Dodaj do ulubionych

Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego

IP: *.net / *.net 22.09.05, 22:49
Witam
Chciałbym podjać w przyszłym roku studia na akdemi. mógłby mi ktoś powiedzieć coś więcej gdyż jestem z Częstochowy i nie orientuje się jeszcze za bardzo w uczelniach. Ciężko się dostać/utrzymać? Jak klimat uczelni/akademiów - czy ciężko dostać akademik?
Pozdrawiam i dzięki za życzliwość
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:07
      czy ciezko sie utrzymac? hehe wolne zarty na immatrykulacji usłyszysz od
      rektora "łatwiej jest wyleciec z jadącego tramwaju niz z AE"
      musialbys sie bardzo starac aby wyleciec...
      • Gość: student AE Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.05, 00:11
        Hmmm... Dostanie się sprawia pewne trudności. Dla niektórych nawet nie do
        przejścia :) A później to rzeczywiście trzeba bardzo chcieć, żeby wylecieć.
        Jeśli chodzi o klimat, to jest rewelacja. Ludzie, jakich poznałem na tej
        uczelni, imprezy itd. - nie mam żadnych zastrzeżeń :)
        Poziom uczelni jest jaki jest. Nie ukrywam, że da się przejść przez tą uczelnię
        zbytnio się nie angażując. Ale jak ktoś poważniej podchodzi do zagadnienia temu
        edukacja na AE wychodzi na dobre. Tak jak mi ;) Mam wykształcenie adekwatne do
        mojej pracy zawodowej.
        PS Spodziewałem się już w tym wątku kubła pomyj wylanych na AE, głównie ze
        strony naszej wspaniałej PWr, ale jestem miło rozczarowany. Kiedyś na tym forum
        spotkałem się z czyimś stwierdzeniem, że ten kto nie przeżył algebry i analizy,
        ten nie wie co to są studia. Żenada.
    • Gość: Ania - AE 4ever ! Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.09.05, 00:25
      nie możesz trafić lepiej !
      Tylko tu sie studiuje !

Boże ! a ja już na 4 roku .... chyba będę musiała coś oblać zeby na warunek
      przejść

Do zobaczenia na Akademii Akloholicznej!

ps. chcesz zobaczyć jak sie bawi Akademia ?
      wejdz na www.ekonomalia.pl - To tylko ułamek tego co u nas się dzieje!

pozdrawiam

Ania
      • Gość: pepe Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.net / *.net 24.09.05, 14:16
        Wielkie dzięki za odpowiedź...coraz bardziej sie przekonuje do AE zwłaszcza że prymusem jak nie trzeba to nie jestem, a jak piszecie ze nie jest trudno utrzymać się to mi to odpowiadam.
        Pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 14:26
        zal mi was, ze prawie calej AE tylko alkohol w głowie...
    • Gość: tomeeek Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: 212.244.78.* 24.09.05, 20:20
      do "studenta AE"
      no widzisz nie nauczyli Cię na twojej AE , że coś takiego jak "miło
      rozczarowany" nie istnieje, a ja dopiero idę na PWr i już wiem ;D

a tak serio, no cóż pojawiają się kompleksy ludzi z AE, też bym takie miał
      gdyby tam poszedł...
      • Gość: student AE Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.05, 21:26
        O! Już się pojawili. Niektórzy jeszcze nawet nie zaczęli studiów na PWr, a już
        szczekają. To są dopiero kompleksy.

PS OK miało być "miło zaskoczony". Ale nie mieliśmy polskiego na AE, więc to
        nie ich wina.
        • Gość: kasia Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 10:27
          Studencie AE, powiedz mi, dlaczego jeśli ktoś Ci zwróci uwagę i w dodatku jest
          z PWr od razu naskakujesz na całą politechnikę?

• Gość: hrabiaa Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:14
            Po co Ci studia? Chłopo-robotnicy w krainie Dostatku są też niezbędni.
          • Gość: henryk Re: AE vs. PWr IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.09.05, 12:34
            Oda do kandydatów na studia

Chcesz być brudny, nosić glany a do tego kozią bródkę ?
            Biegni chłopie w październiku na wrocławską polibudkę !
            Tam 99 % chłopa, same Metalowce i Kultowce.
            Fryca mają jak stare i nieogolone owce!
            W tramwaju ich poznasz po wojskowym plecaku i czarnym swetrze !
            Jak wygląda ich kąpiel? To wyjście na świeże powietrze !
            Masz długie spocone kudły opadające na ramiona ?
            Myślę, że polibudka jest ci chłopie przeznaczona!

• Gość: Kasia Re: AE vs. PWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 13:45
              załosny jestes. nie studiuje ani na AE ani na PWr, ale duzo wiekszym szacunkiem
              darze zarówno PWr jak i ludzi którzy tam studiują. oni studiują a wy wymyslacie
              jakieś denne wierszyki na poziomie dzieci z postawówki "bo mi nie chciał dać
              cukierka".
              choć trochę kultury osobistej powinno obowiązywać kazdego studenta i to
              nieważne jakiej uczelni. Tobie po poprzednim poście musze stwierdzić, że jej
              brakuje.
              Z reszta po co porównujecie PWr i AE. jak wiadomo ta pierwsza uczelnia jest
              uczelnią techniczną, ta druga uczelnią ekonomiczną.
              a co dziwniejszego moge stwierdzić, że przeciętny student PWr spokojnie by
              sobie poradził na AE, czego nie można powiedzieć o studencie AE na PWr. Fakt
              jest taki, że każdy wybiera tą uczelnie, która go interesuje, ktoś chce
              studiować elektronike to na pewno nie pojdzie na AE, bo tu nawet nie ma takiego
              kierunku. Tak samo jak ktoś chce studiować finanse i bankowosc, nie pojdzie na
              PWr, bo tam taki kierunek nie istnieje.
              Zrozumcie to wreszcie! Zazwyczaj najwięcej pretensji mają Ci, co na daną
              uczelnie się nie dostali, a teraz ją obsmarowują.
              • Gość: henryk Re: AE vs. PWr IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.09.05, 18:20
                > jakieś denne wierszyki na poziomie dzieci z postawówki "bo mi nie chciał dać
                > cukierka".

co ???? heh ???

mamy kłopoty ze zrozumieniem tekstu ?
                ah..to klożanka jeszcze matury nie miała ! i wszystko jasne !

PWr (Pięknie Włosy Rosną)
                • Gość: kasia Re: AE vs. PWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 19:50
                  oj chyba masz zbyt mało wyobraznie zeby to zrozumiec.
                  wierszyk ktore układają dzieci na swoich kolegów w podstawówce "bo (kolega) nie
                  chciał dać cukierka"
                  a mature wyobraz sobie mam. inaczej studiowac bym nie mogla
                  • Gość: WG Re: AE vs. PWr IP: *.devs.futuro.pl 25.09.05, 20:02
                    A Ty Kasiu zacznij się lepiej szkolić w matematyce (chyba Ci się przyda na UWr)
                    i oszczędź sobie uwagi typu "zal mi was, ze prawie calej AE tylko alkohol w
                    głowie..." - my nie mamy do Ciebie pretensji o Twoje upodobania...
                    • Gość: kasia Re: AE vs. PWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 20:22
                      hmmm? nie studiuje matematyki. chyba mnie z kims pomyliłes. nie jedna Kasia na
                      świecie
              • Gość: Igor Re: AE vs. PWr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.05, 20:07
                1) Wierszyk był bardzo zabawny :] Na pierwszym roku AE nosiłem jeszcze glany
                itp. teraz wybieram sie na 5 rok i hmm... lekko sie zmieniłem ;-)

2) Nie wiem dlaczego student AE ma sobie radzic z czyms gdzie indziej, jest to
                właśnie typowe 'starpolskie' podejscie do nauki - PWR musi zapewnić prace armii
                niewydarzonych doktorów i stąd katowanie ludzi fizyką i innymi wesołymi
                przedmiotami (nawet na kierunkach takich jak ZiM). Poszedłem na AE bo nie bardzo
                miałem ochote na takie przyjemności.

3) Sprawa samego konfliktu jest bardzo ciekawa, ze swojej AEowskiej strony muszę
                dodać ze w 75% przypadków gdy mieliśmy jakiegoś ćwiczeniowca lubiącego się
                wyżywać na studentach to był to pan inżynier po PWR (pozdrowienia dla dra K.
                :>). Skąd to się bierze? 90% moich kolegów z LO jest na PWR i jakoś się nie
                zabijamy ;-)
                • Gość: henryk Re: AE vs. PWr IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.09.05, 23:07
                  AE jest klasą samą dla siebie i tyle...co tu gadać więcej!
                  • Gość: nie wazne Re: AE vs. PWr IP: *.pl / 80.50.252.* 25.09.05, 23:28
                    witam,
                    Obie uczelnie sa siebie warte. Skonczylem AE 2 lata temu, dostac sie nie bylo
                    tak latwo. Ze swiadectwa dostalem sie rowniez na polibudzie, na telekomunikacje.
                    Wybralem AE, wielu moich kolegow studiowalo na polibudzie i tak samo twierdza,
                    ze sie nie da wyleciec. Obie uczelnie prezentuja niski poziom. Jesli nei chcesz
                    sie uczyc, to nie muszisz. Na szczescie mlodzi coraz bardziej rozumieja, ze
                    robia to tylko i wylacznie dla siebie.
                    Ja mam dobra prace, nikt z mojego roku z AE nie jest bez pracy. Z polibudy
                    rowniez dobrze sie im wiedzie.
                    pozdrawiam
    • Gość: tomeeeek Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: 212.244.78.* 25.09.05, 23:30
      no patrzcie a ja nie noszę glanów!
    • Gość: astro Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.05, 23:36
      Oj czemu się tak AE i PWr błotem obrzucają to nie wiem...
      Popatrzcie lepiej na perspektywy zatrudnienia po obu uczelniach, bądź na
      kariery tych którzy je kończyli.
      W samym Wrocławiu widać jest zarówno wielu absolwentów AE jak i PWr którym
      nieźle się wiedzie. Znam też takich którzy w życiu do niczego nie doszli bo po
      ich kierunkach (obie) nie mogą znaleźć pracy.
      Poza tym jak już wspomniano nie sposób porównywać uczelni jedynie wydziały i
      kierunki.
      Czy powiedziałby ktoś z Was że student polonistyki nie dał by rady studiować na
      PWr bo nie zna matmy? Na te dwie uczelnie idą przecież ludzie o różnych
      predyspozycjach. Ekonomia jako taka zaliczana jest do....grupy nauk
      humanistycznych (dokładnie H2.
      To co jest z matmy na PWr potrzebne do przeliczania konstrukcji itp na AE jest
      zbędne, lecz to co z prawa finansowego, socjologii, psychologii jest niezbędne
      na niektórych kierunkach AE nie jest potrzebne na PWr.
      A te wszystkie argumenty to jak powtarzane wciąż w kawale: "a u was Murzynów
      biją"

astro
      • Gość: ania Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.09.05, 12:01
        Ide na AE !
    • Gość: czerwona musztarda Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:30
      a co z ekonomią na UWr??
      • Gość: dorota Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 13:01
        12 godzin tygodniowo, ogolnie podobno miło i przyjemnie (kumpel studiuje, nie
        narzeka), ale chyba nie o to chodzi...
    • Gość: czerwona musztarda Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:04
      A poziom jaki?? Późniejsze perspektywy?
      • Gość: iok Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.09.05, 14:51
        poziom taki jaki sam swoją osobą będiesz reprezentował!
        • Gość: czerwona musztarda Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 17:15
          Przeciez wiesz o co mi chodzi. Napewno krąży jakas opinia o UWr
          • Gość: iok Re: Akademia Ekonomiczna im.Oskara Langego IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.09.05, 18:04
            AE to spoko ludzie , studia są nie ważne !

Niech żyje nasza Akademia !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka