Gość: Dialogowiec IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 22:01 Jest promocja na vectranet. Ktoś skusił się? Ktoś używa? Jakie wrażenia? Dialogowiec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rw.wro Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 28.09.05, 22:06 mam w domu kablówkę z upc, podejrzewam, że ich oferta netu (chello) jest tak samo kaszaniasta jak vectry. netu używam przez sieć osiedlową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghf Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: 213.199.196.* 28.09.05, 22:07 mam od kilku miesiecy, wczesnie dialog dodzwaniany. wrazenia bardzo pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 29.09.05, 09:12 Mam od lutego.O dziwo działa. 2 awarie, szybko usunięte - pół godziny albo mniej.O Vectrze miałam jak najgorsze zdanie ale nie chciałam wdzwanianego Dialogu.Jestem bardzo zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piT Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:42 a jaki ma zasięg ta Vectra? macie jakieś namiary na nią? www, albo coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Grabiszyn Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.09.05, 10:32 Ja używam od listopada razem z kablówką. Najtańszy pakiet. Nie ściągam za dużo może dlatego nie mam co narzekać. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Ich strona to www.vectra.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jola_wroc Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 29.09.05, 17:06 co to znaczy "wdzwaniany dialog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dialogowiec Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.05, 19:05 tzn łączysz się za pomocą zwykłego modemu (nie kablowego) 56kbps blokujacego linię telefoniczną (ew isdn)- taryfy dialnet 50,150,co dzień,co noc.... dość drogi w stosunku do najtańszej vectry (gdy się ma pełny pakiet kablówki i dokupuje tylko neta za 39złoty) dialogowiec Odpowiedz Link Zgłoś
jola_wroc Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 01.10.05, 14:46 aha bo ja mam taki co nie blokuje mi telefonu- dsl 1MG czy cos takiego, nie znam się- nie nażekam lecz troche drogo 99zl +vat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dialogowiec Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.05, 23:47 Więc masz w zasadzie stałe łącze przez modem kablowy. pozdrawiam dialogowiec+vectrowiec(podpisałem umowę zobaczymy co dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_wroc Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 02.10.05, 12:26 ale umowa z dialogiem mi sie kończy i nie wiem na jakich zasadach jest kontynuacjja, jesli nie bedzie mi odpowiadać tez wezmę w vectrze, Czy bede miała to samo co teraz- tyle że bedzie inny usługodawca? Odpowiedz Link Zgłoś
jb.wroc Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 02.10.05, 15:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=28628372&a=28660607 Nie chce mi sie pisac 2 raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dialogowiec Znam znam... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.05, 21:12 Czytałem te posty - szcególnie ten "anty" - Cóż mogą zaistnieć różne "przypadki". Tak na przwdę zależy do czego chce się łącze wykorzystywać i czego się oczekuje - ja podchodzę pragmatycznie - najtańsza opcja ma chodzić lepiej od ...modemu (128/64 a nie 56k-czyli 50k tak naprawdę )ale nie liczę na az dwukrotny przyrst prędkości ładowania stron www i ma odblokować telefon. Nie ściągam plików z sieci p2p (hmmm od tego jest szybkie łącze w biurze ;) ) Za coś trochę lepszego w dialogu najtaniej zapłacę 84 złote plus instalacja dsla czyli jakieś 100. Brat ma dsl-a i niestety od pewnego czasu co raz wolniej smiga nim :( Zawsze istnieje możliwość rozwiązania umowy "z powodu nierzetelnego świadczenia usługi" i dochodzenia swoich praw w drodze ugody(redukcja kare za odstąpienie etc.) pozdrawiam dialogowiec Odpowiedz Link Zgłoś