klean 03.06.05, 08:54 Czy ktos z was jechal ostanio samochodem w kierunku granicy i moze mi opisac jak ta trasa wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mezopot Re: A 4 bardzo prosze o info:-) IP: *.hutmen.pl 03.06.05, 09:26 Jechałem osttanio do Legnicy i na tym odcinku jedzie się praktycznie cały czas poludniową wyremontowaną jezdnią. Po drodze jest pare dwujezdniowych odcinków o długości 1 km na wyprzedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruch Re: A 4 bardzo prosze o info:-) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.06.05, 09:28 Nie jest źle..możesz spokojojnie śmigać......... Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: A 4 bardzo prosze o info:-) 03.06.05, 09:31 klean napisała: > Czy ktos z was jechal ostanio samochodem w kierunku granicy i moze mi opisac > jak ta trasa wyglada? Wrocław - Legnica: dwupasmowa autostrada bez poboczy. Jakieś 10 km za Legnicą jest zamknięty z powodu remontu wiaduktu zjazd na drogę nr.4 w kierunku Drezna. Uwaga ! zaraz za zjazdem bezmyślni kierowcy zawracają (!) na autostradzie, żeby zjechać na Zgorzelec z przeciwnego pasma ruchu. Lepiej jedź około pięciu kilometrów dalej, następnym zjazdem zjedź na lokalną drogę do Bolesławca. Od Bolesławca do granicy droga jest wąska, z koleinami wyjeżdżonymi przez TIR'y. Nie tankuj w Zgorzelcu na ostatniej stacji przed granicą (naprzeciwko zjazdu na autostradę), bo Ci samochód w ogóle nie będzie ciągnął, lepiej zatankuj w Bolesławcu. Od mostu granicznego autostradę położyli Niemcy, więc jest równo, są pobocza i nie ma generalnego ograniczenia prędkości :-) Miłej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: A 4 bardzo prosze o info:-) IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 03.06.05, 12:22 Jechałem do Olszyny. Od Wrocławia do Wądroża Wielkiego naprzemiennie 2 x 2 pasy lub zwężenie, ruch jedną nitką. Dalej przez ponad 50 km tylko zwężenie, czyli jak się dostaniesz za jakiegoś trupa, jesteś na godzinę załatwiony. Odcinek od rozjazdu na Zgorzelec do Olszyny po kilku km pięknej autostrady przechodzi w starą, betonową jednopasmówkę, co chwila przepusty pod drogą, przy nich sprzęt budowlany i ograniczenie prędkości do 40 lub 50. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: A 4 bardzo prosze o info:-) IP: *.crowley.pl 03.06.05, 12:46 w sprawach drogowych dotyczacych utrudnien remontow itp itd polecam stronke www.gddkia.gov.pl/zima_html/info.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em.em.em Re: A 4 bardzo prosze o info:-) IP: *.godot / *.dip0.t-ipconnect.de 03.06.05, 13:52 jedz spokojnie A4 w kierunku do granicy i ignoruj znaki typu "Objazd" Jak chcesz do Olszyny - to gaz do dechy i caly czas prosto Jak do Zgorzelca - to za barem Kogucik jest zjazd na Zgorzelec / Boleslawiec, ale ty jedziesz dalej prosto w kier. Olszyny i po jakis 10 km jest zjazd na Krzywa i Boleslawiec. Jedziesz na Boleslawiec, a dalej na Zgorzelec. Odpowiedz Link Zgłoś
klean Re: A 4 bardzo prosze o info:-) 03.06.05, 16:43 Bardzo serdecznie dziekuje Wam wszystkim za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś