Dodaj do ulubionych

Pytanko ws Arkad, Opery ..

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.05, 21:53
Czy ktoś bardziej zorientowany może wie:
- jak będzie się prezentował biurowiec Arkad patrząc z ul. Świdnickiej od
Rynku w kier wspomnianego pasażu? Czy znajdzie się w osi ulicy?
- czy po remoncie Opery powrócą na szczyt fasady rzeźby zdjęte bodaj w latach
70-tych XX w.? Swoją drogą, widzieliście nowe herby Wrocławia umieszczone na
fasadach Opery i Teatru Lalek w miejscu dawnych białego orła i czerwonej
gwiazdy?
- czy w nowej sali koncertowej na Pl. Wolności będą organy?
Obserwuj wątek
    • Gość: zastepca Re: Pytanko ws Arkad, Opery .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:03
      Gość portalu: WuWu napisał(a):

> Czy ktoś bardziej zorientowany może wie:
      > - jak będzie się prezentował biurowiec Arkad patrząc z ul. Świdnickiej od
      > Rynku w kier wspomnianego pasażu? Czy znajdzie się w osi ulicy?

1 ładnie; 2 tak

> - czy po remoncie Opery powrócą na szczyt fasady rzeźby zdjęte bodaj w latach
      > 70-tych XX w.? Swoją drogą, widzieliście nowe herby Wrocławia umieszczone na
      > fasadach Opery i Teatru Lalek w miejscu dawnych białego orła i czerwonej
      > gwiazdy?

nie, chcemy tu cos prostego, nie rzucającego się w oczy. bez kiczowatych ozdóbek

> - czy w nowej sali koncertowej na Pl. Wolności będą organy?

jesli tak, to tylko pod warunkiem, że z konkursu
      • Gość: wro2015 Re: Pytanko ws Arkad, Opery .. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.09.05, 22:58
        > > - jak będzie się prezentował biurowiec Arkad patrząc z ul. Świdnickiej od

No bedzie stal na Osi, co jest moim zdaniem dobre, bo wtedy bedzie sie mialo
        poczucie ze to miasto idzie dalej dalej jak sie patrzy od Uniwerku.

Lecz w przypadku AW nie mam prawie ze nic do zarzucenia w sprawie fasad
        (porzadny standard, a od swobodnej nawet fasada podwojna) na wizualizacjach
        akurat dokaldnei ta fasada wiezowca w perspektywie swidnickeij wyglada niestety
        najslapiej. Mam nadzieje ze to jeszcze zmienia, bo mam nadzieje ze architekci
        zdaja sobie sprawe ze budynek sttoi na osi.

Wizualizacje mozna pobrac z www.arkadywroclawskie.pl
        • lukasz-franciszek Re: Pytanko ws Arkad, Opery .. 24.09.05, 09:43
          Na projekcie renowacji opery widnialy wyzej wymienione rzezby, wiec raczej
          powinne byc. Poaz tym zauwazylem ze w miejscu, gdzie stala ta skrzydlata dama,
          ustawiony jest maly cokolik, jakby pod rzezbe. czas pokaze
      • Gość: igor Re: Pytanko ws Arkad, Opery .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 11:14
        co do rzeżb na operze to nie bądżmy mądrzejsi od langhansa on je zaprojektował
        i powinny wrócić na swoje miejsce,zastępca żartował ,mam nadzieję ...
        • Gość: Polo Re: Pytanko ws Arkad, Opery .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 13:10
          Nie buduje się sal stricte koncertowych bez porządnych organów, więc na pewno
          organy będą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka