anwb 10.07.05, 21:46 Interesowanie sie zachowaniem innych to jest zboczenie. Podgladactwo. Obrzydliwe, zgadzam sie z panem z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Koalicja a sprawa gejowska IP: *.e-wroc.com 10.07.05, 22:20 Niestety LPR i MW odzwierciedlaja czesc naszego spoleczenstwa, te obludna i zakompleksiona a swoimi postawami chca zbijac kapital polityczny. Swoja droga ciekawe skad Ci ludzie maja swoje kompleksy i czy wszyscy tak naprawde mocno wierza w "swoje idealy" i klan Giertychow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Koalicja a sprawa gejowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.05, 22:27 A ty nie jestes zakompleksiony przypadkiem? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Koalicja a sprawa gejowska IP: *.e-wroc.com 10.07.05, 22:29 np czym? Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: Koalicja a sprawa gejowska 10.07.05, 22:49 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Niestety LPR i MW odzwierciedlaja czesc naszego spoleczenstwa, te obludna i > zakompleksiona a swoimi postawami chca zbijac kapital polityczny. > Nikt nie oczekuje od Ciebie abyś zrozumiał jakich wartości broni LPR . Jednak obrona tych wartości nie ma nic wspólnego , jak Tobie się wydaje, z kompleksem . Aczkolwiek być może z punktu widzenia pederasty tak może wyglądać. > > Swoja droga ciekawe skad Ci ludzie maja swoje kompleksy i czy wszyscy tak > naprawde mocno wierza w "swoje idealy" i klan Giertychow. > Obawiam się iż zrozumienie tego problemu przekracza Twoje możliwości umysłowe. Dlatego wszystko co nie rozumiesz redukujesz do kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysłący inaczej! Re: Koalicja a sprawa gejowska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.05, 23:10 Dlaczego na forum ludzi, którzy nie zgadzają się z częścią ideologii LPR i MW wyzywa się od gejów, lesbijek, masonów, Polaków II lub III kategorii. Kto komu nadał prawa do klasyfikowania naszych rodaków i ich segregacji? To jest obrzydliwe! W miejsce argumentów pojawiają się wyzwiska, pogróżki, chamskie i wulgarne słownictwo! To mają być wzorce moralne? Moralność i etyka nie zaczyna i nie kończy się w łóżku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sugestia Re: Koalicja a sprawa gejowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 00:03 czy biszop do kklement? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biszop Re: Koalicja a sprawa gejowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 00:04 biuszop to ukryty nasz ulubiony psychiatra - antypedał gdzie ciężko znaleźć psychiatrę? w szpitalu! pod latarnią najciemniej Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Koalicja a sprawa gejowska 11.07.05, 12:08 Gej, mason, lesbijka to nie są wyzwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Koalicja a sprawa gejowska IP: *.e-wroc.com 11.07.05, 07:44 O widze ze natrudziles sie by pojechac po mnie. "Nikt nie oczekuje od Ciebie abyś zrozumiał jakich wartości broni LPR . > Jednak obrona tych wartości nie ma nic wspólnego , jak Tobie się wydaje, z > kompleksem . > Aczkolwiek być może z punktu widzenia pederasty tak może wyglądać." Przepraszam ale jakich wartosci broni LPR? Oni zbiajaj w sposob obludny kapital polityczny. Stary czemu twierdzisz ze jestem tzw. "pederasta"?? Chyba masz jakies kompleksy, bo z skad moze to wychodzic?? "> Obawiam się iż zrozumienie tego problemu przekracza Twoje możliwości umysłowe. > Dlatego wszystko co nie rozumiesz redukujesz do kompleksów." Hahahahah dobry jestes!! A skad to sie bierze, z przekonan niemowlecych ze Giertych, Dmowski i inni to sa polbogowie?? A swoja droga ciekaw jestem dlaczego LPR, MW bojkotuje GW a na forach walczy zajadliwie i nadal w sposob bardzo prymitywny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: Koalicja a sprawa gejowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 22:07 bischof napisał: > Obawiam się iż zrozumienie tego problemu przekracza Twoje możliwości umysłowe. > Dlatego wszystko co nie rozumiesz redukujesz do kompleksów. kazdemu zdaza sie czegos lub kogos nie rozumiec ale mysle, ze to co zarzucasz "przedpiszcy" jest i tak o niebo lepsze niz traktowanie wszystkiego co niezrozumiale jak wrogie, zle i grzeszne (cokolwiek to znaczy), oraz okazywanie temu nienawisci, agresji, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Czego ONI sie tak panicznie boja ?!!! IP: *.cybernet.ch 15.07.05, 20:10 Od smierci JP2 zrobilo sie nerwowo. Mroczne, neurotyczne seksualne skojarzenia, rzucanie obelgami i kamieniami w Fantazje Seksualna jest na porzadku dziennym. Czego ONI sie tak panicznie boja ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton za wasze pieniadze 11.07.05, 00:19 pozdrawaim goraco wszystkich, ktorym nie przeszkadza to, ze Wasza kase marnuja na tropienie geja i lesbijki. Slusarczyk zamiast zajac sie czyms pozytecznym, jak wlaka z brudem, bieda i umierajacymi w spzitalach, pobiera kaske z miejskiego okeinka za czynnosci nikomu do niczego nie potrzebne. Gdybym placil podatki w najpomroczniejszczej trzeciej i pol to bylbym niezle wkur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: za wasze pieniadze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 08:15 Pisanie o kompleksach to rozkoszny bełkot: nic nie wnosi. Co do pederastow i lesbijek: te same prawa dla kazirodców i poligamistów, inaczej rodzi sie pytanie; dlaczego pederasci i lesby maja byc traktowani jakos wyjatkowo? Nie widze odpowiedzi na to proste pytanie, moi kochani "tolerancyjni". Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: za wasze pieniadze 11.07.05, 09:20 Gość portalu: M napisał(a): > Pisanie o kompleksach to rozkoszny bełkot: do mnie nie pij, ja tam kompleksow nie dostrzegam, jeno glupote > Co do pederastow i > lesbijek: te same prawa dla kazirodców i poligamistów, juz kiedys o tym pisalem, co innego prawa mniejszosci legalnie wystepujacych, a co innego prawem zakazanych. POligamia o ile sie nie myle prawem scigana jest, a kazirodztwo? nie dam glowy, ale chyba paragrafu na to nie ma...chyba ze z nieletnimi > inaczej rodzi sie > pytanie; dlaczego pederasci i lesby maja byc traktowani jakos wyjatkowo? czy ROWNO znaczy WYJATKOWO? Jesli dla Ciebie tak, to gratuluje i jeszcze bardziej chce nie wracac do kraju ROWNYCH PRAW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaidBack Re: za wasze pieniadze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 12:52 "a kazirodztwo? nie dam glowy, ale chyba paragrafu na to nie ma..." Kodeks Karny Art. 201 [Kazirodztwo] Kto dopuszcza się obcowania płciowego w stosunku do wstępnego, zstępnego, przysposobionego, przysposabiającego, brata lub siostry, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: za wasze pieniadze 12.07.05, 00:36 ok, paragraf jest, wiec nie tylko etyka, ale i rowniez prawo. W dalszym ciagu homoseksualizm nie jest tu wykladnikiem, bo nie jest sankcjonowany praawem karnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny_czlowiek LPR to banda pajacow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:06 Co was pajace z LPR obchodzi orientacja seksualna osob trzeciech? Ja jestem hetero, pedalow nie lubie ale do cholery to nie moj ani wasz INTERES! Uwazam ze juz bardziej osiemieszyc sie nie mozna...czytajac wypowiedzi panow z LPR nie wiadomo czy mamy sie smiac, czy plakac... to tyle i DACIE JUZ SPOKOJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaidBack Re: LPR to banda pajacow! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 12:57 LPR i MW uznali się strażnikami moralności i wartości chrześcijańskich. I nie ma dla nich żadnego znaczenia, że ich moralność jest moralnością Kalego, a wartości rzekomo chrześcijańskie mają tyle wspólnego z naukami Jezusa, co kangur z kontenerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: LPR to banda pajacow! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 13:41 Gdyby zatem homoseksualizm byl prawnie zakazany, to tez byscie walczyli o ich prawa? Prawo sie zmienia, akurat teraz kazirodcy i poligamisci NIE MOGA walczyc o swoje prawa. Dlaczego IM NIE POMAGACIE, TYLKO PEDERASTOM? w czym pederasci lepsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal_ Re: LPR to banda pajacow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:00 Kompletnie nierozumiem jak pozna laczyc gejow z kaziroctwem, poligamia, przeciez to kompletnie rozne rzeczy. Poszerz czlowieku troche swoje horyzonty bo widze ze twoj umysl zostal w ciemnym sredniowieczu.Swiat idzie do przodu a ty stoisz. Nie jestem za propagowaniem homosuksualizmu!!na pewno nie. Ale jak juz ktos jest gejem i znajdzie sobie kumpla do zabaw to niech sie bawia, byle nie u mnie na podworku. Swiat jets wolny i kazdy powinien miec prawo do wolnosci, o ile nie wyzadza przy tym innym krzywdy. Podsumowujac: Jestem za wolnoscia czlowieka LPR robi sobie jaja z polityki i bawi sie w cyrk. Przyklad: Parda lezacy na ulicy Warszawie w towazystwie "intelektualisto" w szalikach. Dajcie sobie ludzie do myslenia i opamietajcie sie w koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: LPR to banda pajacow! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 14:29 dlaczego gej moze a poligamista nie? nie wyjasniles tego!! dlaczego facet nie moze ozenic sie z trzema kobietami, lub odwrotnie, jesli ONI TEGO CHCĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal_ Re: LPR to banda pajacow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:42 Jesli ONI wszyscy tego chca to dlaczego MY mamy im tego zakazac? przeciez to ich sprawa i ich zycie. Krotko: Uwazam ze slub cywilny powinien byc dopuszczalny, koscielny oczywiscie nie. Poligamia To jest sprawa religi, uwazam ze taka dyskusja o poligami na razie w mediach nie wybuchnie. W innych religiach poligamia jest dopuszczalna. CZLOWIEK POWINIEN BYC WOLNY BEZ WZGLEDU NA PANUJACA RELIGIE. Chcesz zeby prawo panstwowe bylo prawem koscielnym to proponuje wyprowadzke to watykanu, albo jakis klasztor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: LPR to banda pajacow! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 14:59 Omijasz temat. Uzasadnij, dlaczego kazirodztwo miedzy swiadomymi doroslymi, paligamia miedzy swiadomymi doroslymi a homoseksualizm miedzy swiadomymi doroslymi TO SPRAWY MIERZALNE ODDZIELNIE, dlaczego prawa tylko dla tej ostatniej grupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: LPR to banda pajacow! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 22:06 Gość portalu: M napisał(a): > Uzasadnij, dlaczego kazirodztwo miedzy swiadomymi doroslymi, > paligamia miedzy swiadomymi doroslymi a homoseksualizm miedzy swiadomymi > doroslymi TO SPRAWY MIERZALNE ODDZIELNIE, dlaczego prawa tylko dla tej > ostatniej grupy? to moze ja choc od dawna watpie w mozliwosci percepcji niektorych osobnikow oraz oczywiscie obawiam sie furiackiej czy agresywnej riposty co czyni jakakolwiek dyskusje bezsensowna. kazirodztwo - stwarza problemy genetyczne i biologiczne - od dawien dawna (w religii, kulturze i medycynie) uznano to za pewnik. swiat zwierzat poradzil sobie z tym problemem poprzez biologiczna blokade rozmnazania pomiedzy blisko spokrewnionymi osobnikami - nie zawsze skuteczna i wtedy mamy dowody na to ze lepiej nie kombinowac w ten sposob. poligamia - przyjety przez prawo zwyczaj pochodzenia religijnego i spolecznego polegajacy na tym, ze jeden mezczyzna utrzymuje i chroni jedna zone oraz swoje wspolne z nia dzieci (w innych religiach i spoleczenstwach bywa inaczej i tez jest dobrze ... a czasem nienajlepiej lub wrecz zle ale takie zwyczaje tam sa i juz). w naszej kulturze uznawana jest jedna zona czy maz (ale mozna miec legalnie (zgodnie z prawem) kochanke, byla zone czy meza na utrzymaniu (alimenty) i z tym jakos nikt nie walczy ... niektorzy nawet nie chca placic tych alimentow ale sami lubia pokrzyczec na innych). posiadanie meza i kochanka czy zony i kochanki to wlasnie poligamia (choc bez slubu) ale nikt nie urzadza w tej sprawie blokad ani manifestacji. homoseksualizm - naturalna choc nie przewazajaca w populacjach sklonnosc osobnikow jednej plci do siebie nawzajem - wystepuje od zawsze zarowno u ludzi jak i zwierzat choc dla tych ostatnich nie stanowi problemu spolecznego (one nie maja przekonan religijnych, fobii, etc.). generalnie nikomu zachowania homoseksualne nie wyrzadzaja krzywdy, w sposob naturalny uniemozliwiaja rozmanazanie a wiec sie nie przenosza droga genetyczna i nie wywoluja tez zadnych komplikacji tego rodzaju. tradycyjnie odrzucane przez spoleczenstwo osobniki nie stanowia jednak zagrozenia spolecznego, gospodarczego, bilogicznego, epidemiologicznego, czy zadnego innego i pewnie pozostawione same sobie dalej obmacywali by sie w swoich domach. na zakonzcenie: nie, nie jestem homo, gej, pederasta, pedal czy jak kto woli. nie mam tylko obrzydliwego zwyczaju zagladania komus do lozka i do momentu w ktorym zaczyna sie dziac komus krzywda nie interesuje mnie kto komu co i gdzie wklada; czy jest goly i po ciemku, czy przy swiecach i w skorzanej zbroi... nie moja sprawa, nie moje lozko i nie moj "interes" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: LPR to banda pajacow! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 15:00 I nie zaslaniaj sie prawem ani watykanem, nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal_ Re: LPR to banda pajacow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:23 Sprawa z mojego punkltu widzenia wyglada tak: Geje: nie moja sprawa kto kogo posuwa, jak tak chca to droga wolna Poligamia: Tak jak wyzej, czlowiek jest kowalem wlasnego losu. Kazirodztwo: Tutaj jest wiekszy problem (matka z dzieckiem odpada bo to bardzo anormalne). Poza tym uwazam ze porownywanie homoseksualizmu z kazirodztwem jest nie na miejscu. Tak jak mowilem: Jesli czlowiek chce wybrac jakas inna droge zyciowa i nie wyzadza tym innym ludziom krzywdy, niech to robi, jego zycie to nie nasz zasrany interes. Poza tym geje sa juz ogolnie przyjeci na swiecie, jest ich duzo i pelnia coraz to bardziej publiczne funkcje.Dlatego nie porownuje tego z kazirodztwem . Jesli dalej nie rozumiesz o co cho, to przeczytaj to kilka razy. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: LPR to banda pajacow! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 15:24 dlaczego matka z dzieckiem to jest ANORMALNE, a dwaj faceci to jest NORMALNE? na jakiej podstawie czynisz takie rozgraniczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: LPR to banda pajacow! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 16:27 Nooooooo, slucham? Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: LPR to banda pajacow! 11.07.05, 20:58 Gość portalu: M napisał(a): > dlaczego matka z dzieckiem to jest ANORMALNE, a dwaj faceci to jest NORMALNE? > na jakiej podstawie czynisz takie rozgraniczenia? > Nie widzisz że user „Normalny „ jest zbyt płytki aby Tobie odpowiedzieć na Twoje pytanie ? Jego forma dyskusji i używane słownictwo pokazuje zbyt dobitnie jaki on poziom reprezentuje. Podejrzewam iż on nawet nie wie o co Tobie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: LPR to banda pajacow! IP: *.e-wroc.com 11.07.05, 23:30 No dobra to wy napiszcie w sposob madry i konkretnty (o ile potraficie) napisac dlaczego tak wam sie wszystko nie podoba - geje, lesbijki, rowerzysci, liberalowie, ekolodzy, Milosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaidBack Re: LPR to banda pajacow! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 10:50 Chociażby dlatego, że dwóch dorosłych facetów robi to ze sobą świadomie, są psychicznie do tego przygotowani. Myślisz, że z dzieckiem jest tak samo? Weź to pod uwagęi odpowiedz sobie sam na pytanie o różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: LPR to banda pajacow! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 22:20 Gość portalu: M napisał(a): > dlaczego matka z dzieckiem to jest ANORMALNE, a dwaj faceci to jest NORMALNE? > na jakiej podstawie czynisz takie rozgraniczenia? a to dziecko to samczyk czy samiczka ? ;-p a tak serio to odpowiem tym razem pytaniem na pytanie: dla czego bialy z czarna jest bardziej normalne niz bialy z bialym ? kolorystycznie lepiej pasuje i zdaje sie byc bardziej normalne. czy moze lepiej czarny z biala ? czy dwie czarne to normalne czy nie ? kiedys i gdzies takie zwiazki bogobojne spoleczenstwo zakanczalo smiercia choc byly "normalne" czyli samczyka i samiczki, lecz rozniacych sie kolorem. albo dla czego maly z duza jest nienormalne a mala z duzym juz tak ? a moze nie ? do czego zmierzam ? to chyba jasne ... a moze nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: LPR to banda pajacow! 12.07.05, 00:38 jeszcze raz: bo homoseksualizm nie jest przestepstwem a poligamia TAK! stan i krzycz o prawo do zabijania, skoro gej moze chciec, to morderca tez. Widzisz roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: LPR to banda pajacow! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 22:30 ed_norton napisał: > jeszcze raz: bo homoseksualizm nie jest przestepstwem a poligamia TAK! > stan i krzycz o prawo do zabijania, skoro gej moze chciec, to morderca tez. > Widzisz roznice? obbawiam sie ze nie zobaczyl :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durny Re: cudza korespondencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:35 ja sie zastanawiam, dlaczego ja czytam cudza korespondencje ubrana w szatki artykulu w gazecie? cokolwiek by to bylo, nawet w slusznej sprawie i przeciwko ciemnogrodowi. ale sa granice chyba. cos tu sie komus popieprzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: cudza korespondencja 13.07.05, 02:20 jak znam zycie, to pan radny sam przekazal ja do wiadomosci gazety. korespondencja miedzy radnymi dotyczaca spraw powszechnych i wynikajacych z obowiazkow sluzbowych powinna jak najbardziej byc jawna i ja tam sie ciesze, ze radny ujawnia jej tresc, wszkaze sam wybralem radnych i chce wiedziec czym sie zajmuja. a ze ujawnieenie tejze jest ponadto elementem walki wyborczej to juz inasz inaszossc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal Re: LPR to banda pajacow! do M i Bischofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:07 Bischow - sam jestes plyki albo inaczej TEPY. Skonczylem rozmowe z wami bo widze ze i tak macie za plytkie mozgi by to zrozumiec. Tak jak zastalo juz napisane (nie prze ze mnie) GEJE robia to swiadomie - KAZIRODZTWO to krzywdzenie dziecka. POLIGAMIA - nie widze tu roznicy miedzy tym a HOMO - jesli SWIADOMI i dorosli ludzie tego chca to NIECH TO ROBIA!!!! Nawt w 30 osob, nie widze tu problemy (oczywiscie musza to robic w domu a nie na ulicy:) Na koniec: Chlopaki otworzcie oczy i zdejmijcie klapki bo na razie to jak konie widzicie tylko to co jest przed wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal_ Re: LPR to banda pajacow!do DRO i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:52 Jak wizicie nie jestem sam przeciwko waszym wtykaniem nosa w nie swoje lozko! DRO - dzieki za dokladne wyjasnienie tematu, mi sie nie chcialo tak rozpisywac. Ale jak widac w Polsce nadal zyje mnostwo ludzi z poprzednich epok, spoleczniakow ktorzy niewoadomo dlaczego innym chca nakazywac jak zyc. M i Bischof - zajmijcie sie swoim zyciem a nie tym ze gdzie jakis dwoch kolesi chce sie posmyrac ogonkami. Odpowiedz Link Zgłoś
bischof Re: LPR to banda pajacow!do DRO i innych 15.07.05, 22:10 Gość portalu: normal_ napisał(a): Gość portalu: normal_ napisał(a): > Jak wizicie nie jestem sam przeciwko waszym wtykaniem nosa w nie swoje lozko! > DRO - dzieki za dokladne wyjasnienie tematu, mi sie nie chcialo tak rozpisywac. > > Ale jak widac w Polsce nadal zyje mnostwo ludzi z poprzednich epok, spoleczniak > ow ktorzy niewoadomo dlaczego innym chca nakazywac jak zyc. > źle widzisz „normalny”. Ja nie żyje w Polsce, ale w jednej ze stolic krajów zachodu . Poza tym Twoje myślenie jest tak prowincjonalne , że aż się płakać ze śmiechu chce. > > M i Bischof - zajmijcie sie swoim zyciem a nie tym ze gdzie jakis dwoch kolesi > chce sie posmyrac ogonkami. > To mnie akurat wcale nie obchodzi. Każdy niech robi co chce, według tego będzie też oceniany. Ale nie dam sobie wmówić że pederasta to po prostu inna seksualność. Pederasta to człowiek z zaburzeniem w orientacji seksualnej , a to jest zboczenie. Niech prowadzą nawet stosunki płciowe z jeżem , co mnie to obchodzi . Biologiczny efekt takiego stosunku jest taki sam jak z np. u dwóch samców . Odpowiedz Link Zgłoś