Dodaj do ulubionych

CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko)

IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.04.01, 17:15
Zacznę od Polsatu. Z pewnością nie jest to telewizja dla tzw. inteligencji.
Niezliczona ilość południowoamerykańskich tasiemców, bzdurne
teleturnieje,...itd. Brakuje teatru (nie mówie, że ma być codziennie),
teleturniejów w których liczy się dobra zabawa a nie tylko kasa (coś w
stylu "fortepianów" czy "jaka to melodia ?"), programów dokumentalnych
(vide:"Sensacje XX-go wieku" na 1-ce). Jedyne co w Polsacie (także w TV4) jest
wysokich lotów to Sport, który bezmyślnie wyklęty z telewizji publicznej
właśnie u Solorza odżył na nowo. Liga Mistrzów, Suproliga, Bundesliga, są
dobrze "oprawione" i komentowane przez fachowców. A co Wy na to? Co sądzicie o
Polsacie i innych kanałach? JAKA JEST WASZA TELEWIZJA MARZEŃ?

Pozdrawiam !!!
szymanez@poland.com
Obserwuj wątek
    • Gość: zzz Re: CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko) IP: 192.168.19.* / *.biskupin.wroc.pl 18.04.01, 18:19
      racja-beznadzieja,ale polsat ostatnio mile mnie zaskoczyl-puscili Anie z
      zielonego wzgorza.
    • Gość: paw Re: CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko) IP: *.provider.pl 18.04.01, 19:18
      Ja pare slow a'propos tzw. mediow publicznych a scislej mowiac o abonamencie.
      Jak zapewne wiecie, TVP przechodzi ostatnio gleboki kryzys zwiazany przede
      wszystkim z finansami. Mnoza sie tez krytyczne opinie na temat ramowki - za
      malo teatru, za malo ambitnych programow itp. Z drugiej strony, jak donosza
      statystyki, ponad polowa ludzi nie placi abonamentu! Przeciez TVP chetnie
      zrezygnowalaby z emisja reklam, produkcji oper mydlanych typu Klan a zajela by
      sie tworzeniem ambitnych audycji. LUDZIE! placcie abonament a bedziecie miali
      to, co chcecie!
      Moim zdaniem abonamet radiowo-telewizyjny powinien byc doliczany do energii
      elektrycznej (tak jest w wielu krajach europejskich) lub powinien zostac
      zmieniony zapis w ustawie dotyczacy "udowadniania" posiadania odbiornika. Do
      tej pory trzeba udowodnic, ze sie ma telewizor badz radio. Teoretycznie
      urzednik powinien sprawdzic jaki jest stan faktyczny i dopiero wtedy
      przydzielic abonament. Wystarczy odwrocic kolejnosc i udowadniac, ze aparatu
      sie nie posiada! Proste? Moge sie zalozyc, ze gwaltownie wzrosnie liczba osob
      placacych abonament.
      Pozdrawiam
      paw

PS Od 5 lat regularnie place abonament radiowo-telewizyjny
      • Gość: Piotr Re: CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko) IP: 156.24.231.* 18.04.01, 19:32
        To mrzonki, na pewno abonament nie sięga połowy wpływów TV, więc reklamy zawsze
        będą nam serwowane, i na pewno nie w mniejszej ilości niż dotychczas.
        • Gość: inez Re: CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.04.01, 19:42
          Czerwona kupa bez żadnych wartości.Nie oglądam.
        • Gość: Jureek Re: CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko) IP: 62.8.156.* 18.04.01, 19:55
          No to napisze, jak to wyglada w Niemczech. Abonament jest wysoki (prawie 50 DM co miesiac), tak
          jak u nas placi sie za posiadanie odbiornika. Wiem jednak, za co place. Programy telewizji publicznej
          sa po prostu lepsze niz stacji prywatnych, a nadawanie reklam w telewizji publicznej podlega wielu
          ograniczeniom. Mozna je nadawac w pierwszym i drugim programie tylko w dni powszednie miedzy
          17 a 20, programy trzecie (lokalne) sa calkowicie wolne od reklam.
          Polskie programy telewizyjne oceniam dosc nisko. Kiedys robilem sobie troche nadziei z TVN, ale
          podczas ostatniego mojego pobytu w Polsce w okresie swiatecznym, ani TVN nie dalo sie ogladac.
          Raza mnie przede wszystkim programy informacyjne, reportaze i publicystyka - poza kilkoma
          wyjatkami ("Kropka nad i") robione sa bardzo nieprofesjonalnie. Brakuje tez wlasnych filmow
          telewizyjnych. Co sie stalo z Kobra i teatrem sensacji? Na amerykanskie kryminaly juz patrzec nie
          moge. Niemiecka ARD (we wspolpracy z telewizja austriacka i szwajcarska) jest w stanie
          wyprodukowac co miesiac 2-3 pelnometrazowe filmy kryminalne osadzone w miejscowych realiach.
          Nadawane sa one zawsze w niedziele po 20 i oglada je wiecej osob niz amerykanska papke.
          Rozumiem, ze to kosztuje pieniadze, ale telewizja publiczna bez wlasnych produkcji, goniaca za
          prywatnymi skazana jest na zaglade. Slyszalem wiele narzekan, ze z abonamentu finansuje sie
          prezent dla Polonusow tego abonamentu nie placacych w postaci telewizji Polonia. Wedlug mnie
          jednak jest to jeszcze najlepszy z programow telewizji publicznej i powinien byc on nadawany nie tylko
          przez satelite, ale i dla kraju przez normalne nadajniki. Biorac do tego pod uwage fatalna jakosc
          dzwieku w polskich filmach, to emitowane przez Polonie angielskie napisy dialogowe sa prawdziwym
          blogoslawienstwem.
          Mimo iz mowi sie, ze lepiej byc telemaniakiem niz radioaktywnym ja wole jednak radio. I tutaj
          przynajmniej polskie radio publiczne bije na glowe stacje niemieckie. Tylko w sluchowiskach maja
          Niemcy nad nami przewage (dosc czesto zreszta sa to sluchowiska polskich autorow).
          Jurek
          • Gość: Miętówka Re: CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko) IP: *.provider.pl 26.04.01, 15:04
            A wiecie co mi się marzy? Powtórki. Ale nie takie, jakie funduje nam telewizja
            rok w rok, czyli: w 2000 wszystkie seriale z 1999 a w 2001 wszystkie z 2000.
            Uważam, że mogliby puścić to, co na początku istnienia telewizji: "Jacek i
            Agatka", te sprawy. Niektórym odświeżyć, a niektórym pozwolić poznać "stare"
            czasy. Nie mówię, żeby codziennie, ale jeden taki blok mogliby zrobić...ech,
            marzenia...
    • Gość: wroclawi telewizja manipuluje IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 23.04.01, 22:16
      przyklad: jesli w palestynie ktos z "terrorystow" palestynskich podlozy bombe w
      autobusie - wszedzie o tym glosno, a to, ze np. wojsko izraelskie spacyfikowalo
      dzis oboz dla uchodzcow juz nie podaja...
      dlatego wole internet
      • Gość: MKK Re: telewizja manipuluje - ale i obraża IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.01, 22:56
        Kiedyś prowadziłam dysputy nt. co powinna zrobić TV ("podupadająca"): puszczać
        bigbrazera czy Shakespear'a. Oczywiście nie da się odpowiedzieć jednoznacznie
        na to pytanie. Wśród wielu ludzi odnajduję miłośników telewizyjnej padliny.
        Wiem na pewno, że dla przeciwwagi obok teleturnieju "1 z 10" jest np. "szansa
        na coś tam".

Zaczynam mieć wątpliwości, co do sensu pójścia na PRZEDWIOŚNIE. jA WYWODZĘ SIĘ
        Z INNEJ EPOKI. Cezary Baryka jako Casanova ... o co tu chodzi ? Proszę o
        opinie.
        • Gość: hen Re: telewizja manipuluje - ale i obraża IP: 156.17.85.* 27.04.01, 16:17
          Nie przejmuj się MKK. Byłem na 'Przedwiośniu' i niestety widać, że Baryka też
          nie wie o co tu chodzi.
          • Gość: MKK Re: telewizja manipuluje - ale i obraża IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.01, 00:46
            Gość portalu: hen napisał(a):

> Nie przejmuj się MKK. Byłem na 'Przedwiośniu' i niestety widać, że Baryka też
            > nie wie o co tu chodzi.

OK - nie przejmuję się. A na Przedwiośnie pójdę - może - latem .

;)
    • Gość: PPP Re: CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko) IP: 217.96.4.* 27.04.01, 14:53
      Polsat i TVN porównałbym do szmatławych brukowców goniących za tanią sensacją,
      chlubą TVP1 niestety jest próba im dorównania. TVP2 jeszcze jaka taka.
      Najlepszy program informacyjny to Panorama (ale nie sob - niedzielna w
      ostatnich odsłonach).
      Telewizja regionalna - niestety coraz gorsza (może brak kasy?) - na pewno
      przydałby się dopływ swieżej krwi.
      • Gość: wroclawi Re: CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko) IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 27.04.01, 23:04
        no co ty... wlasnie regionalna coraz bardziej mi sie podoba...
        "wyrabia" sie - no i przede wszystkim jest regionalna

szkoda, ze nie ma koszykowki tylko...
    • Gość: axamitka Re: CO SĄDZICIE O POZIOMIE POLSKIEJ TELEWIZJI (publicznej i nie tylko) IP: *.punkt.pl 28.05.01, 02:00
      ratujmy wątki.
      może TV nie uratujemy, ale będzie o czym dyskutować;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka