Dodaj do ulubionych

bilet na 1 linię

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.05, 20:54
Czy mając bilet na jedną linię np.9 mogę jeździć tylko 9 czy także innymi
tramwajami na trasie tramwaju 9? Proszę o odpowiedź, może na jakiś link, bo
na stronach zdiku nie mogę znaleźć.
Obserwuj wątek
    • meh_ow Re: bilet na 1 linię 06.04.05, 21:24
      Gość portalu: adelajda napisał(a):

> Czy mając bilet na jedną linię np.9 mogę jeździć tylko 9 czy także innymi
      > tramwajami na trasie tramwaju 9?

także innymi

www.zdik.wroc.pl/komunikacja/regulamin.html § 2 art. 4

Bilety okresowe mogą uprawniać do przejazdów na jednej, dwóch lub wszystkich
      liniach jednego lub różnych typów. Przejazd może się odbywać na trasach
      pokrywających się z oznaczonymi na bilecie liniami wszystkimi pojazdami danego
      typu linii. Posiadacz biletu na linię autobusową pospieszną może korzystać z
      linii normalnej, na odcinku na którym trasy pokrywają się.
      • Gość: adelajda dziękuję bardzo za odpowiedź:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 14:27
      • Gość: Kayin Re: bilet na 1 linię IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.04.05, 23:02
        A jak wygląda sprawa w przypadku kursów przedłużonych? 139 w godzinach szczytu
        dojeżdża do Bazy Jerzmanowskiej. Czy zatem mając bilet na tą linię można jechać
        np. 409 na odcinku Nowy Dwór - Żerniki? Mało tego, jeden z kursów 139 (o
        godzinie 6:28 z Grunwaldzkiego) jedzie aż na Jarnołtów - jest to cała trasa
        609. W dodatku na wszystkich przystankach na trasie 609 widnieje tabliczka z nr
        139. Czy zatem mając bilet na 139 można korzystać z linii 609 na całej jej
        długości?
        • jb.wroc Re: bilet na 1 linię 08.04.05, 02:07
          Gość portalu: Kayin napisał(a):

> A jak wygląda sprawa w przypadku kursów przedłużonych? 139 w godzinach
          szczytu
          > dojeżdża do Bazy Jerzmanowskiej. Czy zatem mając bilet na tą linię można
          jechać
          >
          > np. 409 na odcinku Nowy Dwór - Żerniki? Mało tego, jeden z kursów 139 (o
          > godzinie 6:28 z Grunwaldzkiego) jedzie aż na Jarnołtów - jest to cała trasa
          > 609. W dodatku na wszystkich przystankach na trasie 609 widnieje tabliczka z
          nr
          >
          > 139. Czy zatem mając bilet na 139 można korzystać z linii 609 na całej jej
          > długości?

mozna:)))zawsze tam gdzie linie sie pokrywają.
        • rw.wro Re: bilet na 1 linię 14.04.05, 19:53
          ja bym był ostrożny, bo linia 139 jest z pl. grunw. na nowy dw., a dalej to już
          tylko kursy przedłużone. tak samo nie wiem, czy można jechać na bilet na 1
          linię, jeśli dany autobus akurat zjeżdża do zajezdni? bo to najcześciej nijak
          ma się do trasy (linii), na którą jest wykupinoy dany bilet.
          • Gość: FAkir Re: bilet na 1 linię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.05, 20:19
            masz bilet na 139. jedziesz 139.. - nawet na przystankach sa kursy zjazdowe
            oznaczone nr tej linii - to według mnie mozna...
          • bystrzak2000 Re: bilet na 1 linię 14.04.05, 21:40
            rw.wro napisał:

> ja bym był ostrożny, bo linia 139 jest z pl. grunw. na nowy dw., a dalej to
            już
            >
            > tylko kursy przedłużone. tak samo nie wiem, czy można jechać na bilet na 1
            > linię, jeśli dany autobus akurat zjeżdża do zajezdni? bo to najcześciej nijak
            > ma się do trasy (linii), na którą jest wykupinoy dany bilet.

Uchwała brzmi tak:
            "Bilety okresowe mogą uprawniać do przejazdów na jednej, dwóch lub wszystkich
            liniach jednego lub różnych typów. Przejazd może się odbywać na trasach
            pokrywających się z oznaczonymi na bilecie liniami wszystkimi pojazdami danego
            typu linii. Posiadacz biletu na linię autobusową pospieszną może korzystać z
            linii normalnej, na odcinku na którym trasy pokrywają się. "

Tak więc nie wynika z tego jasno, czy można jechać po wszystkich trasach 139.
            Według mnie jeśli linia ma wiele wariantów , to można również jechać liniami,
            które pokrywają sie z nimi. Takie jest moje zdanie...
            • rw.wro Re: bilet na 1 linię 16.04.05, 00:02
              spróbuj do tego przekonać kanara ;)
              • bystrzak2000 Re: bilet na 1 linię 17.04.05, 16:53
                rw.wro napisał:

> spróbuj do tego przekonać kanara ;)

Zawsze można się tłumaczyć, że nie ma odpowiedniego przepisu, a co nie jest
                zakazane prawem, jest dozwolone;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka