Gość: zwako IP: *.uc.nombres.ttd.es 18.07.02, 16:45 Czy ktos moze wie, gdzie mozna znalezc (w net-cie) piosenki "mickey mausoleum", albo Kamana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rob-35 Re: mickey mausoleum IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 18.07.02, 20:14 Gość portalu: zwako napisał(a): > Czy ktos moze wie, gdzie mozna znalezc (w net-cie) piosenki "mickey > mausoleum", albo Kamana? Oj Pawełku! U mnie masz całe "Białe Murzynostwo" na CD... Ps. Pisałem do Ciebie jakiś czas tem, ale akurat prąd wywaliło, więc list poszedł w diabły (potam czasu nie miałem na dłuższe spowiedzi) Jeśli chodzi o płytę, o którą pytałeś, to zajrzyj tutaj: music.msn.com/artist/?artist=141837http://music.msn.com/Artist/Albums.aspx?artist=141837 Pozdr Rob-35 PS. Jak tam Paryż nocą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 LINKI RAZ JESZCZE IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 18.07.02, 20:16 Gość portalu: Rob-35 napisał(a): Linki JESZCZE RAZ (bo się skleiły): pierwszy: music.msn.com/artist/?artist=141837 drugi: music.msn.com/Artist/Albums.aspx?artist=141837 Pozdr Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: LINKI RAZ JESZCZE IP: *.uc.nombres.ttd.es 19.07.02, 11:12 Wielkie dzieki Robert. Teraz, jeszcze tylko mickey mausoleum. Kiedys mialem kasete Kamana.( -,+ 1989 ), ale chcialbym miec na CD, albo mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Rob IP: *.uc.nombres.ttd.es 19.07.02, 16:34 Zaczynajac ten watek, zastanawialem sie, czy nie zwrócic sie bezposrednio do Ciebie. Widze, ze sie nie mylilem. Dzieki. Noce w paryzu....Duzo by opowiadac. Wysle Ci zdjecie. pozdr. Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBN Re: mickey mausoleum IP: *.biskupin.wroc.pl 19.07.02, 18:06 Mam pare plyt (Białe Murzynostwo, demówkę, jakieś dwa koncerty a także prawdopodobnie jedyne nagranie koncertu Kamana ze Świdnickiej, który odbył się 1 czerwca zeszłego roku. Wszystko niestety na kasetach. Jeśli komuś chciałoby się przerzucić to na mp3 to jestem gotowy udostępnić zbiór. Pa, PBN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: mickey mausoleum IP: *.uc.nombres.ttd.es 19.07.02, 19:06 Gos´c´ portalu: PBN napisa?(a): > Mam pare plyt (Bia?e Murzynostwo, demówke˛, jakies´ dwa koncerty a takz˙e ... > Wszystko niestety na kasetach. > > Jes´li komus´ chcia?oby sie˛ przerzucic´ to na mp3 to jestem gotowy udoste˛pnic´ zbiór. Ja mógllbym sie tym zajac, ale... Jest maly problem. Mósialbym to jakos przetransportowac do Katalonii.:(( Nie mam pojecia, kiedy bede we wrock'u.:(( pozdr. Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: mickey mausoleum IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 22.07.02, 16:20 Gość portalu: PBN napisał(a): > Wszystko niestety na kasetach. > > Jeśli komuś chciałoby się przerzucić to na mp3 > to jestem gotowy udostępnić zbiór. OK. Szczególnie ten koncert :-) Kontakt znasz. Czekam. Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Rob IP: *.uc.nombres.ttd.es 22.07.02, 16:54 Jak sie nazywala kapela, z "Pontonem" na czele. Czy jest cos opublikowanego. Pamietam taki koncert w wierzy cisnien na wisniowej, drugi w przejsciu podziemnym kolo 1- go maja i jeden w klubie akademickim nad odra.(akademia rolnicza) pozdr. Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: Kormorany IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 22.07.02, 18:54 Gość portalu: zwako napisał(a): > Jak sie nazywala kapela, z "Pontonem" na czele. > Czy jest cos opublikowanego. > > Pamietam taki koncert w wierzy cisnien na wisniowej, drugi w przejsciu > podziemnym kolo 1- go maja i jeden w klubie akademickim nad > odra.(akademia rolnicza) Kormorany Ponton już od dawna tam nie gra. Od jakiegoś czasu kapela grała głównie muzykę do spektakli teatralnych reżyserowanych przez Cieplaka (w Warszawie). Oficjalnie jest wydana jedna płyta CD (z koncertu w Kalamburze). 'Blusmena' z Kormoranów spotkałem ostatnio na rynku. Wiem tylke, że Kormorany od jakiegoś czasu są głównie w Legnicy, bo kulturalny klimat Wrocka nie sprzyja wolności twórczej (cytuję). Widzę, że coś cię wzięło na wspominki :-) Ciekawe, że starego redaktora legendarnej "Szkoły" nie interesują "powojenne losy" takich 'bossów podziemia', jak choćby NZS-owcy od Czarneckiego przez Schetynę aż po Protasiewicza, jeno tylko jakieś "Kamany" i "Kormorany"... Nie masz waćpan wstydu i za grosz szacunku dla oficjalnej wersji historii Wrocławia. Kup Pan sobie "Mikrokomos" Daviesa i czytaj do poduszki o kolejnych spotkaniach Frasyniuka "na zakładach", żeby ci się proporcje wyrównały :-> Rob PS. Nie wiem czy pocieszę Cię, jeśli dodam że Janerce skradziono elektryczną wiolonczelę jego żony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: Kormorany IP: *.uc.nombres.ttd.es 22.07.02, 20:07 Gos´c´ portalu: Rob-35 napisa?(a): > Kormorany Jasne... > Ponton juz˙ od dawna tam nie gra. ...ale pewnie cos tam jeszcze wyczynia... > Od jakiegos´ czasu kapela gra?a g?ównie muzyke˛ > do spektakli teatralnych rez˙yserowanych przez > Cieplaka (w Warszawie). Nie znam, a szkoda. Wypadlem troche z obiegu.:) (pare lat) > Oficjalnie jest wydana jedna p?yta CD (z koncertu > w Kalamburze).... Jak sie pojawie we wrocku, musimy sie spotkac. Odnowie sobie troche biblioteke. > Widze˛, z˙e cos´ cie˛ wzie˛?o na wspominki :-) Jakos tak mnie kreci i to juz od dlugiego czasu. Prawie jak "Latarnik" Sienkiewicza, tylko bez zazalen do pana Boga. > Ciekawe, z˙e starego red...˛ az˙ po > Protasiewicza, jeno tylko jakies´ "Kamany" i "Kormorany"... Interesuja mnie wszystkie "powojenne losy". Podczas jednych odwiedzin, spotkalem Budrewicza. Znowu innym razem rozmawialem z "Kubusiem" ... Nie, zebym szukal specjalnie kontaktów, ale zawsze ciekawy jestem co slychac u starych znajomych. (zycie, jak mnie widza, nie koniecznie polityka) > Nie masz wac´pan wstydu i za grosz szacunku ... Frasyniuka "na > zak?adach", z˙eby ci sie˛ proporcje wyrówna?y :-> Nie naleze do ludzi rozczarowanych rzeczywistoscia.Tez, nie jestem pochlebca nowego systemu. Zabrzmi to moze pysznie, ale to, co sie dzialo "po wojnie" i co sie dalej dzieje w Polsce i nie tylko, nie zaskakuje mnie, a wrecz przeciwnie. Nie, zebym przewidywal przyszlosc, ale po prostu nie wymagam wiele od ludzi (czytaj spoleczenstwa). Z Frasyniukiem tez chetnie bym pogadal, czy nawet z Labuda. Nie zeby oceniac, tylko zeby wysluchac. Choc moze oni w cale nie mieli ochoty gadac ze mna. Jak ju wspomnialem, malo rzeczy mnie dziwi; Dostalem kiedys maila od naszego znajomego Waldemara M. F. Pytal mnie; czy droga jest ziemia w Hiszpanii..... Cóz ludzie sie zmieniaja. Ja pewnie tez, choc staram sie byc soba. Czego i Tobie zycze. Amen. > PS. Nie wiem czy pociesze˛ Cie˛, jes´li dodam z˙e Janerce skradziono > elektryczna˛ wiolonczele˛ jego z˙ony... Nie wiem, dlaczego mial bym sie cieszyc. Zawsze go bardzo lubilem (kiedys byl moim sasiadem - jak i Frasyniuk:-) Slyszalem, ze juz ja znalezli. pozdr. Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: Kormorany IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 22.07.02, 21:40 Gość portalu: zwako napisał(a): > > Ponton juz˙ od dawna tam nie gra. > > ...ale pewnie cos tam jeszcze wyczynia... Co muzycznie to nie wiem, bo od wielu lat zajmuje się grafiką komputerową, czyli tym co Ty i ja > Nie znam, a szkoda. Wypadlem troche z obiegu.:) (pare lat) We Wrocku dawno temu była piękna "Historyja o Chwalebnym Zmartwychwstaniu Pańskim" Mikołaja z Wilkowiecka właśnie z muzyką Kormoranów. Pamiętam, że dostałem gorączki i przez całą noc do rana gadałem średniowieczną polszczyzną - taki to był czad :-) > Jak sie pojawie we wrocku, musimy sie spotkac. > Odnowie sobie troche biblioteke. A kiedy zamierzasz? > Jakos tak mnie kreci i to juz od dlugiego czasu. To się chyba nazywało... "smuga cienia" ? > Interesuja mnie wszystkie "powojenne losy". > Podczas jednych odwiedzin, spotkalem Budrewicza. > Znowu innym razem rozmawialem z "Kubusiem" ... Czyli czasem tu bywasz > Nie naleze do ludzi rozczarowanych rzeczywistoscia. Ani ja. Ciągle mnie fascynuje i czarownie rozbawia do łez :-) > Tez, nie jestem pochlebca nowego systemu. System nie jest zły, tylko te metody (z piosenki Kamana: "Cyryl i Metody") > Zabrzmi to moze pysznie, ale to, co sie dzialo "po wojnie" > i co sie dalej dzieje w Polsce i nie tylko, nie zaskakuje mnie, > a wrecz przeciwnie. Jakbyś mi to z ust wyjął > Nie, zebym przewidywal przyszlosc, ale po prostu nie wymagam > wiele od ludzi (czytaj spoleczenstwa). Ja też nie śmiałbym > Pytal mnie; czy droga jest ziemia w Hiszpanii..... A słyszałem że kilku innych Wrocławian dla odmiany gustuje w taniej ziemi na Cejlonie :-) > Slyszalem, ze juz ja znalezli. To dobrze - dowiedziałem się od ciebie. Pozdr R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: Kormorany IP: *.uc.nombres.ttd.es 23.07.02, 12:02 Gos´c´ portalu: Rob-35 napisa?(a): > > Jak sie pojawie we wrocku, musimy sie spotkac. > > Odnowie sobie troche biblioteke. > > A kiedy zamierzasz? ????? moze w przyszlym roku?????? > Czyli czasem tu bywasz -, + co 2 lata > System nie jest z?y, tylko te metody > (z piosenki Kamana: "Cyryl i Metody") Dla mnie nie ma dobrych systemów. pozdr. Pawel PS. Widze, ze wciaz zgadzamy sie w wielu sprawach. Pewnie, milo by sie pogadalo.:) Odpowiedz Link Zgłoś