Gość: mama 1 Re: Mamy chcą piaskownicy IP: 80.50.30.* 21.04.05, 09:45 przecież na tym placy od początku była mała piaskownica właśnie widać ją na zdjęciu dołączonym do artykułu - zawsze na wiosnę dosypywano do niej piasku. Dzieci oczywiście roznosiły go potem po człym placu mieszająz ze żwirem - ale taka już ich natura. Ja mam dwoje dzieci jedno starsze drugie młodsze - wydaje mi się że plac został tak zaprojektowany że każde znajdzie sobie coś dla siebie. Co to za dziwny podział plac dla starszych i plac dla młodszych dzieci? NIEROZUMIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Mamy chcą piaskownicy IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 17:47 droga mamo, Ty naprawdę już wyrosłaś z problemów małych dzieci. Wystarczy być nawet krótki czas na placu zabaw aby przekonać się jak traktowane są maluchy przez nieco starsze (może i twoje dziecko bierze w tym udział. Bez opieki dorosłego nie można podejść np do zjeżdżalni, aby własne dziecko nie zostało potrącone przez szarżujące starsza. Właśnie że powinna być oddzdielna piaskownica, a nie "żwirownia" dla małych dzieci i taka rolę spełniała ta zlikwidowana. Była zawsze w dni pogodne wypełniona maluchami. A tak na koniec to jak się pisze słowa -nie rozumię- ,czy tak jak napisałaś? tzn. "nierozumiem" - bo ja Ciebie kompletnie nie rozumię. Pozdrawiam inicjatorkę, która zainicjowała ten temat naszych maluczkich - BRAWWWWOOOO Pani Małgorzato. Tak trzymać a więcej poronionych pomysłów ludzi, którzy zza biurka decydują o tym co jest lepsze dla nas- nie będie miało miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agagaag Re: Mamy chcą piaskownicy IP: 212.160.139.* 14.06.05, 09:16 Drogi Tato! Jak się już czepiasz słownictwa, to Twoje "nie rozumię" też jest niepoprawne. Pisze się "nie rozumiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Brawo Gosia :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 16:32 Zawsze (gdy mieszkaliśmy koło Południowego) moja córa się tam bawiła - tak jak wiele innych dzieciaków. Z moich obserwacji wynika, iż piaskownica jest tam niezbędna właśnie dla maluchów - żeby starsze ich (albo ich "babek") nie stratowały. Znowu ktoś szybciej robił niż myślał - likwidacja była najprostszym sposobem "rozwiązania" problemu. Zabezpeczenie piaskownic przed psami (siatką bo o to oprócz uzupełnienia i odnowienia piaskownicy chodziło) jest teraz standardem nowych placów, ale przy braku środków mozna było "uzupełnić" piasek, a inwestycję budowy nowego placyku odłożyć na przyszły rok. A podobno samorząd jest w stanie lepiej rozpoznać potrzeby mieszkańców. Pozdrawiam Tato Hani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrośnięty Re: Mamy chcą piaskownicy IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:01 Jak bardzo potrzebna była piaskownica dla mniejszych dzieci, niech świadczy fakt jakim zinteresowaniem cieszy się ten artykuł wśród moich znajomych. Panie dyrektorze ZZM - kiedy ostatni raz był Pan w Parku i oglądał tereny zabaw dla dzieci. Są tam elementy już poniszczone przez starsze dzieci. maluchy bez opieki dorosłych boją się wejść na któreś z urządzeń aby nie zostać poturbowane przez starsze. Pomysł aby zlikwidować piaskownicę dla maluchów był poronionym pomysłem Pańskim. Zainteresowanie tą zlikwidowaną piaskownicą było bardzo duże. Sam się w niej bawiłem i mile wspominam ten okres, tak że niech Pan nie opowiada głupot- w ten sposób już niejedno Pan tłumaczył w swojej przeszłości a póżniej okazywało się że to my mieliśmy rację a nie Pan. Żądamy przywrócenie tej niewielkiej piaskownicy a nie wydawania naszych pieniędzy na inne kompletnie poronione Pańskie pomysły -szanowny Panie. Brawo za podjęcie tego tematu przez "Gazetę", która już nie jeden raz ujmowała się za swoimi czytelnikami. Dzieci na zdjęciu sa bardzo ładnie i niejeden raz widywałem je w Parku z rodzicami bądż opiekunami. pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mloda mama Re: Mamy chcą piaskownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:14 W 100% popieram Pania Malgorzate.Powinna byc piaskownice z prawdziwym piaskiem a nie zwirem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Mamy chcą piaskownicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 20:33 Nie mogę zgodzić się z argumentami urzędników, "że piaskownica nie cieszyła się zainteresowaniem". Może nie była "przepełniona", ale zawsze jakieś dzieci się tam bawiły! Właśnie dzięki temu, że była na uboczu można było w niej spokojnie się bawić i naprawdę mimo braku ogrodzenia piasek był czysty! Nie bronię jej położenia, ale prawdziwej piaskownicy. Wystarczy trochę zacienionego miejsca, dwie ławeczki, piaskownica z prawdziwym piaskiem i jeżeli to konieczne - płotek ogradzający. Nie chce mi się wierzyć, że to kosztuje 50 tys. zł. Dosypywnie piasku do "piaskownicy" na placu zabaw mija się z celem, bo i tak zaraz będzie tam piasek pomieszany ze żwirem. Trudno mieć o to pretensje do dzieci - raczej do projektanta placu zabaw. Poza tym taki duży i pięknie zagospodarowany park nie może pozostawać bez podstawowej atrakcji dla najmłodszych dzieci - piaskownicy. Obawiam się, że odwlekanie sprawy do przyszłego roku skończy się na projektowaniu coraz to nowszych i droższych wersji placu zabaw. A ja chciałabym tylko, żeby urzędnicy naprawili swój błąd i jeszcze przed tegorocznym sezonem "oddali" dzieciom prawdziwą piaskownicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzice Re: Mamy chcą piaskownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:45 Zgadzamy się z opinią Pani Małgorzaty i pozostałych Rodziców. Należy mieć tylko nadzieję , że urzędnicy tacy jak ci , kórzy podjęli tę "trafną" decyzję, już niebawem będą zasilać rzeszę byłych urzędników, a wtedy niech sami idą ze swoimi dziećmi lub wnukami do żwirowej piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon66 Re: Mamy chcą piaskownicy IP: *.206.113.43.telsat.wroc.pl 21.04.05, 21:54 Popieram Sąsiadkę z bliźniakami. Sam przychodziłem tu z wnuczką, ale teraz ona nie chce się już tu bawić. Zastanawiam się, jak panowie planiści doszli do wniosku, że piaskownica nie cieszy się zainteresowaniem. Moze przeprowadzili badania zimą. A co by przeszkadzalo dosypać piasku zamiast żwiru. Nikomu by się przecież krzywda nie stała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyobraźnia Re: Mamy chcą piaskownicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 23:19 Co piszecie-rozumiem. Ale tego co napisał tato/pod wływem, czy co?/ -nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: Mamy chcą piaskownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 22:29 Ja chce pisakownicę, była ona na boboczu, gdzie było cicho i przyjemnie... Nie wiem dlaczego ja zburzono ale chcemy miec ja spowrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Zosi Re: Mamy chcą piaskownicy IP: 62.233.176.* 28.04.05, 21:57 W imieniu Zosi proszę o kawałek miejsca do robienia babek. Babko, babko udaj się... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec MAMY! co wy robicie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 03:51 Osobiście każda matka która pozwala swojemu dziecku bawić się w piaskownicy jest conajmniej nie poważna, przecież te piaskowice są oszczane i obsr... przez psy! Wsadzacie tam własne pociechy? Czy was już totalnie pogrzało ?!? Mieszkam obok parku Nowowiejskiego i mamy piskownice w parku ogrodzoną stalowy płotem ale ilekroć tam chodzę, a chodzę często obok ze swoim psem to widzę jak przez bramkę przechodzą spuszczone ze smyczy psy i sobie ulżywają w piaskownicy. A co dopiero gdy ogrodzenia nie ma! a tak jest w większości przypadków.A wy później przychodzicie z dziećmi i one się w nich bawią. Można się porzygać... Co Wy Matki robicie? Powinno się Was surowo karać i odbierać prawa rodzicielskie no bo jak można okarać opiekuna jak wsadza własne dziecko do obornika... Odpowiedz Link Zgłoś