Dodaj do ulubionych

SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ

IP: *.orion / *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.05, 10:23
Witam,
Zastanawiałem się, w którym dziale wpisać ten post - wybrałem "Inwestycje",
choć tak naprawdę mam poważne wątpliwości, czy to, o czym chcę napisać, można
nazwać inwestycją... wszakże, jeśli się na coś wydaje pieniądze (czy
inwestuje), to się ma nad tym pieczę i pilnuje się tego... ale nie w tym
przypadku...
Myślę, że znaczna część z Was miała ostatnio okazję przejść się remontowaną
ulicą Oławską... Nie przeszkadza wam ten bałagan (by nie powiedzieć
dosadniej - permanentny bajzel)???
Nie jestem specjalistą od remontu ulic i infrastruktury miejskej, ale wydaje
mi się, że to, co się widzi na Oławskiej (która jest, bądź co bądź, jedną z
głównych ulic miasta) to kompletny skandal... nawierzchnia rozryta, mnóstwo
piachu, kurzu, FATALNE, niebezpieczne odgrodzenie pieszych od wykopów...
"Podobają" mi się również ekipy remontowe... zwykle jest to 2-3 typków
o "bajecznie kolorowych", steranych tanimi winami pyszczkach...
Na całym obszarze remontowanej ulicy porozwalane są jakieś łyżki od koparek,
rozpory, które podtrzymują ziemię przy wykopach (przepraszam, jeśli nie
używam fachowego słownictwa)...
Dodatkowego kolorytu dodają tysiące ulotek, butelek, puszek i innych śmieci,
porozwalanych na całej długości ulicy...
Tak się prowadzi remonty w XXI wieku, w mieście, które ma aspirację być w
czołówce najnowocześniejszych miast w Polsce??????????????????????
Panie Prezydencie Dutkiewicz!
Panie Wiceprezydencie Jackiewicz!
Jest już po kampanii wyborczej, więc z pewnością macie Panowie nieco więcej
czasu...
Proponuję zatem przespacerować się na Oławską i przyjrzeć się temu, co się
tam dzieje... A potem postawić do pionu kogoś, komu powierzyliście Panowie tę
pracę...

Mam nadzieję, że część mieszkańców naszego ukochanego miasta zgodzi się z
powyższymi uwagami..

Łączę wyrazy szacunku
Victor Czyściciel
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: 193.239.56.* 26.09.05, 17:48
      wytrzymaj kolego... bedzie zaj...scie !
      • Gość: dorsz Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.09.05, 19:40
        Racja, nieważne że tam syf, ruja i poróbstwo. Po co przy remoncie stosować
        jakieś cywilizowane standardy, w końcu utrzymywanie stanu ruiny jest dla wielu
        wręcz kultywowaniem wielowiekowych narodowych tradycji.
        • Gość: lolo Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: 193.239.56.* 26.09.05, 23:40
          jestem "czepialski" ale w tym wypadku... troche "dirtu" na ulicy w
          centrummiasta nie zaszkodzi ;) bedzie co wspominac... hopki az milo :)
          • preslaw Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ 27.09.05, 22:21
            Viktorze, jak też lubię czyścić i lubię porządek, ale w naszym karju wymaganie od firm budowlanych porządku na budowach, a zwłaszcza przy remontach ulic jest zbyt wygórowane. Trzeba to przeżyć, po skończeniu będzie dobrze.
            • Gość: ! Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.05, 22:25
              Jak tam postępy prac przy budowie deptaka na Oławskiej...bo dawno nie byłem w
              tamtych okolicach?
              • preslaw Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ 27.09.05, 22:41
                Ja to ostatnio w ogóle nigdzie nie ma czasu chodzić i gdyby forum choć trochę nie czytał to wiedziałbym tylko, co dziej się na kilku ulicach. Ale co dzieje się na Olawskiej, tego nie wiem.
              • Gość: OBIEKTYWNY Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: *.Rozanka.WROC.PL / 193.239.56.* 27.09.05, 23:26
                JAk by to robił ZIAJKA tena wątek miałby juz 100 postów że to skandal i że
                trzeba zabronić remontów. LAe ze to robi pożadna firma drobud, to oczywiscie
                trzeba przebolec i paplać sie w syfie. W zyciu nie widziłem tak skrajnie
                stronniczych opini jak niektórych tu na forum. Dprawiedliwosc musi być ale z
                wyjątkami. Brawo!!!!!!!
                • Gość: konrad Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: *.skarb.neta / *.neta-si.pl 28.09.05, 00:17
                  Miło nam powitać na forum kogos z zarządu Ziajki. Konstruktywna krytyka jest
                  zawsze potrzebna.
                • llameth Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ 01.10.05, 08:15
                  Cóż, osobiscie uważam, że bałagan na Oławskiej jest cokolwiek zbyt "artystyczny"
                  i trwa zbyt długo, a dałby się go bez większych nakładów i komplikacji ograniczyć.
                  A co do obiektywizmu i Ziajki - firma ta nad swoją opinią pracowała długo i
                  starannie, co też zakończyło się pełnym sukcesem - obecnie każda (prawie?)osoba,
                  która interesuje się inwestycjami drogowymi we Wro, na hasło "Ziajka" dostaje
                  wysypki, i zaczyna rzeczonej budowie przyglądać się starannie i nader krytycznie.

Tak, nie jesteśmy obiektywni.
                  W końcu ile razy można dac się robić w konia?
          • Gość: Victor Czyściciel Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: *.orion / *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 14:25
            Witam,
            trochę "dirtu" na ulicy w centrum miasta nie zaszkodzi? Tak sądzisz? Naprawdę
            Ci się to podoba? Lubisz, jak jest taki syf wokół Ciebie? Lubisz, jak wszędzie
            są porozwalane strzępy ulotek, puste butelki? Lubisz, jak wszędzie jest pełno
            kurzu?

Dziwny z Ciebie gość... ale każdemu, co mu się podoba...

Pozdrawiam
            Victor
            • Gość: lolo Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: 193.239.56.* 28.09.05, 18:52
              przy tak wyjatkowych sytuacjach jak ta teraz potrafie sie na ten syf
              wylaczyc... a nawet szukam w tym chaosie piekna ;)
              Przypomina mi sie rozkopany Rynek i to niesamowite mile pozytywne zaskoczenie
              pod koniec remontu i po jego zakonczeniu...
    • Gość: konrad Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: *.skarb.neta / *.neta-si.pl 28.09.05, 00:27
      nie widze w tym specjalnego problemu, przeciez to jest remnot i zawsze beda
      pojawiac sie z tego tytułu jakies niedogodnosci. jest jak jest i nie ma to
      raczej wpływu na przebieg oraz efekty pracy ekip remnotowych. na ulicy
      szewskiej natomiast, studenci archeologii rozgrzebuja bruzdy ziemi wykonując
      zapewne niezbedne dla ich wykształcenia cwiczenia. nie mozna mowic o
      nieporządku jesli jest on nieunikniony, to bez sensu, za pare tygodni itak
      bedziemy sie cieszyc z nowych slicznych ulic starego miasta:)
      • Gość: OBIEKTYWNY [...] IP: *.Rozanka.WROC.PL / 193.239.56.* 28.09.05, 00:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: bartollommeo Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.05, 13:58
        Jakich ślicznych ??? Po remoncie to wcale nie będzie lepiej wyglądało, deptak z
        jarmarcznym wystrojem a la Świdnicka. Troszkę szacunku dla historii miasta!!!
    • rw.wro Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ 28.09.05, 22:39
      jak muszę się dostać pieszo - bo na tram nie ma co liczyć - z pl. domin. na
      rynek, to wybieram wita stwosza i jakoś mi ten burdel na oławskiej nie wadzi.
      zamiast pchać się w ten syf, a potem jęczeć, wystarczy nadłożyć 50m drogi.
      • Gość: artek Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.05, 09:14
        > jak muszę się dostać pieszo - bo na tram nie ma co liczyć - z pl. domin. na
        > rynek, to wybieram wita stwosza i jakoś mi ten burdel na oławskiej nie wadzi.

co jest na dodatek z wielkim pożytkiem dla jakby zapomnianej ostatnio wita stwosza
      • Gość: Victor Czyściciel Re: SKANDALICZNY REMONT UL. OŁAWSKIEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.05, 18:04
        Witam,

> jak muszę się dostać pieszo - bo na tram nie ma co liczyć - z pl. domin. na
        rynek, to wybieram wita stwosza i jakoś mi ten burdel na oławskiej nie wadzi.
        Zamiast pchać się w ten syf, a potem jęczeć, wystarczy nadłożyć 50 m drogi.

Tu nie chodzi o to, jakie rozwiązanie jest prostsze... oczywiście, można pójść
        Wita Stwosza, można wybrać jeszcze cztery inne drogi...
        Chodzi o to, że ktoś pobrał podatek z Pańskiej i mojej pensji i za ten podatek
        zdecydował się zrobić remont ulicy - i za to mu chwała...
        Tyle tylko, że powierzył tą pracę komuś, kto nie ma za grosz poczucia
        staranności i schludności pracy...
        Jeśli ktoś w takim bałaganie prowadzi prace, to można być pewnym, że taki sam
        bałagan pozostawi pod ziemią, po zasypaniu dziur...
        A tak poza wszystkim, ten wszechobecny bałagan powoduje, że walają się tam nie
        tylko śmieci budowlane, ale również miliony ulotek, plakatów wyborczych i
        innego śmiecia...
        I nikomu to nie przeszkadza... nawet patrolowi straży miejskiej... przechodzą,
        kopną dwa, trzy śmieci i pójdą dalej...
        Beznadzieja...

Victor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka