Dodaj do ulubionych

Nowa ustawa o mniejszościach narodowych i etnic...

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 29.04.05, 22:34
koleś nie wie o czym pisze. Unia nie dość,ze nie wymusiła tej ustawy to
jeszcz np francja ,czy Niemcy wogóle nie uznaja istnienia mniejszości
narodowej na swoim terenie . Poziom dziennikarstwa GW sięga dna
Obserwuj wątek
    • Gość: pk Re: Nowa ustawa o mniejszościach narodowych i etn IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 15:22
      Wiecie, ja uważam, że wcale nie jest tak różowo, choć jest troche lepiej niż
      kiedyś. Sam jestem Polakiem, ale dla mnie nie ma znaczenia, czy ktoś jest biały,
      czarny, czy pomarańczowy, Anglik, Ukrainiec czy Bóg wie kto jeszcze.
      NIKT SOBIE RODZICÓW NIE WYBIERA, A ZATEM NARODOWOŚCI, KRAJU POCHODZENIA ITD. !
      Nie lubię gadania o mniejszościach, bo taka sprawa nie powinna w ogóle istnieć.
      • Gość: nieufny Re: Nowa ustawa o mniejszościach narodowych i etn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:39
        Czy dlatego Sejm i Senat wykreśliły narodowość śląską?

Chociaż Narodowy Spis powszechny wykazał, że w Polsce żyje 172300 osób tej
        narodowości.

Nie byłbym na Twoim miejscu takim optymistą względem stosunku Polski do
        mniejszości narodowych i etnicznych! Jest jeszcze bardzo dużo do zrobienia.
        A właściwie, to jeszcze nie rozpoczęto robić tego co należy.
        • Gość: Orangutan z ZOO narodowosc slaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 00:54
          No wlasnie czemu wykeslono narodowosc slaska ktora od wiekow miala swoje
          panstwo i krolow? niepojete! A co z narodowoscia kaszubska i lemkowska? I co
          najwazniejsze co z autonomia dla mojej klatki w zoo oraz ulicy piastowskiej i
          balkonu pana henia?!
          • Gość: linker Narodowość Górnośląska! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 12:10
            Dla niektórych we Wrocławiu w dalszym ciągu ... ZA MAŁO NIEMIECCY,
            ZA MAŁO POLSCY?

Poczytaj sobie (Adam Dziurok, OBEP IPN Katowice)

i wyjdź z klatki nacjonalistyczno-patriotycznej!

ipn-5.ipn.gov.pl/biuletyn/9/biuletyn9_10.html
    • Gość: 1944 Re: Nowa ustawa o mniejszościach narodowych i etn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.05, 17:41
      Pojęcie mniejszości powinno być zlikwidowane.Albo Polak , albo obcokrajowiec
      jak w większości państw.
      • Gość: Pytek Re: Nowa ustawa o mniejszościach narodowych i etn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 07:39
        A co z TUBYLCAMI nie Polakami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka