eliza56 14.05.06, 13:09 czy do mycia twarzy uzywacie kranowy,czy wody przegotowanej? myslicie,ze ma ona wplyw na cere? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: woda 16.05.06, 18:44 ja kranówy z czystego lenistwa. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: woda 16.05.06, 19:04 very_martini napisała: > ja kranówy z czystego lenistwa. > ja również + z braku czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
taled Re: woda 26.05.06, 10:18 Biorac pod uwage swoje lenistwo zeby pamietac i gotowac wode i majac jednak ciagle problemy z uczuleniami w desperacji wymyslilam....zeby uzywac wode destylowana. Kupilam 5 litrow w markecie. Tak sie zastanawiam jaka jest tak naprawde roznica miedzy woda demineralizowana a przegotowana? Czy wychodzi na to samo?? Odpowiedz Link Zgłoś
malika5 Re: woda 26.05.06, 21:15 Nie wiem czy destylowana woda to jest dobry pomysł. Sama nie używałam, ale mam wujka marynarza i uwielbiam słuchać jego "morskich opowieści" i on mówił, że na statkach destylowanej wody używa się tylko do celów przemysłowych, np. do spłukiwania toalet. Jak zaczyna brakować słodkiej wody to dają destylowaną też do mycia, ale mówił że to jest okropne cholerstwo i wyjaławia kompletnie skórę. Szczerze mówiąc nie zgłębiałam tematu, więc nie bardzo wiem co miał na myśli. Ja czasem gotuję większą ilość wody, wlewam do butelki i używam 2-3 dni. Różnica z kranówą jest ogromna, zwłaszcza przy myciu głowy. Ale to chyba zależy też gdzie kto mieszka i jaką ma wodę w kranie. Odpowiedz Link Zgłoś
melba_piszczykowa Re: woda 01.06.06, 09:36 cos mi sie gdzies obilo o uszy, ze demineralizowana woda wyjalawia organizm w ten sposob, ze po prostu wciaga mineraly (znaczy rozpuszczaja sie w niej szybciutko i sa wyplukiwane)... a moze by tak sola fizjologiczna? jesli juz idziemy tym tropem? Odpowiedz Link Zgłoś
melba_piszczykowa Re: woda 01.06.06, 09:40 rany ale moze nie mam racji... lavera ma w skladzie wode demineralizowana... Odpowiedz Link Zgłoś
capuccino_days Re: woda 26.05.06, 21:36 ja używam gotowanej do mycia twarzy (chociaż pod prysznicem nie pilnuje żeby się nie zmoczyć) różnica jest ogromna na plus ale pewnie w porównaniu do warszawskiej kranówy to rzeczywiście jest cudowne rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś