Dodaj do ulubionych

Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsku ...

IP: *.core.lanet.net.pl 11.10.05, 23:20
a KTO coś wie nt pana prezesa Sobańskiego: skąd sie wziął , co do tej pory
robił, gdzie sie udzielał, jakie szkoły kończył???tak sobie pytam.....bo
chyba gdzieś go widziałem przed laty i to nie było dobre....
Obserwuj wątek
    • Gość: Misio Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.bos.east.verizon.net 12.10.05, 01:08
      Brawo slask,wiecej takich kopaczy i pierwsza liga NASZA.
      • Gość: Jacek Brzozowski ! Wiesz co o tobie myślą kibice z ... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 08:39
        Brzozowski ! Wiesz co o tobie myślą kibice z Dolnego Śląska? Ty już dobrze
        wiesz co :) Mi to przez język nie przejdzie aby napisać na forum, bo mogą
        dzieci czytać :)))
    • Gość: paweł Dość oszczerstw IP: *.dint.wroc.pl 12.10.05, 07:56
      To brudna kampania wyborcza, wyborcza? - Gazeta Wyborcza?
    • Gość: Jacek Brzozowski sługus Schetyny IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 08:57
      Zawsze gdy w Śląsku zaczyna dziać się dobrze to jak spod ziemi wychodzi Arturek
      Brzozowski - włazidupek Schetyny który zaczyna judzić i mącić aby obraz klubu
      nie był zbyt czysty.

Ja wiem panie Brzozowski, że panu władcy Schetynie gul lata, bo rok temu
      prowadził rozmowy z Carlsbergiem i w Carlsbergu go "zrzucili" ze schodów i
      pokazali drzwi i teraz trzeba znów gnoić piłkarski Śląsk bo gó..anemu klubowi
      Schetyny podbiera sponsorów. Tak było kilka lat temu i tak będzie tym razem.

Życzę miłego dnia włazidupku Schetyny.
      • Gość: Borys B Re: Brzozowski sługus Schetyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:20
        O czym ty piszesz? Co ma piernik do wiatraka?! Tu chodzi o ZASADY. Jeżeli nawet
        redaktor Brzozowski pisze o Śląsku jak pisze (szczególnie aktywny był za czasów
        Cymanka) to w tym wypadku ma absolutną rację. Chcesz wielkiej piłki, wielkiego
        Śląska, zwycięstw z lepszymi od nas, to uświadom sobie, że tego celu nigdy nie
        osiągniemy, jeżeli będziemy obojętnie przechodzili obok korupcji i tego całego
        syfu, który toczy polską piłkę. Gość sprzedawał mecze, nie pietruszkę. Chcesz
        go w Śląsku. Po co? Żeby młodzi uczyli się jak dorabiać do pensji.
        • Gość: Jacek Re: Brzozowski sługus Schetyny IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 11:28
          To nie był dobry ruch z zapraszaniem tego człowieka na treningi i też go nie
          chcę. To co mi się nie podoba to to że robi się z tego aferę na pierwszą stronę
          Gazety. W Śląsku dzieją się ciekawsze rzeczy od wizyty Romaniuka. Choćby np.
          podpisanie umowy z Carlsbergiem ale według wyborczej ważniejszy jest Romaniuk i
          to mi się nie podoba ale i jednocześnie nie dziwi, bo czego można się
          spodziewać po Brzozowskim?
        • Gość: morales Re: Brzozowski sługus Schetyny IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:30
          Święta racja! i oni chcą przekonać sponsorów do wykładania kasy na klub?
          Przecież taki zawodnik powinien być skończony. Poza tym co jakiś Zidane jest
          żeby opłacało się nawet za cenę małego smrodu go sprowadzać. Zamiast kreować
          super wizerunek przyjaznego i uczciwego klubu to taka zabawa sprawi zniechęci
          sponsorów i co najgorsze robią z kibiców głupków. Ja też kupując bilet daję na
          klub kasę i żadam żeby na boisku piłkarze "wypruwali flaki" a nie kombinowali.
          • Gość: Jacek Re: Brzozowski sługus Schetyny IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 11:34
            Wszystko prawda ale co według ciebie jest ważniejszą informacją na pierwszą
            stronę Gazety? Podpisanie umowy z Carlsbergiem czy wizyta jakiegoś piłkarzyny
            na boisku? Ja uważam że zdecydowanie większym wydarzeniem jest podpisanie umowy
            niż to że na trening przyszedł sobie pokopać jakiś piłkarz.
            • Gość: Kibol Re: Brzozowski sługus Schetyny IP: *.whirlpool.com 12.10.05, 18:35
              Jacuś nie masz racji, bardzo ważnym nawet ważniejszym wydarzeniem w Śląsku jest
              dopuszczenie do treningów prawie przestępcy. Gdyby sponsor to wiedział przed
              podpisaniem umowy sponsorkiej, to pewnie by powiedział żegnajcie pieniązki.
              Sprawa Romaniuka jak i jego nazwisko jest znana w całej Polsce. Przed tym
              gościem, powinny być zamknięte wszystkie drzwi klubowe, nawet te do kibla. Braki
              kadrowe nie upoważniają Śląska do "dania" roboty temu sprzedawczykowi. Ten
              człowiek jak już raz sprzedał, to będzie czekał okazji, kiedy zrobi to następny
              raz. Nie próbuj polemizować z każdym, kto ma odmienne zdanie od Ciebie, bo się
              chłopie wykończysz tym pisaniem.
              • Gość: Jacek Re: Brzozowski sługus Schetyny IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 20:18
                > Nie próbuj polemizować z każdym, kto ma odmienne zdanie od Ciebie, bo się
                > chłopie wykończysz tym pisaniem.

Żebyś wiedział ale lubię to :)

I tak uważam, że podpisanie umowy z Carlsbergiem to był artykuł na pierwszą
                stronę a nie informacja o jakimś Romaniuku
                • Gość: Jacek Re: Brzozowski sługus Schetyny IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 20:22
                  A Romaniuka już w Śląsku nie ma. Czekam na informację o tym na pierwszej
                  stronie Gazety, bo to przecież jest ważne tak samo jak jego wizyta na treningu.
    • kkopytko podejrzany a nie skazany 12.10.05, 09:01
      Podejrzany a nie skazany.

Jak zwykle problem widzi tylo Brzozowski
    • Gość: Siskiyou Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.amsnet.pl 12.10.05, 09:06
      Nie chcemy sprzedawczyka w ŚLĄSKU, niech on sobie lepiej sprzedaje kartofle na
      placu.
      • Gość: Jacek Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 09:08
        To inna sprawda że klub nie pownien się w ogóle takim kimś interesować, bo jak
        sprzedał Polar raz to Śląsk wcześniej czy później też sprzeda
    • Gość: Graniu Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.amsnet.pl 12.10.05, 09:09
      Wielkie NIE przez wielkie N dla Romaniuka w ŚLĄSKU!!!! i innych sprzedajnych
      kopaczyn!!!!!!!!!!!!!
    • kaprys4 Czy Brzozowski już popuścił w gacie? 12.10.05, 09:12
      Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsku.

Jaaaaaaaaaa! I co teraz będzie? Dramat straszny! Brzozowski chyba popuścił w
      gacie przez to wydarzenie!
    • Gość: morales Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 09:21
      A ja mam dzisiaj w nosie (choć chciałbym napisać w d....) Śląskowe
      przepychanki. Dzisiaj wielki mecz z Anglią a Śląsk proponuje zostawić na
      później.
      Tylko dodam, że na I ligę dla Śląska to za szybko bo będzie tak, że
      awansują "władcy klubowi" zgarną premię z Canal+ a później po sezonie spadek,
      długi i........od nowa. Ja chcę Śląska z porządnym budżetem, przejrzystą
      sytuacją własnościową (bez dziwnych postaci) i przyzwoitym zapleczem
      technicznym.
      • Gość: Jacek Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 09:28
        Gość portalu: morales napisał(a):

> A ja mam dzisiaj w nosie (choć chciałbym napisać w d....) Śląskowe
        > przepychanki.
        To są przepychanki Brzozowskiego a nie Śląskowe. W Śląsku jest wszystko ładnie
        poukładane i klub działa poprawnie.

> Ja chcę Śląska z porządnym budżetem, przejrzystą
        > sytuacją własnościową (bez dziwnych postaci)
        Przecież to wszystko jest jasne i uregulowane.

> i przyzwoitym zapleczem technicznym.
        Nie możliwe w najbliższym czasie
        • Gość: morales Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 09:53
          To wylejmy sobie trochę zimnej wody na głowę. Ja nie chcę chodzic na I ligę i
          patrzeć jak nas rozjeżdżają. Potrzeba spokojnych 4-5 lat na zrobienie
          rzeczywistego postępu organizacyjnego i wtedy z mocnymi podstawami można
          spokojnie walczyć o wyższe cele. Dla mnie największym problemem są ludzie w
          Śląsku, których z grubsza dzielę na: pasjonatów, którzy oddadzą wszystko dla
          Śląska, ale niestety nie mają prawie nic w sensie materialnym i niestety (mówię
          to z przykrością) ich wiedza o współczesnej piłce, marketingu sportowym i tych
          wszystkich sprawach obecnie niezbędnych jest niewielka. Druga kategoria to
          spadochroniarze, którzy dysponują mniejszymi lub większymi pieniędzmi ale tak
          naprawdę interesuje ich własny interes a ich związek (mentalny) ze Śląskiem
          jest żaden, wiedza o piłce i zarządzaniu klubem zerowa. Z takimi osobami zawsze
          będą kryzysy, upadki, spadki i ogólna bryndza, przeplatana czasami miłymi
          niespodziankami jak pozycja Śląska w tabeli. Niestety.
          • Gość: Jacek Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 10:05
            A ile klubów w Polsce może sobie pozwolić na taki komfort o jakim piszesz?

Weź pod uwagę że 3 miesiące temu nie było pewności czy Śląsk w ogóle wystartuje
            w II lidze ale zebrali się ludzie (właśnie ci których ty niedoceniasz) i
            próbują coś zrobić. Powoli spłacają długi i starają się wyprostować sytuację
            klubu. W II lidze też nas mieli rozjeżdżać a jakoś sobie radzimy.

Ci ludzie popełnią błędy jeszcze nie jeden raz, bo każdy je popełnia ale to nie
            powód aby kibice i byle pismak z Wyborczej wieszali za to na klubie psy. O
            przyciągnięciu takiego sponsora jak Carlsberg marzy każdy klub w Polsce.
            Przecież Carlsberg sponsoruje takie kluby jak Liverpool. To że Carlsberg
            sponsoruje właśnie piłkarzy Śląska jest zasługą tych ludzi których nie chcesz
            docenić a byle nieudacznik z Wyborczej ich oczernia.
            • Gość: morales Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 10:28
              To nie jest tak, że ja kogoś nie doceniam czy krytykuję bezcelowo i chodzi o to
              żeby w ciagu roku wybudowano nowy stadion a po boisku biegali najwybitniejsi
              piłkarze świata. Podam Ci jednak przykład: jesli ktoś na przykład kupuje
              przedsiębiorstwo to robi to w jakimś celu a nie dla tego, że go kolega. Toteż
              twierdzę jeśli ktoś jest poważny to powinien określić dlaczego chce zajmować
              sie piłką w Śląsku, określić swoje zamierzenia co do rozwoju klubu, jakimi
              sposobami chce to osiagnąć, co będzie za rok, dwa, pięć i dziesięć, czego
              oczekuje od władz i społeczności lokalnej, kibiców itp. W ten sposób tworzy tez
              odpowiedni profesjonalny klimat wokół klubu, który procentuje w przyszłości.
              Wybór jest taki albo profesjonalność i stabilnośc albo ciągłe złudzenia.
              Dodam jeszcze, że jestem wdzięczny za "ugaszenie pożaru" w Śląsku przez tych
              ludzi ale już czas żeby strażacy zamienili się w budowniczych.
              Odnosząc się bezpośrednio do artykułu to przyjmować piłkarza, który jest
              podajrzewany "małe słabości" to też sygnał dla sponsorów tego po prostu sie nie
              robi.
              • Gość: Jacek Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.05, 10:51
                Kiedyś taki był w Śląsku który określił swoje cele i oczekiwania na najbliższe
                lata i wszyscy z niego darli łacha z Gazetą Wyborczą na czele, więc nie dziw
                się że teraz wszyscy mówią że chcą się tylko utrzymać w II lidze a gdy będzie
                okazja to awansują. Co mają innego mówić? Że chcą wielkiego Śląska aby ludzie
                pokroju Brzozowskiego znów nimi poniewierali? Liczy się tylko systematyczna
                praca a efekt może być różny. Przekonał się o tym nawet Schetyna któremu marzył
                się klub taki jak FC Barcelona (kosz i piłka nożna) i po niecałych 2 latach
                musiał zweryfikować swoje plany. Więc wolę aby obecni działacze powoli robili
                swoje a po ciężkiej pracy efekty może będą. To że działacze nie mówią o swoich
                celach nie oznacza że ich nie mają. Może wolą o nich nie mówić aby ludziki
                pokroju Brzozowskiego z nich się nie naśmiewały.

Jeśli chodzi o klimat wokół klubu to ktoś kto czyta tylko Wyborczą ma wyrobione
                negatywne zdanie o klubie a ktoś kto czerpie też informacje o Śląsku z innych
                źródeł ten wie że w Wyborczej pracują ......

Oczekujesz że po 3 miesiącach od ugaszenia pożaru strażacy przemienią się w
                budowniczych? Jak dla mnie to trochę za szybkie tempo. Jesteśmy na etapie
                oceniania ile warci są nasi piłkarze i to pokażą również najbliższe mecze. W
                przerwie zimowej będzie można określić czy możemy pokusić się o I ligę czy też
                będziemy czekali w II lidze podtrzymując klub przy życiu i czekając na
                budowniczego o większych możliwościach. Tak ja to widzę.
    • Gość: k. Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: 195.20.110.* 12.10.05, 10:03
      wyjatkowo się muszę zgodzić z GW, nie potrzeba nam kopacza Romaniuka, który
      piłkarsko jest słabiutki, a jedynie co potrafi to kombinatorstwo pozaboiskowo.
      Boję się takich piłkarzy, gdyż potrafia tylko zepsuć atmosfere w drużynie, a
      później odwrócą się od Sląska i pójdą grać gdzie indziej. Po co się
      kompromitować zatrudniając takich piłkarzy i dawać pożywkę mediom.
      • Gość: Głosnik Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 12.10.05, 10:08
        Brzozowski Bullterier gazety woborczej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jeszcze trenuje? Re: Piłkarz podejrzany o korupcję trenuje w Śląsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka