Dodaj do ulubionych

PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA

IP: *.iitd.pan.wroc.pl 04.04.05, 15:57
Następnym będzie "chwała drzewa oliwnego" - papież, którego pontyfikat
przypadnie na czas ogromnego rozwoju wiary w zjawiska paranormalne - epokę New
Age. Z jednej strony rozpocznie się ogromny, masowy odwrót wiernych od
Kościoła, a z drugiej wszelkie zjawiska paranormalne opanują ludzkie umysły i
staną się samodzielną religią z milionami wyznawców. Osiągnie to tak niebywałe
rozmiary, że papież będzie zmuszony szukać porozumienia z wyznawcami nowej
wiary. Przeniesie się też czasowo do Mediolanu. Do Rzymu już nie zdąży powrócić.
"Piotr rzymski" - ostatni papież w historii Kościoła katolickiego - tym razem
czarnoskóry, podobnie jak pierwszy Piotr, stanie oko w oko z prześladowaniem
chrześcijan. Zostanie papieżem apokalipsy - czasu gwałtownych wojen
chrześcijańsko-muzułmańskich i krwawych konfliktów maoistyczno-buddyjskich.
Największym z nich będzie wojna chińsko-indyjska. Potem na równinach Azji
pojawi się wódz - antychryst, który usunie mędrców Indii i Tybetu. Ujarzmi
tłumy, wzniecając zjawiska podobne do cudów i wszyscy upadną do jego stóp.
Szatan - duch zła - obdarzy go całą swoją mocą. Tak "uzbrojony" rozpocznie
ludobójczą wojnę angażując dwieście milionów ludzi, by podbić Zachód. Będzie
to już akt końcowy. Rzym zniknie, a świat poddany zostanie oczyszczeniu przez
ogień. Ostatni papież przeżyje to wszystko, by odejść wraz z Wiecznym Miastem.
Obserwuj wątek
    • llukiz Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA 04.04.05, 16:01
      > ludobójczą wojnę angażując dwieście milionów ludzi, by podbić Zachód
      nie mają szans, są za ciency w uszach.
      • Gość: nostromo Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.iitd.pan.wroc.pl 04.04.05, 16:04
        no nie wiem nie wiem jest ich troche wiecej niz białych i murzynów razem wzietych
        • fredrus Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA 04.04.05, 16:30

llukiz napisał:

> nie mają szans, są za ciency w uszach

Juz dzis wiekszosc produktow sprzedawanych w swiecie pochodzi z Chin, i nie sa
          to tylko T-szirty, ale takze komputery. Jeszcze troche a beda mogli sobie
          pozwolic na najnowoczesniejsza bron na swiecie i to dzieki nie tylko zakupom u
          innych, ale takze dzieki wlasnym inzynierom. Chiny w ostatnim cwiercwieczu
          dokonaly ogromnego skoku ekonomiczno/technologicznego

---------------------------------------------------------------
          • Gość: +++ Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.05, 17:33
            Są to przepowiednie wymyślone i przypisane św. Malachiaszowi. Stek bzdur.
            • Gość: erwin 500 Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.05, 17:58
              skad twoje przekonanie płynie ze to stek bzdur przytocz jakies argumenty i
              dowody na ten temat
              • Gość: :((( Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.04.05, 18:01
                a gdzie jest napisane że św. Malachiasz cos takiego mówił, pisał,
                przepowiedział?
        • Gość: pepe Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:22
          Człowieku, nie ilość się liczy a jakość rakiety balistycznej!! To już nie te
          czasy!!!
      • Gość: piotras Blagam zmien psychiatre!! IP: 5.5.* / 80.58.41.* 04.04.05, 23:09
        • Gość: psychiatra Re: Blagam zmien psychiatre!! IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.05, 23:13
          ale ja jestem psychiatra i w dodatku ma drugi fakultet na uniwerku z psychologii
    • Gość: atilla dx 5423 Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.05, 17:57
      Azja stanowi baze produkcyjna dla całej tzw bogatej polnocy a sadze ze tez w
      jakims stopniu i dla ameryki pd jak i australii napewno
      indie maja juz prawie miliard ludzkosci, chiny ponad
      a do tego jeszce jeden miliard w indonezji tajlandii korei i japonii i pakistanie
      jak to sie wezmie pod uwage i spojrzy na naprawde cienka w uszach europe no moze
      poza norwegia, to bierze przerazenie
      • Gość: kombajnista Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.04.05, 18:12
        A czymże to Norwegia takim dysponuje że będzie ostatnim bastionem Europy?
        • Gość: jello biafra Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.05, 18:15
          zapasami ropy naftowej jakich nie ma nikt, łosoś norweski tez istotny jest, pija
          najmniej alkoholu, bo jest cholernie drogia pozatym olali takie gó.. jak unia
          europejska

• Gość: selena Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.04.05, 18:32
            tak,tez slyszalam ze po naszym Papiezu bedzie tylko jeden jeszcze.a potem
            zmierzch katolicyzmu.
            i o tym antychryscie tez czytalam
            ja nie wiem czy to bzdury-w kazdej takiej przepwowiedni jest cos z prawdy
    • wielki_czarownik A kiedy to nastąpi? 04.04.05, 18:59
      Kiedy nastąpi to oczyszczenie przez ogień i wojny straszliwe? Bo nie wiem czy warto się uczyć do sesji.
      • Gość: gawron 405/234 Re: A kiedy to nastąpi? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 04.04.05, 21:25
        prawdopodobnie w roku 2046 powstana getta w ktorych bedzie zyc mieszanka
        białego i czarnego człowieka a ludzie befda pod władaniem animistycznych
        wierzen , np w poludniowej californii bedzie populaRNY kult BARBIE oraz diabła
        challengera i jego ojca discovery
        do panteonu bedzie nalezal mix billa gatesa i microsoft apple
        • wielki_czarownik EEE 04.04.05, 21:35
          To nędza! Znaczy muszę się uczyć.
          Do dupy taka przepowiednia.
          • Gość: forumowiczątko Re: EEE IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.05, 22:43
            nie dupy tylko do głowy
          • Gość: wro73 Nie trać czasu IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.04.05, 09:06
            I tak oblejesz
      • Gość: k Re: A kiedy to nastąpi? IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.05, 23:01
        k
        • Gość: dragon Re: A kiedy to nastąpi? IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.05, 23:32
          a czy pojawia sie moi bracia smoki szczególnie te trzy głowe, a tak a propos
          gdzie jest prawda autorytety taki tomek budzynski nop twierdzi ze harry poter
          jest be a tolkien okej a ja tam nie widze zadnej roznicy ten sam poziom bredni
          kurde no papiez byl spoko bo przynajmniej jasno i konsekwentnie sie trzymał
          swoich zasad
    • Gość: nostromo Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.iitd.pan.wroc.pl 05.04.05, 08:54
      tak wczoraj sluchalem radia maryja i ta kwestia była dosc mocno podnoszona przez
      słuchaczy, scinana co prawda przez prowadzacego czy tu te samy zasady opanuja
    • Gość: nostromo Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.iitd.pan.wroc.pl 05.04.05, 09:56
      Ostatni papież - Piotr Rzymski (Pietro Romano) - będzie działał w czasach,
      które w pewien sposób będą powtórzeniem czasów pierwszego Piotra - Piotra
      Apostoła. Jak i on - będzie czarnoskóry, jak i on - będzie świadkiem
      prześladowań chrześcijan.
      Wizje św. Malachiasza w przedziwny sposób pasują do przepowiedni Sybilli, Jana
      Bosco oraz Nostradamusa. Jasnowidze ci opowiadali także o wojnach
      chrześcijańsko-muzułmańskich; o Antychryście, który, niczym Czyngis-chan, ma
      nadejść na czele milionowej armii z równin Azji i puścić Europę z dymem...
      • Gość: WANIA Antzchrszt IP: *.crowley.pl 05.04.05, 12:37
        TO PUUUUTIIIINNNNN
        • Gość: putin Re: Antzchrszt IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.04.05, 19:01
          mi sie wydaje ze to bush nha takie miano zasługuje
          • Gość: gryz Re: Antzchrszt IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.04.05, 07:19
            a kofi ananan
            • Gość: 12tribes Re: Antzchrszt IP: *.iitd.pan.wroc.pl 06.04.05, 10:41
            • Gość: CRX Re: Antzchrszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:50
              chyba Anan Kofan >)
    • no.logo Tak sobie czytam... 06.04.05, 11:06
      i nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Zaczęło się to 1005 lat temu, gdy oczywiście cały zachodni (chrześcijański) świat był przekonany, że w Sylwetra z 999 na 1000 nastąpi Apokalipsa. To, co potem, to już tylko popłuczyny po tej największej zbiorowej histerii w dziejach. Między innymi takie fałszywki jak ta "przepowiednia Malachiasza", która z Malachiaszem, prawdą historyczną i rzeczywistością ma tyle wspólnego, co ja z kardynałem Arinze (to zdaje się ten wasz "Czarny Papież").
      Zastanawiam się tylko jak to możliwe, że można równocześnie uważać się za wierzącego i praktykującego katolika (chrześcijanina) i wierzyć w tego rodzaju brednie, o których Kościół nie mówi inaczej jak fantazje, mrzonki, kłamstwa, etc.

PS: Jeśli już ta Apokalipsa ma nadejść, to niech zacznie od Instytutu Immunologii i Terapii Doświadczalne PAN we Wrocławiu. Bo ja już nie mogę spokojnie czytać tego forum, żeby co chwila nie natknąć się na jakieś kretyńskie argumenty wypisywane przez "tamtejszego".
      • Gość: prekognita Re: Tak sobie czytam... IP: *.iitd.pan.wroc.pl 06.04.05, 11:26
        przedstaw choc jeden dowód na to ze ta przepowiednia to fałszywka?? skad twoja
        pewnosc płynie ze to nieprawda? a chrzescijanin , ktory uwaznie czyta nowy
        testament wie o tym ze błogosławieni ci ktorzy nie widzieli a uwierzyli...
        • Gość: ona Re: Tak sobie czytam... IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.04.05, 11:42
          po co nam Antychryst i Apokalipsa.... sami się w końcu wykończymy
        • wielki_czarownik HEHEHE 06.04.05, 12:11
          Z zasady udowadnia się prawdziwość a nie fałszywość jakiejś tezy. Udowodnij, że na świecie nie ma latających, dwógłowych hipopotamów mówiących po hiszpańsku z belgijskim akcentem.
          • Gość: cookie Re: HEHEHE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.04.05, 18:10
            <nienaserio>
            Twoja teza jest falszywa, poniewaz nie istnieje jezyk belgijski, zatem nie istnieje belgijski akcent, ergo nie istnieja rzeczone hipopotamy. CBDO.
            Istnieje metoda dowodzenia twierdzen metoda sprowadzenia do sprzecznosci (reductio ad absurdum) i w matematyce trzyma sie dobrze.

PS. Pewnie latem te hipopotamy zostana udostepnione do zwiedzania. Od wewnatrz, jak kurdle ;-)
            </nienaserio>
            • Gość: tia Re: HEHEHE IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.04.05, 18:49
              ha a taki madralinski był logika dowody i wogole sa rzeczy nie wytlumaczalne
              jak chocby mózg
        • Gość: k Re: Tak sobie czytam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 12:17
          posmo świete tez mowi o tym kto wierzy przepowiedniom ten grzeszy
          • Gość: prekognita Re: Tak sobie czytam... IP: *.iitd.pan.wroc.pl 06.04.05, 13:04
            wn którym miejscu jaka ewangelia ksiega rozdział?
      • Gość: Vharia pamiętacie 7.7.1999? :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:58
        No, no, tylko proszę o informację kiedy szanowna apokalipsa nastąpi, żeby
        zdążyć wyjść z roboty... :)
        A mam pytanie, bo kompletnie nie łapię: a ten "tamtejszy" (czyli z IITD) to
        który??? I po czym to poznajesz... ?
        A teraz na temat MALACHIASZA:
        Facet walnął setkę (albo więcej) siadł i napisał parę stron rewelacji a naród
        (y) omdlewa już od b. dawna czytając toto. Pragnę przypomnieć, że oficjalna
        data końca świata już i tak się przeterminowała: CZY KTOŚ JESZCZE PAMIĘTA
        HISTERIĘ PT SIÓDMY DZIEŃ SIÓDMEGO MIESIĄCA ROKU 1999? Też miał przyjść
        antychryst, walnąć ogień piekielny (co ciekawe chyba z nieba) itd (nie mylić z
        IITD:)bo czasem można sie pomylić). Obietnice sygnowane nie przez byle-kogo, bo
        przez Nostradamusa. I co? I PUDŁO.
        Obawiam się, że, poza kilkoma przypadkami nerwic, Malachiasz nie będzie miał
        więcej szczęścia
        Pozdro!!!
    • Gość: Tomek Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.sgn.sca.se / *.sgn.sca.se 06.04.05, 17:12
      Ojejku,to naprawdę był wielki prorok skoro już w tamtch czasach wiedział o New
      Age i maoistach.
    • Gość: czytelnik Autentyczne Znalezisko IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.04.05, 17:45
      smiejcie sie śmiejcie a ja wam cos opowiem jakies dwa lata temu przegladalem
      stare roczniki takiego tygodnika szacownego jak przekrój, były to roczniki z
      koncówki 50 tych lat i tam natrafiłem na artykuł nt. przepowiedni sw malachiasza
      artykuł był w swoim tonie szyderczy przypominam jeszcze raz to było w roku
      1958/59 a wiec z apontyfikatu Jana XXIII, w stylu komunistycznej nabijki jakie
      to zabobony i ciemnota jeszce pokutuja w polsce, to było na wstepie i na koncu
      artykułusrodek to zas dokladny opis przepowiedni podobny do tego co tu jest na
      topicu, szczeka mi opadła wszystko sie zgadzało w 58 roku nie mozna było
      przewidziec ilu bedzie papiezy po Janie 23? i wymiekłemwszystko do Jana Pawła II
      sie zgadzało zobaczymy czy dalej tez? ale moja pewnosc co do tego ze to ciemnota
      i zabobony została zachwiana
      • Gość: bonobo Re: Autentyczne Znalezisko IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.04.05, 19:11
        e kitujesz...>?
    • asano_corp Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA 06.04.05, 19:28
      czego ty sie nazarles bo ja tez bym tego sprobowal?
      • Gość: bazylia Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.04.05, 21:54
        pewnie kotlet schabowy z ziemniakami i groszkiem & marchewka
    • Gość: ś. Malachiasz Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.04.05, 22:13
      ja mówiłem że tak będzie ...
    • wielki_czarownik Przepowiednia Wielkiego Czarownika 06.04.05, 23:07
      I nastąpi sesja straszliwa.
      I padną mężowie wielcy zwaleni gromem.
      Ale jeden z nich prztrwa te żniwa.
      I zostanie doktorem.
      • wielki_czarownik Księga druga 06.04.05, 23:08
        I bolszewik odejdzie od władzy.
        Zastąpi go polityk prawy.
        Ludzie przestaną być nadzy.
        Nikomu nie braknie strawy.
        • Gość: gartynert Re: Księga druga IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.04.05, 06:39
          bLZNER OGI DAWJ WTRZECIOM GOPDZNE SPOIEWALI TRASTRYETERM
      • wielki_czarownik Księga trzecia. 06.04.05, 23:10
        Nastąpią czasy straszliwe.
        Naród mądrym się stanie.
        Na ullicach zabrzmią głosy straszliwe.
        Socjalizm istnieć przestanie.
        • wielki_czarownik Errata - czarodziejska kula mi zaparowała 06.04.05, 23:11
          Nastąpią czasy obrzydliwe.
          Naród mądrym się stanie.
          Na ulicach zabrzmią głosy straszliwe.
          Socjalizm istnieć przestanie.
          • Gość: gabriello Re: Errata - czarodziejska kula mi zaparowała IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.04.05, 06:19
            ech wiesz co czarownik durny jestes co juz zostało udowodnione w lasnie w tym
            watku w kwestii dowodów logicznych i normalny czlowiek by sie juz nie odzywał
            tylko by siedzial cicho to ty jakies pierdoly tu wypisujesz no coz ta uczysz sie
            do sesji to ja ci przepowiadam nie zdasz jej z bardzo prostego powodu siedzisz
            na forum zamiast sie uczyc sorry ale tu nie uzyskasz bardzo fachowej wiedzy w
            jakiej kolwiek dziedzinie
            • Gość: nostromo Re: Errata - czarodziejska kula mi zaparowała IP: *.iitd.pan.wroc.pl 07.04.05, 09:51
              tak wielki czarownik nie ma zbyt wiele ciekawego do powiedzenia
    • Gość: Opętańcy! Moja przepowiednia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 16:34
      Drodzy ludzie!Wróżę Wam marną przyszłość z takim poziomem inteligencji...
      To co wypisujecie nawet nie jest zabawne...
      Do roboty - dla Polski coś zrobić , a nie takie pierdoły wypisujecie...
      CIEMNOGRÓD
      • wielki_czarownik Precz szarlatanie!! 07.04.05, 20:53
        Tylko ja mam wizje jedyne i prawdziwe! Ty jesteś zwykłym oszustem i naciągaczem! Ludzie nie wierzcie w jego wizję!! Tylko moja jest prawdziwa!
        • Gość: Srakodamus Re: Precz szarlatanie!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 21:37
          Ty żałosny naciągaczu...I ty śmiesz się uważać za "jedynego"?Twoje wizje są
          stekiem bredni...Zaprawdę powiadam Ci : zginiesz marnie - opluty i poniżony
          przez forumowiczów...
          Mądrze łżesz!!Słuchajcie mnie!!Ja jestem jedyną prawdą...
          • wielki_czarownik Słyszycie go? 07.04.05, 21:54
            Słyszycie go? Jak bezczelnie się zapiera w żywe oczy!! Od razu widać, że naciągacz! Nie ufajcie mu! Tylko ja mam rację!
            • Gość: Srakodamus Re: Słyszycie go? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 22:00
              Słuchaj naiwny...
              Ja jestem jedyny i prawdziwy i niedługo przedstawię forumowiczom moją wielką,
              demoniczną wizję przyszłości...
              Tak w ogóle to ty nawet nie masz papierów na tą swoją prymitywną działalność
              wizjonerską...

Jam jest prawda!Moja prawda jest najprawdziwsza i nawet jak Twoja jest
              Twojsza , to moja i tak jest mojsza niż Twojsza...MOJA PRAWDA JEST NAJMOJSZA!!!
              Mnie słuchajcie...
              • wielki_czarownik Mnie! 07.04.05, 22:31
                Mnie słuchajcie! Ja mam kryształową kulę a w nocy słyszę głosy. Inni to podszywacze i amatorzy. A nijaki Srakodamus to owszem wizjoner ale taki, co zagląda przez wizjer w drzwiach.

Ja już przedstawiłem swe wizje i one się sprawdzą!
                • Gość: Srakodamus O naiwny... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 22:37
                  Jam jest strażnikiem wiecznego prawa, oraz wizji która niebawem napełni również
                  i Twój umysł młokosie...Twoja kula nie jest kryształowa , tylko szklana i
                  jedyne do czego może się przydać to turlanie nią po podłodze...

Jak śmiesz obrażać mnie i mówić coś o wizjerze w drzwiach...O biedny...
                  Nadejdzie wkrótce sądny dzień , nim ptak nawali kupsko , a człowiekowi trzecia
                  noga urośnie - przekonasz się kim jam jest...Bedziesz przepraszał i błagał o
                  litość...będzie za późno...
                  • wielki_czarownik Re: O naiwny... 07.04.05, 22:55
                    I pojawi się szarlatan przebiegły.
                    Pragnący ludzi zniewolić.
                    Lecz Wielki Czarownik prześwietny.
                    Bez trudu da radę go obalić.
                    • Gość: heller Re: O naiwny... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.04.05, 23:58
                      e ten drugi chyba strokadamus czy jakos tak wali tekstami z dnia świra tez mi
                      radocha kopista plagiat jeden eeee lipa 150 jakbys cos wymyslil od siebie
                      docenione by to było
                      • wielki_czarownik Re: O naiwny... 08.04.05, 18:52
                        Mówiłem, że to szarlatan. Po raz kolejny okazało się, że mam rację :) To był ostateczny dowód mej nieomylności :P
                        • Gość: heller Re: O naiwny... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.04.05, 11:14
                          szarlatan z koziej wólki chyba
        • Gość: egzaminator Re: Precz szarlatanie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:01
          Wielki_Czarownik do oblania. Wiem, ptysiu, kim jestes i z przyjemnością namówie
          kolegó żeby polali Cię na tej poprawce.
          • wielki_czarownik To źle wiesz 10.04.05, 21:11
            Bo ja nie mam żadnej poprawki :P
            Czarownik jest stypendystą :P
    • Gość: szereda4 Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.media4.pl 07.04.05, 18:35
      zaprawdę powiadam ci : nemo propheta in patria sua. Anatema sit!!!
      • Gość: heller Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.04.05, 18:43
        to polskie forum nie łacińskie wiec pisz po polsku
      • Gość: heller Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.04.05, 18:44
        pisz po polsku a nie po lacinie nie jestesmy w kosciele przed soborem
        watykanskim 2 ta jkbym cos zagadał w lacinie sredniowecznej tez bys nie zrozumiał
        • Gość: Martix Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.05, 19:51
          Któz to wie,moze teraz czarnego papieża wybiorą,kandydat-Nigeryjczyk.Ale to
          zależy od Ducha Św.Wcale nie znaczy,że ma być zaraz koniec świata.Ale musimy
          być dla siebie lepsi.
          • Gość: Jozef A gdzie sie podziali Starsi Bracia w Wierze IP: *.sympatico.ca 11.04.05, 03:43
            Oni nie lubia sie ujawniac wogle , ale przynajmniej w bajce cos tam powinno
            byc ,inaczej bajka nie jest bajka .
            • Gość: nostromo Re: A gdzie sie podziali Starsi Bracia w Wierze IP: *.iitd.pan.wroc.pl 11.04.05, 16:04
              czyzby zwolennik spiskowej teorii dziejów?? a czy tałes wogóle protokoły
              słynnych medrcówa z syjonu???
          • Gość: ? Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.04.05, 07:06
            ?drewno 150 z fatimy
    • janek.p stary daj mi namiar na te prochy 12.04.05, 14:43
      na ktorych jedziesz. To fantastyczna wizja!
      • Gość: heller Re: stary daj mi namiar na te prochy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.04.05, 23:57
        e tam prochy to pewnie zioła
    • rw.wro do nostromo - pilne! 13.04.05, 00:11
      przeczytałeś/aś jakiś lewy bryk z "imienia róży" umberto eco i nie do końca
      pojąłeś/aś, o co chodzi??? czy zakładasz nową sektę?
      • Gość: nostromo Re: do nostromo - pilne! IP: *.iitd.pan.wroc.pl 13.04.05, 07:59
        masz tok myslenia niczym bohater filmu andrieja tarkowskiego - stalker
    • Gość: nie wierzyc w to Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.04.05, 18:55
      to wszystko jest zaprzeczeniem juz pierwszych slow testamentu Jana Pawla
      II...Testament Jana Pawła II, z dnia 6.III.1979 (i dodatki późniejsze)

W Imię Trójcy Przenajświętszej. Amen.

"Czuwajcie, bo nie wiecie, kiedy Pan wasz przybędzie" (por. Mt 24, 42) oraz Bog
      bardzo surowo odnosi sie do wszelkich wrozb, przepowiedni polecam przeczytac :

Wj 18,9-12,22,17
      1 Krn 10,13-14
      Kpl 19,31
      Pwt 32,17
      Ps 106,34-37
      Ap 9,21 ; 18,23 ; 21,8 .....
      :) lub tez KKK a juz koniecznie potepienie horoskopow Iz 47, 13-14 ! i Jer
      27,9.
      Jednakze trzeba umiec rozroznic wrozbe od proroctwa.Różnica między
      przepowiednią a wróżbą
      Przepowiednie, sny od Boga, nigdy nie są nieodwołalne. Zawsze można wpłynąć na
      przepowiedzianą przyszłość. W przepowiedniach kłamliwych nie ma się wyboru,
      bowiem wróżby mają zabrać człowiekowi wolność. W takie wróżby śmiało można nie
      wierzyć.
      Św. Jan Damasceński o przepowiadaniu:
      Otóż rzeczy przyszłych nie znają ani aniołowie Boży ani demony, a jednak je
      przepowiadają: aniołowie mianowicie, jako że Bóg im to odkrywa i poleca
      objawiać. Co oni zatem przepowiadają wszystko się dzieje. Ale przepowiadają
      także i demony czasami dlatego, że wiedzą co się dzieje w oddaleniu czasami
      przez samo przypuszczenie. Stąd często kłamią i nie trzeba dawać wiary
      Nie próbuj
      Nie można przechytrzyć złego ducha. Bilans zawsze będzie dla nas niekorzystny (
      to tak dodatkowo, male zejscie z tematu :))
    • Gość: prosze rozwianie watpliwosci IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.04.05, 19:02
      aby rozwiac watpliowosci kopiuje pytanie pewnej dziewczyny na ten temat z
      portalu www.wiara.pl

Mam pytanie ktore dotyczy przepowiedni, teraz gdy swiat pograzony nastaje
      pytanie co dalej... Zastanawiam sie nad tym , co starsi ludzie kiedys
      opowiadali np: ze kiedys na krotki czas zablysnie znaczaco chrzescijanstwo i
      wszyscy polacza sie w modlitwie i wlasnie tak sie dzieje, chodzby np: zelazne
      ptaki beda uderzac w budynki i ta sytuacja byla w Nowym Jorku. i jest tez wiele
      innych ktore mowia ze jesli sie wszystkie spelnia to bedzie koniec swiata. Jak
      to mamy rozumiec , czy to sa historie wysane z palca , czy naprawde cos takiego
      odnotowano?? Pozdrawiam

Odpowiedź: Kościół nie uznaje za prawdziwe żadnych tego typu przepowiedni prócz
      tego, co napisano w Piśmie Świętym. Jezus uczył, że godziny końca nie zna nikt,
      tylko Bóg. Zawsze mamy być na Jego powtórne przyjście gotowi, bo może przyjść w
      każdej chwili...

Odpowiadający ma wrażenie, że owe przepowiednie pisane są już ... po fakcie. Od
      kilkunastu lat uczniowie w szkole informuja go o kolejnych tego typu
      rewelacjach. Dziwne jest to, że kolejne ich elementy pojawiają się dopiero
      wtedy, gdy coś już się wydarzyło. Aż korci poszukać wydań przepowiedni
      Nostradamusa czy innych sprzed kilkunastu lat...

• Gość: nostromo Re: rozwianie watpliwosci IP: *.iitd.pan.wroc.pl 15.04.05, 14:26
        poczytaj uwaznie wszystkie posty
    • Gość: ppppp i jeszcze to - dokladnie IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.04.05, 19:13
      Czy Kościół uznał przepowiednie św. Malachiasza?? Czy to prawda że po Janie
      Pawle II będzie tylko jeszcze jeden papiez??

Odpowiedź: Kościół nie uznaje za prawdziwe żadnych tego typu przepowiedni. Data
      końca świata jest wiadoma tylko Bogu. Może to być dziś, jutro, może być za 1000
      lat...

• Gość: prekognita Re: i jeszcze to - dokladnie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.04.05, 22:08
        czytaj uwaznie maja byc jeszcze dwaj
    • Gość: hmmm Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.icpnet.pl 19.04.05, 19:47
      i co na to (wybor nowego Papieza)przepowiednia...
      • nevra Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA 19.04.05, 19:55
        Dopasuja sobie cos innego, jak znam fanów przepowiedni.
    • Gość: heller Re: PRZEPOWIEDNIA ŚW> MALACHIASZA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.04.05, 22:42
      no to niezła jazda sie szykuje w sumie Ratzinger wyglada troche jak galazka
      oliwna tzn mi sie kojarzy z drzewem oliwnym albo oliwkami ma oliwkowe oczy i
      oliwkowy wyraz twarzy, new age sie rozwinie i sie przeniesie do mediolanu no ciekawe
      oj ale by bylo zdziwko jak raztingrer np w mediolanie by sobie siedzieb druga
      nagle zrobil
      z mediolanu ma blisko do rodzinnego monachium
      • Gość: ora et labora W sumie się sprawdziło... IP: *.chello.pl 20.04.05, 08:05
        Poza tym Mediolan to najbardziej niemieckie z włoskich miast.

Ten wybór to jeszcze jeden dowód na to, że przepowiednie można interpretować
        dopiero po ich spełnieniu. Zauważcie, że benedyktynów nazywano czasem
        oliwetianami. Zatem ktoś z tego zakonu lub ktoś przyjmujący imię Benedykta może
        być uznany jako "chwała drzewa oliwnego". W zasadzie jakiś ksiądz z
        Gdańska-Oliwy też mógłby być. Odnośnie ostatniego papieża miejcie w pamięci
        słowa "ta karczma Rzym się nazywa".
        Tyle św. Malachiasz. A św. Benedykt przepowiadał walkę z grzechem z końcem czasu
        pod jego przewodnictwem. Brzmi znajomo, niczym credo naszego bawarskiego
        inkwizytora sprzed kilku dni.
        • Gość: nostromo Bawarski Inkwizytor... IP: *.iitd.pan.wroc.pl 20.04.05, 09:04
          ...ponoc lubi wszelkiego rodzaju przetwory z oliwek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka