ripper~ 29.06.02, 15:41 Czy kupiliście coś kiedyś w sklepie z używaną odzieżą?? Czy byliście kiedyś w takim i co sądzicie o nich jaki i podwyżce cen odzieży związaną z przymusowym jej sortowaniem za granicą?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: lumpex!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 16:52 Chamstwo wrednota i szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: lumpex!!! IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 29.06.02, 17:08 Czy ktos obliczal, poza min. Belka-oczywiscie, ile straca ludzie, korzystajacy z lumpeksow i ile zyska na tym nasza prezna gospodarka.? Ja korzystalem i zdarzylo mi sie trafic fajne ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: lumpex!!! 29.06.02, 22:03 często kupuję ciuchy w lumpexach i jestem z tego bardzo zadowolona- można znaleźć coś taniego i innego od wszystkich:) a ci co chcą to pozamykać to zwykłe krótkowzroczne osły:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElGnome Re: lumpex!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.02, 22:22 Podpisuje sie pod Arvenka czterema rekami! E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Jajacek IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 22:54 Gość portalu: jajaccek napisał(a): > Czy ktos obliczal, poza min. Belka-oczywiscie, ile straca ludzie, korzystajacy > z lumpeksow i ile zyska na tym nasza prezna gospodarka.? Ja korzystalem i > zdarzylo mi sie trafic fajne ciuchy. Czy korzystałeś z tych sklepów w Polsce, czy USA ?Jesli second hand to czy myslisz ,że te rzeczy były z importu? Ja myślę,że nie.Tu chodzi przede wszystkim o to ,żeby z pełnowartościowymi używanymi ciuchami nie przywozić śmieci, których utylizacja przecież kosztuje i do tej pory to Polska te koszty ponosiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Jajacek IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 30.06.02, 07:57 Gość portalu: vic napisał(a): > Czy korzystałeś z tych sklepów w Polsce, czy USA ?Jesli second hand to czy > myslisz ,że te rzeczy były z importu? Ja myślę,że nie.Tu chodzi przede wszystki > m > o to ,żeby z pełnowartościowymi używanymi ciuchami nie przywozić śmieci, któryc > h > utylizacja przecież kosztuje i do tej pory to Polska te koszty ponosiła. I w Polsce i w USA. W Polsce, ze wzgledu raczej na niepowtarzalnosc ciucha (fason, marka, material, wykonczenie itp.)Tutaj, w Stanach raczej trudno cos wybrac. Poluje na koncowki serii, ktore fabryki oddaja do szmateksow.Bardziej sie oplaca kupowanie na przecenach rzeczy nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Jajacek IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 08:57 Gość portalu: jajaccek napisał(a): Tutaj, w Stanach raczej trudno cos > wybrac. Poluje na koncowki serii, ktore fabryki oddaja do szmateksow.Bardziej s > ie > oplaca kupowanie na przecenach rzeczy nowych. Rozumiem ,że potwierdzasz brak w amerykanskich szmateksach ciuchów z importu.Są tam używane i nowe ale miejscowe .Bedąc w Stanach czy też w Kanadzie lubiłem second hand zwłaszcza te z różnymi rzeczami.Kupiłem w nich sporo książek ( w Vancouver miałem sklep gdzie za 25 c można było kupić 5 sztuk), czy też gier jak np puzzle.W Polsce jakoś nie opłaca sie oddawac koncówek serii do lumpexu, czasami słychać o kiermaszach zwłaszcza obuwia.Czyżby koszty produkcji były wyższe w Polsce niż W Stanach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Vic IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 30.06.02, 16:57 Gość portalu: vic napisał(a): > Rozumiem ,ze potwierdzasz brak w amerykanskich szmateksach ciuchów z importu. Dobrze rozumiesz.:)Wiekszosc tych placowek dziala pod patronatem Armii Zbawienia. Organizacja okresowych zbiorek, cos w rodzaju "wystawek w Niemczech", zasila szmateksy w "swiezy" towar.Oczywiscie inne beda rzeczy z "domow za 3mil.$" i wyzej, gdzie oddaja ciuchy po dwukrotnym uzyciu (kolezanka kupila suknie wieczorowa za 14$, podobna w Marshald Fiedls, kosztowala 3000$), a inne z "murzynowa".Import tylko indywidualny.Rzeczy z Europy to rarytas.B. Oplacalne jest kupowanie ciuszkow, czy innych akcesoriow dziciecych.Ksiazki, kasety , CD, sprzet sportowy i instrumenty muzyczne za grosze.Elektronika i uzywane komputery bardzo slabiutkie i zuzyte.Nie polecam.Antyki?? No jakie antyki moga miec Amerykanie??Smichu warte. A wogole w normalnych sklepach: chinszczyzna,tajlandztwo i maksykanstwo-koszty produkcji.Powielane i sztampowe.Jak sie chce cos trafic dobrego to trzeba wydac fure $$$. Do Europy nigdy nie podciagna.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yani Re: Jajacek IP: *.proxy.aol.com 30.06.02, 18:16 Gość portalu: jajaccek napisał(a): >Antyki?? No jakie antyki moga miec > Amerykanie??Smichu warte. W Stanach jest najwieksza ilosc sprzedawanych antykow na Swiecie i najwiecej ich znajduje sie tutaj w prywatnych kolekcjach > A wogole w normalnych sklepach: chinszczyzna,tajlandztwo i maksykanstwokoszty > produkcji.Powielane i sztampowe.Jak sie chce cos trafic dobrego to trzeba wydac > fure $$$. Do Europy nigdy nie podciagna. Jakie to sa normalne sklepy; K-Mart, WalMart, JC.Penny, Marshall + setki im podobnych? Sa to sklepy dla najbiedniejszej ludnosci. Jak juz ktos nie ma pieniedzy w nich kupowac idzie do sklepow z uzywana odzieza i innymi artykulami. Stany posiadajac 4,5% swiatowej populacji, konsumuja 1/3 globalnej produkcji. Kupisz tutaj wszystko i wcale nie za tak duzo $. Wyjdz poza getto, ktore opisujesz a bedzie Ci kolorowiej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ripper~ Re: lumpex!!! 29.06.02, 22:39 Jav niestety nie mogę kupować tam pełno fajnych rzeczy,ponieważ te sklepy są przeznaczone prawie wyłącznie dla dziewczyn (choć nie tylko) choć gdybym był dziewczyną na pewno znalazł bym tam wiele ciekawych rzeczy (w dormie bluzeczek itp) a tak to mi nie pozostaje duży wybór. I gdy pojawiło się światełko w tunelu-otwarcie dużego lukpexu na Braniborskiej to zbiegło sięto w czasie z moją wytężoną nauką i kiedy we wtorek będę mógł siętam wybrać to z pewnością ceny pójdą już w górę zawczasu. A jakie znacie we Wrocku duże ciucholandy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziara Re: lumpex!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.02, 23:00 pl.Hirszfelda-polecam ps.bardzo duży ! Odpowiedz Link Zgłoś