Dodaj do ulubionych

Leją beton na A4

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.05, 22:20
wziąłem se ja kalkulator... licze, licze i jak w morde wychodzi mi że chłopaki
pracując 8 godz dziennie przez 7 dni w tygodniu przez najbliższe 4 miechy
(czyli do końca roku) dziennie bedom trzaskać 322metry, to znaczy 40 metrów
naszej ślicznej autobany na godzine... taaaa... chyba drewnianej...
1500% normy... kiedy juz to bylo... hmmmmm.....
Obserwuj wątek
    • Gość: bigdario Re: Leją beton na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:39
      cos zle liczyles na tym swoim kalkulatorze, otoz autostrade buduja systemem dwu
      zmianowym, czyli 16 godzin na dobe, owszem 7 dni w tygodniu, czyli juz wychodzi
      20m na godzine, co nie jest wynikiem porazajacym...
    • Gość: jasiek Re: Leją beton na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:49
      jesli bedzie to trwalo tak dlugo, jak kazda inwestycja drogowa w Polsce, nie
      bedziemy chyba mieli okazji jak ta droga bedzie wygladac
      • Gość: suchy Re: Leją beton na A4 IP: 62.233.250.* 22.08.05, 23:26
        Przeciez firmy które to robią mają płacone za wykonaną robotę a nie za to ile ją
        robię więc oczywiste jest, że zależy im na szybkim zakończeniu
        budowy.Samowylewanie betonu idzie szybko.Najdłużej zajmuje przygotowanie podłoża
        pod ten beton.Przestańmy nażekać bo w całej polsce tylko u nas robi sie betonowe
        autostrady bez pasa awaryjnego hehe
    • Gość: P. Zapomniałeś, że jest kilka ekip IP: *.provider.pl / *.provider.pl 22.08.05, 22:52
      Przy 5 ekipach wylewających beton z 20m/h robi się 4m/h. A pewnie będzie ich wiecej. Wyobrażasz sobie, żeby na całym odcinku Wrocław-Legnica pracowała tylko jedna maszyna?

P.
    • Gość: były Opolanin Chyba 4 km a nie 40... IP: 80.68.236.* 23.08.05, 08:18
      Dajcie spokój takim bajkom...
      • Gość: xx Re: Chyba 4 km a nie 40... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.08.05, 08:23
        Sa straszne opoznienia na autostradzie, ostatnio byly duze problemy z jakoscia
        betonu (nie chodzi o ta sprawe opisywana juz w GW), wiec raczej na pewno nie
        wyrobia sie na czas...
    • Gość: MARIUSZ Re: Leją beton na A4 IP: 62.233.177.* 23.08.05, 09:03
      ALE TO JEST BARDZO PROSTE, WYSTRACZY WLICZYC ODCINIKI JUZ ISTNIEJACE. NIKT NIE
      MÓWI ŻE TO BEDĄ NOWE ODCINKI. WYSTARCZYC LICZYĆ METODĄ "NA POLA" I WYJDZIE 500
      KM ROCZNIE ;)
    • Gość: WRC Jedno pytanie do piszącego artykuł. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:17
      Jaką będzie miał grubość ten beton?
    • Gość: faq czteropasmowa A4?? IP: *.wiresslan.pl / 62.233.177.* 23.08.05, 09:23
      no to wypas, hihi prawie jak na hajleju amerykanskim kolo LA.. pytanie za 100
      pkt: jak sie liczy pasy na drodze :)
      a mozna liczyc na pojawienie sie pasa awaryjnego? a nie tylko zatok
      praktykowanych raczej w gorach..
    • Gość: rybak Lejcie ostrożnie IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.08.05, 09:47
      > Jeżeli jakość nowego betonu okaże się zgodna z wymaganą normą, drogowcy
      > zaczną wylewać nawierzchnię na całym odcinku północnej jezdni A4 między
      > Wrocławiem a Legnicą.
      Lejcie ostrożnie, żeby wam w piasek nie wsiąkło. Tylko kilka odcinków jest
      utwardzonych, reszta to ledwie wykop pod jezdnie, a w rejonie zjazdu na
      Krzeptów i Wierzbice dopiero w zeszłym tygodniu zaczęli ściągać starą
      nawierzchnię.
      Pozdrawiam
    • Gość: dorsz Re: Leją beton na A4 IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.08.05, 10:57
      Przez tyle lat robiona jest autostrada na której należało jedynie wymienić
      nawierzchnię...
    • Gość: alpifresh Re: Leją beton na A4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.05, 10:58
      Ja widziałem jak to się robi w Niemczech! Maszyna do rozkładania betonu cały
      czas jedzie, a beton potają dwie wywrotki po 25 ton każda w jednym momencie.
      To trzeba zobaczyć aby uwierzyć. Ja widziałem działanie tych maszyn z bliska.
      Jeszcze jedno: najlepiej lać beton non-stop.24h/dobę!!
      Pozdro!!!!!!!!!
    • sothis666 Re: Leją beton na A4 23.08.05, 11:36
      Ja osobiscie nie moge strawic zawartosci pewnego mitomańskiego serwisu:

www.gddkia.gov.pl/article/raporty_i_analizy/index.php
      Tam chyba maja specjalna komorke ds rzeczywistosci wirtualnej, ktora dba o to by bron boze nie dotrzymano jakiegos terminu i aby nic nie zgadzalo sie z "planami". Zapewne jedyną drogą do zwolnienia z pracy w srodowisku ludzi odpowiedzialnych za nasze drogi jest zgwalcenie sekretarki (kierowcy? swojego skorzanego fotela?). A pewnie i to nie zawsze. Pisze CV w takim razie.

Na pocieszenie mamy tekscik pt "Drogi do autostrad", gdzie mozna znalezc zdanka w rodzaju: "Inwestycje w infrastrukture drogowa pobudzaja cała gospodarke (nowe rondo obwodnicy miejskiej w Bolesławcu)".

• Gość: Olhado Re: Leją beton na A4 IP: *.206.112.31.telsat.wroc.pl 23.08.05, 12:14
      Ja jestem zaskoczony tym, że firmy budujące autostradę nie zaglądają tutaj do
      komentarzy po wskazówki. Przecież takich specjalistów od budowy autostrad to
      nigdzie na świecie nie ma!
    • Gość: pio Re: Leją beton na A4 IP: *.muc.sdm.de / *.sdm.de 23.08.05, 13:05
      a co to za autostrada, bez pasa awaryjnego i z ograniczeniem do 110 km/h
      No i jak juz buduja to powinni robic 3 pasy, bo grunt zostal wykupiony pod 3
      pasy i pas awaryjny, no ale penwo ktos sobie chalupe przy okazji zbudowal,
      tia....
    • Gość: conti Re: Leją beton na A4 IP: *.euromedicare.pl 23.08.05, 13:27
      to nie jest autostrada!!!tylko droga szybkiego ruchu-brak pasa awaryjnego
      ktoś powinien za to odpowiadać!!!jeśli się już tyle pieniędzy wydaje.Skandal.
      a placić pewnie będzie trzeba.
    • Gość: 1944 Re: Leją beton pod nadzorem fachowców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.05, 13:47
      Prokurator powinien się temu przyglądac bo z bozej łaski fachowcy znowu
      spieprza a A4 bedzie dopiero po 20 latach i to do remontu
    • Gość: Martino Układają beton, a nie leją! IP: 195.205.245.* 23.08.05, 14:55
      Beton, szanowna redakcjo gw, układa się a nie leje...
      "Lać to można pod ścianą albo w kiblu" jak mawiał pewien inspektor nadzoru...
    • Gość: Jarek Re: Leją beton na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:00
      Czy mi się wydaje czy autostrada od Wrocławia na zachód nie będzie miała pasów
      awaryjnych. Czy to jakiś nowy polski wynalazek - bo nigdzie nie widziałem w
      miarę nowych autostrad bez pasów awaryjnych, czy przekręt?
    • Gość: Marcin_Bru "będziemy jeździć czteropasmową autostradą." IP: *.241.81.adsl.skynet.be 23.08.05, 20:22
      A myslalem ze dwupasmowa, bez pasow awaryjnych.
      Czteropasmowe autostrady drogi redaktorze sa na zachodzie Europy. W Polsce co
      najwyzej trzy (ja znam tylko jeden taki odcinek A4 kolo Katowic)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka