Dodaj do ulubionych

Vectranet - pierwsze wrażenia?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 22:01
Jest promocja na vectranet. Ktoś skusił się? Ktoś używa? Jakie wrażenia?
Dialogowiec
Obserwuj wątek
    • rw.wro Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 28.09.05, 22:06
      mam w domu kablówkę z upc, podejrzewam, że ich oferta netu (chello) jest tak
      samo kaszaniasta jak vectry. netu używam przez sieć osiedlową.
    • Gość: ghf Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: 213.199.196.* 28.09.05, 22:07
      mam od kilku miesiecy, wczesnie dialog dodzwaniany. wrazenia bardzo pozytywne.
    • malaszaramysz Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 29.09.05, 09:12
      Mam od lutego.O dziwo działa. 2 awarie, szybko usunięte - pół godziny albo
      mniej.O Vectrze miałam jak najgorsze zdanie ale nie chciałam wdzwanianego
      Dialogu.Jestem bardzo zaskoczona.
    • Gość: piT Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:42
      a jaki ma zasięg ta Vectra? macie jakieś namiary na nią? www, albo coś...
      • Gość: Bartek Grabiszyn Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.09.05, 10:32
        Ja używam od listopada razem z kablówką. Najtańszy pakiet. Nie ściągam za dużo
        może dlatego nie mam co narzekać. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.

Ich strona to www.vectra.pl
        • jola_wroc Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 29.09.05, 17:06
          co to znaczy "wdzwaniany dialog?
          • Gość: dialogowiec Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.05, 19:05
            tzn łączysz się za pomocą zwykłego modemu (nie kablowego) 56kbps blokujacego
            linię telefoniczną (ew isdn)- taryfy dialnet 50,150,co dzień,co noc.... dość
            drogi w stosunku do najtańszej vectry (gdy się ma pełny pakiet kablówki i
            dokupuje tylko neta za 39złoty)
            dialogowiec
            • jola_wroc Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 01.10.05, 14:46
              aha bo ja mam taki co nie blokuje mi telefonu- dsl 1MG czy cos takiego, nie
              znam się- nie nażekam lecz troche drogo 99zl +vat
              • Gość: dialogowiec Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.05, 23:47
                Więc masz w zasadzie stałe łącze przez modem kablowy.
                pozdrawiam
                dialogowiec+vectrowiec(podpisałem umowę zobaczymy co dalej)
                • jola_wroc Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 02.10.05, 12:26
                  ale umowa z dialogiem mi sie kończy i nie wiem na jakich zasadach jest
                  kontynuacjja, jesli nie bedzie mi odpowiadać tez wezmę w vectrze, Czy bede
                  miała to samo co teraz- tyle że bedzie inny usługodawca?
                  • jb.wroc Re: Vectranet - pierwsze wrażenia? 02.10.05, 15:23
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=28628372&a=28660607 Nie chce mi
                    sie pisac 2 raz.
                    • Gość: dialogowiec Znam znam... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.05, 21:12

Czytałem te posty - szcególnie ten "anty" - Cóż mogą zaistnieć
                      różne "przypadki". Tak na przwdę zależy do czego chce się łącze wykorzystywać i
                      czego się oczekuje - ja podchodzę pragmatycznie - najtańsza opcja ma chodzić
                      lepiej od ...modemu (128/64 a nie 56k-czyli 50k tak naprawdę )ale nie liczę na
                      az dwukrotny przyrst prędkości ładowania stron www i ma odblokować telefon. Nie
                      ściągam plików z sieci p2p (hmmm od tego jest szybkie łącze w biurze ;) )
                      Za coś trochę lepszego w dialogu najtaniej zapłacę 84 złote plus instalacja
                      dsla czyli jakieś 100. Brat ma dsl-a i niestety od pewnego czasu co raz wolniej
                      smiga nim :(
                      Zawsze istnieje możliwość rozwiązania umowy "z powodu nierzetelnego świadczenia
                      usługi" i dochodzenia swoich praw w drodze ugody(redukcja kare za odstąpienie
                      etc.)

pozdrawiam
                      dialogowiec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka