Gość: M.M. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.05, 20:10 Ktos pamieta? Ktos konczyl ?:) Szkoda, ze juz nie istnieje, niby taka zla okolica/zla slawa a ja wspominam ta szkolke po tylu latach z lezka w oku. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iner Re: SP nr 2 IP: *.neta-si.pl 23.08.05, 21:55 Tak wcale nie taka zła szkoła i okolica. Pozdrawiam byłych uczniów i nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: SP nr 2 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 17.12.05, 20:48 Od kilkudziesięciu lat nie mieszkam we Wrocławiu, więc nawet nie wiedziałam, że SP nr 2 została zlikwidowana. Bardzo dawno temu kończyłam tę szkołę. Było to w roku 1963. Przyznam, że wspominam ją z łezką w oku. Najlepiej pamiętam konkurs recytatorski, na który się nie przygotowałam i dałam straszną plamę oraz sympatyczne wycieczki.Szkoda, że nazwiska uczniów i nauczycieli "uciekły" mi z pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rman Re: SP nr 2 IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 17.12.05, 22:35 > więc nawet nie wiedziałam, że > > SP nr 2 została zlikwidowana. SP nr 2 przy ul Komuny Paryskiej istnieje i ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: SP nr 2 IP: *.a.pppool.de 18.12.05, 19:26 Tez chodzilam do tej szkoly.Szkola stoi do dnia dzisiejszego i jest ladnie pomalowana,wiec ktos sie pomylil co do likwidacji.Moja wychowawczynia byly pani Kaczynska,a szkole konczylam na poczatku lat 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: SP nr 2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.06, 14:01 ja kończyłam tą szkołę w 1992 roku. Klasa Pani Reginy Serwatko. Było bardzo miło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: SP nr 2 IP: *.magma-net.pl 21.01.06, 20:41 ja kończyłam 1973 , Dyrektorem była Pani Dziedzić, a matematyki uczyła Pani Lisek- Sobieracka. Miło wspominam, Z chęcią podyskutowałabym z ludzmi z tego okresu. Gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: SP nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 23:00 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Szkoła faktycznie istnieje i ma dość wysoki poziom nauczania, jest obecnie jedną z najlepszych podstawówek we Wrocławiu (kto by pomyślał). Ja kończyłam szkołę w 1991 roku, moją wychowawczynią była pani Osińska, którą bardzo gorąco pozdrawiam! Razem z panią Gąsior (jeszcze wtedy panną) wiele dla mnie zrobiły.Bardzo im dziękuję za pomoc w wyborze szkoły oraz za wieczny optymizm, który z nich emanował! Miałam bardzo zgraną klasę. Była to jedyna szkoła, w której uczyli sie także chłopcy- może właśnie dlatego tak dobrze ją wspominam? Pozdrawiam cały rocznik 76! Co się z Wami dzieje, jak sie potoczyły Wasze losy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiasz Re: SP nr 2 IP: 87.105.15.* 06.04.06, 08:43 Ja kończyłam chyba w 1975 roku, moją wychowawczynią była Pani Krynke, a najmilej wspominam Panią Emilię Wilczyńską (ach te wycieczki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plis Re: SP nr 2 IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 15.09.06, 21:58 Coźś tu nie gra. Chodziem do dwójki przez rok w 1946-tym. To była wielka szkoła na Sępolnie.Gdzie była jedynka tego nie wiem. wtedy chyba we Wrocławiu były tylko dwie szkoły wogóle. Po roku zostałem przeniesony do szkoły 32 żnaczy to że przez ten rok szkoły powstawały jak grzyby po deszczu....hej Odpowiedz Link Zgłoś