Dodaj do ulubionych

Propozycja zmiany trasy 722

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.04.05, 09:42
Zauważyłem, że niektórym nie podoba się ( mnie z resztą też ), obecny
przebieg linii 722.
Oto moje trzy propozycje zmiany trasy:

1. Zmienić trasę 722 w sposób następujący:

722 LEGNICKA/Przedmiejska (zatoczka) > Legnicka > nawrót na skrzyżowaniu
Legnicka/Niedźwiedzia > Legnicka > pl. Strzegomski > Legnicka >
pl. 1-go Maja > Ruska > Białoskórnicza > RUSKA/RYNEK >
Świętego Mikołaja > pl. 1-go Maja > Legnicka > pl. Strzegomski >
Legnicka > LEGNICKA/Przedmiejska (zatoczka)

2. Skierować linię 722 od ul. Legnickiej przez Sokolniczą (przystanek na
wysokości Cuprum) > Sikorskiego > Podwale > pl.1-go Maja (przystanek na
torowisku) > Legnicka i dalej po trasie do skrzyżowania Legnicka/Zachodnia a
następnie Stacyjna > Bolesławiecka > BOLESŁAWIECKA > Legnicka > pl.
Strzegomski
i dalej trasą,

3. Skierować linię 722 od ul. Legnickiej przez Sokolniczą (przystanek na
wysokości Cuprum) > Sikorskiego > Podwale > most Sikorskiego > Mostową >
Jagiełły > Dmowskiego > most Mieszczański (nowy) > Dubois > Pomorską > most
Pomorski > Nowy Świat i dalej po trasie do skrzyżowania Legnicka/Zachodnia a
następnie Stacyjna > Bolesławiecka > BOLESŁAWIECKA > Legnicka > pl.
Strzegomski
i dalej trasą.

To są moje trzy propozycje, od najlepszej ( moim zdaniem ) do najgorszej.
Obserwuj wątek
    • svarte_sjel Re: Propozycja zmiany trasy 722 13.04.05, 10:01
      Gość portalu: wro73 napisał(a):
      > Zauważyłem, że niektórym nie podoba się ( mnie z resztą też ), obecny

Zauważyłem, że wysłałeś to już co najmniej czwarty raz. To już podpada pod
      spamowanie.
      • Gość: wro73 Re: Propozycja zmiany trasy 722 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.04.05, 12:59
        Wybacz, ale czekam na Twój komentarz.
        • svarte_sjel Re: Propozycja zmiany trasy 722 13.04.05, 22:51
          Gość portalu: wro73 napisał(a):
          > Wybacz, ale czekam na Twój komentarz.

Wyobraź sobie, że naprewdę (a) nie jestem ślepy i (b) czytam większość wątków.

Ale skoro tak bardzo chcesz komantarza...

ad. 1.
          • Gość: wro73 Re: Propozycja zmiany trasy 722 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.04.05, 09:56
            Wybacz mój drogi ale empirycznie sprawdzono, że w pojedyńczej zatoczce mieszczą
            się dwa autobusy typu Ikarus ( nawet z zapasem ), tak więc wykorzystując obie
            uzyskujesz 16 minutowy postój na 16 minutową trasę ( w całości - wg rozkładów
            publikowanych przez ZDiK ).

Korzyści?
            Brak zbędnych wkm na odcinku Rynek - pl. M. Borna - Rynek

Koszty?
            Nowe rozkłady, dwa dodatkowe słupki ( ale akurat dwa postawili na pl. Borna ),
            i przemalowanie jednej strony tabliczek.
            • sstes Re: Propozycja zmiany trasy 722 15.04.05, 00:18
              To niewatpliwy fakt, ze pomysl z tym pl. Borna jest jakis taki... oddalony :^)
              Osobiscie popieram postoje na Boleslawieckiej! I nawracanie z Ruskiej w KW i zaraz znowu w lewo w Sw. Mikolaja i tam dopiero przystanek petli zerowej! Moznaby tam rozwazyc budowe zatoczki parkingowej (podobnej jak na Traugutta tylko mocniejszej, czyli obnizenia kraweznika w zasadzie) i chwilowo zaadaptowac ja na ow przystanek! Co myslicie? O konstruktywna krytyke prosze!
              • sstes A w ogole to czemu...? 15.04.05, 00:26
                A w ogole to czemu torowisko po ktorym skrecaja tramy na Zachod z KW jest wybrukowane, a nie moga po nim autobusy jezdzic? To samo, o zgrozo, na wlasnie przebudowanym Pl. Jana Pawla II (chodzi o wjazd na przystanek w strone Zachodu). Niby wybetonowane (asfalt to tez beton), a krazezniki uniemozliwiaja wjazd. Nawet gdyby karetka chciala sie jakos przecisnac przez cos takiego, to byloby to niebezpieczne. O co chodzi?
                Szczerze mowiac to myslalem sobie w swej naiwnosci, ze autobusy zastepcze beda odbieraly pasazerow wprost z peronow tramwajowych na Pl. Jana Pawla II. Niemozliwe? A to niby czemu?
                • svarte_sjel Re: A w ogole to czemu...? 15.04.05, 07:38
                  sstes napisał:
                  > kowane, a nie moga po nim autobusy jezdzic? To samo, o zgrozo, na wlasnie

Eee... a jak tro sobie wyobrażasz, skoro tam skrajnia nie jest zachowana?
                  Autobus jest wyraźnie szerszy od tramwaju.

> udowanym Pl. Jana Pawla II (chodzi o wjazd na przystanek w strone Zachodu).

Pl. JPII będzie dopiero za 260 dni.

> ezpieczne. O co chodzi?

Generalnie wszystkie przystanki (również te na wyddzielonych torowiskach!) są
                  zabudowane. Czemu? Nie wiem. Ale taki jest standard.
                  • Gość: adx Re: Zle przygotowano dojazdy IP: *.infotel.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:07
                    Gdyby ktoś myślał to doajzdy można byłoby zorganizować zupełnie inaczej i dla
                    pasażerów, a mianowicie:
                    -ludzie wysiadaliby na przystanku przy TGG,
                    - autobus stoi na Zachodniej przy Słubickiej,
                    - jedzie Zachodnią, Sikorskiego do Podwala i do Cuprum (tu są przystanki),
                    -Zabiera ludzi i jedzie Legnicką do ZAchodniej (TGG).
                    Wynik:
                    - Brak biegania do przystanków
                    - brak korków, które sięgają do bunkra.

• svarte_sjel Re: Zle przygotowano dojazdy 15.04.05, 12:19
                      Gość portalu: adx napisał(a):
                      > - jedzie Zachodnią, Sikorskiego do Podwala i do Cuprum (tu są przystanki),

A ludzi z Legnickiej (pl. Strzegomski, Młodych Techników) to UFO zabierze
                      pewnie.
                      • wro73 Re: Zle przygotowano dojazdy 15.04.05, 14:03
                        svarte_sjel napisał:

> Gość portalu: adx napisał(a):
                        > > - jedzie Zachodnią, Sikorskiego do Podwala i do Cuprum (tu są przystanki)
                        > ,
                        >
                        > A ludzi z Legnickiej (pl. Strzegomski, Młodych Techników) to UFO zabierze
                        > pewnie.
                        >

I tu, o zgrozo, się z Tobą zgodzę.
                  • sstes Re: A w ogole to czemu...? 18.04.05, 22:22
                    svarte_sjel napisał:

> sstes napisał:
                    > > kowane, a nie moga po nim autobusy jezdzic? To samo, o zgrozo, na wlasnie
                    >
                    >
                    > Eee... a jak tro sobie wyobrażasz, skoro tam skrajnia nie jest zachowana?
                    > Autobus jest wyraźnie szerszy od tramwaju.

Oj, svarte, Ty natretny poprawiaczu i poszukiwaczu nielogicznosci... :-)
                    Ja sobie wlasnie tego nie wyobrazam i o to chodzi, zeby ruch autobusow (i karetek tez!) byl tam realny!

>
                    > > ezpieczne. O co chodzi?
                    >
                    > Generalnie wszystkie przystanki (również te na wyddzielonych torowiskach!) są
                    > zabudowane. Czemu? Nie wiem. Ale taki jest standard.

Calkiem dobry standard, tylko czemu on jest taki polowiczny (moze nawet cwiartkowy:-) ), ze nie pozwala na korzystanie z torowiska, chocby awaryjne autobusow i sluzb ratowniczych? (To jest pytanie retoryczne raczej:-) )
                    • svarte_sjel Re: A w ogole to czemu...? 19.04.05, 07:26
                      sstes napisał:
                      > Oj, svarte, Ty natretny poprawiaczu i poszukiwaczu nielogicznosci... :-)

:^P

> Ja sobie wlasnie tego nie wyobrazam i o to chodzi, zeby ruch autobusow (i karet
                      > ek tez!) byl tam realny!

No to z czego zabieramy, żeby poszerzyć? Z przystanku, czy z jezdni? ;^)

> Calkiem dobry standard, tylko czemu on jest taki polowiczny (moze nawet cwiartk
                      > owy:-) ), ze nie pozwala na korzystanie z torowiska, chocby awaryjne autobusow

Bo ta zabudowa nie po to jest. Tylko... sam bym chciał wiedzieć po co :^)

A autobusem jakby się uprzeć można wcofać ;^)
                      • Gość: ex Re: A w ogole to czemu...? IP: *.um.wroc.pl / 82.160.112.* 19.04.05, 11:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka