Gość: Sabina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.05, 21:06 Dostałam niedawno ulotkę z informacją o ofercie dostępu do netu firmy Komnet. Proszę o informację osoby korzystające z ich usługi o opinie. Z góry dziękuję. Sabina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lilo Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:16 myślę, że tak. niskie rachunki, duża szybkość transferu (jeszcze większa wewnątrz sieci komnetu - np. ściąganie filmu w 10 minut), stabilność, kompetentny serwis. jeśli do wyboru masz usługi TP SA, to nie ma się nad czym zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
isima Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 09:42 Jak najbardziej warto...miałam wcześniej do czynienia z inną firmą -wciąż coś się zawieszało,kabel sieciowy notorycznie był odłąćzany(niby częste kradzieże),więc doświadczenia mam niefajne...ale od kiedy kożystamy z usług KomNet NIGDY NIC TAKIEGO NIE MIAŁO MIEJSCA ( korzystamy od ponad pół roku)- internet zawsze działa,szybki...nawet nie znam numeru,żeby zgłaszać awarie ( obym nie zapeszyła:o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 12:10 mam kilku klientow ktorzy maja wlasnie w domach/firmach komnet. w ciagu roku raz tylko mieli awarie i nie bylo przez kilka godzin netu. tak to jest caly czas. transfery wewnatrz sieci bardzo duze (ile pociagnie lacze lokalne, tyle poleci). transfery na zewnatrz takie jak w umowie - bez sciemy. jedyny minus to wewnetrzne IP, ale dla przecietnego zjadacza chleba to nawet lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dekar Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 13:15 Jestem zadowolony, mam to za co płacę (co nie zawsze jest przestrzegane przez inne sieciówki). Firma naprawdę w porządku, już nie pamiętam kiedy ostatnio była jakaś awaria łącza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.08.05, 14:05 Firma wzorowa. Od samego początku nie mam żadnych zastrzeżeń. Transfery większe niż deklarowane. Bardzo mała ilość usterek. Miła obsługa. W tej firmie czuć, że klient jest kimś ważnym. Ceny umiarkowane. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.08.05, 17:32 Polecam. Tylko jedna krótka awaria (mam u nich sieć 2,5 roku). Transfer wewnątrz sieci b. dobry. Nie wiem czy na wszystkich osiedlach jest tak wysoki transfer . Najlepiej popytać użytkowników z osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
fogel Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 19:49 moim zdaniem bardzo! Świetne transfery wewnątrz sieci, DUŻY hub na DC, wszystko fajnie śmiga. POlecam Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Internet w KomNet - warto? 16.08.05, 19:55 Ja też polecam,mam neta ponad 2 lata i jak dotąd tylko 2 razy nie miałem neta przez kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 00:15 Trener mówi "tak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzgirl Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 08:12 komnet jest ok. zadowolona jestem. no i jak ktos sie spoznia z platnoascia, nei wylaczaja od razu, ale cierpliwie czekaja. tylko pojaiwa sie co jakis czas plansza w pzregladarce int,ze trzebaby bylo w koncu zaplacic:))) zero awarii, korzystam od 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo_bambo... Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:54 warto warto polecam... :)) poza tym ze necik smiga naprawde dobrze mozna tez wyjsc na czeste imprezki uzytkownikow... piffko, grill, granie w siatke na " [6] "... :)) Ale [Piast] i tak jest debesiak... :P pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 12:38 [6] to [6], nie znasz sie :) a KN jak najbardziej, daje rade ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 13:58 Warto, mam trzy lata - żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik :) Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 14:38 sadze ze firma daje rade, pracownicy widac, ze sie staraja :) druga sprawa: sadze, ze [5] + [6] + [piast] = kosmos, czyli jednosc, wiec nie widze celu wprowadzania sztucznych podzialow, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tudana Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 16:24 Dołączam do głosów na TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cierpliwi dla najbardziej niegramotnych klientów. W ciagu 3 lat tylko 1 awaria (usuwana natychmiast)i spowodowana trudnościami obiektywnymi - potężną burzą. Płacę 56 zł i nigdy nie było podwyżki. Pozdrowienia dla KomNet-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiegusek Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.08.05, 18:11 a mozna jakies www bo moze sie przelacze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasha Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 19:07 no fakt-cierpliwi dla majacych zaleglosci-nie tna od razu tylko plansze informacyjna puszczaja.podejscie z wyczuciem:D pozatym rzeczywiscie dobra firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.08.05, 19:17 Gdzie mają swoja siedzibę , jak dotrzeć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B@rt Re: Internet w KomNet - warto? IP: 193.28.0.* 17.08.05, 19:21 www.kom-net.pl Solidna firma, miła obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cine Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:33 kurde, weźcie coś skrytykujcie, bo się rozbestwią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sum Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 20:10 No właśnie, profesjonalnie działająca i porządna firma to taka rzadkość w Polsce że aż trudno w to uwierzyć, ale kom-net rzeczywiście taki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tudana Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 21:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tudana Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 21:19 Chyba wysłałam za szybko poprzednią wiadomość. No dobra! Powiem Wam anegdotkę związaną z tą firmą. Przyszedł gość instalować internet. Wyposażony w wiertarkę i potężne wiertło. Już miał zabierać się za wiercenie w ścianie,żeby przeprowadzić kabel z klatki schoodowej do pokoju...ale "cuś" mnie tknęło "... i poprosiłam, żeby wiercił od korytarza. Zabrał się człowiek ochoczo do pracy i nagle widzę, że wwiercił się dokładnie pośrodku ściany, w centralnym miejscu, na wysokości 1,5m. Dech mi zaparło, ponieważ uzmysłowiłam sobie, że gdyby zaczął wiercić od strony pokoju, to "wjechałby" z tym wiertłem do sąsiada pół piętra niżej... Uśmialiśmy się nieźle ale potem robota poszła mu gładko. Pozdrawiam Pana montera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzgirl Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 21:22 moze za te reklame chociaz miesiac bez oplat nam zafundują???? byloby baaaardzo milo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 21:39 Ekipa umówiła się na 8:00. Szok 7:59 dzwonek. Z Kom-netu do instalacji. Może się czegos napijecie panowie? Dziękujemy. W tym czasie jeden z nich nie wszedł do mieszkania tylko rozwijał przewód do wierarki i włączał do gniazdka a drugi mierzył kabel. Wszystko mieli swoje. Wrrrrrrrrrr.. jedna dziura...........wrrrrrrrrr...druga.........wrrrrrrr...trzecia. Kiedy kończył wiecić trzecią dziurę ten z kablem czekał aż skończy bo już był gotowy do przepchania. Ten co wiercił w tym czasie sprzątał kurz po otworach a potem je gipsował tak, że nie było prawie śladu. Podłączyli, podziękowali, zostawili numer telefonu do informatyka, jakieś papiery do podpisania i poszli. Ponieważ musiałem iść do pracy - a była sobota - nie dzwoniłem. Jednak w niedzielę taki byłem napalony, że nie wytrzymałem i wybrałem numer informatyka. Telefon do firmy miał przekierowanie na jego komórkę! Powiedziałem, że jestem napalony na internet. Kolo powiedział ok, wziął adres i przyszedł w niedziele. Wsadził kartę sieciową, pomachlował coś w ustawieniach otworzył stronę, założył konto w kom-net-cie i poszedł. wszystko błyskawicznie. Nosz kurde tego się nie spodziewałem. Pamietam tylko dwie usterki. Pierwsza jak wybuchł pożar w wieżowcu na Drzewieckiego i straż przeciwkoogniowa zalała cuś tam i wyłączyli prąd, druga po burzy. Jestem jednym z pierwszych klientów kom-netu i nie żałuje. Kiedy tylko przyjede do nich zawsze coś mi poradzą i dadzą za friko. Jakiś kabelek, wtyczke. Robia wszystko, że czuję się jak ktoś dla nich ważny a wiem, że jestem jednym z kilkuset. To świetna grupa ludzi, którzy zajarzyli na czym polega dobry byznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.magma-net.pl 17.08.05, 22:15 ...a co na te wypowiedzi powie Sabina ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 22:40 Ośmielę się nie zgodzić z przedmówcami nie [6] i nie [Piast] są najlepsze a [Kuźniki]:D ... a KomNet cóż poziom przynajmniej europejski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tombalajnen Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:20 :) obsługa jest :) :) :) to chyba najlepiej swiadczy o pracujacej tam zalodze:) :) safachowi rzetelni i sprawni:) w dodatku uczciwi co sie ostatnio zadko zdarza:) polecam wszystkim :) mam nadziej ze beda jakies gratisy :) dla wytrwalych klientow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thin Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 00:22 Kiedys bylo zle na samym poczatku. Net czesto szwankowal... kable przecinali... pingi wysokie ,az po nieba kres. Awarie w niedziele i nie dostepnasc neta przez caly dzien , przycinanie transferow , nie polaczane osiedla w jedna calosc baa nawet same w sobie byly podzielone. Jak jest teraz? W sumie wszystko sie unormowalo. Jest dobrze ,ale moze byc LEPIEJ. Wtej chwili polecam w 100% szczegolnie jesli masz do wyboru "tepse" badz jakas amatorska siec osiedlowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acme Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 09:49 Majonez zawsze narzekasz, chodz masz troche racji ;F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 10:58 Idealnie nie jest - fakt, ale przyznać trzeba, że z ofert obecnych we Wrocławiu LANów, oferta jest bardzo konkurencyjna Transfery nie zawsze sa piękne.. owszem, ludzie z "kosmosu" mają wynagrodzone wszystko tym, że trasfery między [5] [6] [^6^] i [Piast] są naprawdę wysokie. Różnie bywa z innymi osiedlami (na zewnątrz jednak wszystko raczej utrzymuje sie w granicach normy] Awaryjność rzeczywiście spadła, ale swojego czasy nawet większy deszcz, albo (sc!) leżący snig wręcz uniemożliwiał korzystanie z internetu. Jesli komuś zalezy na normalnym uzytkowaniu, standardowym pakiecie, to rzeczywiście nie ma się co zastanawiać, jednak jeśli interesują kogos (nawet w przyszłości) inne usługi, to warto jeszcze przejrzec ofertę... To, co dodatkowo może przyciągać, to HUB dc (+forum) i wiele, wieeeele inicjatyw użytkowników (owe zloty, siateczki, grille) Ale wybór nalezy do was ;) My już wybraliśmy i .. nie żałujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ski Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 13:23 Nie pierdzielić mi tu, KN jest ok ;p (szkoda tylko ze nie mam kasy na szybsze łącze i zew. ip...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.05, 13:05 Jest dobrze, szkoda tylko że HUBem nie adminują admini kom-netu tylko jacyś 'koledzy prezesa'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu :] Re: Internet w KomNet - warto? IP: *.os.kn.pl 18.08.05, 13:43 A co to ma do rzeczy ? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil generacja to g............ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:04 macie szczescie, ja sie wpakowalem w "firme" generacja.pl chłam i oszustwo. odradzam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Podsumowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.05, 23:16 Nie było mnie przez parę dni na forum i nie przypuszczałam, że ten wątek tak się rozwinie. :-) Mile mnie zaskoczyło, że właściwie wszystkie wypowiedzi nt. KomNetu były pozytywne. Nie mam zatem żadnych wątpliwości, by się zdecydować na tę ofertę. Na razie korzystam z DialNetu w Dialogu, ale przyznam, że pod uwagę brałam Neostradę, jednak chyba nie ma sensu wracać w szeregi abonentów TP S.A. Pozdrowienia dla wszystkich! Sabina Odpowiedz Link Zgłoś