Badania są stronnicze.....

Mimo wszystko mam cichą nadzieję, że jednak to drugie.....
            • Gość: ziutek Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.03.05, 06:17
              Te wyniki słuchalności możesz sobie o kant potłuc. Jedna wielka ściema.
              Niestety szefowie wielu radiostacji biorą je na poważnie i w tym cały kłopot.
              Wystarczy załatwić ustawienie stacji w supermarkecie i można spać spokojnie.
              Słupek jest wysoki :) a koń jaki jest każdy widzi..ops...słyszy. Radio Eska nie
              ma najmniejszych szans na stałych słuchaczy. To radio "łupucupu" nie potrafiące
              niczym zainteresować słuchacza poza łomotem. Radio bez osobowości. Dla mnie
              prawdziwym radiem była zawsze III-ka. Grunt to dobre samopoczucie i wysokie
              słupki. Przydałaby sie również wyższa poprzeczka dla prowdzących program.
              • Gość: wolo Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: 195.117.149.* 02.03.05, 07:49
                A może tak spróbować trochę inaczej z tą dyskusją. Można na przykład tak: Są
                różne stacje dla różnych odbiorców o różnych porach i w różnych
                okolicznościach. Eska jako medium towarzyszące innym czynnosciom dla tych, co
                lubię skondensowane hity popowe i lekką gadkę, Trójka dla wielbicieli
                klasycznego radia z refleksją społeczna i polityczną, Kolor - jak ktoś kocha
                wiązanki starych przebojów, RAM - jesli ktoś lubi z Bartysiem, PR1 - połączenie
                PaniIreny Santor i np Sistars. Są też stacje , które nadaja jescze znakomite
                radiowe słuchowiska.
                Przecież raczej nikt nikogo nie zmusza do słuchania jednej stacji w kółko,
                chyba że przebywamy w patologicznym środowisku, ale to już nasz wybór.
                Ale przeciez prościej tak: Wszyscy co słuchają Zetki to matoły.
                I odpowiedź: Nie ! Wszyscy co słuchaja RMF to matoły !!!
                II odpowiedż: Sam jesteś matoł !!!
                Słucham wielu stacji w zależności od potrzeb i okoliczności, a w jednej nawet
                pracuję. Każda ma swoje dobre i złe strony. Słucham ich dla tych stron dobrych.
                Chętnie bym sie podpisał, ale te sieciowe zwyczaje....
                PS: A te wyniki badań ? Są prawdziwe a dyskusje podważajace wyniki badań
                renomowanych firm uważam za nieprofesjonalne i poniżej poziomu
              • Gość: Eska Fan Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 09:16
                Opinie typu "stronnicze badania", lub "o kant dup..", świadzczą o wyjątkowej
                wiedzy autorów. Otóż instytu SMG/KRC to jedna z najbardziej wiarygodnych
                instytucji badających opinie Polaków, dodam, że badanie przeprowadzane są co
                miesiąc metodą Kati ( znajdź w necie, co to za metoda! - warto wiedzieć drogi
                kolego/koleżanko z branży ), a wyniki - TE SAME, kupują i respektują, wszystkie
                najważniejsze stacje radiowe w Polsce. Nie ma szans by ktoś nimi manipulował,
                co wiedzą Ci, którzy kiedykolwiek je otrzymywali. Jeżeli ktoś dalej ma
                wątpliwości, lub nie ma dostępu do badań niech kupi Pressa ( to takie pismo
                branżowe dla pracowników mediów ) i sprawdzi stronę numer 105.

Co do grania w supermarketach, to od kilku lat ma na nie monopol firma
                reklamowa AMS, która nie transmituje stacji radiowych ( w tym ESKI ), lecz
                przygotowuje włane programy, czyli muzykę przeplataną reklamą, wystarczy wejść
                i posłuchać.

Pozdrawiam i proszę o więcej rzeczowych argumentów, a mniej dyskredytujących
                emocji.

Serdecznie pozdrawiam.
                • Gość: qwerty Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.media4.pl 02.03.05, 09:46
                  te badania mogą być prawdą, wystarczy spojrzeć na ludzi na ulicy.

Byłoby pięknie, gdyby WIĘKSZOŚĆ słuchała RAMu albo III, ale cóż, jesteśmy
                  krajem gdzie szczyty oglądalności osiąga X edycja idola czy X sezon Kiepskich,
                  w Polsacie - telewizyjnym odpowiedniku Eski

Nie pracuję w RAMie, a mój IP to jedna z sieci osiedlowych. RAM cenię za to że
                  nie jest taki przaśny i zwyczajny jak Eska,czy kompletne dno: RMF.
                • diablinadali Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( 02.03.05, 12:06
                  Gość portalu: Eska Fan napisał(a):

> Opinie typu "stronnicze badania", lub "o kant dup..", świadzczą o wyjątkowej
                  > wiedzy autorów. Otóż instytu SMG/KRC to jedna z najbardziej wiarygodnych
                  > instytucji badających opinie Polaków,

czyzby? i rownie wiarygodne sa badania sluchalnosci?
                  jest takie powiedzenie jak sie chce psa uderzyc to kij sie znajdzie
                  jak sie wlasciwie w badaniach zapyta, to i wyniki beda sluszne

dodam, że badanie przeprowadzane są co
                  > miesiąc metodą Kati ( znajdź w necie, co to za metoda! - warto wiedzieć drogi
                  > kolego/koleżanko z branży ), a wyniki - TE SAME, kupują i respektują, wszystkie
                  >
                  > najważniejsze stacje radiowe w Polsce.

noooooo jasne

Nie ma szans by ktoś nimi manipulował,
                  > co wiedzą Ci, którzy kiedykolwiek je otrzymywali. Jeżeli ktoś dalej ma
                  > wątpliwości, lub nie ma dostępu do badań niech kupi Pressa ( to takie pismo
                  > branżowe dla pracowników mediów ) i sprawdzi stronę numer 105.

a to jest biblia?
                  nie jest
                  nawet im czasem uda sie cos baknac na temat monopolu SMG
                  a monopol jest bo nikt agorze podskoczyc nie chce

> Co do grania w supermarketach, to od kilku lat ma na nie monopol firma
                  > reklamowa AMS, która nie transmituje stacji radiowych ( w tym ESKI ), lecz
                  > przygotowuje włane programy, czyli muzykę przeplataną reklamą, wystarczy wejść
                  > i posłuchać.

nooooo wczoraj wlasnie Kasie Kozimor slyszalem, ktorej niedawno sie pozbyliscie,
                  bynajmniej nie nadawala z radiowezla Eklerka

> Pozdrawiam i proszę o więcej rzeczowych argumentów, a mniej dyskredytujących
                  > emocji.

Milosc do cyferek jest zgubna
                  Czy z faktu ze Igora N. slucha iles_tam_procent_spoleczenstwa mozna wniesc cos
                  wiecej ze wlasnie iles tam osob mialo wlaczonych radio?
                  Czy Igor N. jest przez to inteligentniejszy?
                  Ilu rozsadnych ludzi jest w stanie sluchac Igora N.?
                  Czy fakt ze 50% spoleczenstwa teskini za prl powoduje ze prl byl fajny?
                  i odwrotnie
                  czy fakt ze nikt nie slucha radia KarkoNoska, czyni z tego radia stacje elitarna?
                  • Gość: Eska Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: 195.117.149.* 02.03.05, 14:04
                    O badaniach się nie dyskutuje, bo badania można tylko analizować, a nie
                    poddawać w wątpliwość. Są i tyle. Wierzysz, albo nie. RMF, ZET, AGORA i ESKA
                    wierzą i się nimi posługują, tak zresztą jak wszystkie profesjonane media, no
                    bo niby na jakiej podstawie można oceniać słuchalność? TYLKO NA PODSTAWIE BADAŃ.

Nie rozumiem wyrażenia "monopol Agory" - w konwencie tych, którzy otrzymuja
                    badania jest Agora, ale czy ktoś jej "podskoczy"? - no chyba tak, sprawdź
                    badania jeszcze raz, żadna z stacji agoroskich, czyli Blue i Kolor nie jest
                    liderem rynku.

Co do supermarketów - jeśli słyszałeś K.Kozimor to super i na pewno nie była to
                    ESKA, problem w tym, że jeśli w sklepie transmitowali "jakieś radio" i dowie
                    się o tym ZAIKS lub inna organizacja broniąca praw autorskich, to ten sklep ma
                    przechlapane. Przypominam historię EPI sprzed 2 lat.

Co do Igora N. - rozumiem, że chodzi o Nurczyńskiego Igora, z tego co wiem, nie
                    prowadzi już audycji w ESCE od prawie 3 lat, bo jest w Esce teraz na stanowisku
                    menagerskim, więc raczej słuchać go nie można, więc swym głosem pomóc lub
                    zaszkodzić nie może.

Pozdrawiam Forumowiczów.
                    • diablinadali Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( 03.03.05, 12:02
                      Gość portalu: Eska napisał(a):

> O badaniach się nie dyskutuje, bo badania można tylko analizować, a nie
                      > poddawać w wątpliwość. Są i tyle.

no to przynajmniej jeden ktory ma swiat poukladany.
                      Pamietaj tylko
                      Panie_Pokladajacy_Wiare_W_Liczby_Generowane_Przez_Stosowne_Instytucje_Badawcze
                      ze ten watek nie dotyczl tego czy eski slucha duzo/malo luda
                      tylko
                      ze slowa wypowiadane na antenie tego radia sa pozbawione sensu/tresci etc
                      ale grunt ze w slupkach sie zgadza nie?
                      no i koniecznie Panie_Wielki_Milosniku wyslij kopie tych postow do centrali ZPR
                      moze jakis dodatek PRowski wysuplaja
                      EOT
                • Gość: ziutek Eska Fan IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.03.05, 12:10
                  Rzeczywiście troche mnie poniosło. Dzięki za podanie źródeł dotyczacych
                  słupków. Nie jestem "kolegą z branży" tylko najzwyklejszym słuchaczem.
                  Poczytam - zabiorę głos. Wiem, że moje odczucia są bardzo subiektywne, ale tak
                  właśnie ja postrzegam. Ciekawe jakie są mechanizmy przeprowadzania takich
                  badań? Telefonowanie do przypadkowych osób, ankiety? Pozdrawiam.
                  • Gość: eska Re: Eska Fan IP: 195.117.149.* 02.03.05, 14:09
                    Wybierana jest odpowiednia grupa wiekowa, interesująca zamawiającego badania (
                    konwent - RMF, ZET, AGORA, ESKA, itd ), a następnie callcenter dzwoni i
                    przeprowadza ankietę. Jest to od kilu do kilkunastu tysięcy respodentów, w
                    zależności od populacji zamieszkującej obszar badania.

• Gość: *** Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.ds.ae.wroc.pl 02.03.05, 19:59
                  Drogi fanie ESKI:)
                  I w tym miejscu bronie mojego kochanego Radia Wrocław:)))
                  To radio lokalne kolego!!!!
                  I dziwi sie Pan ze ma sluchalnosc mniejsza niz ogolnopolskie lubudu w ESCE, RMF
                  czy Zetce???
                  • baart1 Ale kiedyś byli fajni... 02.03.05, 20:19
                    Ech, a czy ktoś pamięta Eskę z przed ok. 8 lat, jeszcze wtedy 73,2 MHz? To było
                    radio absolutnie nr 1 we Wrocławiu. Świetni Piotr Welc, Piotr Sworakowski,
                    Dariusz Ciesielski, Paweł Wójcik, transmisje meczów koszykarzy Śląska, mój
                    ulubiony konkurs "Autobusy i tramwaje", pamiętne koń-kursy i parę innych
                    dobrych audycji. Ech, ale to se chyba już ne vrati. Teraz faktycznie nie ma już
                    za bardzo w Esce czego słuchać.

• Gość: john Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 21:21
                    ... delikatnie zaznaczę, że Eska jest radiem lokalnym, podobnie jak PRW, CZY
                    KOLOR.
                    • Gość: *** Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.ds.ae.wroc.pl 02.03.05, 21:27
                      Alez nieprawda!!!
                      Eska ma swoja rozglosnie w kazdym wiekszym miescie
                      • moniczkabb Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( 02.03.05, 21:55
                        Baart pamiętam Eskę sprzed paru lat. To było moje ulubione radio i nigdy nie przekręcałam gałki na inną stację.
                        Najbardziej lubiłam Krzyśka Łebskiego za jego wspaniały głos, za niedzielny koncert życzeń.
                        Kiedy radio się zmieniło, zaczęło grać to, co gra nie mogłam znaleźć radia dla siebie. Co chwilę zmieniałam stację - to Kolor, to RMF, od paru miesięcy słucham RAMu i jak narazie nei zmieniam częstotliwości.
                        A swoją drogą Eska chyba jest radiem lokalnym, skoro podają info z Wrocławia i radio nadaje w naszym mieście...
                      • Gość: Piotr Radiowęzeł - Klecina - ESKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:01
                        Można przepychać się słupkami pokazując target 15 plus
                        Z ciekawości chciałbym zobaczyć całe spektrum oraz udział w rynku.
                        Wówczas można dyskutować na teamt słuchalności.
                        Pamiętam to radio miało kiedyś swój charakter a od kilku lat straciło.
                        Nie ma wyrażnej postaci i programu. Taką samą łatkę można przypiąć każdej
                        stacji. Ale jak sie jest liderem to zobowiązuje do poprawnego
                        programu,informacji bardziej kreatywnego zespołu.
                        Eska jest na poziomie Radiowęzła Klecina
                        • Gość: *** Re: Radiowęzeł - Klecina - ESKA IP: *.ds.ae.wroc.pl 02.03.05, 22:21
                          ESKA WROCLAW to radio lokalne
                          ale jest jeszcze Eska Warszawa, Eska Gdansk, Eska Krakow, itd
                        • Gość: eska fan Re: Radiowęzeł - Klecina - ESKA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 01:40
                          Panie Piotrze chyba pan nie rozumie o czym Pan pisze, ponieważ wyrażenie 15
                          plus oznacza całą populację od 15 roku życia w górę, gdyż polskie ustawodawstwo
                          pozwala badać społeczeństwo od 15 roku życia. NO I WŁAŚNIE WYŻEJ PRZEDSTAWIONE
                          BADANIA TO .... UWAGA.... UDZIAŁ W RYNKU! Więc jeszcze raza zapraszam uważnie
                          przeanalizować badania!

Ja rozumiem, że komuś się może nie podobać, ... że muzyka nie taka, ... że
                          kiedyś było tak, a teraz jest inaczej, problem w tym, że kiedyś to były inne
                          czasy, a stacji radiowych było kilka. Teraz jest większa konkurencja i do rynku
                          trzeba się dostosować. Znależć w nim lukę.

Skoro o propozycji programowej mowa, no cóż, skoro spełnia swój cel, tzn.
                          przyciąga najwięcej słuchaczy we Wrocławiu i regionie, to moim skromnym zdnaiem
                          nie Eska powinna myśleć o zmianach, lecz jej konkurencja.

Na koniec jeszcze jedna ważna wiadomość, proszę pamiętać, że Eska jest
                          komercyjną stacją lokalną, czyli utrzymuje sie z reklam, a nie w
                          przeciwieństwie do Polskiego Radia, z abonamentu i ... reklam, więc by tych
                          reklamodawców mieć, musi być w czołówce i ....jest.

Już za parę tygodni RAM starci wpływy abonamentowe i sami się wszycy przekonamy
                          jakie zmiany zajdą ( chyba już zaszły skoro do niedawna jest to radio dla
                          kierowców ) i mam wrażenie, że możecie tego radia za chwilę nie poznać.

Good luck to all listeners.
                          • Gość: ziutek Re: Radiowęzeł - Klecina - ESKA IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.03.05, 06:44
                            Co za troska o radio RAM. Brawo. Tak naprawdę to kiedy i gdzie ludzie słuchają
                            radia - czyż nie w samochodach? W domu rano przed wyjściem do pracy i wieczorem
                            ale tylko ci, którzy mają taką potrzebę. Nie spotkałem w Europie radiostacji FM
                            (za wyjątkiem ściśle tematycznych), które niebyłyby "radiem dla kierowców". Nie
                            widzę w tym nic złego. Wracając do Wrocławia wielokrotnie wykorzytałem
                            informacje radia RAM i zmieniłem trasę wjazdu do miasta. Sprawa abonamentu to
                            nie jest polski wymysł. W wielu krajach europejskich abonament jest obowiązkowy
                            a za jego niepłacenie wysokie kary. Nie jestem wrogiem Eski ani żadnej innej
                            stacji. To odbiorcy (słuchacze) regulują rynek mediów.
                            • Gość: eska fan Re: Radiowęzeł - Klecina - ESKA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 08:37
                              Super!!!!!!!!!! No właśnie, to słuchacze regulują rynek!!! Świetna konkluzja.
                              Zgadzam się, dlatego zapraszam - patrz w badania, które są wyżej.
    • clk Radio Eska :( nie dla mnie 03.03.05, 10:43
      Bardzo dobra dyskusja.
      Jak dla mnie, Eska to dno, nastawiona na komercje rozglosnia, ktora uderza
      głownie w mlode osoby (posluchajcie czasem list przebojow, kto do nich pisze
      smsy i o jakiej tresci "jol" "elo" "ziom"). Sa Radia i radia, dla kazdego cos
      milego.
      Na moich studiach mialam miec "przyjemnosc" (niestety watpliwa) miec zajecia z
      jednym z prowadzacych poranny program od poniedzialku do piatku. TRAGEDIA.
      Coraz wiecej w naszych mediach jest ludzi a la pan Wojewodzki, przekonanych o
      swojej nieomylnosci, bedacych naj, i najlepiej gnojacych wszystkich innych.
      Podczas zajec nie nauczylam sie nic, a ulubionym zajeciem prowadzacego nie bylo
      uczenie radia, zasad funkcjonowania (nazwa zajec "pracowania radiowa")
      tylko "jak my to robimy w radiu eska, najlepszym radiu).

Co najlepsze, niektorym ludziom podobaly sie zajecia prowadzone
      przez "showmena" jak sam siebie okreslal prowadzacy. Show, a nie radio,
      komercja a nie muzyka

ps. mieszkam obenie na pomorzu, tutaj jest radio "ESKANORD" ma zupelnie inna
      grupe odbiorcza, utrzymane jest w zupelnie innej konwencji programowej gra
      niezla muzyke,a hip hop to rzadkosc a nie norma. :)
    • Gość: Piotr Radiowęzeł ESKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:15
      O czym by nie gadac, to radiowezel klecina. Podba mi się to określenie
      Wracajac do słuchalnośći. Eska Katowice pnie sie do gory, natomiast nasza
      Wrocławska odwrotnie, wynik ten oddaje atrakcyjność tej stacji.
      W wynikach, ktore przeglądałem w SMG/KRC. ESKA Wrocław nie jest liderem.
      Prosze,żeby media nie kłamały.
      Wczesniejsza wypowiedz nt kształcenia przyszłych kandydatów do zawodu
      dzienniakarskiego na naszym Uniwersytecie. Najbardziej przerażające jest, że
      wykładowcy nie mają pojęcia o mediach i nigdy nie pracowali w nich. Pamięatm
      wybitne dzienniakrstwo w programie Pawer lub podobnym na antenie TVP3. Następna
      grupa wykładowców, to bezrobotni i emeryci.
      Jak studiowac dziennikarstwo, to tylko wyłacznie na Uniwer. w Warszawie.
      Tam sa znakomici z duzym doświadczeniem, dorobkime dziennikarze, ktorzy
      wyławiają przyszłe perełki tego zawodu. Wyobrażmy sobie taka sytuacje we
      Wrocławiu, nikt nikogo nie wyłowi, bo zagraża utratą miejsca pracy.
      Radwiowęzeł Klecina niech sobie tam gra, może w przyszłości zaskoczy słuchaczy.

• Gość: jan Re: Radiowęzeł ESKA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 17:21
        ... ależ o jakich badaniach Pan pisze panie Piotrze, może jakieś fakty by
        uwiarygodnić wypowiedź lub źródło. Chętnie poznam!

Pisze Pan "nikt nikogo nie wyłowi, bo zagraża utratą miejsca pracy" gdyby
        zechciał Pan sprawdzić forum Gazety z tytułem ESKA SZUKA REPORTERA DO PRACY,
        zorientowałby się Pan, że nie ma racji, bo właśnie teraz ESKA ŁOWI I KAŻDY SIĘ
        MOŻE, NAWET PAN, ZGŁOSIĆ. A chętnych ponoć nie brakuje.

Zapraszam

Jan
        • Gość: smg Re: Radiowęzeł ESKA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 23:07
          Fragment z portalu WIRTUALNEMEDIA:

Radio Eska 104,9 FM jest najchętniej słuchaną stacją we Wrocławiu - wynika z
          najnowszych danych Radio Track (VIII-X 2004).

Stacja ma w rankingach słuchalności pozycję lidera zarówno wśród słuchaczy w
          wieku 15-34 lata ( czyli w swojej grupie docelowej), jak i wśród wszystkich
          osób powyżej 15. roku życia.

Od ponad pół roku Eska Wrocław notuje stały wzrost słuchalności. Dynamika
          wzrostu w porównaniu z falą sprzed pół roku wynosi w przypadku zasięgu
          dziennego 34,3 proc., a dynamika wzrostu udziału w rynku - 28 proc.

Obecnie zasięg dzienny Eski Wrocław wśród mieszkańców miasta w wieku 15-34 lata
          wynosi 34,6 proc., a udział w rynku 22,2 proc.

Eska Wrocław ma również pozycję lidera wśród słuchaczy powyżej 15. roku życia.
          Z udziałem w rynku na poziomie 14,1 proc. i zasięgiem dziennym 21,8 proc.
          stacja jest wśród nich najchętniej słuchaną we Wrocławiu rozgłośnią.

Radio Eska Wrocław należy do Grupy Radiowej Time (Radio Eska + Gold FM). Format
          stacji to CHR (Contemporary Hits Radio), a grupa docelowa to osoby w wieku 15-
          34 lata.

• Gość: marzena Re: Radiowęzeł ESKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 07:31
            I co z tego? Co mnie obchodzą wyniki badań skoro serwowanej przez radio Eska
            sieczki nie da się słuchać. W kółko dicho i hiphopolo, sezonowe hity z
            wiejskich dyskotek. O klasycznym, solidnym, rockowym brzmieniu dj'e tego radia
            niestety nie słyszeli (że wymienię chociażby Pink Floyd czy Republikę). Mając w
            nosie przytoczone powyżej wyniki badań pozostanę przy RAMie, Trójce czy
            warszawskim 94. Pozdrowienia dla 34,6% wiernych słuchaczy eskowego łubudubu czy
            innego umcumcumc.
            • Gość: Piotr Re: Radiowęzeł ESKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:16
              Zmusiliśćie mnie do słuchania ESKI! Wczoraj wracjąc z pracy w samochodzie
              ustawiłem sobie zacną radiostację. I co ? Faktycznie sieczka muzyczna bez
              pomysłu. Prowadzący p.Marcin w ciagu 15 minut popełnił kilka rażących błedów
              jezykowych. Ma prawo jest na emocjach, taki jest zawód. Czy on jest zawodowcem,
              czy absolwetem wrocłaskiego dziennikarstwa
              • Gość: david Re: Radiowęzeł ESKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:11
                Słuchjąc wczoraj ESKI z przymusu-forumowego. Potwierdziło się, że słuchaczami
                są mieszkańcy małych okolicznych miejscowośći wokół Wrocławia. To jest podobna
                sytuacja jak z Polsatem, odbierany jest przez małe miejscowośći, dokładnie tak
                jest z ESKA we Wrocławiu. Przepraszam ale użyję sformuowania: "Wieś tańczy,
                wieś słucha-Radia Eski" Jaki jest limit reklam w radiu w ciagu jedenj godziny.
                Czy czasmi nie jest przekraczany ten limit?
                • Gość: Bip Re: Radiowęzeł ESKA IP: *.acn.waw.pl 06.03.05, 17:26
                  Limitów się nie bój - 12 minut w godzinie i nic ponad to - Danuta Waniek
                  czuwa :)

I nie Radia Eski tylko Radia Eska - tego się nie odmienia

pzdr.

• Gość: >>>>>......... Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:28
      Jestesmy pierwsza we Wroclawiu komercyjna stacja radiowa Nadajemy na czterech
      czestotliwosciach: 104,9 FM na Dolnym Slasku Jestesmy stacja o charakterze
      informacyjno-muzycznym Próbna emisje rozpoczelismy w lutym 1993 roku. Od 21
      marca 1993 nadajemy pelny, 24-godzinny program radiowy. W kwietniu 1994 roku
      otrzymalismy od KRRiTV koncesje na nadawanie swojego programu. Od 1995 roku
      wspólnie z koszykarzami Zeptera Slask Wroclaw zdobywamy kolejne tytuly Mistrza
      Polski. Codziennie pracujemy w 30-to osobowym zespole. Pracujemy w Sejmie i w
      Radzie Miejskiej : wspóltwórca naszej rozglosni – Grzegorz Schetyna – jest
      Poslem Rzeczpospolitej; dyrektor programowy Eski – Tomasz Wolodzko – Radnym
      Wroclawia. O reklame w naszej stacji bije sie Agencja Reklamowa ARRS (do której
      serdecznie zapraszamy). Od samego poczatku dzialalnosci jestesmy
      najpopularniejsza rozglosnia radiowa we Wroclawiu. Nie raz i nie dwa
      ostro “namieszalismy” w naszym miescie i nadal (powodowani ciekawoscia i checia
      zdobywania swiata) mamy zamiar to robic.
      • Gość: *** Re: Radio ESKA - bezinteligentnie :( IP: *.ds.ae.wroc.pl 05.03.05, 15:19
        hehe
        czas na reklame, jak rozumiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka