Dodaj do ulubionych

Wiadomości TeDe

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 22:30
W serwisie o 22 lektor zapowiedział materiał o lasach takimi słowami "Jeżeli
w ciągu najbliższych kilku godzin nie spadnie deszcz...". Panie i panowie z
TeDe, jakbyście nie zauważyli, to potężna ulewa przeszła ok. 18-tej! Czy tam
wiadomości idą z puszki?! W sumie totalna porażka!

Pozdr
Lucar
Obserwuj wątek
    • Gość: Ditran I co z tego? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 22:32
      że ktoś się przejęzyczył. Do głowy by mi nie przyszło, aby taki idiotyczny post
      założyć.
      • Gość: Lucar Re: I co z tego? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 22:38
        Chyba nie zrozumiałeś sensu... ale ponoć większość Polaków ma kłopot z czytaniem
        ze zrozumieniem. Wyjaśniam więc - to nie było przejęzyczenie, to był główny
        serwis wieczorny z puszki!
        • Gość: maca Re: I co z tego? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 22:46
          nie przejmuj się, jak ditran zakłada jakiś temat to włos na głowie się jeży, a
          niestety lucar musisz wiedzieć że ditranowi nie udało się do tej pory ( 5
          podejść) zdać do 4 klasy
          • Gość: fredek Re: I co z tego? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.05, 19:23
            Masz rację czy ta kanalia ditran nigdzie nie pracuje,prawie każdy temat i o
            każdej porze dnia i nocy wtyka swoje chore opinie.
      • moniczkabb Re: I co z tego? 31.05.05, 07:57
        Gościu - czytaj i zrozum co przeczytałeś.
        Jest to wielka sztuka
    • dorka_wr Re: Wiadomości TeDe 30.05.05, 22:55
      To są chyba jedyne wiadomości (z tych które znam to na pewno jedyne), gdzie
      całość powtarzana jest z wczesniejszej edycji. I żeby było śmiesznie to
      wiadomości o tej godziny rozleklamowywane są jako te główne. Jak dla mnie to
      troche dziwne. Tym bardziej, że dzisiaj ludzie bardziej chcieli o tej godzinie
      dowiedzieć się o stratach jakie wyrzadzila nawalnica niż tym, że jej jeszcze
      nie było o godzinie 17.
      Pozdrawiam serdecznie:)
      • Gość: Lucar Re: Wiadomości TeDe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 22:58
        Właśnie dokładnie po to włączyłem ten kanał... po prostu kompromitacja!!!
        • Gość: Ditran SAM SIĘ KOMPROMITUJESZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 23:17
          Kur..a człowieku, wyjdź na dwór i zobaczy ile jest innych wazniejszych
          problemów. A ty wyjeźdżasz z kimś kto się pomylił. I co z tego? Ty się nie
          mylisz. Jaka kompromitacja? - Twoja pewnie, jeśli uważasz to sensacja. Wielkie
          mi halo. Polacy nie potrafią czytać i mówić, bo powraca analfabetyzm. A
          dlaczego powraca? To już chyba proste jeśli widzisz, co się w kraju dzieje.
    • Gość: !!! Re: Wiadomości TeDe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:58
      a może im "sztrumu" zabrakło i nie mogli wejść na żywo?
      • Gość: Lucar Re: Wiadomości TeDe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 23:00
        A cóż to takiego? :-)
        • Gość: !!! Re: Wiadomości TeDe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:02
          z niemiecka - prąd jak mniemam
          • aands DITRAN SUPER STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.05, 01:13

• Gość: tia Re: Wiadomości TeDe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 07:30
      To są te same wiadomości co o 16.45, chyba, że wcześniej sobie zaplanowali, że
      zrobią jakiś późniejszy materiał. Ale w TeDe nikt się nie przejmuje takimi
      rzeczami, robią ten dziennik chyba tylko hobbystycznie.
    • moniczkabb Re: Wiadomości TeDe 31.05.05, 07:59
      Wieje amatorszczyzną.
      Choć sprzęt mają profesjonalny.
      • Gość: Amelius Re: Wiadomości TeDe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:23
        A ja pamiętam, że ktoś chwalił TEDE za rzetelne i wiarygone informacje. Może
        braku rzetelności i wiarygodności wczoraj o 22 nie było, ale wystąpił z kolei
        brak aktualności. Dla dziennikarzy to siłą rzeczy kompromitacja. A może
        rzczywiście to było przejęzycznie? Ale tak dużego to jeszcze nie słyszałem.
        • Gość: ditran TeDe to bardzo dobra telewizja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 09:51
          Bez porównania lepsza niż telewizyjna piątka. Spowszedniała ludziom troche, ale
          nie jest to wina dziennikarzy tylko marketingu i szefa firmy. Mam wrażenie, że
          już mu nie zależy. Sprosotowania nie robi się z przejęzyczeń nawet w gazetach.
          W książkach jest errata. Jeśli ktoś przejmuje się takimi durnymi błędami chyba
          się bardzo nudzi.
          • Gość: Amelius Re: TeDe to bardzo dobra telewizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:45
            Nie podanie naważniejszej informacji dnia, tylko trwanie przy informacjach
            sprzed kilku godzin nie jest przejęzyczeniem. Trudno pojąć, dlaczego telewizja,
            zazwyczaj dobrze poinformowana zrobiła coś takiego.
            • sciobel Re: TeDe to bardzo dobra telewizja 31.05.05, 16:07
              Gość portalu: Amelius napisał(a):

>Trudno pojąć, dlaczego telewizja,
              >zazwyczaj dobrze poinformowana zrobiła coś takiego.

Bardzo latwo to pojac: stalo sie tak dlatego, ze informacje zostaly nagrane
              PRZED tym wydarzeniem, czyli burza, a nadane PO tym wydarzeniu. Co w tym
              trudnego do pojecia? "Informacje z puszki" - tak sie to nazywa.
              • Gość: marius2 TeDe-Odra-Ściek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:20
                No...tylko takie porównanie na myśl mi przychodzi. Nawet jeśli informacje
                zostały nagrane wczęsniej to warto było sie pofatygowac i jeszcze raz zrobic
                wszystko od poczatku. Tym bardziej , że burza była ok. 17.00 a informacje po
                22.00!!! Ale komu tam by się chciało tyłek ruszyć! To ewidentny brak szacunku
                dla widza. No ale czego sie dziwic. Poziom tych ludzi czasem budzi wiele do
                zyczenia. Bezzebny prezenter, zgarbiony nad biurkiem i zataczający sie jak
                pijaczek, czy panienka z okienka ( dobrze , ze mieści się w nim od góry, bo z
                dołem byłoby już gorzej) dla której słowo "se" zamiast sobie to słowo
                klucz.Aaaa! I oni podobno są jeszcze wydawcami. A które z nich pracowało w
                poniedziałek? Pogratulować błyskotliwości...Myśle, ze w innych mediach za brak
                takiej informacji i w efekcie katastrofę a nie dziennik - zostałby
                odpowiednio "potraktowany".
                • Gość: gość Re: TVN24 tez nie lepsze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:34
                  To się robi bardziej program biznesowy niz informacyjny. Daleko mu do CNN czy
                  BBC. A jesli juz sa informacje to tzw skróty informacyjne, które trwają krócej
                  niz reklamy! To jest nabijanie ludzi w butelkę!Dziwi mnie tym bardziej bo TVN ma
                  juz osobny kanał biznesowy ,wiec po co się dublować.

• Gość: bomba zegarowa Re: TeDe to bardzo dobra telewizja IP: *.magma-net.pl 10.06.05, 22:58
            Jak to- nie robi się sprostowań? Szanowny pan chyba ani gazet nie czyta, ani
            telewizji nie ogląda...:D
            A wpadka TeDe tego dnia była absolutnie bezdyskusyjna. Oglądałam
            te "wiadomości" i- gdyby nie świadomość, że w wyniku burzy zginęły 3 osoby, to
            śmiałabym się do łez. A tak tylko zapłakać można.
    • pan_autko Tylko Echo 01.06.05, 13:01
      Jak była telewizja Echo , to sie starali , a teraz ... to już kicha .

Pozdr
      PA
      • Gość: sciobel Re: Tylko Echo IP: *.crowley.pl 01.06.05, 13:05
        Jakby ci to powiedziec......? To se ne vrati !
        • Gość: Misiek Re: Tylko Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:51
          A szkoda drogi Jacku :o)
    • Gość: FELO Re: Wiadomości TeDe IP: 217.153.131.* 07.06.05, 10:37
      A zderzaki to ma fajne.
      • Gość: Anka Tede zmień się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:57
        Jestem fanką starego Echa z jego niepowtarzalną urodą telewizji naprawdę wolnej
        i naprawdę na żywo, żeby nie powiedzieć na żywioł. Niestety to rzeczywiście już
        przeszłość. Jak widzę prof.Rymarczyka który co parę dni pojawia się w programie
        informacyjnym jako ekspert na każdy temat to sama się wstydzę za tę telewizję,
        jej właścicieli realizatorów i dziennikarzy.Komercja, znajomości,
        kryptoreklama, układziki, brak rzetelności,to wszystko wyłazi z ekranu.
        • Gość: fredek Re: Tede zmień się! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.05, 11:10
          Prof.Rymarczyk to chyba sponsor Tede, może szykuje się do wyborów i dlatego
          ciągle Go pokazują,a Tede nie da się już oglądać.
    • Gość: mmarek Wies tanczy wies spiewa TEDE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:00
      Kto powazny oglada ta telewizji, w wiadomosciach ichniejszych to ciagle o
      aptekach, chyba wlasciele maja w miescie swoje apteki. Ostatnio liza d...
      jakiemus profesorowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka