Dodaj do ulubionych

dziwni ludzie Wroclawia

IP: *.k528.webspeed.dk 08.05.05, 13:50
czy pamietacie dziwne osoby spotykane na ulicach Wroclawia?gdy jeszcze tam
mieszkalam byl Jas pawie oko siedzacy przed PDtem ,dziwna babcia obwieszona
sztucznymi kwiatami i inne takie postacie.
Obserwuj wątek
    • lukaszww Re: dziwni ludzie Wroclawia 08.05.05, 14:42
      Do dziś spotykam pewnego Pana, który w trakcie budowy obwodnicy Maślić kierował ruchem w masce goryla, wróżył a w zasadzie znał się na numerologi. Ponoć kieyś był zwykłym, normalnym człowiekiem, ale w wypadku zginęła mu żona i dziecko. Po tym lekko się załamał.
      • tomek854 Szaman 08.05.05, 14:45
        Jeszcze jest taki mały siwy facet, co zawsze na darmowych koncertach pojawia się w stroju obwieszonym kolorowymi frędzlami, błyskotkami itd :-)

Również jest taki rowerzysta na takim rowerze, którego nie widać spod frędzelków, wisiorków, chorągiewek i kutasików :-)
        • Gość: W, Re: Szaman IP: *.ugent.be 08.05.05, 14:49
          I taki wysoki chudy koles na Reja, Sienkiewicza , macha do ludzi gada z
          kioskarzami, pomaga w sklepach, zawsze w czarnych relaksach i zoltej
          kurtce.Zupelnie nieszkodliwy. I taki jeden na Biskupinie zawsze stoi na
          przystanku i o 10 sie pyta, tez raczej nieszkodliwy.
          • szarykot Re: Szaman 08.05.05, 23:20
            > I taki jeden na Biskupinie zawsze stoi na
            > przystanku i o 10 sie pyta, tez raczej nieszkodliwy.

ale jak sie do mnie przyczepił, zaczął opowiadać o bógwieczym i jeszcze chciał
            mnie do domu odwieźć (z biskupina na muchobór mały!) to zbytnią sympatią doń nie
            zapałałem :P
      • ckodwro Re: dziwni ludzie Wroclawia 09.05.05, 19:00
        pamiętam faceta w masce goryla, kierował ruchem, kiedy ulica była rozkopana i
        był tylko jeden pas, ale właśnie zawsze mnie ciekawiło kim jest
    • Gość: jaszczomp Re: dziwni ludzie Wroclawia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.05.05, 15:02
      Pamiętam przed laty starszego zaniedbanego jegomościa zawsze ubranego nawet w letnią porą w zimowe palto przepasane paskiem z takim chrakterystycznym grubym kapturem na głowie, skórzana zniszczoną teczką i jakimś tobołkiem. Często widywałem go w okolicach dzisiejszego Pl. Dominikańskiego i Placu Nankera. Zniknął pewnie już nie żyje.
      • Gość: Anja Re: dziwni ludzie Wroclawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 15:44
        Pamiętacie faceta, który ścigał się z samochodami?? Gdzieś w okolicach Mostu
        Szczytnickiego biegał z nagim (ale jakże nędznym) torsem.
    • Gość: Taka tam Re: dziwni ludzie Wroclawia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.05.05, 21:33
      Tramwajowy "generał" - jeździł - najczęściej "17" - w pełnym rynsztunku -
      obwieszony pistoletami, karabinami, ... niczym choinka bombkami.
      • Gość: Rafis no i "Anglik" IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.05.05, 21:37
        na wrocławskim rynku. Czy jest Anglikiem czy Szkotem czy Irlandczykiem to nie
        wiem ale napewno brytyjczykiem. W sumie tez ciekawa osobowosc i juz kilka lat
        we Wrocku.Spiewa nam po angielsku w rozlatujacych sie butach :)
        • szarykot Re: no i "Anglik" 08.05.05, 23:22
          a nie jest przypadkiem z Nowej Zelandii?
      • Gość: art Re: dziwni ludzie Wroclawia IP: *.server.ntli.net 09.05.05, 18:32
        a czy general nie mial kompana ktory dbal o jego wikt, czesto widywalem go w
        parku w okolicach astry, stal na lawce i przemawial do przechodniow, jeszcze
        dawniej byl kuternoga ksywa "Napoleon" , ktory przychodzil pod szkole SP nr 5 i
        opowiadal jak stracil noge i wogle przerozne historie
    • Gość: kotbehemot tramwajarz na 1 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 21:41
      ktory przestawial zawsze zwrotnice tramwajom na tym placu:))
    • tomek854 Re: dziwni ludzie Wroclawia 08.05.05, 22:23
      Jeszcze niezwykle sympatyczny "duży chłopiec" dojeżdżąjący chyba do ośrodka dziennego pobytu na podróżniczej. Powarkuje zawsze w tramwaju, pogania wszystkich wsiadających i wysiadających żeby potem polecieć do kabinki motorniczego i obwieścić nagląco "można jechać!"
      • Gość: Ibalt Re: dziwni ludzie Wroclawia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.05.05, 23:48
        No i jeszcze jeden facet, trudno go trochę opisać, kręci(ł) się w ok. Rynku,
        Swidnickiej, szczupły, z brodą, włosy dłuższe chyba. Zawsze z reklamowkami, a w
        nich stare gazety, pisma, ktore probował sprzedawać okolicznym sprzedawczyniom.
      • tomek854 Re: dziwni ludzie Wroclawia 08.05.05, 23:53
        A jeszcze jest ten artysta, co jego sztuka polega na tym, że chodzi ciągle w tych samych jeansach i butach, a raczej konglomeratach łat ;-)

Taki z brodą, wsiadał do tramwaju w okolicach mieleckiej... Od menela odróżnaiło go, że był schludny i czysty...
    • Gość: Paweł A dziwnych polityków znacie? To jest folklor. IP: *.dint.wroc.pl 09.05.05, 08:13
      Czasy się zmieniają, zmieniają się nazwy partii a ludziki w nich ci sami -
      Czar.. Fras... Sch... to jest folklor tego miasta.
    • Gość: Gosia Zielony człowiek IP: *.finemedia.pl 07.04.14, 10:52
      Jest jeden - cały ubrany na zielono, jakby "człowiek lasu". Ma kapelusz z szyszkami i patykami, torbę, wielką księgę- oczywiście wszystko zielone i takie typowo leśne. Ja zazwyczaj spotykam go na pl.Orląt Lwowskich w lini 249 <do Jarnołtów> tak ok 2-3 w nocy jak wracam z imprezy. Ciekawe kim jest... może kiedyś zagadam :D
    • Gość: schetynol Re: dziwni ludzie Wroclawia IP: *.play-internet.pl 07.04.14, 21:53
      Najdziwniejszą postacią jest nasze słońce Sudetów, jutrzenka Sobótki, Wielki mag i przyjaciel
      przedszkolaków - Wielki , Jedyny Rafi Dutkiewicz.

Rafi Dudi - jestes kochany i uwielbiany przez motłoch , klasę średniąi kler katolicki.
      Panuj Wrocławiowi dalej. W tobie nadzieja, o Wielki Rafi Dudi.
    • Gość: Xxxx dziwni ludzie Wroclawia IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.14, 20:48
      Ja dość często spotykam młodego chłopaka, który mówi o tym, że zaraz go zaatakują węże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka