Gość: adelajda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.05, 20:54 Czy mając bilet na jedną linię np.9 mogę jeździć tylko 9 czy także innymi tramwajami na trasie tramwaju 9? Proszę o odpowiedź, może na jakiś link, bo na stronach zdiku nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meh_ow Re: bilet na 1 linię 06.04.05, 21:24 Gość portalu: adelajda napisał(a): > Czy mając bilet na jedną linię np.9 mogę jeździć tylko 9 czy także innymi > tramwajami na trasie tramwaju 9? także innymi www.zdik.wroc.pl/komunikacja/regulamin.html § 2 art. 4 Bilety okresowe mogą uprawniać do przejazdów na jednej, dwóch lub wszystkich liniach jednego lub różnych typów. Przejazd może się odbywać na trasach pokrywających się z oznaczonymi na bilecie liniami wszystkimi pojazdami danego typu linii. Posiadacz biletu na linię autobusową pospieszną może korzystać z linii normalnej, na odcinku na którym trasy pokrywają się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adelajda dziękuję bardzo za odpowiedź:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 14:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kayin Re: bilet na 1 linię IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.04.05, 23:02 A jak wygląda sprawa w przypadku kursów przedłużonych? 139 w godzinach szczytu dojeżdża do Bazy Jerzmanowskiej. Czy zatem mając bilet na tą linię można jechać np. 409 na odcinku Nowy Dwór - Żerniki? Mało tego, jeden z kursów 139 (o godzinie 6:28 z Grunwaldzkiego) jedzie aż na Jarnołtów - jest to cała trasa 609. W dodatku na wszystkich przystankach na trasie 609 widnieje tabliczka z nr 139. Czy zatem mając bilet na 139 można korzystać z linii 609 na całej jej długości? Odpowiedz Link Zgłoś
jb.wroc Re: bilet na 1 linię 08.04.05, 02:07 Gość portalu: Kayin napisał(a): > A jak wygląda sprawa w przypadku kursów przedłużonych? 139 w godzinach szczytu > dojeżdża do Bazy Jerzmanowskiej. Czy zatem mając bilet na tą linię można jechać > > np. 409 na odcinku Nowy Dwór - Żerniki? Mało tego, jeden z kursów 139 (o > godzinie 6:28 z Grunwaldzkiego) jedzie aż na Jarnołtów - jest to cała trasa > 609. W dodatku na wszystkich przystankach na trasie 609 widnieje tabliczka z nr > > 139. Czy zatem mając bilet na 139 można korzystać z linii 609 na całej jej > długości? mozna:)))zawsze tam gdzie linie sie pokrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
rw.wro Re: bilet na 1 linię 14.04.05, 19:53 ja bym był ostrożny, bo linia 139 jest z pl. grunw. na nowy dw., a dalej to już tylko kursy przedłużone. tak samo nie wiem, czy można jechać na bilet na 1 linię, jeśli dany autobus akurat zjeżdża do zajezdni? bo to najcześciej nijak ma się do trasy (linii), na którą jest wykupinoy dany bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAkir Re: bilet na 1 linię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.05, 20:19 masz bilet na 139. jedziesz 139.. - nawet na przystankach sa kursy zjazdowe oznaczone nr tej linii - to według mnie mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: bilet na 1 linię 14.04.05, 21:40 rw.wro napisał: > ja bym był ostrożny, bo linia 139 jest z pl. grunw. na nowy dw., a dalej to już > > tylko kursy przedłużone. tak samo nie wiem, czy można jechać na bilet na 1 > linię, jeśli dany autobus akurat zjeżdża do zajezdni? bo to najcześciej nijak > ma się do trasy (linii), na którą jest wykupinoy dany bilet. Uchwała brzmi tak: "Bilety okresowe mogą uprawniać do przejazdów na jednej, dwóch lub wszystkich liniach jednego lub różnych typów. Przejazd może się odbywać na trasach pokrywających się z oznaczonymi na bilecie liniami wszystkimi pojazdami danego typu linii. Posiadacz biletu na linię autobusową pospieszną może korzystać z linii normalnej, na odcinku na którym trasy pokrywają się. " Tak więc nie wynika z tego jasno, czy można jechać po wszystkich trasach 139. Według mnie jeśli linia ma wiele wariantów , to można również jechać liniami, które pokrywają sie z nimi. Takie jest moje zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: bilet na 1 linię 17.04.05, 16:53 rw.wro napisał: > spróbuj do tego przekonać kanara ;) Zawsze można się tłumaczyć, że nie ma odpowiedniego przepisu, a co nie jest zakazane prawem, jest dozwolone;-) Odpowiedz Link Zgłoś