Dodaj do ulubionych

Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:29
Poznałam wczoraj ludzi, którzy są w temacie.
Ich relacja była dla mnie szokująca.
Dziennikarka z 5-letnim stażem w redakcji
zarabiała 1200 zł.
Bardzo doświadczeni dziennikarze, w redakcji
od początku jej istnienia od niedawna
są na nowych zasadach: 800 zł + wierszówka.
O stażystach nie wspomnę, marne grosze.
Nie wspomnę też o przestrzeganiu prawa pracy.

I to wszystko w firmie, która z takim zapałem
walczy o godność pracowników hipermarketów.

Obłuda!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: marysia Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.09.05, 11:58

Ja też myślałam, że chociaż tam się szanuje ludzi. A tu się okazuje, że
      niemalże wszędzie jest wyzysk pracownika.
      • Gość: jak Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 16:34
        Współpracownicy (z tym, że można nim być w nieskończoność)zarabiają około 450 zł.
        To już nawet nie jest żenada. Pracujesz tak samo jak cała reszta, codziennie,
        zwykle dłużej niż 8 godzin i dostajesz niecałe 500 zł :)
        Nikt w to nie wierzy dopóki tam nie trafi. Na początku karmisz swoje ego
        etykietką "Gazeta Wyborcza", chętnie odpowiadasz znajomym na pytania "a ty gdzie
        pracujesz?". Ale pusty zachwyt i zaspokajanie własnej próźności na szczęście (w
        większości przypadków) mijają. Uważam, że takie zarobki są jakąś formą poniżania
        człowieka. To jest cyniczna świadomość, że i tak przyjdą następni młodzi-głodni
        sukcesów. Będą pracowali za darmo, tylko za umieszczenie swojego nazwiska pod
        tekstem. Zawsze te 3-4 miesiące wytrzymają, a potem znowu następni i następni
        • Gość: mana Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:44
          niestety potwierdzam... smutne to ale prawdziwe. Kolega tam pracowal.
        • Gość: zielony Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 07:41
          > człowieka. To jest cyniczna świadomość, że i tak przyjdą następni młodzi-głodni
          > sukcesów. Będą pracowali za darmo, tylko za umieszczenie swojego nazwiska pod
          > tekstem. Zawsze te 3-4 miesiące wytrzymają, a potem znowu następni i następni

jakość wrocławskiej wyborczej w porównaniu do wydania krajowego jest porażająca.
          ale nic dziwnego, skoro 80% tworzących lokalną edycję to studenci lub niedawni
          absolwenci z tzw. dobrych rodzin, niewiele o życiu wiedzący. i nie wiem jakby
          się starali, to jakość gazety jest jak każdy widzi.

teoria spiskowa głosi, że jakość artykułów nie ma znaczenia, ważna jest ilość.
          żeby czymś poprzeplatać reklamy.
    • Gość: anton Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:44
      To dlatego tak mocno popierają wszelkie liberalizacje na rynku pracy. A
      zobaczcie jak traktują ludzi sprzedających GW np. na Rynku - w lecie jeszcze ok
      ale w zimie biedni ludzie stoją z wózkami po parę godzin przy temperaturz -20.
      Następna sprawa jak się czują decydenci jak na niebezpiecznych skrzyżowaniach
      pomiędzy samochodami biegają z Gazetą prawie nieletni młodzianie? A z drugiej
      strony piszą coś o godności rodzenia, pracy itp...........
    • pan.edward Agora jak Biedronka 07.09.05, 16:45
      inna rzecz, że pracownicy wrocławskiej wkładki do Wyborczej niespecjalnie
      zasługują na wysokie zarobki. wiecie, jaka praca - taka płaca.
    • Gość: wrocławianin Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.magma-net.pl 07.09.05, 16:50
      jak to mówią Najciemniej jest pod latarnią!!
    • Gość: Jacek Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.09.05, 16:57
      Ale słuchajcie Gazeta musi się jakoś utrzymać na rynku. Z roku na rok kupuje ją
      coraz mniej ludzi (Fakt ich wypiera) i będzie kupowało jeszcze mniej, bo widać
      jak na dłoni że Gazeta bardzo często jest stronnicza i sprawia wrażenie jakby
      była na usługach innych(np GS). Nie dziwcie się zatem że skoro coraz mniej
      ludzi czyta Wyborczą(nie dziwię się) że muszą na czymś zaoszczędzić.
      Oszczędzają więc na redaktorach, których mi nie żal bo przeważnie są marni i
      bardzo stronniczy(patrz wrocławski dział sportowy). Przeczuwam że męki
      pracowników Gazety niebawem się skończą ponieważ wypadnie ona całkiem z rynku.
      I wtedy zacznie się problem, bo jak ktoś zobaczy w CV że taki redaktor pracował
      w Wyborczej to nikt z nim nie będzie chciał gadać.
    • Gość: była Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:56
      Potwierdzam wszystkie podane tu fakty.
      Dodam tylko wszechwładzę kilku zakompleksionych
      kobiet, nieustanne namawianie dziennikarzy
      do pisania sensacji "bo Fakt nas przegonił"
      i całkowitą utratę poczucia tych wartości,
      które przyświecały Gazecie u jej zarania,
      za czasów Leszka Budrewicza.
      Stażyści zmieniani co miesiąc-dwa,
      chora atmosfera rywalizacji "o punkty"
      (to taki Agorowy wyścig szczurów),
      promowanie sensacji, choćby psychopatycznej
      jak w przypadku Tomasza Z., mnóstwo reklam
      i zero treści: taka jest teraz smutna
      rzeczywistość Gazety, która kiedyś
      mówiła o wartościach.

• Gość: ubawiony Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 00:35
        no a sprobujcie zalozyc zwiazki zawodowe w gazecie!!! hihihi juz tacy byli i
        juz nie pracuja! tak to jest ze ludzie ktorzy zakladali gazete, ktorzy walczyli
        z komuna teraz tworza jeszcze gorsza!!! taki folwark agora! raczka raczke myje!
        uklady ukladziki! swiete krowy siedza na d...pie, nic nie robia a mlodych
        wyzyskuja!
        czas to zmienic... tylko do kogo te slowa?
      • Gość: s Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:12
        > Potwierdzam wszystkie podane tu fakty.

I ja. Kilka danych ode mnie:

- pierwsze siedem miesiecy za friko, po upomnieniu sie..
        - ok 350 zl do 450.
        - po niecalych dwoch latach jedna pensja zblizona do tysiaca (bez paru zlotych), z czego 360 bylo z wroclawskiej redakcji, a 600 z hakiem za dogadane za plecami wroclawia teksty i zdjecia na ogolnopolskie strony)

Jak to znajomy mawia: nic ujać, nic odjąć ;)

pzdr.

keep it solid steel
    • Gość: mikron Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 02:25
      A najbardziej mnie śmieszą wielkie tytuły na pierwsze stronie typu "pracowniku,
      walcz o swoje prawa" itp.
      Wygląda na to, że w redakcji zostanie kilku redaktorów, którzy będą czuwać nad
      wynikami sprzedaży, bo nic innego agory nie interesuje. Plus stado stażystów,
      bo są tanią siłą roboczą. Co zresztą już widać po (bez)zawartości gazety, którą
      można zacząć i skończyć czytać na Garfieldzie.
    • Gość: matt12 naprawdę myslicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 03:14
      ...że WSZYSCY w redakcji zarabiają 1200 zł?
      • Gość: Jacek Jedyne co im się udało to forum :) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.09.05, 08:22
        Gość portalu: matt12 napisał(a):

> ...że WSZYSCY w redakcji zarabiają 1200 zł?

Ja nie wiem kto pracuje i ile zarabia ale widzę że Wyborcza jest coraz bardziej
        beznadziejna. Jedyne co im się udało to forum :) Oczywiście chodzi mi o
        techniczną stronę a nie o poziom dyskusji. Ale akurat stworzenie przyjemnego w
        obsłudze forum to nie zasługa wrocławskiego oddziału.
    • Gość: Idę spać To by wiele tłumaczyło.... IP: 192.168.1.* / 62.29.254.* 08.09.05, 04:42
      W świetle powyższego nic dziwnego, że tacy łapczywi są na sponosorowane teksty
      (czy to polityczne czy "supermarketowe")
    • Gość: Robol Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:58
      Życzę tej chorej Agorze jak najgorzej,
      bo nie ma nic gorszego niż piękne
      hasła wypisywane na sztandarach
      połączone z całkowitym ich przeciwieństwem
      w rzeczywistości.
      Zapomniałem o jeszcze jednym:
      proponuję porównanie "umów" podpisywanych
      przez stażystów z faktycznie wykonywaną
      przez nich pracą.
      Wnioski mogą być zaskakujące.
    • map4 Gdzie jest cenzura ?!?!?!?! 08.09.05, 12:15
      Ludziska - jedno Wam powiem.

Daliście czadu na maksa.

Dziwię się, że cenzura nie chwyciła jeszcze za nożyczki.
      E, Agora !
      Takie herezje na własnym serwerze utrzymywać - no co wy, z opozycji
      demokratycznej jesteście, czy jak ?
    • Gość: r20 Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:27
      Nie z opozycji. Po prostu szlag cię trafia, jak zarabiasz 500 zł i jeszcze
      słyszysz, że to dobra stawka, bo własnie to usłyszał mój kolega. Mogliby sobie
      chociaż oszczędzić hipokryzji. A jeśli chodzi o traktowanie pracownika, to jest
      temat- rzeka. Z bardzo brudną wodą.
      • map4 Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? 08.09.05, 12:51
        Gość portalu: r20 napisał(a):

> Nie z opozycji. Po prostu szlag cię trafia, jak zarabiasz 500 zł i jeszcze
        > słyszysz, że to dobra stawka, bo własnie to usłyszał mój kolega. Mogliby sobie
        > chociaż oszczędzić hipokryzji. A jeśli chodzi o traktowanie pracownika, to jest
        >
        > temat- rzeka. Z bardzo brudną wodą.

Jedno pytanie do redakcji mam: z czego dziennikarz zarabiający 500 zł
        miesięcznie ma zapłacić za obiad dla siebie i dla chcącego pozostać anonimowym
        informatora (czyli żadne rozliczenia rachunków) w porządnej wrocławskiej knajpie
        (bo do innych np. ratuszowi nie chodzą) ? Gwoli wyjaśnienia: ostatnio za całkiem
        przeciętną wyżerkę u greka na Solnym za dwie osoby dałem trochę ponad 300
        złotych. A przecież to wcale nie jest najlepsza knajpa w mieście.

Załóżmy przez chwilę, że byłbym dziennikarzem GW z zadaniem ruszenia tematu
        korupcji władz gminy Wrocław. Jak za 500 złotych zebrać informacje ?
        Co mógłbym informatorom - poza tostem w przejściu na Świdnickiej - zaoferować ?

Nie bądźcie potem, szanowna redakcjo, zdziwieni, że studenci przepisują ulotki
        reklamowe albo zwalają od konkurencji.
        Na żadne niezależne źródło informacji ich bowiem po prostu nie stać.
        • Gość: starycynik Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.lr.centurytel.net 08.09.05, 15:16
          Bo nie nadajesz sie na dziennikarza takiego pisma jak GW. Gdybys sie nadawal to
          bys wiedzial ze robi sie tak. Idziesz do prezydenta i mowisz ze piszesz artykul
          o korupcji w urzedzie miasta ale zarabiasz malo i nie masz na obiad w porzadnej
          restauracji.... Za tydzien ukazuje sie twoj artykul jak to swietnie dziala
          urzad miasta, pietnujacy przy okazji rzucanie blotem.
          • map4 Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? 08.09.05, 17:01
            Gość portalu: starycynik napisał(a):

> Bo nie nadajesz sie na dziennikarza takiego pisma jak GW. Gdybys sie nadawal to
            >
            > bys wiedzial ze robi sie tak. Idziesz do prezydenta i mowisz ze piszesz artykul
            >
            > o korupcji w urzedzie miasta ale zarabiasz malo i nie masz na obiad w porzadnej
            >
            > restauracji.... Za tydzien ukazuje sie twoj artykul jak to swietnie dziala
            > urzad miasta, pietnujacy przy okazji rzucanie blotem.

Jeśli dobrze zrozumiałem wymowę Twojego listu, to zapomniałeś dodać, że przez
            cały tydzień chodzisz z bandziochem napchanym przez prezia za ratuszowe
            pieniądze, zgadłem ?
            • Gość: starycynik Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.lr.centurytel.net 08.09.05, 19:11
              Rozum jak chcesz, ostatecznie mozesz zyc za 700 zlotych....

Mozna tez i tak: najmij do pisania studenta za 300, zanos do redakcji, bierz
              roznice w kieszen. W wolnym czasie mozesz poszukac drugiej pracy ktora
              zorganizuj w ten sam sposob, potem trzeciej. Jak zatrudnisz sie juz w 10
              redakcjach nazwiesz sie korporacja i wydrukujesz sobie wizytowke z tytulem
              prezesa....
    • tos123 Ceny ogłoszeń 08.09.05, 14:25
      Sprawdźcie ile kosztuje zamieszczenie ogłoszenia w Gazecie Praca na stronach
      dolnośląskich. Kosmos. Szukam pracowników, GP jest "markowym" produktem, lecz
      bez przesady. Niewielka ramka ponad 2000 zł ! Koszt 3-5 emisji to pensja dla
      stażysty w mojej firmie na 3-5 miesięcy !
      • Gość: Fakir Re: Ceny ogłoszeń IP: 195.117.40.* 08.09.05, 14:28
        to kiepskie wynagrodzenie ma ten stażysta :)
        • tos123 Re: Ceny ogłoszeń 08.09.05, 14:35
          1000 zł netto dla stażysty bez doświadczenia ze średnim wykształceniem to mało ?
          • Gość: Fakir Re: Ceny ogłoszeń IP: 195.117.40.* 08.09.05, 14:57
            Nie jest mało
            Ale ok 2000 : 3 (nawet nie 5) = wiele mniej niz tysiąc
            musisz dokladniej porównywac :()
            • tos123 Re: Ceny ogłoszeń 08.09.05, 15:01
              2000 x 3-5 emisji to 6000 - 10.000 zł !!!
              • Gość: Fakir Re: Ceny ogłoszeń IP: 195.117.40.* 08.09.05, 15:30
                Tylko ze teraz jest dopiero dokładna informacja.
                Ale ok - gdybym był stażystą to bym zazdrościł :)
                • Gość: re Re: potwierdzam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.05, 15:57
                  Przez dwa miesiace byłem na stażu i nie dostałem za swoją pracę ani złotówki.
                  Poświeciłem swój czas licząc na to, że w końcu dostanę konkretną propozycje
                  pracy za pieniądze. Oczywiście po dwóch miesiącach nic takiego nie usłyszałem,
                  a na moje miejsce czekała kolejka nowych świeżynek gotowych biegać w deszczu
                  czy upalnym słońcu i zbierac materiały do tematu. Dodam tylko, że byłem
                  świetnym pracownikiem o czym świadczyły zdobywane tematy, ukazujące sie teksty,
                  nie wspominając o załatwianiu pracy za cieńkich-ważnych-panów/panie dziennikarki
                  • Gość: penis męski Re: potwierdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:37
                    jakbyśbył dobry to na pewno dostalbyś te robote...
                    a ż ejesteś tylko kolejnym frajerem pracującym za frajer i obnizający stwaki
                    fachowcom, to w sumie dobrze sie stało.... zawsz emozesz otworzyc stragan ze
                    sznurówkami czy pumeksem, z tabliczką że "stragan prowadzi koles z wyższym
                    wykształeceniem" chciaz nie to zły pomysł nikt u ciebie by nic nie kupił... no
                    ale zawsze możesz sie powiesić.......
                  • Gość: koleś Re: potwierdzam IP: 62.233.177.* 08.09.05, 23:46
                    Pokora, chłopczyku, pokora..
    • squat_kromera tym czasem przez rok kurs agory... wzrosl o 40% 08.09.05, 16:49
      • map4 Re: tym czasem przez rok kurs agory... wzrosl o 4 08.09.05, 17:08
        o 40 % powiadasz ?

To świetny wynik. Pogratulować.

Chyba zacznę interesować się ich akcjami.

Choć z drugiej strony trochę głupio wyszło. Walczyli o socjalizm z ludzką
        twarzą, a wywalczyli XIX wieczny pazerny kapitalizm.

Zabawne, jak z "wartości" zrobiły się "marności" ...
        • Gość: mat Re: tym czasem przez rok kurs agory... wzrosl o 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:47
          > Zabawne, jak z "wartości" zrobiły się "marności" ...

swiete slowa, oj tak, tak jest!

swoja droga ktos sie dziwi ze 1000zl netto dla poczatkujacego to nie jest malo?
          Panie sprzataczki jakies 2 lata temu zarabialy po 1200zl netto za 3 godz pracy
          w agorze!
          takie porownanie...
          • Gość: pikuś Re: tym czasem przez rok kurs agory... wzrosl o 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 07:04
            > Panie sprzataczki jakies 2 lata temu zarabialy po 1200zl netto za 3 godz pracy
            > w agorze!

ale w korytarzach pionowych, tak?
    • Gość: ciekawski Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:05
      a mnie ciekawi jak z przestrzeganiem prawa pracy w tej gazetce. czy np. każdy co
      ma etat pracuje 8 godzin dziennie? a jeśli nie, to czy płacą mu nadgodziny?
      • Gość: ziut Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:50
        tj tzw nie normowany czas pracy wiec nie masz ustalonego czasu pracy w redakcji!
        swoja droga to naprawde jest temat na ksiazke! Moze tytul... 2005? albo Folwark
        Agora...?
    • Gość: Marek Społeczna kontrola GW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 08:48
      A może by rozpocząć kontrolę społeczną spółki Agora SA?

Wystarczy kilka osób, i po kilku tygodniach śledzenia wrocławskich dziennikarzy
      dowiedzielibyśmy się, z kim jadają obiady, i kto za nie płaci :)
      • Gość: znałam Agorę Re: Społeczna kontrola GW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 09:16
        Z kim? Z samymi sobą.
        Gdzie? W tanich knajpkach niedaleko
        placu Solnego.
        Kto płaci? Oni sami ze swoich
        drastycznie nieadekwatnych do
        wykonywanej pracy płac.

Mój ulubiony cytat z Agory:
        "Po dodatkowej analizie związanej
        z racjonalizacją organizacji pracy,
        kierownictwo podjęło decyzję o zwolnieniach.
        Zwolnionych zostało ok. 170 osób, co stanowi
        około 5% wszystkich zatrudnionych w spółce.
        Dołożymy starań, by wesprzeć odchodzących
        pracowników - powiedziała Wanda Rapaczynski,
        prezes zarządu Agory".

Wanda Rapaczynski zarabia miesięcznie
        jakieś 45 tys. Nie licząc akcji menedżerskich.
        • Gość: Kontroler Re: Społeczna kontrola GW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 14:01
          To możesz w sekrecie zdradzić, czemu w sprawie płonących kosztorysów nic nie
          zrobiono w redakcji? 1500 listów na forum to za mało, czy też ktoś zabrania się
          tym interesować?
          • Gość: Tadeusz Re: Społeczna kontrola GW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:08
            Tutaj nie jest potrzebna jakaś społeczna kontrola, lecz po prostu prokurator. Ja
            już założyłem sprawę karną GW i co dziwo sąd karny przyjął sprawę, ale jakoś
            dziwnie długo milczy. Smutna sprawa, że GW znaczy teraz Gadzinówka Ważniaków.
          • Gość: Tadeusz Re: Społeczna kontrola GW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:12
            Jest ścisła współpraca między TVP3 we Wrocławiu i Gadzinówką. To przykre, ale
            Gadzinówka jest na usługi mocodawców i jest zdecydowanie przeciwko obywatelom.
            Niech dalej tak robi, może zdechnie
    • Gość: stazystka Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.05, 22:58
      Nie rozumiem tych płaczów. Nie ma obowiązku pracy w GW. Sama jako studentka
      byłam stażystką w banku i też pracowałam za dormochę. Po miesiacu dostałam
      drobną wypłatę. Potem odeszłam bo nie byłam zadowolona z oferowanych mi
      pieniędzy. Nie wiem, czy ludzie którzy się tu wpisują, wiedzą coś o rynku,
      kapitaliźmie itp. Ale tak w tym kapitaliźmie bywa: pracodawca oferuje, a
      pracownik przyjmuje, albo idzie sobie.
      Widzę tu sfrustrowanych stażystów, którzy się do GW załapali. Żenujący ten
      wassz płacz.Jakoś tu nie widzę wpisów z innych firm, a płaca 500 zł dla
      stażysty to codziennoś w bankach, firmach komputerowych, windykacyjnych czy
      wydawnictwach. Wiem, bo tam stażowałam.
      • Gość: Do stażystki Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 09:30
        Jedno pytanie, czy dalej jesteś stażystką?
        A jesli nie, to gdzie teraz pracujesz i jaki etat zajmujesz?
        • Gość: Mi Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 09:36
          Wyobraź sobie, stażystko z nosem powyżej głowy,
          że wypowiadają się tutaj nie tylko odrzuceni
          stażyści.
          Jestem dziennikarzem i potwierdzam wszystkie
          przedstawione tutaj fakty dotyczące
          codzienności placu Solnego.
          A twoja wypowiedź świadczy jedynie o tym,
          że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem,
          co nie jest w sumie tak rzadki w naszym narodzie.
          • Gość: obserwator Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.05, 14:03
            Jest zasadnicza różnica pomiędzy bankami, hurtowniami a "Gazetą Wyborczą".
            Banki nie są rzecznikami opinii publicznej ani autorytetami moralnymi. Banki
            nie szczycą się obiektywizmem, bezstronnoscią, bezinteresownoscią. Nie stają w
            obronie interesow pracowniczych, nie bronią solidarnościowych wartosci, nie
            epatują etosem... To, co oburza, to hipokryzja GW. Inna sprawa, że poziom
            wrocławskiej GW jest tak żałosny, iż nie wiadomo za co sie tam w ogóle płaci
            dziennikarzom.
            • pan.edward Re: Ile zarabia się w Gazecie Wyborczej? 11.09.05, 15:42
              jak to za co? za zapełnianie przestrzeni między reklamami. czymkolwiek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka