Dodaj do ulubionych

Piwo od Redaktora

IP: *.chem.uni.wroc.pl 23.03.01, 14:24
Zwracam uwage Wedzonce, Speedy'emu, Big Johnowi i paru innym, ze Redaktor jest
nam winien piwo (a Wedzonce nawet ze dwa piwa).
W koncu my sie mordujemy, postujac bez ustanku, a on wykorzystuje nasze
wysilki, zgarniajac wierszowke w Gazecie Dolnoslaskiej.
Redaktorze, oczekujemy propozycji!
Obserwuj wątek
    • Gość: Redakor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 23.03.01, 14:37
      O czym Ty mówisz - tu nie ma wierszówek!!!!
      Ale piwo to zupełnie inna sprawa, czemu nie
    • Gość: wędzonka Re: Piwo od Redaktora IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 24.03.01, 14:02
      W pelni zgadzam sie ze Stopperem!
      Mysle zreszta ze Redaktor moze zrobic wiecej. Co Pan powie na odsrodkowe lobby
      w naszej wspolnej sprawie kolejnosci na forum? My czytelnicy/postnicy robote
      wykonalismy na medal, a Pan? :)
      • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 24.03.01, 20:50
        Wlasciwie to powinniscie domagac sie piwa od kilku redaktorow:)) Bo pod haslem ?redaktor? pisuje
        przynajmniej trzech. To taka niedyskrecja, ale zawsze piwa bedzie wiecej :))) Pozdrowienia dla
        wszystkich postujacych internautow.
        • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: 10.40.65.181, 10.1.10.* 25.03.01, 11:48
          A co do odsrodkowego lobby - niestety, na pewne
          sprawy - odlegle o 350 km na polnocny wschod - wplywu
          nie mamy. Mysle jednak, ze nie kolejnosc jest
          najwazniejsza. Jesli wroclawskie forum bedzie zywe i
          ciekawe, zawsze do niego ktos trafi.
        • Gość: stopper Re: Piwo od Redaktora IP: *.chem.uni.wroc.pl 26.03.01, 09:08
          W takim razie koszty piwa rozkladaja sie na kilku Redaktorow.
          Bomba!
          Bedzie wiecej!
          • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 26.03.01, 09:13
            Ile postów trzeba wysłać, by załapać się na piwo od pana dobrodzieja Redaktora?
    • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 29.03.01, 15:49
      Uprzejmie informujemy, ze redaktor ktory obiecal piwo zmnienia od poniedzialku
      miejsce pracy i miejsce zamieszkania. Radzimy szybko wyegzekowac piwo.
      Pozostale dwie osoby wystepujace jako redaktor sa redaktorkami. W trosce o
      opinie nie wypada nam umawiac sie na piwo. Pozdrawiamy
      Redaktorki
      • Gość: Jureek Re: Piwo od Redaktora IP: 62.8.145.* 29.03.01, 18:16
        No trudno. Nie bedzie piwa z redaktorem, ja na pewno nie zdaze. Przyjezdzam do Wroclawia dopiero w Wielkim
        Tygodniu. Zreszta i tak z piwa pijam tylko te, ktore do niedawna wolno bylo reklamowac. Ale moze skusze panie
        redaktorki na dobre renskie wino?
        Jurek
        • Gość: WROna Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 20:03
          Jureek, ja wlasnie przybylem do Wrocka po dluzszym niebycie.
          Jesli ciebie nie bylo tu np rok to przygotuj sie na szok. To nie to miasto,
          szczegolnie w centrum.
          • jureek Re: Piwo od Redaktora 02.04.01, 17:57
            Ostatnio bylem we Wroclawiu w poniedzialek 5 marca, wiec az takiego szoku chyba nie bedzie. Ale
            dzieki za ostrzezenie :)
            Jurek
        • Gość: Rose Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 11.04.01, 00:29
          Nie mam nic przeciwko "złotemu napojowi bogów" ale też jestem zwolenniczką win,
          zwłaszcza reńskich, więc gdyby udało się coś zamieszać w menu tego piwnego
          spotkania to mogłaby wyjść niezła mieszanka:-) Redaktor niech żałuje, że się
          nie załapie:-))
      • Gość: wędzonka Re: Piwo od Redaktora IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 29.03.01, 21:05
        Gość portalu: redaktor napisał(a):

&#62 Uprzejmie informujemy, ze redaktor ktory obiecal piwo zmnienia od poniedzialku
        &#62 miejsce pracy i miejsce zamieszkania. Radzimy szybko wyegzekowac piwo.
        &#62 Pozostale dwie osoby wystepujace jako redaktor sa redaktorkami. W trosce o
        &#62 opinie nie wypada nam umawiac sie na piwo. Pozdrawiamy
        &#62 Redaktorki

Rozumiem, nie chca panie od kolejnego poniedzialku rowniez zmieniac pracy i
        mieszkania...

• Gość: STrup Re: Piwo od Redaktora IP: *.chem.uni.wroc.pl 30.03.01, 08:18
        Ha, ha!
        Redaktor (mezczyzna) to taki sknerus, ze jak przyszlo postawic piwo, to zmienia
        prace i sie wyprowadza!
        A poza tym, skoro jest rownouprawnienie i inne takie, to wlasciwie dlaczego
        Redaktorki nie maja stawiac tego piwa? Mnie to nie przeszkadza, a nawet
        przeciwnie: z przyczyn estetycznych picie piwa z Paniami bardzo mi odpowiada :)
        • fox Re: Piwo od Redaktora 30.03.01, 09:27
          A ja myslę, że Redaktor wcale nie wyleciał, tylko np. awanasował
          I wcale bym się nie zdziwił, jakby się okazało że do Warszawy, która
          pozazdrościła nam przodujacego forum i robi co może, żeby nam dorównać. Nawet
          zabierając nam ludzi (proszę Redaktorki o potwierdzenie/zdementowanie moich
          przypuszczeń).
          Jeśli to prawda, to pewnie wędzonka i stopper tez się długo u nas nie ostaną.
          Połknie ich stolyca...
          • Gość: Redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 30.03.01, 10:19
            Niestety, Mr Fox ma dobre przeczucia. Redaktor odchodzi do Warszawy. Zabieraja,
            co nasze. To sie nazywa drenaz mozgow. Ale my sie nie damy i Wedzonki nie
            oddamy. Reszty internautow tez nie. Bedziemy walczyc do konca.
            Redaktorki (sztuk 2)
            • Gość: Jureek Re: Piwo od Redaktora IP: 62.8.145.* 30.03.01, 11:02
              Gość portalu: Redaktor napisał(a):

&#62 Niestety, Mr Fox ma dobre przeczucia. Redaktor odchodzi do Warszawy. Zabieraja,
              &#62
              &#62 co nasze. To sie nazywa drenaz mozgow.

Co im innego pozostalo? Najgorsze, ze na drenaz nie da sie odpowiedziec tym samym.

&#62 Ale my sie nie damy i Wedzonki nie
              &#62 oddamy. Reszty internautow tez nie. Bedziemy walczyc do konca.

Oj, widze, ze ostra walka sie zaczyna. To moze poki co przyznam sie bez bicia, ze zdarzylo mi sie napisac
              na stolyczne forum jeden list (a moze nawet dwa). Wiecej grzechow nie pamietam.
              Jurek (sztuk 1)

• black-sun Re: Piwo od Redaktora 31.03.01, 20:24
                Jurek, masz racje.
                :)
                Jak dobrze pojdzie,
                to sie niedlugo - na szczescie - we wroclawiu spotkamy.
                a nie w wawie :)
                • jureek Re: Piwo od Redaktora 02.04.01, 17:53
                  Trzymam kciuki, zeby dobrze poszlo. To beda dwa szczescia na raz - pierwsze, ze spotkamy sie, a
                  drugie ze we Wroclawiu :)
                  Jurek
                  • black-sun Re: Piwo od Redaktora 03.04.01, 22:11
                    nie masz wyjscia.
                    musisz sie cieszyc.
                    tylko to pewnie na te kasety ;)

pzdr

bs
          • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: 10.40.65.* 30.03.01, 12:46
            fox napisał(a):

&#62 A ja myslę, że Redaktor wcale nie wyleciał, tylko np. awanasował
            &#62 I wcale bym się nie zdziwił, jakby się okazało że do Warszawy, która
            &#62 pozazdrościła nam przodujacego forum i robi co może, żeby nam dorównać. Nawet
            &#62 zabierając nam ludzi (proszę Redaktorki o potwierdzenie/zdementowanie moich
            &#62 przypuszczeń).
            &#62 Jeśli to prawda, to pewnie wędzonka i stopper tez się długo u nas nie ostaną.
            &#62 Połknie ich stolyca...
            Redaktor jest dolnośląskim patriotą i nawet w stolicy nie zdradzi naszego forum.
            Trzecia redaktorka
            • Gość: jaaaaa Re: Piwo od Redaktora IP: 192.168.251.* 30.03.01, 23:21
              W Warszawie różnie bywa, czy ktoś wie za co awansował redaktor?
              • Gość: Miki Re: Piwo od Redaktora IP: *.DziwneDni.PL 31.03.01, 00:27
                Za co awansowal ? Postawil komus w Warszaiw piwo, moze nawet nie jedno ! He,
                he, he.
                • Gość: WROna Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 19:59
                  Chyba raczej komus podpadl skoro go wyslali na wschodnie rubieze :))

A tak naprawde to pewnie jakis cwaniaczek-warszawiaczek popatrzyl na surowe
                  liczby ( postow ) i glupio mu sie zrobilo, bo w takich ukladach najwyrazniej
                  wychodzi na to ze Warszawa na niniejszym forum, na oczach swiata,
                  najprymitywniej w swiecie niezasluzenie wpycha sie na pierwszego, a jest to
                  cecha brzydka i wstydliwa, fe...
                  Uznal wiec ze chce miec u siebie tego kto tak nakreca publike. Pewnie tylko nie
                  doszlo do niego ze to po prostu dolnoslaska publika jest THE BEST! :)
                  • Gość: jaaaa Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 20:28
                    Pewnie tylko nie
                    &#62 doszlo do niego (tego tam w Warszawie), ze to po prostu dolnoslaska publika
                    jest THE BEST! :)
                    Bo jest!!
                    THE BEST
                    THE BEST
                    THE BEST
                    THE BEST
                    • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: 10.1.103.* 01.04.01, 16:09
                      To ja, ten redaktor. Potwierdzam, ze wroclawscy internauci sa the best. A na
                      strone warszawskiego forum zlamanego posta nie wpisze.
                      • Gość: stopper Re: Piwo od Redaktora IP: *.chem.uni.wroc.pl 02.04.01, 08:23
                        Trzymam za slowo!
                        (Ale co z tym piwem?)
                      • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 13:52
                        Ja wpisałem złamany post. Czy mogę się załapać na piwo ?
                        • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 02.04.01, 14:02
                          No i pojechal sobie ten redaktor. Zostalysmy my - redaktorki, ale upowaznione
                          przez niego co do tego piwa. Swoja droga co wy na pomysl, zeby internauci
                          gazetowo-portalowi zobaczyli sie na oczy?
                          Redaktorka
                          • troll Re: Piwo od Redaktora 02.04.01, 18:26
                            trzeba się nad tym zastanowić i przedyskutować na formum. czy teraz redaktorki
                            na stałe zastępują redaktora?
                          • Gość: Kazio Re: Piwo od Redaktora IP: *.chem.uni.wroc.pl 03.04.01, 09:20

&#62 No i pojechal sobie ten redaktor. Zostalysmy my -
                            redaktorki, ale upowaznione
                            &#62 przez niego co do tego piwa. Swoja droga co wy na
                            pomysl, zeby internauci
                            &#62 gazetowo-portalowi zobaczyli sie na oczy?
                            &#62 Redaktorka

Pomysl niezly. I oryginalny.
                            Mozna by to nawet nazwac piwna dekonspiracja.
                            Problemem pozostaje selekcja piwoszy, w koncu nie kazdy
                            zasluzyl.
                            Selekcja zas nalezy do fundatorek (mozna sobie
                            wyobrazic, ilu zglosi sie chetnych na darmowe piwo!).
                            Czekamy z niecierpliwoscia!
                            • Gość: wędzonka Re: Piwo od Redaktora IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 03.04.01, 10:11
                              Gość portalu: Kazio napisał(a):

&#62 Gość portalu: redaktor napisał(a):
                              &#62
                              &#62 &#62 No i pojechal sobie ten redaktor. Zostalysmy my -
                              &#62 redaktorki, ale upowaznione
                              &#62 &#62 przez niego co do tego piwa. Swoja droga co wy na
                              &#62 pomysl, zeby internauci
                              &#62 &#62 gazetowo-portalowi zobaczyli sie na oczy?
                              &#62 &#62 Redaktorka
                              &#62
                              &#62 Pomysl niezly. I oryginalny.
                              &#62 Mozna by to nawet nazwac piwna dekonspiracja.
                              &#62 Problemem pozostaje selekcja piwoszy, w koncu nie
                              kazdy
                              &#62 zasluzyl.
                              &#62 Selekcja zas nalezy do fundatorek (mozna sobie
                              &#62 wyobrazic, ilu zglosi sie chetnych na darmowe piwo!).
                              &#62 Czekamy z niecierpliwoscia!

Darmowe piwo - to jedno.
                              Moze to i nie tak zle ze redaktor wyjechal i zostawil
                              same redaktorki? - to drugie. :)

Zabieram sie do postowania...
                          • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 10:14

&#62 No i pojechal sobie ten redaktor. Zostalysmy my -
                            redaktorki, ale upowaznione
                            &#62 przez niego co do tego piwa. Swoja droga co wy na
                            pomysl, zeby internauci
                            &#62 gazetowo-portalowi zobaczyli sie na oczy?
                            &#62 Redaktorka

Dziewczyny, dziewczyny !Q
                            A na co innego mogą się zobaczyć. Na dotyk ?

• Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 03.04.01, 15:03
                              Gość portalu: hrabia napisał(a):

Swoja droga co wy na
                              &#62 pomysl, zeby internauci
                              &#62 &#62 gazetowo-portalowi zobaczyli sie na oczy?
                              &#62 &#62 Redaktorka
                              &#62
                              &#62 Dziewczyny, dziewczyny !Q
                              &#62 A na co innego mogą się zobaczyć. Na dotyk ?
                              &#62

To byl taki zarcik. Jeszcze nie ma postow z twarza autora, wiec dlatego na
                              oczy :)))
                              redaktorka
                        • Gość: efka Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.01, 21:35

&#62 Ja wpisałem złamany post. Czy mogę się załapać na piwo ?

Niosąc misję cywilizacyjną na wschód wpisałam dwa posty prowokacyjnie głaszczące
                          ich EGO. To było wczoraj - dzisiaj jeszcze siedzą cicho, czyżby zagłaskało ich na
                          dłużej? Co mi się należy jako jako misjonarce?
                          • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 10:18
                            Gość portalu: efka napisał(a):

&#62 Gość portalu: hrabia napisał(a):
                            &#62
                            &#62 &#62 Ja wpisałem złamany post. Czy mogę się załapać na piwo ?
                            &#62
                            &#62 Niosąc misję cywilizacyjną na wschód wpisałam dwa posty prowokacyjnie głaszcząc
                            &#62 e
                            &#62 ich EGO. To było wczoraj - dzisiaj jeszcze siedzą cicho, czyżby zagłaskało ich
                            &#62 na
                            &#62 dłużej? Co mi się należy jako jako misjonarce?

Niesienie kaganka oświaty na Wyspach Dziewiczych
                        • Gość: efka Re: Piwo od Redaktora IP: 217.30.133.* 02.04.01, 21:35

&#62 Ja wpisałem złamany post. Czy mogę się załapać na piwo ?

Niosąc misję cywilizacyjną na wschód wpisałam dwa posty prowokacyjnie głaszczące
                          ich EGO. To było wczoraj - dzisiaj jeszcze siedzą cicho, czyżby zagłaskało ich na
                          dłużej? Co mi się należy jako jako misjonarce?
                          • Gość: wędzonka Re: Piwo od Redaktora IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 03.04.01, 09:05
                            Gość portalu: efka napisał(a):

&#62 Niosąc misję cywilizacyjną na wschód wpisałam dwa posty prowokacyjnie głaszcząc
                            &#62 e
                            &#62 ich EGO. To było wczoraj - dzisiaj jeszcze siedzą cicho, czyżby zagłaskało ich
                            &#62 na
                            &#62 dłużej? Co mi się należy jako jako misjonarce?

Po przeczytaniu "wschodnich" postow Efki oswiadczam z ulga ze znalazlem osobe
                            naprawde godna kanonizacji, wraz z wiazacym sie z nia meczenstwem. :))
                            • Gość: Kazio Re: Piwo od Redaktora IP: *.chem.uni.wroc.pl 03.04.01, 09:08
                              Oj, chyba cieszy Cie mysl o meczenstwie Efki!
                              Sadysta!
                            • jureek Re: Piwo od Redaktora 03.04.01, 09:13
                              Gość portalu: wędzonka napisał(a):

&#62 Po przeczytaniu "wschodnich" postow Efki oswiadczam z ulga ze znalazlem osobe
                              &#62 naprawde godna kanonizacji, wraz z wiazacym sie z nia meczenstwem. :))

W ktorym watku znajde posty Efki? Nie zebym Ci nie wierzyl, jak najbardziej jestem za kanonizacja, ale
                              sam bym chetnie przeczytal.
                              Jurek
                              • Gość: wędzonka Re: Piwo od Redaktora IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 03.04.01, 09:50
                                jureek napisał(a):

&#62 W ktorym watku znajde posty Efki? Nie zebym Ci nie wierzyl, jak najbardziej jes
                                &#62 tem za kanonizacja, ale
                                &#62 sam bym chetnie przeczytal.
                                &#62 Jurek

Bardzo ciekawy post jest w "Muzeum Narodowe- likwidacja". Przyznam ze to jedna z
                                najbardziej interesujacych wypowiedzi co do "oddawania co nasze". Szkoda ze Efka
                                jako fachowiec dotychczas milczala.
                              • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 03.04.01, 10:46
                                Przeczytalam posta Efki na forum warszawskim i jestem co najmniej zdumiona.
                                Efka oisze, ze wspolpraca wroclawskich i warszawskich muzealnikow „zupelnie
                                poza srodowiskiem nie naglasniana” doprowadzila do przekazania bardzwielu
                                zabytkow do WMN. Pisalam o tym wielokrotnie na lamach Gazety - w ciagu
                                kilkudzisieciu lat negocjacji z Warszawa, WMN dostalo ok. 1000 obiektow.
                                Zostalo jeszcze 26 tys. (w samym MN). Z tego tysiaca niemal polowa to depozyty
                                czyli tylko pozyczyli i jak sie obraza to zabiora zabawki (juz tak robili w
                                stosunku do Muzeum Historycznego). Ogladalam liste darowizn i depozytow.
                                Przednia zabawa - lniana serwetka sztuk trzy, talerzyk deserowy, pólmisek
                                trojkatny i pokrywka rznieta warta 100 zl, itd...Ale licza sie sztuki. Jako
                                historyk nie mam nic przeciwko lnianym serwetkom w muzeum, ale trzeba miec
                                dystans...
                                Pytalam acheologow, jak to mozliwe ze kolekcja tzw. skarbu zakrzowskiego
                                (symbol dolnoslaskiej archeologii) zostala brutalnie i bezsensownie rozbita i
                                dlaczego nie staraja sie o zwrot?! Uslyszlam - to delikatna sprawa, lepiej tego
                                nie ruszac, po co tu emocje. No wlasnie, po co? Poatrzmy na historie bez
                                histerii i nie zajmujmy sie skarbem zakrzowskim. Przez pol wieku bylo cicho,
                                niech tak bedzie dalej.
                                Nikt nigdy nie proponowal powrotu zabykow sztuki sakralnej z muzeow do
                                kosciolow. Koniec koncow o wszystkim maja zadecydowac fachowcy z komisji
                                ministerialno-samorz¹dowej. Argument, ze komisja Lorentza ocalila zabytki przed
                                zniszczeniem jest slaby. Owszem, cieszymy sie i dziekujemy. Ale mamy rok 2001 i
                                nikt we Wroclawiu nie bedzie palil w piecu obrazami slaskich pejzazystow.
                                Redaktorka
                                • Gość: dyzka Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.01, 00:02

&#62 Przeczytalam posta Efki na forum warszawskim i jestem
                                  co najmniej zdumiona.
                                  &#62 Efka oisze, ze wspolpraca wroclawskich i warszawskich
                                  muzealnikow „zupeln
                                  &#62 ie
                                  &#62 poza srodowiskiem nie naglasniana” doprowadzila do
                                  przekazania bardzwielu
                                  &#62
                                  &#62 zabytkow do WMN. Pisalam o tym wielokrotnie na lamach
                                  Gazety - w ciagu
                                  &#62 kilkudzisieciu lat negocjacji z Warszawa, WMN dostalo
                                  ok. 1000 obiektow.
                                  &#62 Zostalo jeszcze 26 tys. (w samym MN). Z tego tysiaca
                                  niemal polowa to depozyty
                                  &#62 czyli tylko pozyczyli i jak sie obraza to zabiora
                                  zabawki (juz tak robili w
                                  &#62 stosunku do Muzeum Historycznego). Ogladalam liste
                                  darowizn i depozytow.
                                  &#62 Przednia zabawa - lniana serwetka sztuk trzy, talerzyk
                                  deserowy, pólmisek
                                  &#62 trojkatny i pokrywka rznieta warta 100 zl, itd...Ale
                                  licza sie sztuki. Jako
                                  &#62 historyk nie mam nic przeciwko lnianym serwetkom w
                                  muzeum, ale trzeba miec
                                  &#62 dystans...
                                  &#62 Pytalam acheologow, jak to mozliwe ze kolekcja tzw.
                                  skarbu zakrzowskiego
                                  &#62 (symbol dolnoslaskiej archeologii) zostala brutalnie i
                                  bezsensownie rozbita i
                                  &#62 dlaczego nie staraja sie o zwrot?! Uslyszlam - to
                                  delikatna sprawa, lepiej tego
                                  &#62
                                  &#62 nie ruszac, po co tu emocje. No wlasnie, po co?
                                  Poatrzmy na historie bez
                                  &#62 histerii i nie zajmujmy sie skarbem zakrzowskim. Przez
                                  pol wieku bylo cicho,
                                  &#62 niech tak bedzie dalej.
                                  &#62 Nikt nigdy nie proponowal powrotu zabykow sztuki
                                  sakralnej z muzeow do
                                  &#62 kosciolow. Koniec koncow o wszystkim maja zadecydowac
                                  fachowcy z komisji
                                  &#62 ministerialno-samorz¹dowej. Argument, ze komisja
                                  Lorentza ocalila zabytki
                                  &#62 przed
                                  &#62 zniszczeniem jest slaby. Owszem, cieszymy sie i
                                  dziekujemy. Ale mamy rok 2001 i
                                  &#62
                                  &#62 nikt we Wroclawiu nie bedzie palil w piecu obrazami
                                  slaskich pejzazystow.
                                  &#62 Redaktorka

To nie chodzi o lniane serwetki, ani o palenie w piecach
                                  pejzażami - pejzaże to sobie spokojnie zawisły w
                                  dygnitarskich gabinetach tu i tam. Chodzi o szafy
                                  ołtarzowe, malarstwo tablicowe i rzeźby drewniane,
                                  których spis znajduje się w "Catalogue of the Mediaeval
                                  Painting" T. Dobrzenieckiego, wydanym przez Muzeum
                                  Narodowe w Warszawie w 1977 roku. Właśnie część z tych
                                  dzieł wróciła i sukcesywnie powraca do Wrocławia -
                                  oczywiście tzw. "drobnica" też, bo dlaczegóż by nie.
                                  Dane są do sprawdzenia we wrocławskim Muzeum Narodowym.
                                  Sprawa. Kontekst dzieła sztuki sakralnej - a więc jego
                                  naturalne środowisko, świątynia - zawsze jest
                                  uwzględniany przez historyków sztuki, tym bardziej w tak
                                  teoretycznych rozważaniach jakie odbywają się na forum.
                                  Nie należy wszystkiego brać tak dosłownie!!! Zwrócenie
                                  uwagi przez Efkę na stan prowincjonalnych, dolnośląskich
                                  kościołów - szkoda, że nie zauważony przez P. Redaktor -
                                  to jeszcze jeden głos w dyskusji nad stanem śląskich
                                  zabytków i kondycją odpowiedzailnych za nią urzędów -
                                  póki co państwowych czy samorządowych. Myślę, że
                                  weryfikacja źródeł informacji P. Redaktor nie byłaby od
                                  rzeczy...
                                • Gość: rajca Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.01, 00:07

&#62 Przeczytalam posta Efki na forum warszawskim i jestem co najmniej zdumiona.
                                  &#62 Efka oisze, ze wspolpraca wroclawskich i warszawskich muzealnikow „zupeln
                                  &#62 ie
                                  &#62 poza srodowiskiem nie naglasniana” doprowadzila do przekazania bardzwielu
                                  &#62
                                  &#62 zabytkow do WMN. Pisalam o tym wielokrotnie na lamach Gazety - w ciagu
                                  &#62 kilkudzisieciu lat negocjacji z Warszawa, WMN dostalo ok. 1000 obiektow.
                                  &#62 Zostalo jeszcze 26 tys. (w samym MN). Z tego tysiaca niemal polowa to depozyty
                                  &#62 czyli tylko pozyczyli i jak sie obraza to zabiora zabawki (juz tak robili w
                                  &#62 stosunku do Muzeum Historycznego). Ogladalam liste darowizn i depozytow.
                                  &#62 Przednia zabawa - lniana serwetka sztuk trzy, talerzyk deserowy, pólmisek
                                  &#62 trojkatny i pokrywka rznieta warta 100 zl, itd...Ale licza sie sztuki. Jako
                                  &#62 historyk nie mam nic przeciwko lnianym serwetkom w muzeum, ale trzeba miec
                                  &#62 dystans...
                                  &#62 Pytalam acheologow, jak to mozliwe ze kolekcja tzw. skarbu zakrzowskiego
                                  &#62 (symbol dolnoslaskiej archeologii) zostala brutalnie i bezsensownie rozbita i
                                  &#62 dlaczego nie staraja sie o zwrot?! Uslyszlam - to delikatna sprawa, lepiej tego
                                  &#62
                                  &#62 nie ruszac, po co tu emocje. No wlasnie, po co? Poatrzmy na historie bez
                                  &#62 histerii i nie zajmujmy sie skarbem zakrzowskim. Przez pol wieku bylo cicho,
                                  &#62 niech tak bedzie dalej.
                                  &#62 Nikt nigdy nie proponowal powrotu zabykow sztuki sakralnej z muzeow do
                                  &#62 kosciolow. Koniec koncow o wszystkim maja zadecydowac fachowcy z komisji
                                  &#62 ministerialno-samorz¹dowej. Argument, ze komisja Lorentza ocalila zabytki
                                  &#62 przed
                                  &#62 zniszczeniem jest slaby. Owszem, cieszymy sie i dziekujemy. Ale mamy rok 2001 i
                                  &#62
                                  &#62 nikt we Wroclawiu nie bedzie palil w piecu obrazami slaskich pejzazystow.
                                  &#62 Redaktorka

Jeżeli argument "że komisja Lorentza ocaliła zabytki przed zniszczeniem jest
                                  słaby" to - przepraszam, mocniejszym argumentem byłaby tylko archiwalna,
                                  przedwojenna fotka nieistniejącego obecnie obiektu w Instytucie Sląskim w
                                  Marburgu?.
    • Gość: Redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 12.04.01, 14:11
      Odwiedzil nas dzis w redakcji staly bywalec Forum Wroclawskiego - Jureek.
      Obiecal i zjawil sie. Z zyczeniami swiatecznymi i nie tylko. Bardzo milo sie
      nam zrobilo. Dziekujemy.
      Redaktorki
      • Gość: ryjek Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 12.04.01, 21:21

&#62 Odwiedzil nas dzis w redakcji staly bywalec Forum
        Wroclawskiego - Jureek.
        &#62 Obiecal i zjawil sie. Z zyczeniami swiatecznymi i nie
        tylko. Bardzo milo sie
        &#62 nam zrobilo. Dziekujemy.
        &#62 Redaktorki

I zostawił im na biurkach butelki reńskiego wina -
        słowo, sama widziałam!!!
        • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 12.04.01, 22:39
          Gość portalu: ryjek napisał(a):

&#62 Gość portalu: Redaktor napisał(a):
          &#62
          &#62 &#62 Odwiedzil nas dzis w redakcji staly bywalec Forum
          &#62 Wroclawskiego - Jureek.
          &#62 &#62 Obiecal i zjawil sie. Z zyczeniami swiatecznymi i nie
          &#62 tylko. Bardzo milo sie
          &#62 &#62 nam zrobilo. Dziekujemy.
          &#62 &#62 Redaktorki
          &#62
          &#62 I zostawił im na biurkach butelki reńskiego wina -
          &#62 słowo, sama widziałam!!!

A kim Ty jestes, Ryjku?
          • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 13.04.01, 12:04
            Redaktorko - ja wiem kim jest ryjek.Powiem ci, jesli chcesz.
            Druga Redaktorka
          • jureek Re: Piwo od Redaktora 14.04.01, 21:47

&#62 A kim Ty jestes, Ryjku?

A moze to big brother (albo big sister raczej)?
            Jurek
      • Gość: wędzonka Re: Piwo od Redaktora IP: 156.24.231.* 13.04.01, 02:33

&#62 Odwiedzil nas dzis w redakcji staly bywalec Forum
        Wroclawskiego - Jureek.
        &#62 Obiecal i zjawil sie. Z zyczeniami swiatecznymi i nie
        tylko. Bardzo milo sie
        &#62 nam zrobilo. Dziekujemy.
        &#62 Redaktorki

Jureek! To my tu na Ciebie czekamy a Ty sam poszedles na
        impreze z redaktorkami! Niezly z Ciebie galgan!

Masz szczescie ze ida swieta. Wesolych Swiat i
        tradycyjnych mokrych jajek! :)
        • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.dtvk.tpnet.pl 13.04.01, 15:21
          Nie miał czasu, przyjechał do kraju na saksy.
        • jureek Re: Piwo od Redaktora 14.04.01, 21:39
          Gość portalu: wędzonka napisał(a):

&#62 Jureek! To my tu na Ciebie czekamy a Ty sam poszedles na
          &#62 impreze z redaktorkami!

Czesc wedzonka, gdzie czekacie? na forum? Rzeczywiscie troche zaniedbalem
          pisanie, ale najpierw przed urlopem mialem strasznie duzo pracy, a w Polsce mam
          dosc utrudnionz dostep do sieci. A hrabia ma racje z tymi saksami - ciezko
          pracowalem, dopiero co skonczylem klasc podloge i dopiero teraz znalazlem chwile
          czasu na forum.

&#62 Niezly z Ciebie galgan!

A to akurat sie zgadza.

&#62 Masz szczescie ze ida swieta. Wesolych Swiat i
          &#62 tradycyjnych mokrych jajek! :)

Dziekuje i nawzajem. Wesolych Swiat zycze wszystkim forumowiczom.
          Jurek

P.S. A jak juz wroce z urlopu, napisze troche wiecej o mojej wizycie we Wroclawiu.
          Na razie tylko w skrocie - Wroclaw to Europa, a Warszawa... szkoda gadac.
          • Gość: Redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 17.04.01, 15:03
            A ja chcialam powiedziec, ze Jureek jest bardzooo mily.
            Redaktorka
            • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.04.01, 15:35

&#62 A ja chcialam powiedziec, ze Jureek jest bardzooo mily.
              &#62 Redaktorka

A my to nie ????

• Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.04.01, 15:38
                Czy nie zwróciliście uwagi na to, że więcej postów pojawia się w dni powszednie?
                Chyba firmowe PC mają większe "wzięcie"
              • Gość: Redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 17.04.01, 15:55
                Hrabio, jestem Twoją wielbicielką, to chyba jasne. Zamiast pisać teksty do gazety, zajmuję się od
                rana czytaniem pasjonującego forum, przez co obrywa mi się od redaktora zwanego prowadzącym.
                Ten, co juz poszedł do Warszawy to mi chciał nawet zamknąć dostęp do forum, bo nie chciałam mu
                oddać na czas artykułu. Ale Jureek rzucił mnie po prostu na kolana. A na dodatek jest
                matematykiem!!!
                Redaktorka
                • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.04.01, 16:03
                  Dzkb za uno simpatico post. Ja jestem fizykiem (tak, tak!) i też pracuję poza
                  Wrocławiem, co widać po adresie w ciągu tygodnia.
                  Bogiem a prawdą, pracę rozpoczynam od Forum, i przyznać muszę, iż ten rodzaj
                  wymiany poglądów i znajomości jest niezwykle kulturalny w formie. Kilka postów
                  od "przekręconych" nie zmienia faktu, że kontakt jest O.K.
                  Pozdrowienia dla całej załogi Redakcji.
                  • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 17.04.01, 17:07
                    Alez ta redaktorka sie rozgadala :)) Zwykle nie jest az tak gadatliwa... Ale
                    musze potwierdzic, ze Jureek bardzo mily i zrobil nam niespodzianke - to jest
                    cos wizyta „forumowicza”.
                    Pozdrowienia dla bywalcow forum
                    Druga redaktorka
                    • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.04.01, 17:36
                      No, no ! Inni mogą być bardziej atrakcyjni. No,i swojaki z Wrocławia, anie
                      saksończyki. Choć przyznaję, z postów Jureek wydaje się sympathisch.
                      • Gość: Jureek Re: Piwo od Redaktora IP: 62.8.156.* 18.04.01, 08:12

&#62 No, no ! Inni mogą być bardziej atrakcyjni. No,i swojaki z Wrocławia,

"Swojaki" to taka bajka animowana, ktora od lat probuje wyprodukowac moj ulubieniec Arnold B.
                        Odgrazal sie, ze zarobi na niej miliard dolarow, w listopadzie mialo byc gotowych 6 odcinkow, tymczasem
                        w Wielki Czwartek nadal gotowy byl tylko jeden odcinek, a i tego nie chcial Arnold B. mi sprzedac (to
                        mozna by chyba zakwalifikowac jako dzialanie na szkode spolki, ktorej Arnold jest prezesem)

&#62anie
                        &#62 saksończyki.

Saksonczyki chyba w rozumieniu przjezdzajacych na saksy do Polski ? :)

&#62 Choć przyznaję, z postów Jureek wydaje się sympathisch.

A tos mi zadal klina. Zebym to mogl sie chociaz czepic pisowni, ale sam nie wiem jak sie pisze to obce
                        slowo.
                        Jurek (juz niestety w pracy)
                        • Gość: mr Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.01, 11:00
                          Gość portalu: Jureek napisał(a):

&#62 Gość portalu: hrabia napisał(a):
                          &#62
                          &#62 &#62 No, no ! Inni mogą być bardziej atrakcyjni. No,i swojaki z Wrocławia,
                          &#62
                          &#62 "Swojaki" to taka bajka animowana, ktora od lat probuje wyprodukowac moj ulubie
                          &#62 niec Arnold B.
                          Długo tu nie było ruchu, ale... Mam prosbę. Przewrotną. Jureczku, czy możesz przekazać p. Arnoldowi
                          pozdrowienia od Krzysztofa D.? Bardzo proszę. Pan Arnold... nie, szkoda słów. Będzie wiedziało co
                          chodzi. Pozdrowienia.

• Gość: Jureek Re: Piwo od Redaktora IP: 62.8.156.* 03.05.01, 21:10
                            Gość portalu: mr napisał(a):

&#62 Długo tu nie było ruchu, ale... Mam prosbę. Przewrotną. Jureczku, czy możesz pr
                            &#62 zekazać p. Arnoldowi
                            &#62 pozdrowienia od Krzysztofa D.? Bardzo proszę. Pan Arnold... nie, szkoda słów. B
                            &#62 ędzie wiedziało co
                            &#62 chodzi. Pozdrowienia.
                            &#62

Dobra, postaram sie, chociaz moze to okazac sie nie takie latwe, jak pewnie domyslasz sie.
                            A swoja droga, zaintrygowala mnie Twoja "przewrotna" prosba.
                            Pozdrawiam
                            Jurek
                            (jerzyochman@hotmail.com)

• Gość: wędzonka Re: Piwo od Redaktora IP: 156.24.231.* 17.04.01, 17:48

&#62 Alez ta redaktorka sie rozgadala :)) Zwykle nie jest az tak gadatliwa... Ale
                      &#62 musze potwierdzic, ze Jureek bardzo mily i zrobil nam niespodzianke - to jest
                      &#62 cos wizyta „forumowicza”.
                      &#62 Pozdrowienia dla bywalcow forum
                      &#62 Druga redaktorka

No i to winko... ech
                      • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 18.04.01, 10:11
                        Winka jeszcze nie wypiłam. Poza tym Wędzonkę też uwielbiam, choć jest bardzo tajemniczy. A ta
                        druga redaktorka to chyba jest zazdrosna. Ale jak będzie tak błyskotliwie dyskutować na forum jak
                        Jureek, Hrabia i Wędzonka, to ją też będę uwielbiać.
                        Redaktorka
                        • Gość: Jureek Re: Piwo od Redaktora IP: 62.8.156.* 18.04.01, 10:19

&#62 Winka jeszcze nie wypiłam. Poza tym Wędzonkę też uwielbiam, choć jest bardzo t
                          &#62 ajemniczy. A ta
                          &#62 druga redaktorka to chyba jest zazdrosna.

Zaczyna mi sie mieszac. Ktora redaktorka jest pierwsza, a ktora druga? Czy odpowiada to kolejnosci w
                          jakiej zobaczylem sliczne oblicza redaktorek?
                          Pozdrawiam i pierwsza, i druga i wszystkich tutaj piszacych.
                          Jurek
                          • Gość: redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 18.04.01, 10:33
                            Jurku, redaktorka pierwsza to redaktorka, którą najpierw zobaczyłeś. Ja jestem numer dwa, bo
                            mówiąc między nami ja jestem przede wszystkim osobnik piszący, a nie redagujący czyli reporterka.
                            Ona czyli redaktorka pierwsza uciska mnie. Tacy już są ci redaktorzy!
                            • Gość: Jureek Re: Piwo od Redaktora IP: 62.8.156.* 18.04.01, 11:47

&#62 Ona czyli redaktorka pierwsza uciska mnie. Tacy już są ci redaktorzy!
                              &#62

Nie wiedzialem o takich hierarchiach w redakcji. A kogo Ty mozesz pouciskac?
                              Jurek
                            • Gość: Jureek Re: Piwo od Redaktora IP: 62.8.156.* 18.04.01, 12:24

&#62 Jurku, redaktorka pierwsza to redaktorka, którą najpierw zobaczyłeś.

Aha, czyli Tobie moge podziekowac za namiary na IPN. Trafilem bez problemow. Dziekuje.
                              Jurek
                              • Gość: Redaktor Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroc.gazeta.pl 18.04.01, 13:38
                                Ja nie mogę nikogo uciskać, ja jestem mniejszość uciskana. Co najwyżej mogę skoczyć z mostu
                                Grunwaldzkiego.
                                Ta druga
                                • Gość: Jureek Re: Piwo od Redaktora IP: 62.8.156.* 18.04.01, 18:54

&#62 Ja nie mogę nikogo uciskać, ja jestem mniejszość uciskana.

Zeby zachecic redaktorke (druga) do przyjscia do Gumowej Rozy gotow jestem robic za obiekt, ktory
                                  moglaby sobie pouciskac. Chociaz wydaje mi sie, ze wystarczajaca dla Ciebie zacheta bedzie obecnosc
                                  Wedzonki. Zgadlem?
                                  Jurek

A jak zachecic redaktorke pierwsza?
    • Gość: PREDATOR Re: Piwo od Redaktora IP: *.mpp.com.pl 18.04.01, 16:39
      Redaktorzy do piór!
      Com.posty do baru!
      PREDAkTOR
      • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.jeleniag.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 10:49
        Com-posty do redakcji
        Redaktorzy do com-postów
      • Gość: hrabia Re: Piwo od Redaktora IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 12:35
        Com-posty do redakcji
        redaktorzy do com-postów
        • Gość: Azoe Re: Piwo od Redaktora IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.05.01, 18:23
        • Gość: FraMauro Re: Piwo od Redaktora IP: 217.99.224.* 29.05.01, 22:49
          Ooo!!! Duch byl w Jelonce! No, no...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka