Dodaj do ulubionych

Dr Balcerek -ktoś zna, proszę o informacje

28.07.05, 15:46
Właśnie jestem z drugim dzieckeim w ciązy, polecono mi Jarosza z Medicoweru,
ale niestety za chwilę bedzie na urlopie i najbliższy termin wizyty to koniec
sierpnia, Pani z rejestracji gorąco polecała mi Dr Balcerek, proszę o
informacje czy warto /bo jestem juz po przejsicach z dwoma lekarzami i mam
trochę dosyć/ .. . chcę wreszcie kogos odpowiedzialnego i kogos na kogo będę
mogła licyzc cały czas a nie tylko od wizyty do wizyty.
Obserwuj wątek
    • tofcio Re: Dr Balcerek -ktoś zna, proszę o informacje 01.08.05, 08:34
      witam
      ponieważ nikt nie odpowiada to ja pozwolę sobie przytoczyć opinie połoznej
      pracującej na Kamińskiego - młoda, miła i ok. ale potrafi poprowadzić ciazę, w
      której noc się nie dzieje w razie problemów zawodzi. pozdrówka
    • agaw00 Re: Dr Balcerek -ktoś zna, proszę o informacje 03.08.05, 16:14
      przychodnia nazywa sie Mediconcept(na krzyckiej)...medicover to jakas inna.
      Proponuje ci zapisać sie do dr Mydłowskiego przyjmuje od chyba 7 sierpnia - bo
      tez ma urlop. ja do niego chodze i jestem b.zadowolona. Co do Pani doktor to
      miałm ta nieprzyjemnośc 1 raz i ngdy więcej. Myslę że wiek i doświadczenie mają
      tu duze znaczenie.wiecej informacji uzyskasz na www.mediconcept.pl.
      • erinka Re: Dr Balcerek -ktoś zna, proszę o informacje 05.08.05, 18:50
        dr balcerek prowadzila moja ciaze i bardzo ja polecam. jest mloda, nie dziala
        rutynowo, zostawila mi swoj nr telefonu w razie potrzeby (zreszta w
        mediconcepcie cala obsluga jest bardzo mila i chetna do pomocy)i co wazne chyba-
        pracuje na kamienskiego, jesli chcesz tam rodzic. inna sprawa, ze moja ciaza
        byla bezproblemowa, wiec nie wiem, jakby sie zachowywala, gdyby bylo cos nie
        tak.
        dr jarosz jest bardzo p[olecany przez dziewczyny, ponoc to swietny ginekolog,
        ale on nie pracuje w szpitalu, a wrecz mial tam jakies scysje, wiec moze miec
        to wplyw na to, jak beda cie traktowac panie przy porodzie.
        dodam jeszcze, ze ja rodzilam przez cc (nieplanowane) i porod odbierala dr
        dobryszynska (moze troche przekrecilam nazwisko, bo juz dobrze nie pamietam)i
        tu musze ja znowu bardzo serdecznie polecic: ciecie zrobila fachowo, blizna
        sliczna i malenka, prawie juz jej nie widac, zadnego zakazenia nie bylo i co
        wazne - po porodzie, podczas rutynowych wizyt byla przesympatyczna, pomocna i
        bardzo zainteresowana pacjentkami - nie tylko swoimi, ale wszystkimi.
        nie wiem, czy ci pomoglam, czy bardziej zamieszalam:P ogolnie ja bardzo polecam
        mediconcept i dr balcerek rowniez, i zapewne 2 ciaza bedzie prowadzona w tym
        osrodku, aczkolwiek wlasnie dr dobryszynska (czy jak jej tam) chodzi mi takze
        po glowie - glownie ze wzgledu na swoje podejscie do kobiet.
    • zona_mi Re: Dr Balcerek -ktoś zna, proszę o informacje 08.08.05, 23:06
      Witaj,
      Jestem pacjentką dra Jarosza od 9 lat. Nie miałam żadnych kłopotów z porodem i
      traktowaniem mnie w szpitalu na Kamieńskiego mimo tego, że dr J. już tam nie
      pracuje (jego ojciec był tam ordynatorem przez szereg lat), rodziłam w zeszłym
      roku.
      Dr Balcerek jest MSZ znakomitą lekarką, częściowo prowadziła moją ostatnią
      ciążę, przy obu porodach szyła, ostatni odebrałaby, gdyby zdążyła (urodziłam
      BARDZO szybko :)) Polecam ją gorąco, a jej młody wygląd może być mylący - jest
      doświadczonym lekarzem :), słucha tego co się do niej mówi i wyczerpująco
      odpowiada na pytania. Badała mnie w ciąży dokładnie, również po (niegroźnych na
      szczęście) upadkach, m.in. na brzuch, oraz na zwykłych wizytach kontrolnych.
      Z czystym sumieniem polecam wizyty u pani dr.
      Pozdrawiam
      Zona
    • anciszka Re: Dr Balcerek -ktoś zna, proszę o informacje 15.08.05, 21:24
      cześć - ja mam doświadzcenie z Martą Balcerek, prowadziła moją ciążę a córeczka
      ma 1,5 miesiąca... szzczerze mówiąc nie jestem zadowolona do końca z jej opieki
      i zgadzam się w 100% z opiniami położnych - jak nic się w ciąży nie dzieje to
      Balcerek jest ok, natomiast jeśli są jakieś problemy - to je bagatelizuje. Tak
      było w moim przypadku - w ostatnim tygodniu ciąży moja dzidzia owinęła sobie
      szyjkę pępowiną. Tuż przed porodem byłam na KTG w medikoncepcie i to KTG bardzo
      źle wyszło... Balcerek widziała wynik i powiedziała mi tylko, żebym następnego
      dnia zrobiła sobie raz jeszcze KTG - na przykład w szpitalu na Kamińskiego
      (następny dzień to była sobota)... i zebym się nie stresowała, wszytko jest w
      porządlu... Następnego dnia pojechałam do szpitala, lekarz zobaczył wynik KTG z
      poprzedniego dnia i od razu mnie skierował na patologię. A po kolejnym KTG
      miałam cesarkę... A Balcerek była tego dnia w szpitalu na Kamińskiego...
      np i cała hostoria na szczęście się dobrze skończyła... Hania jest piękna.
      Ania
    • mikus11 Re: Dr Balcerek -ktoś zna, proszę o informacje 16.08.05, 09:58
      Urodziłam 2,5 miesiąca temu, moja ciązę prowadziła Pani dr Balcerek i mogę
      potwierdzić słowa Pani połoznej. Miałam małe problemy podczas ciązy, a na
      wizytach musiłam przypominać Pani doktor o lekach jakich biore ( a były to leki
      podtrzymujace ciaze) i przypominac o zastrzykach ktore miałam miec podane przy
      kolejnych wizytach ( gdyby nie przypomniała tego Pani doktor, wyszłabym bez
      zastrzyku). Zastanaawialam sie czy Pani doktor nie ma tych informacji w mojej
      karcie i czy to ja musze o tym pamietac. Wydaje mi sie, ze bagatelizuje wiele
      problemów. W drugiej połowie ciazy wspomagałam sie pomocą innego lekarza, który
      odpowiadał mi szczegółowo na wiele pytan i watpliwosci, czego nie robi pani
      doktor, bo na pacjentke na przewidziane tylko 10 min. Ogólne wrazenie jest
      takie, ze liczy sie ilosc a nie jakosc usług. Na wizyte po 6 tygodniach po
      porodzie poszłam juz do innego lekarza.
      ps. Pani doktor oczywiscie podaje swój nr telefonu, ale nigdy go nie odbiera (
      doswiadczenia moich znajomych 2 par, którym akurat rozpoczeła sie akcja
      porodowa)
    • luna1000 Re: Dr Balcerek -ktoś zna, proszę o informacje 02.01.06, 12:46
      W mediconcepcie
      i w Medicoverze pracuje dr Mydłowski - b. polecam chociaz
      nie prowadził mojej ciązy.
      • ineta Re: Dr Balcerek / dr Mydłowski 05.01.06, 11:52
        luna1000 napisała:

> W mediconcepcie
        > i w Medicoverze pracuje dr Mydłowski - b. polecam chociaz
        > nie prowadził mojej ciązy.

Hmm... Ciążę prowadziłam u Jarosza, u dr Balcerek byłom dwa razy - b. miła,
        odpowiedziała mi na wszystkie pytania, nie miałam wrażenia, ze chce się mnie
        pozbyć szybko z gabinetu. U Mydłowskiego byłam raz - ja miałam przyjść na usg w
        13 tyg ciąży (mierzenie przezierności itp) akurat w dzień gdy byłam
        zarejestrowana Jarosz się rozchorował. W rejestracji zaproponowali mi inny
        termin albo wizytę u Mydłowskiego który akurat był wolny. Zgodziłam się bo
        wzięłam wolny dzień i chciałam mieć to już za sobą. I żałowałam tego do samego
        porodu... Pan doktor zrobił mi usg, pokazał rączki, nóżki itd. W końcui
        zapytałam o przezierność karkową, na co usłyszałam "po co mi to badanie? czy
        jeżeli okaże się że z dzieckiem jest coś nie tak to co zrobię? czy uważam, że
        Zespół Dowan jest powodem do zabicia dziecka? czy takie dziecko nie ma prawa
        żyć? itp itd. Mnie zamurowało na maxa. Po tym wstępie zmierzył przeziernośc -
        zapytałam ile wynosi i usłyszałam "w normie". Po dłuższym czasie wyciągnęłam z
        niego, że 2mm.
        Wyszłam z gabinetu roztrzęsiona. Do porodu obawiałam się, czy z dzieckiem
        wszystko ok. I do dzisiaj nie wiem, czy on taki nawiedzony "pro life" czy nie
        bardzo tą przezierność umiał mierzyć i dlatego rzucał takie teksty. Poza tym
        incydentem w czasie wizyty było ok - bardzo delikatny, pozostałe rzeczy mi
        szczegółowo objaśniał póki nie doszło do tej nieszczęsnej przezierności
        karkowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka