Dodaj do ulubionych

Internet w KomNet - warto?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.05, 21:06
Dostałam niedawno ulotkę z informacją o ofercie dostępu do netu firmy Komnet.
Proszę o informację osoby korzystające z ich usługi o opinie. Z góry dziękuję.
Sabina
Obserwuj wątek
    • Gość: lilo Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:16
      myślę, że tak. niskie rachunki, duża szybkość transferu (jeszcze większa
      wewnątrz sieci komnetu - np. ściąganie filmu w 10 minut), stabilność,
      kompetentny serwis. jeśli do wyboru masz usługi TP SA, to nie ma się nad czym
      zastanawiać.
      • isima Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 09:42
        Jak najbardziej warto...miałam wcześniej do czynienia z inną firmą -wciąż coś
        się zawieszało,kabel sieciowy notorycznie był odłąćzany(niby częste
        kradzieże),więc doświadczenia mam niefajne...ale od kiedy kożystamy z usług
        KomNet NIGDY NIC TAKIEGO NIE MIAŁO MIEJSCA ( korzystamy od ponad pół roku)-
        internet zawsze działa,szybki...nawet nie znam numeru,żeby zgłaszać awarie (
        obym nie zapeszyła:o))))))
        • robak_wroc Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 12:10
          mam kilku klientow ktorzy maja wlasnie w domach/firmach komnet. w ciagu roku raz
          tylko mieli awarie i nie bylo przez kilka godzin netu. tak to jest caly czas.
          transfery wewnatrz sieci bardzo duze (ile pociagnie lacze lokalne, tyle poleci).
          transfery na zewnatrz takie jak w umowie - bez sciemy. jedyny minus to
          wewnetrzne IP, ale dla przecietnego zjadacza chleba to nawet lepiej.
    • dekar Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 13:15
      Jestem zadowolony, mam to za co płacę (co nie zawsze jest przestrzegane przez
      inne sieciówki). Firma naprawdę w porządku, już nie pamiętam kiedy ostatnio
      była jakaś awaria łącza.
      • Gość: ziutek Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.08.05, 14:05
        Firma wzorowa. Od samego początku nie mam żadnych zastrzeżeń. Transfery większe
        niż deklarowane. Bardzo mała ilość usterek. Miła obsługa. W tej firmie czuć, że
        klient jest kimś ważnym. Ceny umiarkowane. Polecam.
    • Gość: tom Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.08.05, 17:32
      Polecam. Tylko jedna krótka awaria (mam u nich sieć 2,5 roku). Transfer
      wewnątrz sieci b. dobry. Nie wiem czy na wszystkich osiedlach jest tak wysoki
      transfer . Najlepiej popytać użytkowników z osiedla.
      • fogel Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 19:49
        moim zdaniem bardzo! Świetne transfery wewnątrz sieci, DUŻY hub na DC, wszystko
        fajnie śmiga. POlecam
        • pluto10 Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 19:55
          Ja też polecam,mam neta ponad 2 lata i jak dotąd tylko 2 razy nie miałem neta
          przez kilka godzin.
          • Gość: Trener Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 00:15
            Trener mówi "tak"
            • Gość: Jazzgirl Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 08:12
              komnet jest ok.
              zadowolona jestem.
              no i jak ktos sie spoznia z platnoascia, nei wylaczaja od razu, ale cierpliwie
              czekaja. tylko pojaiwa sie co jakis czas plansza w pzregladarce int,ze trzebaby
              bylo w koncu zaplacic:)))
              zero awarii, korzystam od 1,5 roku.
    • Gość: Rambo_bambo... Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:54
      warto warto polecam... :))
      poza tym ze necik smiga naprawde dobrze mozna tez wyjsc na czeste imprezki
      uzytkownikow... piffko, grill, granie w siatke na " [6] "... :))
      Ale [Piast] i tak jest debesiak... :P

pozdrowionka.
      • Gość: wr Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 12:38
        [6] to [6], nie znasz sie :)

a KN jak najbardziej, daje rade ;)
    • Gość: marysia Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 13:58
      Warto, mam trzy lata - żadnych zastrzeżeń.
      • Gość: ktosik :) Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 14:38
        sadze ze firma daje rade, pracownicy widac, ze sie staraja :)
        druga sprawa: sadze, ze [5] + [6] + [piast] = kosmos, czyli jednosc, wiec nie
        widze celu wprowadzania sztucznych podzialow, pozdrawiam :)
    • Gość: tudana Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 16:24
      Dołączam do głosów na TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Cierpliwi dla najbardziej niegramotnych klientów. W ciagu 3 lat tylko 1 awaria
      (usuwana natychmiast)i spowodowana trudnościami obiektywnymi - potężną burzą.
      Płacę 56 zł i nigdy nie było podwyżki.
      Pozdrowienia dla KomNet-u.
      • Gość: zbiegusek Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.08.05, 18:11
        a mozna jakies www bo moze sie przelacze. pozdrawiam
        • Gość: Sasha Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 19:07
          no fakt-cierpliwi dla majacych zaleglosci-nie tna od razu tylko plansze
          informacyjna puszczaja.podejscie z wyczuciem:D
          pozatym rzeczywiscie dobra firma
          • Gość: Wrocławianka Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.08.05, 19:17
            Gdzie mają swoja siedzibę , jak dotrzeć ?
            • Gość: B@rt Re: Internet w KomNet - warto? IP: 193.28.0.* 17.08.05, 19:21
              www.kom-net.pl

Solidna firma, miła obsługa.
    • Gość: cine Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:33
      kurde, weźcie coś skrytykujcie, bo się rozbestwią ;)
      • Gość: sum Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 20:10
        No właśnie, profesjonalnie działająca i porządna firma to taka rzadkość w Polsce
        że aż trudno w to uwierzyć, ale kom-net rzeczywiście taki jest.
      • Gość: tudana Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 21:04
      • Gość: tudana Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 21:19
        Chyba wysłałam za szybko poprzednią wiadomość.

No dobra! Powiem Wam anegdotkę związaną z tą firmą.
        Przyszedł gość instalować internet. Wyposażony w wiertarkę i potężne wiertło.
        Już miał zabierać się za wiercenie w ścianie,żeby przeprowadzić kabel z klatki
        schoodowej do pokoju...ale "cuś" mnie tknęło "... i poprosiłam, żeby wiercił od
        korytarza. Zabrał się człowiek ochoczo do pracy i nagle widzę, że wwiercił się
        dokładnie pośrodku ściany, w centralnym miejscu, na wysokości 1,5m. Dech mi
        zaparło, ponieważ uzmysłowiłam sobie, że gdyby zaczął wiercić od strony pokoju,
        to "wjechałby" z tym wiertłem do sąsiada pół piętra niżej... Uśmialiśmy się
        nieźle ale potem robota poszła mu gładko.
        Pozdrawiam Pana montera.
        • Gość: Jazzgirl Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 21:22
          moze za te reklame chociaz miesiac bez oplat nam zafundują????

byloby baaaardzo milo :)))
        • Gość: ziutek Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 21:39
          Ekipa umówiła się na 8:00. Szok 7:59 dzwonek. Z Kom-netu do instalacji. Może
          się czegos napijecie panowie? Dziękujemy. W tym czasie jeden z nich nie wszedł
          do mieszkania tylko rozwijał przewód do wierarki i włączał do gniazdka a drugi
          mierzył kabel. Wszystko mieli swoje. Wrrrrrrrrrr.. jedna
          dziura...........wrrrrrrrrr...druga.........wrrrrrrr...trzecia. Kiedy kończył
          wiecić trzecią dziurę ten z kablem czekał aż skończy bo już był gotowy do
          przepchania. Ten co wiercił w tym czasie sprzątał kurz po otworach a potem je
          gipsował tak, że nie było prawie śladu. Podłączyli, podziękowali, zostawili
          numer telefonu do informatyka, jakieś papiery do podpisania i poszli. Ponieważ
          musiałem iść do pracy - a była sobota - nie dzwoniłem. Jednak w niedzielę taki
          byłem napalony, że nie wytrzymałem i wybrałem numer informatyka. Telefon do
          firmy miał przekierowanie na jego komórkę! Powiedziałem, że jestem napalony na
          internet. Kolo powiedział ok, wziął adres i przyszedł w niedziele. Wsadził
          kartę sieciową, pomachlował coś w ustawieniach otworzył stronę, założył konto w
          kom-net-cie i poszedł. wszystko błyskawicznie. Nosz kurde tego się nie
          spodziewałem. Pamietam tylko dwie usterki. Pierwsza jak wybuchł pożar w
          wieżowcu na Drzewieckiego i straż przeciwkoogniowa zalała cuś tam i wyłączyli
          prąd, druga po burzy. Jestem jednym z pierwszych klientów kom-netu i nie
          żałuje. Kiedy tylko przyjede do nich zawsze coś mi poradzą i dadzą za friko.
          Jakiś kabelek, wtyczke. Robia wszystko, że czuję się jak ktoś dla nich ważny a
          wiem, że jestem jednym z kilkuset. To świetna grupa ludzi, którzy zajarzyli na
          czym polega dobry byznes.
          • Gość: ciekawa Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.magma-net.pl 17.08.05, 22:15
            ...a co na te wypowiedzi powie Sabina ??? :)
    • Gość: max Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 22:40
      Ośmielę się nie zgodzić z przedmówcami nie [6] i nie [Piast] są najlepsze a
      [Kuźniki]:D

... a KomNet cóż poziom przynajmniej europejski!
    • Gość: Tombalajnen Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:20
      :) obsługa jest :) :) :) to chyba najlepiej swiadczy o pracujacej tam
      zalodze:) :) safachowi rzetelni i sprawni:) w dodatku uczciwi co sie ostatnio
      zadko zdarza:) polecam wszystkim :) mam nadziej ze beda jakies gratisy :) dla
      wytrwalych klientow:)
    • Gość: Thin Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 00:22
      Kiedys bylo zle na samym poczatku. Net czesto szwankowal... kable przecinali...
      pingi wysokie ,az po nieba kres. Awarie w niedziele i nie dostepnasc neta przez
      caly dzien , przycinanie transferow , nie polaczane osiedla w jedna calosc baa
      nawet same w sobie byly podzielone.

Jak jest teraz? W sumie wszystko sie unormowalo. Jest dobrze ,ale moze byc
      LEPIEJ. Wtej chwili polecam w 100% szczegolnie jesli masz do wyboru "tepse" badz
      jakas amatorska siec osiedlowa.

Pozdrawiam
      • Gość: Acme Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 09:49
        Majonez zawsze narzekasz, chodz masz troche racji ;F
        • Gość: hm Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 10:58
          Idealnie nie jest - fakt, ale przyznać trzeba, że z ofert obecnych we Wrocławiu
          LANów, oferta jest bardzo konkurencyjna
          Transfery nie zawsze sa piękne..
          owszem, ludzie z "kosmosu" mają wynagrodzone wszystko tym, że trasfery między
          [5] [6] [^6^] i [Piast] są naprawdę wysokie. Różnie bywa z innymi osiedlami (na
          zewnątrz jednak wszystko raczej utrzymuje sie w granicach normy]
          Awaryjność rzeczywiście spadła, ale swojego czasy nawet większy deszcz, albo
          (sc!) leżący snig wręcz uniemożliwiał korzystanie z internetu.
          Jesli komuś zalezy na normalnym uzytkowaniu, standardowym pakiecie, to
          rzeczywiście nie ma się co zastanawiać, jednak jeśli interesują kogos (nawet w
          przyszłości) inne usługi, to warto jeszcze przejrzec ofertę...

To, co dodatkowo może przyciągać, to HUB dc (+forum) i wiele, wieeeele inicjatyw
          użytkowników (owe zloty, siateczki, grille)

Ale wybór nalezy do was ;)

My już wybraliśmy i .. nie żałujemy
        • Gość: Ski Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 13:23
          Nie pierdzielić mi tu, KN jest ok ;p (szkoda tylko ze nie mam kasy na szybsze
          łącze i zew. ip...)
    • Gość: Gość Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 13:05
      Jest dobrze, szkoda tylko że HUBem nie adminują admini kom-netu tylko jacyś
      'koledzy prezesa'.
      • Gość: Gościu :] Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.os.kn.pl 18.08.05, 13:43
        A co to ma do rzeczy ? :]
        • Gość: kil generacja to g............ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:04
          macie szczescie, ja sie wpakowalem w "firme" generacja.pl
          chłam i oszustwo. odradzam wszystkim
          • Gość: Sabina Podsumowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.05, 23:16
            Nie było mnie przez parę dni na forum i nie przypuszczałam, że ten wątek tak się
            rozwinie. :-) Mile mnie zaskoczyło, że właściwie wszystkie wypowiedzi nt.
            KomNetu były pozytywne. Nie mam zatem żadnych wątpliwości, by się zdecydować na
            tę ofertę. Na razie korzystam z DialNetu w Dialogu, ale przyznam, że pod uwagę
            brałam Neostradę, jednak chyba nie ma sensu wracać w szeregi abonentów TP S.A.
            Pozdrowienia dla wszystkich!
            Sabina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka