mgielka82 27.06.12, 16:17 stosowałyście coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: pas poporodowy 27.06.12, 16:43 Moim zdaniem stosowanie jest mało sensowne. Ponieważ mięśnie tylko się rozleniwiają, a nie pracują. Więc efektów nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e2 Re: pas poporodowy 27.06.12, 18:14 Dokładnie jak z epino- te co używany zachwycony te co nie używany uważają ze strata kasy. Od pasa mięśnie się właśnie nie rozleniwiaja bo pas ciagle ci przypomina żeby wciągnąć brzuch. Myśle ze cały problem w konsekwentnym noszeniu - a on nie jest zbyt wygodny... Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: pas poporodowy 28.06.12, 08:57 Stosowałam w pierwszych tygodniach po porodzie, ale nie od razu, tylko jakoś dwa tygodnie po zaczęłam go zakładać, zwłaszcza jak wychodziłam z domu, raczej z uwagi na efekt wizualny (wyglądałam dużo szczuplej niż bez pasa, brzuch był wciągnięty). Oprócz tego sumiennie wykonywałam ćwiczenia. Nie ma co spodziewać się cudów, ale pas pewnie działa trochę wspomagająco, chociaż rzeczywiście jest strasznie niewygodny no i jak wspomniałam, na pierwszy rzut oka daje natychmiastowy efekt wyszczuplenia. Teraz też będę go stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: pas poporodowy 28.06.12, 11:41 pas rozleniwia miesnie.A konsekwentne noszenie, jak napisala forumowiczka powyzej,prowadzi do oplakanych skutkow czyli sflaczalego brzucha.To jest podobnie jak z wkladkami do butow dla malych dzieci z plaskostopiem,ktore jest stanem fizjologicznym.Noszenie takich wkladek utrwala plaskostopie bo miesnie nie pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e2 Re: pas poporodowy 28.06.12, 14:46 Dobrze dobrane wkladki nie szkodza. A brzuch po ciazy i plaskostopie to 2 rozne sprawy. Niech sie moze ywpowiadaja ludzie ktorzy cos na ten temat wiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
magnefar Re: pas poporodowy 29.06.12, 12:43 Po pierwszej ciąży nosiłam, ale nie musiałam długo bo brzuch szybko się wciągnął. Tak jak już jedna dziewczyna napisała, efekt wizualny był bardziej zadowalający. Nie uważam że mięśnie się "rozleniwiły", ponieważ brzuch sam się wciągnął. Takie same teorie są do pasa ściągającego podczas ćwiczeń (aerobik) - ja nosiłam i miałam wrażenie że brzuch ładnie się wciąga, dziewczyny które ćwiczyły bez pasa mówiły o "rozleniwionych" mięśniach. Mnie pomógł i po drugiej ciąży też będę nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka82 [...] 29.06.12, 13:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: pas poporodowy 01.07.12, 17:07 Można. Myślę jednak, że pas nie zastąpi ćwiczeń, więc warto go chyba traktować wyłącznie jako dodatek, a nie sprzęt, który załatwi całkowicie temat flaka na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
mykejla Re: pas poporodowy 29.06.12, 15:18 ja nosiłam neoprenowy, do ćwiczeń ) Efekt ten sam, nie wiem jak z ceną Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka82 [...] 01.07.12, 18:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka82 [...] 06.07.12, 11:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: pas poporodowy 06.07.12, 13:23 Ja pytalam kinezyterapeutek (mieszkam w Belgii i tutaj po porodzie w dochodzeniu do formy pomagaja kinezyterapeutki wlasnie, i to w ramach ubezpieczenia i one sa przeciwne. No ale po porodzie ma sie kogos kto z Toba cwiczy i dba o to zebys szybko wrocila do stanu przed - a mysle ze jak trzeba wszystko wlasciwie samemu zrobic to moze z pasem latwiej? Nie wydaje mi sie zeby miesnie sie mogly "rozleniwic" Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka82 [...] 06.07.12, 16:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magnefar Re: pas poporodowy 08.07.12, 10:58 ćwiczenia oczywiście powinny być, ale pierwsze brzuszki można robić po połogu, czyli ok 6 tyg po porodzie. Pas można założyć dużo wcześniej więc przyda się choćby wtedy, kiedy nie można ćwiczyć Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e2 Re: pas poporodowy 09.07.12, 11:45 "brzuszki" nie sa wskazanym cwiczeniem dla nikogo - i nie wazne czy od porodu minal tydzien czy 6 tygodni. Nie wiem dlaczego kobiety tak sie upieraja przy tym glupim cwiczeniu... moze dlatego ze latwe i przyjemne... tylko co z tego jak cholernie nieskuteczne!!! Lepsze 100 razy beda spacery z wciagnietym brzuchem... Odpowiedz Link Zgłoś