wisniowy_sad
23.08.23, 21:03
Nie wiem czy zauważyłyście, ale od jakiegoś czasu w lumpeksach są prawie same (albo nawet same) krótkie bluzki - chodzi oczywiście o działy damskie. Mam jeden pod nosem - nawet tam nie wchodzę, bo wszystko tak krótkie, że pępka nie zakrywa. Idę do innego lumpeksu - tam w sumie to samo.
Najgorzej, że ludzie zaczynają faktycznie ubierać się w te krótkie bluzki. Ja dbam, żeby ubiór w miarę dopasować do sylwetki, ale np. mam taką młodą sąsiadkę, która latem pokazuje dosłownie zwały tłuszczu, bo nosi crop topy i obcisłe koronkowe sukienki. Naprawdę, aż przykro się na nią patrzy, jakby dosłownie nie stać jej było na normalne rzeczy.
Zaraz mnie zlinczujecie, że modelki plus size tez się ubierają w krótkie rzeczy i będziecie miały rację, ja jednak podejrzewam olbrzymią ingerencję Photoshopa i filtrów w większość tych zdjęć. Innym problemem jest sprzedawanie bardzo obcisłych, podkreślających sylwetkę ciuchów w sklepach (w lumpeksie aż tak mi się w oczy nie rzucą, ale w innych sklepach widuję ich sporo w tym sezonie).
Czy po modzie na oversize wszystko teraz jest (i będzie) krótkie i kuse 😢?