Dodaj do ulubionych

Jak jeździmy w piątek

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 09:49
Sienkiewicza zamknieta od sepa szarzynskiego do nowowiejskiej.Ciekawe,
ciekawe....Sienkiewicza nie laczy sie nigdzie z nowowiejska.Jest do niej
rownolegla, wiec nie wiem,jak moze byc zamknieta do nowowiejskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: B. Re: Jak jeździmy w piątek IP: 81.219.236.* 01.07.05, 23:17
      drogi kolego - laczy sie.przy skrzyżowaniu z ul.Gdańska, czyli o jedno
      skrzyżowanie od ul. Bujwida wczesniej...
      nie lepiej bylo najpierw spojrzeć na plan miasta?
      B.
      • Gość: Alex Re: Racja IP: *.dial.pl 14.10.05, 11:15
        Racja. I nie jest równoległa, he he. Matematyka się kłania.
        • pluto10 Zamknijmy jeszcze.... 14.10.05, 11:55
          Strzegomską,Legnickąpl.1maja,pl.Grunwaldzki,Kromera,Bema,Popowicką,Krzywoustego,
          Kochanowskiego.... Kierowcy zawsze sobie jakoś poradzą.......
          • sgtokar Re: Zamknijmy jeszcze.... 28.10.05, 22:09
            Racja! Jestem wielkim zwolennikiem jazdy po dziurach i terenach wyboistych. Perspektywa jazdy przez Grunwaldzki most Szytnicki do końca mego życia bardzo mnie cieszy.
          • Gość: twoj stary Re: Zamknijmy jeszcze.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.05, 10:16
            nie laska zauwazyc, ze Kromera i Krzywoustego to budowa _nowej_ jezdni? jedynym
            co tam moze utrudniac zycie jest zamknieta Czajkowskiego - ktora mozna bez
            problemu objechac...
            • Gość: lolo_de_bolo Re: Zamknijmy jeszcze.... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 31.12.05, 00:58
              tez mnie ta czajkowskiego zastanawia... mogliby otworzyc ja wreszcie i troche
              uplynnic ruch.
    • Gość: piatkos ?!?!?!?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 23:20
      ?!?!?!

radze zajrzec na mape jak sie wypowiada osady.
      Oczywiscie RudaKazia nie ma racji... Nowowiejska laczy sie z Sienkiewicza.... i
      to od dawna... a nawet chyba od zawsze :-)
      Polecam przejsc sie w okolice pl. Czerwonego Krzyza, Roentgena...
      a krotkie spojrzenie na mape wroclawia lub zdjecie
      (maps.google.com/maps?q=Wroclaw,+Poland&ll=51.116027,17.063849&spn=0.004118,0.007522&t=k&hl=en)
      i mozna latwo zobaczyc, ze to ja mam racje :-) a autor artykulu sie nie mylil :)
    • Gość: wrowro Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:46
      jak dlugo jeszcze lobby asfaltowe i kostki betonowej bedzie ksztaltowac zakres
      rozwoju ukladu komunikacyjnego miasta - przeciez najwazniesza dla miasta jest
      budowa mostow a nie lepienie dziur
      90% mostow we wroclawiu ma wiecej niz 50lat (jak budowali most grunwaldzki to
      byl on przeznaczony dla furmanek i ruchu pieszego)
      kazda dziurawa nawej ulica jakos sie przejedzie bez mostu sie nie da

• sgtokar Re: Jak jeździmy w piątek 28.10.05, 22:13
        Tak, mamy bardzo mało mostów we Wrocławiu. Powiniśmy całą Odrę pokryć asfaltem i pozasłaniać mostami wszystko.

Cytat z www.wroclaw.pl (informacje o mieście):
        Wrocław, stolica Dolnego Śląska, jest jednym z najstarszych i najpiękniejszych miast w Polsce. Położony u podnóża Sudetów, nad rzeką Odrą , poprzecinany jej licznymi dopływami i kanałami, jest wyjątkowym miastem 12 wysp i 112 mostów.Ze względu na nadrzeczne położenie i wielką liczbę mostów i kładek nad wodami nazywany jest „polską Wenecją”.
    • robak_wroc Re: Jak jeździmy w piątek 18.07.05, 14:13
      dokladniejsza mapka (lepiej na niej widac niz na satelitarnej)

42.pl/url/dmW
    • Gość: hłasko Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.gazownia.pl 01.08.05, 09:37
      Jeśli chodzi o ul. Krzemieniecką to jest ona otwarta, natomiast w całości
      zamknięta jest ul. Zagony - i to od kilku tygodni. Trzeba wiedzieć o czym się
      pisze!!!!!!
    • Gość: Pinezka A co tam słychać u p. Ziajki i jego dzielnej... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.08.05, 09:42
      ...gromadki? GW nic nie pisze, a szokujących postępów nie widać. Jest aby
      szansa, że do grudnia wyjdą z błota?
      • Gość: idea_krys Re: A co tam słychać u p. Ziajki i jego dzielnej. IP: *.core.lanet.net.pl 03.08.05, 13:31
        Gość portalu: Pinezka napisał(a):

> ...gromadki? GW nic nie pisze, a szokujących postępów nie widać. Jest aby
        > szansa, że do grudnia wyjdą z błota?

Zobaczymy :D

Narazie ciągle bawią sie z torowiskiem, które powinno być już otwarte wg. nowego planu. :)
        • Gość: Pinezka Faktycznie, bawią się torami. Od strony ogrodu... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.08.05, 10:20
          ...botanicznego ogólne zamieszanie i kupa błota.
          Zaczęto też odbudowę wyburzonej częściowo kamienicy. Będziemy zaś mieli
          budownictwo XIX-wieczne w przekroju :-)
          Ogólnie - coś pięknego, tylko czemu tak drogo i tak długo?
    • Gość: wojtek Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 30.08.05, 09:19
      a co z Grunwaldzkim, jak dziennik budowy - chyba nie będzie gotowy na pierwszy
      dzwonek !!!
      • sgtokar Re: Jak jeździmy w piątek 28.10.05, 22:15
        Jeżeli patrzymy to daleko w przyszłość to na pierwszy dzwonek na pewno będzie gotowy. Pierwszy dzwonek roku 2010 pewnie.
    • Gość: driver Powoli, bardzo powoli IP: *.ib.pwr.wroc.pl 07.09.05, 08:16
      Bo wszysto rozkopane - dzis juz nie zdzierżyłem i przesiadłem się na rower
      (dojechałem do pracy w 11 min, samochodem ostatnio zajmuje mi to ok.15 min)
      • Gość: Łysy Powoli, aż szlag trafia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:14
        Nie wiem jak jeździmy w piątek, ale wiem, że w czwartek było hiperch..owo.
        Przykładowo koło 15 na placu Bema jakiś hiperkretyn wyłączył światła... były
        pulsujące pomarańczowe !!! Wyobrażacie sobie ?? Z każdej strony korek a na
        placu cała masa samochodów, każdy w inną stronę...MASAKRA, czy Ci ludzie
        zrobili to specjalnie żeby zobaczyć jak sobie kierowcy radzą ? Przecież taka
        ilość ch..ów tam poszła, że możnaby pół miasta obdzielić... Dzisiaj jeżdżąc po
        drogach we Wrocku popadałem ze skrajności w skrajność, chcąc wymijać korki
        bocznymi ulicami pakowałem się w jeszcze większe w bocznych, bez możliwości
        zawrócenia... to jest paranoja. Ale dosłownie całe miasto było zakorkowane !
        Korki były nawet tam, gdzie ich nigdy wcześniej nie było... no na Nowowiejskiej
        jak żyję korka nie widziałem, a teraz proszę proszę... Pytanko tylko na
        szybcira, czy Grunwald też chcą zamknąć w tym roku ??:))) Ziajka powinna na
        kopach wylecieć za Sienkiewicza... ileż można czekać ??...

Pozdrowienia
    • Gość: zoska Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:08
      O tym,ze kawałkiem ul.Kosynierów Gdyńskich będzie prowadził objazd ZDiK pewnie
      wiedział wcześniej,ale nikt nie pofatygował się obejrzeć tego fragmentu
      ulicy.Zapraszam p.Ewę Mazur,która tak pięknie potrafi tłumaczyć wszystkie
      głupoty popełniane przez "swoich"urzędników[a jest ich całe
      mnóstwo,zapewniam],aby obejrzała piękne slalomy,godne odcinków specjalnych
      rajdów samochodowych,wykonywane przez kierowców na tym kawałku.A nie było
      załatać tych dziur przed wytyczeniem objazdu?
    • Gość: Kazimierz Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:15
      Przydałoby się zamkąć ulicę Armii Krajowej,Wyścigową,Pułaskiego i Krakowską od
      Traugutta. To nie są drogi. To są trasy przełajowe.
    • Gość: lzet3 Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.crowley.pl 19.10.05, 09:24
      RudaKaziu! Weź plan miasta i zobacz
    • Gość: piotr Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.05, 09:29
      dziecko, kup sobie plan miasta i oglądaj go czasem.
      twój idiotyczny komentaż widzę kolejny raz. te ulice nie są równoległe i jest
      miejsce gdzie się łączą. życzę miłej lektury planu.
    • Gość: agapber Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 10:52
      sienkiewicza zamknieta- wiec jak dojechac do cmentarza na Bujwida? przyjmuje
      zaklady, o ktrej zablokuje sie pl.Grunwaldzki- tam sa zle wyregulowane swiatla
      dla tego objazdu.
    • Gość: Mezopot Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.hutmen.pl 02.11.05, 07:50
      Mińska już przecież od tygodnia jest otwarta.
    • Gość: stanislaw.drewniak Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.11.05, 07:55
      Podajecie, że na Mińskiej jest ruch wahadłowy (PR Wrocław też). Tymczasem od
      wielu dni uciążliwy remont Mińskiej jest już zakonczony. Czy inne wieści mają
      podobny stopień wiarygodności?
    • Gość: Anka Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 19:32
      radzę najpierw zapoznać się z mapą, bo ulice Sienkiewicza i Nowowiejska się
      jednak przecinają
      • Gość: Karlowice Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 19:55
        Tak fatalnej komunikacji autobusowej we Wrocławiu nie było jak i tramwajowej!
        W żadnym mieście nie ma tak nieudanego schematu komunikacyjnego!A wstydam są
        ceny biletów jak to możliwe że za autobus pośpieszny płacimy więcej niż w
        Warszawie aż 50 groszy więcej tak samo za miesięczny ulgowy czy normalny tu o
        10 zł więcej!Niech zdik zmieni tak trasy aby ceny były adekwatne do tras
        komunikacji miejskiej!
        • Gość: olo to dopłata za stanie w korkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.06, 09:14
    • Gość: sly Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 06.12.05, 11:37
      ech, aktualizacje w tej gazeice są fatalne, sienkiewicza jest juz otwarta od
      niedzieli (na odcinku od wyszynskiego do piastowskiej), moze panom redaktorkom
      chcialo by sie troche ruszyc od cieplego biureczka co?
    • Gość: sly redaktorki z gazty! wyjrzyjcie przez okno! IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 07.12.05, 14:09
      sienkiewicza jest otwarta od niedzieli!!! zamkniety jest odcinek od piastowskiej
      do nowowiejskiej, co za matoły... nie piszcie lepiej nic jak nie wiecie!
      • Gość: sly Re: redaktorki z gazty! wyjrzyjcie przez okno! IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 07.12.05, 22:04
        :) chyba poskutkowały moje maile :), gazeta otworzyła ulicę sienkiewicza
        wreszcie :), dziekujemy :)
    • Gość: zibimaks Re: Jak jeździmy w piątek IP: 81.219.218.* 23.12.05, 08:14
      Zapomniana Kiełczowska !? Remont sieci kanalizacji i zwężenie jezdni miało
      zakończyć się 15 grudnia, jest do dziś. Dlaczego nie ma o tym informacji? Ktoś
      nie sprawdził czy zapomniał o tej inwestycji? Zniknęła za to o tym informacja!
    • Gość: marrol Zamknijcie sie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:39
      Co tak marudzicie,dzises!
      • Gość: xqznx Re: Zamknijcie sie!! IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 02.01.06, 20:46
        nie dokońca wiem, czemu należało by sie zamknąć. serio. największym problem
        komunikacyjnym wrocławia nie sa dziury tylko brak dobrej regulacji ruchu. wg
        ekspertów z pwr którzy robili analizy ruchu i korekte regulacji w paru miastach
        w niemczech i czechach wrocławskie drogi są wystarczająco przepustowe dla tego
        natężenia ruchu. problemem jest to, że ludzie za to odpowiedzialni w polsce nie
        mają należytych kompetencji. pytanie pomocnicze : czemu fragment sienkiewicza od
        piastowskiej do nowowiejskiej jest zamknięty, mimo, że jest już na nim nowa
        nawierzchnia ? nie było komu zrobić otwarcia z powodu sylwestra ?
    • Gość: AD SIENKIEWICZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.06, 21:38
      Można już jeździć, jechałem w sobotę.
      • Gość: lukasz Re: SIENKIEWICZA IP: *.crowley.pl 23.02.06, 23:20
        Ale dla odmiany zamknieta Legnicka w kierunku miasta od TGG do pl. Solidarności.
    • Gość: leslaw Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:52
      zwęrzenie ul.Kazimierza Wielkiego przy ul.Szewskiej
      już tak zostanie bo zamarzło?
    • Gość: Wafel We środę jeździmy jak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 11:21
      ...we piątek lub w wtorek.
    • Gość: Kubiaczek Re: Jak jeździmy w piątek IP: *.chello.pl 04.03.06, 11:32
      Koś zapomnial o zamkniętej Hutniczej na odcinku od Rękodzielniczej do Legnickiej.
      • Gość: Martix Re: Święta już minęły ale chyba... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.06, 10:53
        ...niedla prowadzących tę rubrykę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka