10.07.02, 09:48

mam drobny problem.
moja wlasna matak czysto poznawczo pragnie zaglebic sie w literature
wszelkiegoautoramentu via inernet.
poszukuj ewiec adresu internetowego tygodnika "Nie" wiem,ze zaraz bede
odsadzona od czci i wiary przez kosciol i inne takie,nie mniej,spelniam
matczyna prosbe.
pomocy...
Obserwuj wątek
    • Gość: bonk porażka tam są tylko zajawki IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 10.07.02, 09:58
      www.nie.com.pl
      • klinta Re: porażka tam są tylko zajawki 10.07.02, 10:07

dziekuje :)
    • isis! Re: 10.07.02, 10:12
      klinta napisała:

> poszukuje adresu internetowego tygodnika "Nie" wiem,ze zaraz bede
      > odsadzona od czci i wiary przez kosciol i inne takie,nie mniej,spelniam
      > matczyna prosbe.

Po co się tłumaczysz? Ja jestem dumna, że czytam NIE i dowiaduję się rzeczy, o
      których nigdy bym się nie dowiedziała. Mam nadzieję, że Cię wciągnie i następnym
      razem sięgniesz już nie z powodu "matczynej prośby" :)
      • klinta Re: 10.07.02, 10:18

to nie tlumaczenie sie isis! krotki wstep wyjasniajacy po co mi to...fakt,moze za
        bardzo rozbudowany? no coz,problem z nadmiarem mysli w jednym czasie :)
        nalezy znac wroga-jakmowi swiatla moja rodzcielka-i w ten sposob czyta wszystko
        co leci wlacznie (a zwlaszcza!) z opinia przeciwnikow.
        Moze i ja zaczne? nie wiem,jakos niemoge sie przekonac do tego stylu..juz wole
        nawet Trybune...
      • Gość: bromden Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.02, 16:40
        > Ja jestem dumna, że czytam NIE

oto powod do dumy!

nie, oprocz tego, ze pisze o faktach, obraza w bardzo
        niewybredny sposob roznych ludzi, z tego jestes dumna?
        (wyznajesz zasade, ze jak ciebie obrazaja to zle, a jak
        kogos innego to ok?)
        • Gość: bonk do bromdena IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 10.07.02, 17:46
          za to inne gazety nie obrażają ...jedynie NIE jest takie brzydkie..fuj.....
      • Gość: qwerty Re: IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 10.07.02, 20:01
        isis! napisała:

> Po co się tłumaczysz? Ja jestem dumna, że czytam NIE

hehehe, dobry przyklad dwu skrajnych postaw. jedni sie wstydza przyznac
        ("spelniam matczyna prosbe") drudzy sie z tym wrecz afiszuja (isis!). a przeciez
        w dobie pluralizmu i wolnosci slowa kazdy ma prawo siegac do takich zrodel
        informacji jakie mu pasuja i jakie uwaza za najbardziej obiektywne (wlasciwe?). i
        wara innym od tego, a jakies krygowanie sie, ze to nie moje, to znajomego, albo
        ostentacyjne sie z tym obnoszenie jest (wybaczcie) troche smieszne.
        osobiscie cenie sobie "nie" za blyskotliwe i ciete felietony urbana, oraz satyre
        obrazkowa, warstwa aferyjno-sensacyjna mniej mnie pasjonuje. podoba mi sie
        rowniez (z przyczyn osobistych), ze dla tej gazety nie ma swietosci.
        • klinta Re: 10.07.02, 20:39
          Gość portalu: qwerty napisał(a):

>
          > hehehe, dobry przyklad dwu skrajnych postaw. jedni sie wstydza przyznac
          > ("spelniam matczyna prosbe") drudzy sie z tym wrecz afiszuja (isis!). a przecie

nawet nie chce mis ie komentowac po raz drugi...
          • Gość: bollo Re: IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 00:00
            A ja lubie czytac NIE , zamiast picia kawy.Efekt taki sam a moze i lepszy.
          • Gość: qwerty Re: IP: *.tlsa.pl 11.07.02, 08:03
            klinta napisała:

> Gość portalu: qwerty napisał(a):
            >
            > >
            > > hehehe, dobry przyklad dwu skrajnych postaw. jedni sie wstydza przyznac
            > > ("spelniam matczyna prosbe") drudzy sie z tym wrecz afiszuja (isis!). a pr
            > zecie
            >
            > nawet nie chce mis ie komentowac po raz drugi...

zrozumialem wczesniej twoje tlumaczenie, cytat powyzej to byl tylko przyklad
            nevermind
            • klinta Re: 11.07.02, 08:06
              Gość portalu: qwerty napisał(a):
              > zrozumialem wczesniej twoje tlumaczenie, cytat powyzej to byl tylko przyklad
              > nevermind

nie nie zrozumiales jak widze
      • wesoly.romek Re: 11.07.02, 20:58
        isis! napisał(a):

Ja jestem dumna, że czytam NIE i dowiaduję się rzeczy, o
        > których nigdy bym się nie dowiedziała. Mam nadzieję, że Cię wciągnie i następny
        > m
        > razem sięgniesz już nie z powodu "matczynej prośby" :)

Oto typowy przykład obrośnięcia sadłem szarych komórek! "Ja jestem dumna!!!"
    • Gość: STrup Dlaczego nie czytam NIE IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.07.02, 08:31
      Z dwóch powodów.
      Primo: w Polsce jest tyle chamstwa, tak wulgarny język słychać wszędzie, że nie
      mam ochoty czytać tekstów w tym samym stylu. Ponoć filolodzy uważają, że tzw.
      usus, tzn. powszechność stosowania jakichś słów, wyrażeń, form stylistycznych i
      gramatycznych jest wystarczającą przyczyną, żeby takie zwyczajowe, powszechnie
      stosowane formy i wyrażenia stały się normą językową. Czy celem NIE jest
      wprowadzeni do języka polskiego, jako NORMY, wszelkich wulgaryzmów? Skoro
      wszyscy tak mówią, zaś NIE nawet tak pisze...
      Secundo: obrońcy NIE twierdzą, że znajdą w nim FAKTY, których inne gazety nie
      podają. Otóż już się spotkałem z rewelacjami NIE, o których wiedziałem
      wcześniej z tzw. autopsji. Za każdym razem NIE przekręcało fakty (czasem tylko
      troszeczkę, czasem bardziej), aby lepiej pasowały do tezy autora artykułu. Nie
      można powiedzieć, że kłamią - niczego nie zmyślają, oni tylko leciutko
      naginają...
      Tu gdzieś w pobliżu jest wątek o EXPO (prezentacji w Paryżu) i relacji NIE na
      ten temat. Przeczytajcie dokładnie, dobrze to ilustruje, o czym piszę. Jeśli
      np. dziennikarz napisze (przykład wymyślam, nie ma tego w tekscie), że delegat
      skrzywił się niemiłosiernie podczas pokazu, to może to być nawet i prawda
      (sprytny dziennikarz ma to skrzywienie na video, na wszelki wypadek), tyle że
      trafił akurat na ziarnko pieprzu w sałatce. O tej sałatce dziennikarz nie
      napisze.
      Sprytne, no nie?
      Tym sposobem wszystko można ośmieszyć lub poniżyć.
      A to jest własnie sposób, w jaki NIE działa.
      Dlatego go nie czytam.
      • Gość: bonk a to czemu tak dobrze znasz IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 11.07.02, 08:43
        skoro nie czytasz to czemu polemizujesz z artykułami tam zawartymi ?
        bonk
        • Gość: STrup Re: a to czemu tak dobrze znasz IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.07.02, 11:07
          Gość portalu: bonk napisał(a):

> skoro nie czytasz to czemu polemizujesz z artykułami tam zawartymi ?
          > bonk

Ano bo czasem jestem zmuszony np. przez Bonka, który alarmuje na Forum o
          pojawieniu się w NIE kolejnego paszkwilu na Wrocław, EXPO2010 i inne takie.
          Onże Bonk, zamiast wrzucić tekst wprost na Forum (np. po zeskanowaniu i
          przepuszczeniu przez TextBridge albo inny program tego typu), proponuje
          forumowiczom kontakt osobisty pod pretekstem przesłania skanów.
          Dawniej, miły Bonku, zapraszało się dziewczę na oglądanie kolekcji znaczków
          pocztowych. I też wiedziała, po co idzie.
          A poważnie: nie udaje mi się niekiedy uniknąć czytania tego piśmidła. Robię to
          rzadko, tylko gdy muszę i zawsze jestem jednakowo zdegustowany. Stąd mój post.
          Pozdro
          STrup
          • Gość: duzY jak to? IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.07.02, 11:20
            Gość portalu: STrup napisał(a):
            > A poważnie: nie udaje mi się niekiedy uniknąć czytania tego piśmidła. Robię to
            > rzadko, tylko gdy muszę i zawsze jestem jednakowo zdegustowany. Stąd mój post.
            > Pozdro
            > STrup

W jaki sposób można byc ZMUSZONYM do czytania czegoś? Napisz proszę bo obawiam
            się stać czytelnikiem Gazety Polskiej.
            Pozdr.
            • Gość: bonk JEŚLI IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 11.07.02, 11:30
              jeśli przeszkadza ci fakt że przesyłam skany tożaden problem moge przestać.....nic na siłę.Nie mam natomiast
              programu zczytującego ze skanu
              pozdrawiam - czytający paszkwile
              bonk
            • Gość: STrup Re: jak to? IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.07.02, 12:27
              Gość portalu: duzY napisał(a):

> W jaki sposób można byc ZMUSZONYM do czytania czegoś? Napisz proszę bo obawiam
              > się stać czytelnikiem Gazety Polskiej.
              > Pozdr.

Np. co jakiś czas przez Bonczka, który alarmuje na Forum, że coś się ważnego o
              Wrocku pojawiło w NIE. W końcu światły człowiek chciałby wiedzieć o czym mowa i
              czuje się zmuszony...
              Bonczek - agentem Urbana? Chłe, chłe.
              • Gość: bonczek jest wyjscie IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 11.07.02, 12:42
                teraz promocyjnie widać kto wątek zakłądał - przyjmi obligatoryjnie, że każy wątek mojego autorstwa to paskudny i
                śmierdzący paszkwil o wrocławiu o czym jak sądzę mogłeś nie raz się przekonac i go po prostu nie czytaj!!!!
                prawda jakie proste
                pozdrawiam
                agent urbana
                • Gość: yacho 11 Re: jest wyjscie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 21:29
                  bronie prawo bonka do czytania Nie oraz innych którzy to czynią , wprawdzie sam
                  nie czytam ale bonk poprzez swoje czytanie NIE nie zasługuje na taką krytykę
                  jakiej tu podlega , można się z nim nie zgadzać - ale szanować należy jego prawo
                  wyboru , ciut może za dużo propaguje to pismo - ale można jego namowom nie ulegać
                  bończydło pzdr
                  • Gość: bonczek chciałem zauważyć IP: *.pl 11.07.02, 22:55
                    że po za nie również inne ciekawe wątki o wrocku przekazuje forum ale dziwnym trafem wszystkie spoza "nie"
                    jakoś nie budzą ani sensacji ani zainteresowania a w ostatnim numerze DZIŚ są artykuły jakich ani w NIE ani w
                    GW nie zobaczycie - naprawde warto!!!!
                    bonk
              • Gość: duzY Czyli CHCESZ wiedziec co z różnych stron wypisują? IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.07.02, 12:54
                No to po co pisać, że MUSISZ.
                pozdrawiam
            • Gość: mr_pope Re: jak to? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 16:35
              Jeśli się obawiasz zostać czytelnikiem, to wyjaśnij obawy. Tylko nie mów jaka ta
              gazeta jest, bo pomyślę, że już tym czytelnikiem jesteś.
              • klinta Re: jak to? 12.07.02, 05:53
                hmmm z mojego niewinnego zapytania o adres zrobila sie karczemna awantura na
                wszsytkich frontach.
                NIe przesadzacie aby?
                Niech kazdy czyta co chce i nic nikomu do tego,dopoki czytajacy nie przymusza
                innych do tej lektury.To czy jeste tam cos wartosciowego wg czytelnika czy uwaza
                on jedynie,ze nalezy przewertwac gazete aby "poznac wroga" to tez tylko i
                wylacznie biznes tej osoby.tak co do "NIe" jak i "Czasu" jak i "Gazety polskiej"
                i wszelakich innych periodykow.
                Powody dla ktorych ci co tego nei robia nie czytaja nie powinny obrazac
                innych.Argumenty ktorych uzywacie przeciwko "Nie" ni epowinny schodzic do poziomu
                czesto na lamach tejze gazety uzywanego,nieprawdaz? Skoro nawolujecie do kultury
                sami jej od siebie wymagajcie i sami ja swoja osoba prezentujcie.
                Nie staje po zadnej stronie.
                A na margineise moje stanowisko jest takie:w zasdzie nie czytam gazet ktore nei
                zgadzaja sie z moim swiatopogladem. Racje ma jednak mama moja mowiac,ze nalezy
                wiedzic oc w trawie piszczy. Wiec gdy bonczek zdaje sie zamieszcza wiesci na
                forum o artykule posrednio mnie tyczacym,to pomimo,z ejest to "nie" sprawdze co
                tam napisano. TAk samo zrobie gdy "Gazeta Polska" napisze cos na inny rownie
                istotny dla mnei temat.
                Troche tolerancji tak wogole...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka