Gość: Medea IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 17:37 Nie moge sie doczekac kiedy w hali ludowej wystawia Carmine burana -carola Orffa..Goraco polecam , uczta dla ucha , urzekajace widowisko.za 30 złoty naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarosz Re: Carmina Burana IP: *.vogel.pl 07.08.02, 12:22 Za 30 jak za 30. Są droższe bilety ;-))) Choć i tańsze też. Zresztą w sierpniu wszystkie bilety z 30-procentową zniżką, jak informują porozklejane reklamy. Warto pójść. Jest to spektakl bardzo widowiskowy, działający na wyobraźnię (pluskające się syreny, jednorożec i jeszcze parę innych cudów), a i muzyka genialna. Bardzo polecam tym, którzy jeszcze nie widzieli. Pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bea. Re: Carmina Burana 08.08.02, 10:32 A i ja się przyłączę do polecających. Poza tym, chętnie znów zobaczę i posłucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krecio Re: Carmina Burana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.02, 22:10 Jeszcze nie widzialam. Za to kilka lat temu podczas festiwalu Wratislavia Cantans mialam mozliwosc wysluchania najlepszego wykonania jakie znam. Ktos go jeszcze pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fermata Re: Carmina Burana IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 23:16 Gość portalu: Krecio napisał(a): > Jeszcze nie widzialam. Za to kilka lat temu podczas festiwalu Wratislavia > Cantans mialam mozliwosc wysluchania najlepszego wykonania jakie znam. Ktos go > jeszcze pamieta? Cos mi sie majaczy...bylo, bylo. Choc i bylo w ubieglym roku pod Kaspszykiem, ale pewnie nie tego w pamieci szukasz. Jak sobie przypomne - napisze. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
memorka Re: Carmina Burana 28.10.02, 23:34 Owszem po obejzeniu tego moge powiedziec , że jest rewelacyjne wrecz wspaniale........tylko nagłośnienie troche kiebskie ale nie oszlam oceniac nagłośnienia tylko wykonacow i jestem bardzo mile zaskoczona.....byłam pierwszy raz i napewno nie ostatni Chodz po przetłumaczeniu słów jakie spiwaja jestem troche zdziwiona:) Pozdrawiam ps. mam prożbę jeśli ktoś był na tym niech też sie wypowie jeśli nawet sie zemna nie zgodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatice Re: Carmina Burana IP: 80.48.114.* 01.11.02, 00:00 Byłam na Carminie w sobotę i jestem pod dużym wrażeniem. Problemów z nagłośnieniem nie dostrzegłam. Trochę rozczarowana byłam solowymi popisami śpiewaków. Tak na dobrą sprawę podobał mi się jedynie śpiew kobiety. No ale chór był boski. Jak usłyszałam hymn do Fortuny to przeszył mnie dreszcz. Zawsze chciałam to usłyszeć w wykonianiu ogromnego chóru. No i zaskoczyły mnie na koniec te fajerwerki. Nie wspomnę nawet o tym ogniu, który wystrzelił nagle i poczułam dziwne ciepło na twrzy. Trochę się wtedy przeraziłam. Ale całe przedstawienie czy raczej widowisko zachwyca. Jest dopracowane pod każdym względem, przynajmniej ja nie dostrzegłam jakiś poważnych uchybień. Ale może to dlatego, że uwielbiam to dzieło Carla Orffa i skupiłam się raczej na przeżywaniu tego co widzę i słyszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś