Dodaj do ulubionych

różnica wieku

24.09.01, 19:57
Panie i Panowie,
Jakis czas temu sypnął mi sie zwiazek z dużo młodszą "kobietą" (15 lat).
Ciągle mam w uszach tekst, który usłyszałem po 15 miesiącach: dlaczego ty nic
nie robisz, choć wiesz, że mamy różne potrzeby.
Większa część moich znajomych pukała sie w głowę od samego poczatku tego
związku. Czy sadzicie, że możliwa jest ... milość, lu choćby udany zwiazek mimo
róznicy wieku. Jak to sie robi.

Pzdr.
lawok
Obserwuj wątek
    • Gość: poeta Re: różnica wieku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 19:59
      "milość wszystko zwycięży", czyli rożnice wieku również...

pozdro
      • lawok Re: różnica wieku 24.09.01, 20:03
        może w filmach lub książkach
    • Gość: soffka Re: różnica wieku IP: *.dzierzoniow.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 20:41
      mi się sypie.... choć on jest starszy tylko 6 lat ...

lawok napisał(a):

> Panie i Panowie,
      > Jakis czas temu sypnął mi sie zwiazek z dużo młodszą "kobietą" (15 lat).
      > Ciągle mam w uszach tekst, który usłyszałem po 15 miesiącach: dlaczego ty nic
      > nie robisz, choć wiesz, że mamy różne potrzeby.
      > Większa część moich znajomych pukała sie w głowę od samego poczatku tego
      > związku. Czy sadzicie, że możliwa jest ... milość, lu choćby udany zwiazek mimo
      >
      > róznicy wieku. Jak to sie robi.
      >
      > Pzdr.
      > lawok

• Gość: Jajaccek Re: różnica wieku IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 24.09.01, 21:09
        Bo najgorszy to ambaras
        zeby dwoje chcialo na raz.(J.SZ.)
        Mozna, mozna tylko trzeba chciec.Znam pare, zyjaca ze soba 35 lat.22 lata
        roznicy.On, b.dyrektor jednego z duzych zakladow.Ona, sekretarka w tychze
        zakladach.Stanowia bardzo udany zwiazek.Dochowali sie wnuczki.Pozdr.
        • meg_s Re: różnica wieku 26.09.01, 23:41
          Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> Bo najgorszy to ambaras
          > zeby dwoje chcialo na raz.(J.SZ.)

a nie przypadkiem TBŻ?
          • Gość: Piotras Re: różnica wieku IP: *.legnica.dialog.net.pl 01.10.01, 21:22

> a nie przypadkiem TBŻ?

Na pewno TBŻ.Stefania.

• Gość: Janek Re: różnica wieku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 21:14
      Teoretycznie wszystko jest możliwe. Rumian na pytanie: "czy możliwy jest seks
      na odległść?"Odpowiedział:"Możliwy, pod warunkiem, że długość jest większa od
      odległości." A z seksem u starszych panów bywa niestety różnie. Jeden 70 latek
      poszedł do lekarza i się skarży, że on może raz na tydzień, a jego o 5 lat
      starszy sąsiad chwali się , że robi to 3 razy dziennie. Lekarz powiedział, że
      Pan też może sie chwalić. Odpowiadając na pytanie stwierdzam, że można mieć
      partnerkę lub partnera młodszego od siebie jak się ma dużo zdrowia , a jeszcze
      lepiej dużo forsy. Tylko, że wtedy nie ma mowy o miłości, a jest normalna
      transakcja kupno-sprzedaż.
      • Gość: terka Re: różnica wieku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 21:30
        Po zwycięskiej bitwie żołnierze usłyszeli, że mogą brać łupy. Zapytali swego
        słynnego dowódcy czy gwałcić można? Odpowiedział: nie, ale próbować trzeba. Ale
        teraz poważnie. Nie mam doświadczeń w tym względzie, ale.. Moi rodzice.
        Różnica wieku 15 lat. Spotkali się w drodze do domów, z obozów. Rózne
        doświadczenia, różne pochodzenie i wychowanie. Wytrwali ze sobą do końca. Ale
        czy byli szczęśliwi? Jako późne, albo bardzo późne dziecko twierdzę, że nie
        (wyobrażałam sobie kochającą się rodzinę inaczej, a być może moje wyobrażenia
        zaneguje kiedyś moja córka).
        Na studiach poznałam dziewczynę. Chodziła z chłopakiem o 12 lat starszym.
        Próbowałam jej to wyperswadować. Przytoczyła przykład swoich rodziców. Różnica
        18 lat. Byli szczęśliwi. Dwa lata temu spotkałam tę dziewczynę. Wyszła za mąż
        za tamtego faceta. I jest nadal szczęśliwa, świetnie się rozumieją.
        Wnioski? Wszystko zależy od ludzi, czyli od nas samych, wzajemnego zrozumienia
        i szacunku oraz itd., itp. A zatem kochajmy się, szanujmy, uśmiechajmy i jak
        najmniej szukajmy problemów.
        • lawok Re: różnica wieku 25.09.01, 10:24
          Gość portalu: terka napisał(a):

> Wnioski? Wszystko zależy od ludzi, czyli od nas samych, wzajemnego zrozumienia
          > i szacunku oraz itd., itp. A zatem kochajmy się, szanujmy, uśmiechajmy i jak
          > najmniej szukajmy problemów.

Ostatną rzeczą której szukałem i szukam to problemy.Tak czy inaczej dzięki terka,
          może to nie było kostruktywne ale daje nadzieję.
          Zadam pytanie inaczej - czy mozna przez ponad 15 miesiecy (aż 15) dochodzić do
          wniosków - "...nasze potrzeby się różnią.."

pzdr
          lawok

• Gość: isis Re: różnica wieku, Janek... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 11:35
        Gość portalu: Janek napisał(a):

> Odpowiadając na pytanie stwierdzam, że można mieć
        > partnerkę lub partnera młodszego od siebie jak się ma dużo zdrowia , a jeszcze
        > lepiej dużo forsy. Tylko, że wtedy nie ma mowy o miłości, a jest normalna
        > transakcja kupno-sprzedaż.

Tymi słowami obrażasz mnie i inne osoby, które pozostają w związku z partnerem
        starszym lub młodszym od siebie po prostu z miłości. Ale ty chyba tego pojęcia
        nie rozumiesz, skoro mówisz o transakcji. Mam męża starszego ode mnie o 21 lat.
        Zachwyciła mnie jego inteligencja (niezwykły umysł przy wszechstronnych
        zainteresowaniach), a połączyły wspólne poglądy dosłownie na wszystko. Kocham go
        jak nikogo nigdy nie kochałam i to niezmiennie od 8 lat (od niecałych siedmiu lat
        jesteśmy małżenstwem). A może nawet coraz bardziej. Jeśli osoba młodsza jest
        dojrzała, nie ma mowy o zgrzytach (kwestia doświadczeń itp). Naprawdę, miłość nie
        jest uzależniona od wieku. Jesteś niedowiarkiem i cynikiem. Życzę prawdziwej
        miłości.
        • lawok Re: różnica wieku, 25.09.01, 12:50
          Przepraszam czy ja mogę słóweczko?

Isis,
          -w jakim wieku byłaś gdy wiązałaś sie z twoim partnerem?
          -co na to (wczoraj i dziś)znajomi, twoi znajomi, twoja rodzina, twoje koleżanki?

Tak generalnie to "wielki brat jest po wrażeniem" - gratuluję szczerze!

pzdr
          lawok
          • Gość: isis Re: różnica wieku,lawok... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 02:07
            lawok napisał(a):

> -w jakim wieku byłaś gdy wiązałaś sie z twoim partnerem?
            > -co na to (wczoraj i dziś)znajomi, twoi znajomi, twoja rodzina, twoje koleżanki

Miałam 24 lata i byłam przed ostatnim rokiem studiów. Znajomi - OK, znali moje
            upodobania już wcześniej (hehe), rodzina też (byli zadowoleni, że zięć
            przynajmniej jest o rok młodszy od taty i dwa od mamy!). Ale nawet gdyby byli
            przeciw - ich zdanie nie zmieniłoby mojego uczucia i chęci związania się z kimś
            kto odpowiadał mi pod każdym, ale to każdym względem - jak druga połówka jabłka...
            Napisałeś jeszcze:

> Tak generalnie to "wielki brat jest po wrażeniem" - gratuluję szczerze!

Ho-ho, widzę, że też jesteś fanem BB (ja się przyznaję!). Pozdrawiam
            • lawok Re: różnica wieku,lawok... 26.09.01, 13:03

Czy fakt, że ci zazdroszczę to coś złego....? Mam nadzieję że taka ...„zdrowa
              zazdrość” to coś niegroźnego i budującego. I hope so.

Pytałem o rekcję znajomych gdyż, co raczej oczywiste, ja znałem oddźwięk tylko
              od strony moich znajomych, przyjaciół (rówieśników przede wszystkim) i rodziny.
              Był on niestety raczej negatywny a podzieliłbym go na dwie grupy: pogląd
              damski – totalna negacja „co ty będziesz robił z tą małolatą, zajedzie cię...”
              i nieco delikatniej „znalazłbyś sobie ... kobietę w twoim wieku, nie myślisz o
              tym co będzie za lat ...” no i pogląd męski – delikatna negacja połączona z...
              pewnym podziwem i czarnowidztwem „ile?! 15 lat młodsza, nie przesadziłeś?
              chłopie ty masz zdrowie, wiesz, że życzę ci jak najlepiej, ale nie sądzę żeby z
              tego coś wyszło...fajna?”

BB ... wow, temat rzeka, zwłaszcza nie do końca na miejscu „w tym miejscu”.
              Dlatego też skrótowo. Przyznawanie się do oglądania lub nawet sympatyzowania z
              BB w pewnych kręgach przez długi czas było sporym problemem. Nie pękałem i
              przyznawałem się, tłumacząc (jeśli musiałem) to w ten sposób – BB to według
              mnie przede wszystkim nowa gatunek realizacji telewizyjnej. Nigdy nie byłem
              fanem twórczości sitcomowej (o tych made in brasil nie wspomnę) i kiepskich
              seriali. W tym wypadku zainteresował mnie przed fakt, ż eto wszystko jest
              autentyczne, nawet jeśli program jest reżyserowany. Nawet jeśli te wszystkie
              gólczasy i inne trochę pogrywały to scenariusz do swoich występów „napisali”
              sami. Może czasami głupie to jednak zawsze to co robili było PRAWDZIWE.
              Drugiej edycji nie trawię. Nie wiem czy to kwestia ekipy , przesytu czy czegoś
              innego.
              I to tyle.

Przy okazji pytanie; w jakiej ty strefie czasowej istniejesz pisząc posty o
              drugiej w nocy. Intrygujące.

pzdr
              lawok

• Gość: isis Re: różnica wieku,lawok (lawoku?)... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 23:32
                lawok napisał(a):

> i nieco delikatniej „znalazłbyś sobie ... kobietę w twoim wieku

Hehe, wiesz, jak fajnie się czuję, jak jeżdżę na konferencje czy kongresy z moim
                mężem, albo nawet występuję na nich (koncert) - ??? Wszystkie żony profesorów
                mają około sześćdziesiątki, a ja... dopiero 30!!! Jestem oblegana i uwielbiana.
                No i zazdroszczą mężowi, zwłaszcza, że nie zachowuję się jak "blondynka".
                Zobaczysz za kilka lat - wiek partnerki będzie atutem.
                Piszesz:

> Przy okazji pytanie; w jakiej ty strefie czasowej istniejesz pisząc posty o
                > drugiej w nocy. Intrygujące.

Tak się skałada, że jeszcze mam wakacje (wykładam na wyższej uczelni), w związku
                z tym jeszcze nie przestawiłam sie na tryb jesienno-zimowy. Czyli wstaję okolo
                11.00, a kładę się spać około 3.00. Wtedy najlepiej mi się myśli. I w ogóle
                funkcjonuję. Czasami jem obfitą kolację około północy. Wiem, że to niezdrowe, ale
                lubię korzystać z życia, a dla mnie jest to równoznaczne z dobrym jedzeniem bez
                ograniczania się (czyt. mój post pt: "Najlepsze jedzonko we wrocku").
                P.S. Miły jesteś, lawok...
        • Gość: Janek Re: różnica wieku, Janek... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.01, 17:36
          Swoją wypowiedzią nie chciałem nikogo urazić. Jeżeli tak wyszło to najmocniej
          przepraszam. Masz rację, że nie wolno uogólniać. Jest jednak takie powiedzenie,
          że wyjątki potwierdzają regułę. Ja niestety znam tylko pary o bardzo
          zróżnicowanym wieku których związek nie ma nic wspólnego z miłością. Ich
          pożycia omawiać nie będę bo nie mam do tego prawa. Wolałbym jednak kamedułą
          bosym zostać niż żyć w takim związku.Pozdrawiam.
    • Gość: nell Re: różnica wieku IP: 213.77.49.* 25.09.01, 12:07
      Niestety, taka jest naga prawda.
      Dlatego pusty śmiech mnie ogarnia, na tych wszystkich panów, co to odmładzają
      się dużo młodszą partnerką. Nieczęsto taki związek zagra.
      Doświadczyłam tego na sobie.
      Ale oczywiście są wyjątki -->> czytaj inne wypowiedzi.
      Potwierdzają one regułę jak mówi przysłowie.
      Szukaj partneki mniej więcej równej sobie wiekiem, wykształceniem i majątkiem,
      pochodzeniem społecznym i z tego samego kraju, ale najpierw upewnij się czy
      macie podobne oczekiwania co do waszego związku.
      • Gość: isis Re: różnica wieku. Nell... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 02:02
        Gość portalu: nell napisał(a):

> Szukaj partneki mniej więcej równej sobie wiekiem, wykształceniem i majątkiem,
        > pochodzeniem społecznym i z tego samego kraju, ale najpierw upewnij się czy
        > macie podobne oczekiwania co do waszego związku.

Wykształceniem gonię męża (brakuje jeszcze trochę do tytułu profesorskiego),
        majątek też był podobny, pochodzenie też, kraj oczywiście ten sam. Tylko wiek.
        Aha, co do kraju - zgadzam się całkowicie - róznica w mentalności jest o niebo
        gorsza niż róznica wieku!!!
        • Gość: POWER Re: różnica wieku. Nell... IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 14:25
          Jeśli kobitka jest młodsza od faceta to jest ok (znam kilka par)
          Jeśli odwrotnie to czarno to widzę (też znam przypadki) i jak to niesmacznie
          wygląda! Jednak natura tak nas stworzyła , że samica powinna być młodsza od
          samca.
          To moje zdanie.
          A każdy zrobi jak chce!
          • Gość: Daria Re: różnica wieku. Nell... IP: 212.160.90.* 26.09.01, 14:45
            Żle trafiłes bo mój mąż jest ode mnie o 5 lat młodszy - i jakoś nie przeszłam z
            nim żadnej burzy.
          • Gość: isis Re: różnica wieku. Power... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 23:40
            Gość portalu: POWER napisał(a):

> Jeśli kobitka jest młodsza od faceta to jest ok (znam kilka par)
            > Jeśli odwrotnie to czarno to widzę (też znam przypadki) i jak to niesmacznie
            > wygląda!

Widzisz, mimo, że uważam, że róznica wieku nie ma znaczenia, w przypadku mojej
            ciotki sie nie sprawdziło. Ma męża o 11 lat młodszego. I nie wyszło. Wspołczuję
            za każdym razem jak ich widzę razem. I osobno. Może to kwestia niedobrania się, a
            nie wieku? ....................................................................
            Ale generalnie - zgadzam się z tobą: lepiej jak facet starszy. Naukowo
            udowodnione (czyt. "Magazyn Wyborczej" sprzed pół roku, świetny artykuł nie
            pamiętam czyj)
          • Gość: isis Re: różnica wieku. Power... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 23:41

> wygląda!

za każdym razem jak ich widzę razem. I osobno. Może to kwestia niedobrania się, a
            pamiętam czyj)
          • Gość: isis Re: różnica wieku. Power... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 23:50

> wygląda!

pamiętam czyj)
    • Gość: bonczek Re: różnica wieku IP: *.pl 26.09.01, 22:40
      mam starszą żonę o pare lat a brat nawet więcej i jakoś se turlamy już 13 rok i
      oby gorzej nie było...
      pozdrawiam
      • roberto65 Re: różnica wieku 26.09.01, 22:42
        Serio 13 lat jesteś ze swoją "połówką" ???
        To zupełnia tak jak i ja...
        Pozdro dla Ciebie i Twojej "połówki" ode mnie i od mojej Beaty...
        • Gość: bonczek Re: różnica wieku IP: *.pl 01.10.01, 19:54
          d\ięki wzajemnośc wielka
      • Gość: MadDog Re: różnica wieku (...to frajer ale tylko gdy kobieta starsza) IP: 66.41.176.* 27.09.01, 03:55
        Ja mam dziewczyne ktora jest o 6 lat starsza a ja tez juz niemlody ale lepiej
        jest niz gdy mialem 25 lat. I umyslowo i fizycznie i finansowo - wszystko
        lepiej. Mam paru znajomych co rozwiedli sie z fanymi kobietami zeby poleciec za
        taka 20-letnia szmata w wytartym podkoszulku. Wkrotce pozniej: finanse - ruina,
        domowo-ruina, dzieci - pelno. Makabra. Ona 20, on 35. Mowia nie na prozno: u
        wdowy chleb gotowy. Albo: chcesz miec dobra kochanke - wybierz mloda, chcesz
        miec... itd. A chcesz miec WSZYSTKO - ozen sie z kobieta dojrzala. Nie
        umniejszam mlodych dziewczy, kazda myszka..., ale one jeszcze musza troche
        popraktykowac zeby sie dobrze nauczyc.

No i moja kobieta nie dzwoni do mnie o pierwszej w nocy po pierwszej nocy
        wczoraj, mowiac: wiesz, wydaje mi sie ze jestem w ciazy. Pojechalem do niej
        zaraz, kupilem 3 testy, kazalem nasiusiac, poczekalem na rezultat i pokazalem
        ze brak rozowj plamki. Koniec afery. Nigdy wiecej z mlodsza kobieta: niech
        szlag trafi wszystkich analitykow z gazet bo ja za ich omamy alkoholowe nie mam
        zamiaru potem zbierac.
        • Gość: POWER Re: różnica wieku (...to frajer ale tylko gdy kobieta starsza) IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 09:15
          Proponuję ci ,innym też, aby zawrzeć związek małżeński ok. 40 z panią po 30 .
          Będziecie mieli za sobą trochę doświadczeń , ona będzie młodsza od ciebie ty
          się do tego czasu wyszalejesz i będzie ok!
          Jeden z moich kolesi zawsze powtarzał , że przychodzą takie chwile w życiu , że
          trzeba o czymś z drugą stroną porozmawiać. Wybrał więc na żonkę kobitkę
          dojrzałą , średniej urody , bardzo sympatyczną (trochę młodszą) a na młode może
          sobie wyskoczyć od czasu do czasu.
          Pozdrowionka!
          • Gość: MadDog Re: różnica wieku (...to frajer ale tylko gdy kobieta starsza) IP: 66.41.176.* 27.09.01, 22:13
            Tez tak myslalem jak ty. Teoretycznie to dobrze wygladalo. Ja mialem 30 one 18
            czy 19. Taki zwiazek doswiadczenia z glupota. Szczescie trwalo moze 4 tygodnie.
            Ona byla glupi, owszem, ale prawo znala lepiej niz cala palestra Wroclawska.
            Jak ten kolega musi wyskoczyc na bok to wszystko w porzadku tylko zeby trzymal
            jezor za zebami no bo one to maja dar odgadywania. No izeby nie mial pech z
            ciaza czy telefonem w nocy. Zrobilem to raz i my slalem ze wszystko sie
            skonczylo. Z moja siedzimy sobie w niedziele w domu, wszystko cudownie a tu
            ktos puka. Otwieram drzwi zaspany a tu ta slodka nieznajoma z wczoraj. Zanim
            trzasnalem ja drzwiami po zebach juz byla na srodku pokoju. Mozesz sobie
            wyobrazic co sie dzialo. W to ze mowilem ze jest swiadkiem jehowy to nikt nie
            uwierzyl. W koncu razem z moja zesmy ja wyrzucili za drzwi a mnie 'uwierzono'
            ze nigdy jej na oczy nie widzialem.

No i pamietaj ze jak nie daj boze zlapiesz trynia czy herpes to koniec z twoimi
            bajkami. Bedziesz musial kupic brylant i tyle.

Podoba mi sie to co twoj kumpel powiedzial ze czasem to trzeba z kims troche
            porozmawiac...
            • repo Re: różnica wieku (...to frajer ale tylko gdy kobieta starsza) 28.09.01, 22:28
              Taki ładny, filozoficzny wątek a skończyło się na prostackiej, męskiej
              wymianie "doświadczeń życiowych". Nie szkoda sił i czasu na te wszystkie skoki
              w bok? Żona też człowiek: zrozumie, pogra w karty, wypije toast a potem nawet
              da buzi na dobranoc i to wszystko w zaciszu domowego ogniska...
              • Gość: dino Re: różnica wieku (...to frajer ale tylko gdy kobieta starsza) IP: *.wroc.gazeta.pl 01.10.01, 20:22
                Wiek nie jest wazny, jesli ... zostaniecie nie tylko kochankami, ale takze przyjaciolmi. Czy byliscie
                przyjaciolmi Lawku? Znam wiele par ze spora roznica wieku, ktorym świetnie sie uklada. Rowniez
                jedna taka, gdzie kobieta byla ponad 10 lat starsza od meza. Wszyscy mowili, ze ten zwiazek nie ma
                szans. A oni zyli szczesliwie do ... niestety jej smierci. Znam tez, jak kazdy, wiele malzenstw
                rozwiesniczych, ktore sie rozpadly. A wiec Lawku jak sie zaprzyjaznisz, to sie zwiazuj, jak sie nie
                zaprzyjaznisz, to nie.
                Czasem trzeba troche czasu, aby stwierdzic, czy ktos nadaje sie na przyjaciela.
                A MadDoga to nie sluchaj. On biedak ma wylacznie paskudne doswiadczenia zyciowe i nic ladnego
                mu sie nie przytrafia. Biedak.
                • Gość: repo Re: różnica wieku (...to frajer ale tylko gdy kobieta starsza) IP: 66.41.176.* 02.10.01, 03:42
                  MadDog to kawal ch.
                  • repo Re: różnica wieku (...to frajer ale tylko gdy kobieta starsza) 02.10.01, 13:13
                    Kiedy zobaczyłam ostatni swój niby wpis (ktoś nie logując się używa mojego
                    nicka) chciałm tylko powiedzieć, że to nie ja, od tej osoby odróżnia mnie całe
                    szczęście też adres. Szczerze mówiąc to wcale nie jest zabawne.
                    • Gość: bonczek Re: różnica wieku (...to frajer ale tylko gdy kobieta starsza) IP: 64.124.150.* 02.10.01, 15:11
                      A moze cos ci sie wydaje???
                      • repo Re: różnica wieku (...to frajer ale tylko gdy kobieta starsza) 03.10.01, 14:03
                        Na przykład co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka