skuter70 29.08.02, 11:09 witam we wrzesniu bede przez jeden dzien w waszym miescie na razie mam zamiar zobaczyc zoo czy cos jeszcze _koniecznie_powinienem zwiedzic?:) postrufka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis Re: wroclaw w pigulce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.02, 11:24 skoro zoo to także hale Ludową i ogród botaniczny Pierwsze miejsce do zwiedzania to jednak Ostrów Tumski i rynek punkty widokowe na katedrze i kosciele garnizonowym oraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: wroclaw w pigulce IP: *.vulcan.pl 29.08.02, 13:14 > na razie mam zamiar zobaczyc zoo Olej zoo - nałazisz się, zmęczysz a i tak w National Geografic zobaczysz więcej. Lepiej zarezerwuj sobie bilet do Panoramy Racławickiej - pod dachem, więc nie zależy od pogody a zobaczyć jest co. Potem obiadek w Rynku i jak akurat wieża w kościele św. Elżbiety będzie czynna - wyleź na górę - widok oszołamiający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: wroclaw w pigulce IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 29.08.02, 14:34 Lepiej ogród botaniczny niż Zoo. A z ogrodu idąc katedra, most tumski, Piasek, Grodzka, Uniwersytet, Maria Magdalena z mostkiem między wieżami (niestety nieudostępniona), Rynek, plac Solny, Kiełbaśnicza (pasaże do Rynku!). Po tym wyczerpującym marszu proponuję jakiś ogródek piwny, i obserwuj czy wrocławianki nie są jednak ładniejsze niż szczecinianki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
johann3 Re: wroclaw w pigulce 29.08.02, 16:14 skuter70 napisał: > witam > we wrzesniu bede przez jeden dzien w waszym miescie > > na razie mam zamiar zobaczyc zoo > > czy cos jeszcze _koniecznie_powinienem zwiedzic?:) > > postrufka przy ładnym słońcu zajrzyj do Parku Południowego, choć z ZOO blisko masz Szczytnicki, niemniej Wrocław parkami stoi... Odpowiedz Link Zgłoś