Dodaj do ulubionych

Redakcja gra na zwłokę...

IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.02, 12:41
...i liczy na to, ze zbedzie nas milczeniem. otoz nie moi panstwo. jesli odpowiedz nie pojawi na forum do wtorku, czyli 25 czerwca - sprawa wyjdzie poza internet. i nie jest to szantaz, ani grozba tylko reakcja na zbywanie mnie milczeniem i najzwyklejsze w swiecie dochodzenie swoich konsumenckich praw. to obietnica, ktorej w przeciwienstwie do redakcji dotrzymam...
Obserwuj wątek
    • walpurga.jarzabek Re: Redakcja gra na zwłokę... 21.06.02, 12:56
      Gość portalu: cyfer napisał(a):

> ...i liczy na to, ze zbedzie nas milczeniem. otoz nie moi panstwo. jesli odpowi
      > edz nie pojawi na forum do wtorku, czyli 25 czerwca - sprawa wyjdzie poza inter
      > net. i nie jest to szantaz, ani grozba tylko reakcja na zbywanie mnie milczeni
      > em i najzwyklejsze w swiecie dochodzenie swoich konsumenckich praw. to obietnic
      > a, ktorej w przeciwienstwie do redakcji dotrzymam...

Ale o co się rozchodzi?
    • Gość: awo Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.02, 13:03
      trochę sie dziwię Cyferze twojemu zaperzaniu się. Jak red. ma ci odpowiedzieć,
      skoro nie ona (jak sądzę) jest odpowiedzialna za ten stan? Przecież dołączanie
      tzw. "prezentów" do gazety zostało wymyślone przez tzw. "specjalistów od
      marketingu", którzy prawdopodobnie nie są nawet zatrudnieni przez Gazetę, lecz
      przez Agorę. Co więc ci biedni dziennikarze z wrocławskiej mają ci
      odpowiedzieć? Pomysł zapewne pochodzi z centrali, od jakiejś "bardzo mądrej
      głowy", która uznała to za dobry sposób promocji. A czy nie wiesz, jak
      przebiega proces komunikacji w każdej tak dużej firmie? Mówiąc w skrócie - źle.
      Więc rzeczywiście powinieneś pisać raczej do centrali, jeśli chcesz prawdziwej
      zmiany, a nie usprawiedliwiania się. Reklamacji też nie powinieneś składać -
      przecież gdy kupowałeś g. za wyższą cenę, wiedziałeś, za co płacisz. Jedynym
      wyjściem jest przeto "zagłosowanie nogami" - nie podoba ci się, więc nie kupuj,
      jak robi wiele osób z tego forum. Dopiero, gdy wskaźniki sprzedaży spadną w
      tych dniach dołączania płyt, to może się zreflektują i zrezygnują z genialnego
      pomysłu.
      pzdr awo
      • Gość: cyfer Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.02, 13:13
        przepraszam, ale nie mam sily po raz kolejny wyjasniac o co chodzi. polecam lekture watkow : "redakcjo, tydzien minal" i "redakcja jest nieslowna"
        • Gość: awo Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.02, 13:17
          ależ ja wiem o co chodzi i właśnie ci próbuję wyjaśnić dlaczego.
          • Gość: cyfer Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.02, 13:31
            awo, z calym szacunkiem... nie czytasz dokladnie i nie wiesz wszystkiego. zrobie to raz jeszcze: red. piegdon (naczelna oddzialu wroclawskiego) stwierdzila, ze to ona jest osoba odpowiedzialna za "prezenty" i to ona obiecala odpowiedz. przodem jednak wyslala reda, ktory miota sie jak moze zeby tylko sprawa przyschla. jak juz mowilem - stosowne linki i historie calej sprawy znajdziesz we wczesniej wspomnianych watkach.
            • walpurga.jarzabek Re: Redakcja gra na zwłokę... 21.06.02, 13:45

> awo, z calym szacunkiem... nie czytasz dokladnie i nie wiesz wszystkiego. zrobi
              > e to raz jeszcze: red. piegdon (naczelna oddzialu wroclawskiego) stwierdzila, z
              > e to ona jest osoba odpowiedzialna za "prezenty" i to ona obiecala odpowiedz. p
              > rzodem jednak wyslala reda, ktory miota sie jak moze zeby tylko sprawa przyschl
              > a. jak juz mowilem - stosowne linki i historie calej sprawy znajdziesz we wczes
              > niej wspomnianych watkach.

Jeśli za sprawę odpowiedzialna jest Naczelna- możemy spodziewać się, że GW trzeba
              będzie niedługo kupować z kurpiowską lalką.
            • Gość: red Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.wroc.gazeta.pl 21.06.02, 14:33
              Szanowny Ceferze
              Tym razem to Ty źle zrozumiałes sens słów. Red. Piegdoń nie napisała, że to ona
              podejmuje decyzje o insertach do „Gazety” i odpowiada za polityke wydań
              ogólnopolskich. Basia napisała „to ja jestem tą osobą, która może wypowiadać się
              o bezplatnych prezentach i płatnych dodatakch w gazecie”. Napisaliśmy więc (ja w
              jej imieniu), że takie decyzje podejmuje centrala naszej firmy, a nie oddziały
              lokalne. Uważamy, że jest to jedyna odpowiedź, jakiej my - w oddziale lokalnym -
              możemy udzielić.
              Podaję jeszcze raz adresy warszawskie: Agora SA, Dzial Marketingu, ul. Czerska
              8/10, Warszawa; e-mail: pomoc@gazeta.pl lub biuro@agora.pl. Tylko Dział
              Marketingu przyjmuje tego typu zażalenia Czytelników!
              I jeszcze jedno. Z Twoich słów wnioskuję, że jesteś stałym Czytelnikiem „Gazety”.
              Proponuję zamówić prenumeratę - CENA WYDAŃ JEST WTEDY STAŁA (bez względu na to,
              czy są inserty, czy nie). Szczegóły o prenumeracie:
              wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=533794&dzial=011806
              Z poważaniem
              Radosław Krąpiec
              • Gość: cyfer Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.02, 14:48
                czytelnikiem gazety nie jestem od prawie miesiaca, bo wtedy wlasnie nabiliscie mnie w butelke po raz ostatni. odsylanie mnie pod warszawskie adresy jest...hmmmm... nieprofesjonalne. pytanie padlo na forum wroclawskim, wy jako "dolnoslaska" jestescie przedstawicielem centrali we wroclawiu i to wy powiniscie skontaktowac sie swoimi kanalami z warszawa i stanac na glowie, zeby odpowiedz padla tam gdzie pasc powinna. ale mozecie sobie pogratulowac. skutecznie zniecheciliscie mnie do jakichkolwiek dzialan. po lekturze twojego ostatniego postu - a zwlaszcza czesci dotyczacej prenumeraty - rece mi opadly i zostalem dokladnie rozbrojony. trzymajcie tak dalej. i niby po sprawie... ale jakos dziwny smrod pozostal...

p.s. z dwojga zlego lepiej publikuj, a nie namawiaj na prenumerate...
    • Gość: cyfer Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.02, 15:07
      gra zakonczona www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=WROCLAW&wid=2246491&aut=+cyfer&aid=2246491
      • bea. Re: Redakcja gra na zwłokę... 21.06.02, 15:25
        Cyferku, Szanowna Redakcjo,

Nieprawdą jest jakoby Gazeta w prenumeracie miała stałą cenę bez względu na
        dodatki.
        Przed chwilą to sprawdziłam.
        No chyba, że cenę samowolnie zawyża dostawca ( w tym przypadku jest to Garmond)
        ale w to nieza bardzo wierzę.

Ostatni insert (Harry Potter) był zdaje się we wtorek i w prenumeracie za GW
        zapłaciłam 3,00 PLN -służe dowodem potwierdzajacym (normalna cena GW to 1,60
        PLN - nie biore pod uwage wydania z programem itd.)

Pozdrawiam,
        bea.

• Gość: red Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.wroc.gazeta.pl 24.06.02, 10:19
          bea. napisał(a):
          > Cyferku, Szanowna Redakcjo,
          > Nieprawdą jest jakoby Gazeta w prenumeracie miała stałą cenę bez względu na
          > dodatki.
          > Przed chwilą to sprawdziłam.
          > No chyba, że cenę samowolnie zawyża dostawca ( w tym przypadku jest to Garmond)
          > ale w to nieza bardzo wierzę.
          > Ostatni insert (Harry Potter) był zdaje się we wtorek i w prenumeracie za GW
          > zapłaciłam 3,00 PLN -służe dowodem potwierdzajacym (normalna cena GW to 1,60
          > PLN - nie biore pod uwage wydania z programem itd.)

Droga Beato,
          To nie jest prenumerata! Dostawca nie powinien zawyzac ceny. Miesieczna
          prenumerata kosztuje 47 zl, kwartalna - 141 zl, roczna - 517 zl. Wedlug zasad
          Agory SA, wydawcy „Gazety Wyborczej” cena w prenumeracie jest stala. Powtarzam -
          bez wzgledu na obecnosc plyt i innych insertow.
          ps W sprawie - jak piszesz - zawyzenia ceny wtorkowej „Gazety” z skontaktuje sie
          z Toba (e-mail) szef wroclawskiego Dzialu Kolportazu.
          pozdrawiam
          Radek Krąpiec
          • bea. Re: Redakcja gra na zwłokę... 24.06.02, 10:56
            Szanowny Redaktorze,
            skoro to nie jest prenumerata, nie rozumiem dlaczego GW proponuje mi prezent z
            tyt. prenumeraty właśnie (!), czyli kolejną płytkę z serii muzyka taneczna
            świata (slsa, jazz itp.).
            Garmond w swoim pismie pyta mnie o to czy chcę kontynuować PRENUMERATĘĘ.

????
            Co jest prenumeratą, a co nią nie jest?

Beata
            • Gość: red Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.wroc.gazeta.pl 24.06.02, 13:40
              Jeszcze raz: Twoja sprawe wyjasni koordynator kolportazu „Gazety Wyborczej” na
              Dolny Slask.
              pozdrawiam
              • Gość: bea. Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: 195.205.145.* 24.06.02, 14:36
                Dziękuje Redaktorze i czekam (będę musiała odszczekać "mijanie się z prawdą".
                Pozdrawiam.
    • bea. Re: Czy Cyfer złożył broń? 21.06.02, 15:34
      hmmmmm
      • Gość: cyfer cyfer złożył broń IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.02, 15:41
        szczegoly: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=WROCLAW&wid=2246491&aut=+cyfer&aid=2246491
        • bea. Re: cyfer - redakcja "mija się z prawdą" 21.06.02, 15:43
          przeczytaj: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
          dzial=0511&forum=WROCLAW&wid=2243867&aid=2246930
    • Gość: 1s234e Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: 212.244.129.* 21.06.02, 15:52

> ...i liczy na to, ze zbedzie nas milczeniem. otoz nie moi panstwo. jesli odpowi
      > edz nie pojawi na forum do wtorku, czyli 25 czerwca - sprawa wyjdzie poza inter
      > net. i nie jest to szantaz, ani grozba tylko reakcja na zbywanie mnie milczeni
      > em i najzwyklejsze w swiecie dochodzenie swoich konsumenckich praw. to obietnic
      > a, ktorej w przeciwienstwie do redakcji dotrzymam...

Strasznie przynudzasz tym swoim pieniactwem, moze zainteresujesz sie pl.test ???
      • Gość: Homar Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.dawid.uni.wroc.pl 24.06.02, 10:21
        Gość portalu: 1s234e napisał(a):
        > Strasznie przynudzasz tym swoim pieniactwem, moze zainteresujesz sie pl.test ?

Nie nudz drugiemu co Tobie nie mile, niezidentyfikowany nightnicku.
        • arvena Re: Redakcja gra na zwłokę... 24.06.02, 12:53
          Homarze ty żyjesz?????
          • Gość: gf Re: Redakcja gra na zwłokę... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.02, 14:22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka