Gość: mpr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.05, 21:55 szkoda gadac niedosc biedni to przez jeb... skinhedów jeszcze biedniejsi bedziemy :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: db Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.05, 22:13 A ja sie zapytam z ciekawości ilu tych skinheadów regularnie przychodzi na Oporowską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUPEK Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.wroclaw.mm.pl 03.11.05, 22:53 Nie jestem kibicem takim jak byłem kiedyś! Ale tosz to szok!Szlak człowieka trafia,co możne zrobić pseudo PZPN! czyli polski związek palantów nawiedzonych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperados Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 04.11.05, 06:38 Niestety ale w tym przypadku PZPN ma absolutna racje. Te lyse pederasty nie sa prawdziwymi kibicami i niech nie piep*** o milosci do klubu. Ilu z nich zna historie i ma do niej szacunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruger Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: 193.28.0.* 04.11.05, 13:04 Co ty mozesz wiedziec o tym czy sa czy nie prawdziwymi kibicami, znam kilku ktorzy przychodza na Slask dla meczu wlasnie. PZPN to strasznie chora instytucja skoro kaze za cos, co nie jest zakazane, sami dopuscili do dziur w przepisach, teraz powinni spuscic puste lby. Z drugiej strony upor kibicow, tlumaczony przwiazaniem do barw to tez paranoja, tyle razy slyszelismy/czytalismy ze dla tego klubu zrobia wszystko, a poki co wynika z tego, ze daja okazje do kar, ktore mocno dotykaja i tak juz biedny Slask. Troche dziwie sie, ze ktos jeszcze chce z nimi rozmawiac, bo haslo ze "na to spotkanie nikt sie nie wybiera" ( a propos wlasnie tematu flag itd), mowi wszystko jak zalezy kibicom na dobru klubu. A kolega z fanslaska, niech troche pomysli, kiedy pisze o internetowych napinaczach, ze o godz 10-ej w srodku tygodnia wiekszosc ludzi jest w pracy lub w szkole i z tego powodu nie moga przyjsc pomoc w remoncie stadionu. A i zeby latwiej bylo na mnie bluzgac, to od 25lat jestem tzw piknikowcem, (zaliczylem kilka wyjazdow na kadre). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 08:07 Skinhedzi satanistami??hahhaah...ja w tym napisie nei widze nic zlego bo tego ruchu ,grup skinhedowskich nie ma jzu dlugo w Polsce...a szkoda bo coraz wiecej brudasow jest na Rynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winner Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 08:31 Trzeba wyrwać wszystkie chwasty ze stadionu i szefowie Sląska to zrobią mają wisieć flagi przyjazdne drużynie a nie jakieś brudne łachy z dziwnymi napisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.in.gazownia.pl 04.11.05, 08:47 Niech te łyse pały wypieprzają ze stadionu raz na zawsze razem ze swoimi flagami! Mam nadzieje, że w Śląsku ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i rozgoni to pseudokibicowskie towarzystwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz i znow krzykacze :( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 09:01 darujcie sobie te krzyki na forum ... jestescie naprawde smutni z tym swoim marnym monologiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robb i znowu muszę powtórzyć IP: 212.160.172.* 04.11.05, 10:06 zadam proste pytanie: po co przychodzisz na mecz? Po to, żeby wspierać dopingiem swój zespół i oglądać dobrą grę? Czy może po to, żeby wywiesić flagę mówiącą "jestem skinheadem"? Przecież ta flaga nie ma nic wspólnego z dopingiem. Czy bez tej flagi a na przykład z flagą "kocham Śląsk" byłbyś gorszym kibicem? Jeśli chcesz się afiszować przynależnością do jakiejś subkultury, to masz wiele możliwości - wywieś flagę na balkonie (no tak, starzy nie pozwolą ;)). Ale jeśli flaga ma być przyczyną konfliktu, który może zaszkodzić Śląskowi, to zastanów się czy akurat ta flaga w tym miejscu jest tak ważna ... Myśleć, przede wszystkim myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: i znowu muszę powtórzyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:22 Zgadzam się robb. Najważniejszy jest Śląsk i nie możemy mu szkodzić. Z PZPN nie wygramy a możemy bardzo zaszkodzić naszemu klubowi który do najmocnieszych nie należy i łatwo może z dnia na dzień upaść bardzo nisko. Apeluję do kibiców o rozwagę. Skinhedzi sami wybierzcie co będzie dobre dla Śląska i proszę nie szkodźcie mu bo ucierpimy na tym wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spox Re: Do apasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:57 Nie mozna spoczac puki takie gluty jak ty paletaja sie po stadione King Slaska. To Klub dla Wiernych Kibicow a nie dla debili i bandytow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek nd Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 09:17 choc winer i wyrwij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Skończyć z tym zamieszaniem IP: 213.77.10.* 04.11.05, 08:49 Chciałbym się przyłączyć do głosów nawołujących o nie wywieszanie tego typu flag,transparentów. Przecież Śląsk Wrocław nie ma nic wspólnego ze Skinami ani innego rodzaju subkulturą, to jest nasze wspólne dobro które powinno być uszanowane, a obrażanie się na właścicieli że nie chcą mieć nic wspólnego z tym i straszą odejściem od finansowania klubu w pełni podzielam. Proponuję aby entuzjaści eksponowania tego typu haseł robili to poza Śląskiem, a nie na stadionie i to właśnie teraz kiedy jest wielka szansa przywrócić naszemu klubowi należne miejsce w piłkarskiej Polsce Pozdrowienia dla wszystkich fanów i sympatyków Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Pytanie ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 08:58 Czy słowa "skinheads" były zakazane juz wtedy kiedy była wywieszana flaga czy dopiero teraz pzpn uznał ze to zakazane texty ??? Bo jesli dopiero teraz to wydaje mi sie ze prawo nie działa wstecz wiec kara jest bezzasadna Czy ktos wkoncu opublikuje tą słynna czerwoną książeczkę listkiewicza ??? czy ciagle będziemy zaskakiwani tym co jest zakazane !! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek nd Re: Pytanie ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 09:20 nastepnym razem zabronia wywieszania flagi twierdza bo moze sie kojazyc z wojna jebac pzpn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Pytanie ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 09:30 ty kibic!!!!!!!! ale chyba ty napewno przyszedłes z kosza to wroc tam lepiej i zamknij pysk idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spox Do maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:59 maciek zamknij odbyt ktorym to pierdnales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Pytanie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:25 Gość portalu: Apasz napisał(a): > Czy słowa "skinheads" były zakazane juz wtedy kiedy była wywieszana flaga czy > dopiero teraz pzpn uznał ze to zakazane texty ??? Bo jesli dopiero teraz to > wydaje mi sie ze prawo nie działa wstecz wiec kara jest bezzasadna > Czy ktos wkoncu opublikuje tą słynna czerwoną książeczkę listkiewicza ??? > czy ciagle będziemy zaskakiwani tym co jest zakazane !! Tutaj się z tobą zgadzam ale niestety nie zmienia to faktu że musimy coś wymyśleć na przyszłość aby tą flagą nie zepchnąć Śląska znów do III ligi, bo tego chyba również też nie chcą sami skinhedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BANITA Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:30 KRZYKACZE ZAMKNIJCE MORDY FLAGA ;S;BYŁA DUŻO WCZESNIEJ NIZ LISTKIEWICZ I POZOSTAŁA BANDA A ŁYSI JEZDZA NA WYJAZDY JAK I PRZYCHODZĄ NA OPOROWSKA TEZ OD ŁADNYCH KILKU DZIESIECIU LAT. WIĘC RESZTA PEDAŁÓW KTÓRZY PRUJA SIE NA FORUM NIECH ZAMKNA RYJE LUB JAK SA TACY TWARDZI TO PROSZE SIE UJAWNIC NA KTURYMS ZEBRANIU KIBOLI I PROSTO W OCZY SIE WYPOWIEDZIEC VIVA WKS VIVA SLASK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 09:38 listkiewicz załuje ze nienajebałem cie w szwecj ty ochlejmordo znalaz sie pijaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:27 Gość portalu: BANITA napisał(a): > UJAWNIC NA KTURYMS Jeśli czujesz się skinheadem-Polakiem to zacznij proszę od uszanowania polskiego języka. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
gelu Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu 04.11.05, 11:28 Mam dwie uwagi do PZPN-u - uwagi natury prawnej. I gdyby to ode mnie zależało, to Śląsk odwołałby się od tej kary: 1) prawo nie działa wstecz, więc jeżeli PZPN teraz zaktualizował książeczkę, to tylko od teraz może ona obowiązywać - w razie wątpliwości można przytoczyć tu bogate orzecznictwo Trybunału Konstytucyjnego, który budzi u mnie bez porównania większy szacunek niż pseudo-pzpn 2) Śląsk broni się, że ruch Skinheadów nie został zdelegalizowany, a ten palant, który wystepuje jako rzecznik pzpn twierdzi, że argument jest bez sensu, bo ruch nie został zalegalizowany. Panie rzeczniku pzpn - owszem ruch taki został zalegalizowany, razem z wszelkimi innymi ruchami, które korzystają z konstytucyjnej zasady wolności tworzenia i działania wszelkich ruchów obywatelskich i innych dobrowolnych zrzeszeń (art. 12 Konstytucji RP). A zupełnie inną kwestią jest, czy napis "Skinheads" ma związek z klubem, z kibicowaniem i czymkolwiek innym. Jeżeli nie jest zabroniony, to znaczy, że można go wywiesić. I tyle. Zaznaczam, że nie jestem skinem i bynajmniej nie identyfikuję się z tym ruchem. Po prostu mam dość bezprawnych decyzji pzpn. Generalnie: pzpn powinien zmienić prawnika. Śląsk również, jeżeli nie potrafi odpowiednio odwołać się od takich kar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz dobry głos w dyskusji IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 17:58 Dobry post .. bez nadecia , bez krzykactwa i bez jakis poprawnosci politycznych :) Kazdy ma prawo wypowiedzi swojego zdania :) Moze nadszedł czas rozliczenia "panów" z pzpn !! częsta zmiana decyzji "panów" w pzpn świadczy o niekompetencji rzeczonych Odpowiedz Link Zgłoś
2kaczorki Re: dobry głos w dyskusji 04.11.05, 21:02 Jeszcze raz tak to dobry głos! Każdy ma prawo wypowiedzi! Śląsk i Skini też A nawet to jedno! A dlaczego bo "Śląsk" się nieumie odwołać od krzywdzącej decyzji pzpn i od bezprawnego przerwanego meczu w Łodzi!!!! Proponuje powtórkę meczu lub walkower dla Śląska!!! Zresztą zgodnie z przepisami PZPN!!! "Skini" wasza flaga już jest zakazana! teraz wymyślcie nową do czasu zmiany przepisów przez PZPN!!! Jeśli nie nastąpią radykalne zmiany w PZPN! to zachowanie nie tylko kibiców się niepoprawi ale wręcz pogorszy! Oj oj oj............... można tak biadać w kółko a pzpn ................. też w kółko............. a nasz Śląsk niech zmieni prawników (jeśli takowych posiada, w co wątpię)...! walkower dla Śląska!!! WKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: callin' Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 05.11.05, 16:33 Ludzie, o czym wy w ogóle mówicie, jakie prawo do wypowiedzi, jakie legalne czy nielegalne organizacje. Mylicie ze sobą powszechnie obowiązujący porządek prawny z organizacją związku sportowego. PZPN NIE JEST organem państwa i nie musi zapwewniać kibicom, piłkarzom czy komukolwiek konstytucyjnych praw do swobody wypowiedzi czy jakichkolwiek innych. Nie musi się oglądac na to, czy jakas organizacja jest legalna czy nie, bo ma pełne prawo komuś nie sprzedać biletu, kogoś nie wpuścić na stadion i już. Tak samo jak we wrocławskich knajpach nie wpuszcza się ludzi w adidasach i niech się skarżą gdzie chcą powołując na konstytucję - nigdzie nie wygrają. PZPN to pod względem prawnym zwykłe stowarzyszenie (własciwie federacja zrzeszająca kluby i okręgowe ZPN) i tak samo jak stowarzyszenie miłośników lilii oraz stowarzyszenie miłośników złamanych kapsli może sobie ustalać reguły obowiązujące wewnątrz jej, o ile tylko są zgodne ze stautem i przepisami powszechnie obowiązującymi. I jeżeli tylko PZPN w odpowiedni sposób zdecyduje że coś mu się nie podoba, to jego członkowie muszą się do tego stosować, szczególnie jak są w mniejszości. Jest dla nich odpowiednia droga odwoławcza, również przed sądami powszechnymi. A bełkot o tym, że skinheadzi są legalni czy nie możecie sobie wsadzić - takie rzeczy to możecie mówić policjantom w czasie demonstracji na ulicy, bo do demonstracji macie prawo, pod określonymi warunkami, zgodnie z ustawą o zgromadzeniach. A stadion zawsze do kogoś należy, rozgrywki są organizowane przez PZPN. Dlatego warunki dyktuje z jednej strony właściciel stadionu, a z drugiej PZPN. I jesli sobie nie życzą jakiejś flagi to po prostu - nie. Jak ja zorganizuję np. mecz charytatywny i przyjdzie mi ktoś z flagą, która mi się nie podoba, to ją zdejmuję i nic mnie nie obchodzą jego konstytucyjne prawa poza prawem własności (nie moge mu jej zabrać). Prawo do swobody wypowiedzi może sobie uzewnętrznić zakładając własną gazetę, forum czy organizując własne rozgrywki. A skoro mnie się nie podoba, to won. I tak samo jak się komuś nie podobają warunki PZPN może sobie założyć własną federację, tak jak to jest w boksie. Śląsk tego nie robi, bo to PZPN, a nie Liga Chuliganów nalezy do UEFA i FIFA, ale z drugiej strony pseudokibiców nie wygania, bo się ich boi. I stąd pat. Nie powołujcie się na swoje prawa, jeśli sami ich nie rozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzący w Śląsk Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:46 Nacjonalizm nie jest rasizmem.Nacjonalizm to umiłowanie Ojczyzny.To do p.Kryszczuka i jemu podobnych.Ale jasne jest,że w dzisiejszej Polsce taki pogląd jest niepopularny.Do tego doprowadziły m.in.środowiska GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz czyli co czujesz sie pajacem .. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.05, 12:40 Czyli czujesz się takim pajacem na meczu ktory nie moze nic powiedziec , nie ma swojego zdania i bezgranicznie ufa "członkom" w pzpn brawo tylko pogratulowac charakteru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riva Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.core.lanet.net.pl 06.11.05, 13:23 No brawo. Nareszcie ktoś rozsądnie to wytłumaczył i na tym powinna się dyskusja zakończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_kibol Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.core.lanet.net.pl 05.11.05, 11:15 a. ptak i sobański w mediach mówią wprost, że śląsk nie potrzebuje rasistów na stadionie b. taraś dodaje, że na wyjazdach też ich nie chce (a propos wywieszania rasistowskich szmat poza wrockiem - myślę o white power, bo skinheads są różni - a że na śląsk łażą naziole, to już problem śląska) Tylko do tego trzeba mieć jaja... Czyli rasistom w stowarzyszeniu kibica powiedzieć np. krótkie fakof Niby proste, a takie trudne:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz wez chwyc ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 05.11.05, 13:39 Ty wez chwyc mocniej pilota i przełącz program sobie na jakis dobry przyrodniczy o rozmnazaniu sie mysikrólików lub jakis gołych dup w interku poszukaj bo masz straszne cisnienie w główce , moze jak zjedziesz z krzyza to ci para pojdzie ,szkoda ze to bezowocne ale .... przynajmniej poluzujesz tam gdzie cie cisnie ;) Jest wolnosc i demokracja mozna manifestowac swoje poglady dopuki nikomu sie krzywda nie dzieje , a narazie nikt od tej flagi nie zginoł tylko skorw.... z pzpn mdleją ;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_kibol Re: wez chwyc ... IP: *.core.lanet.net.pl 05.11.05, 19:24 Panie Apasz - weź pan zacznij walkę z czymkolwiek od walki ze słownikiem ojczystej mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz no tak .. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.05, 09:20 nie masz sie juz czego czepić .. to może ortografia ;) pewnie to tez pomysł ale żenujący juz jestes w tych swoich poszukiwaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_kibol Re: no tak .. IP: *.core.lanet.net.pl 06.11.05, 10:00 Żałosny to jesteś ty i twoi kumple skini - zdania po polsku ledwo klecą i z masą błędów (chociażby na slasknecie poczytaj), jeśli już masz bredzić, to chociaż bredź bezbłednie;)) Ty nawet przeklinasz z błędami (sko..synstwo - lol:)) Jeśli ktoś broni grupy, która gębę wyciera sobie polskością, a nie zna dobrze tajników swojej ojczystej mowy, to dopiero jest żałosny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz uuuuu ziew... nudny jestes :) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.05, 12:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.os.kn.pl 05.11.05, 20:21 Na ostatnim meczu wulgarne okrzyki pod adresem Sobanskiego wydalo z siebie, tak na oko (ucho), z tysiac osob moze.. Moze mniej. A ile z nich tak naprawde wiedzialo za co wyzywac go od ch..? Pewnie z polowa. A ilu z tej polowy naprawde, tak naprawde moglo zalezec na racji, ktorej niby bronili? Garstce? Moze ze stu osobom? To chyba uwydatnia problem porachowania sie z banda pseudokibicow. Zawsze kiedy dzieje sie cos zlego z ich strony, wyglada na to, ze o wiele wiecej osob bierze w tym udzial. Przylaczanie sie do jakichs wyzwisk albo zaczepek stadionowych to prosty syndrom, ktory socjologia pewnie tlumaczy bieda, frustracja i potrzeba przynaleznosci. Takie tam niby trywialne sprawy. I teraz jakas flaga, za ktora wstyd pewnie wiekszosci kibicow Slaska jest niby jakas karta przetargowa na lini (pseudo)kibice-Slask-PZPN. Biedni wlodarze klubu (jacy sa tacy sa, zawsze ktos musi naezec do dzialaczy) miotaja sie i, jak ktos wyzej wspomnial, boja interweniowac zdecydowanie. Moze nie potrafia tez. Obawiam sie tylko, ze niezaleznie od wynikow Slaska w drugiej rundzie, w ktoryms momencie znowu bedzie jakas zadyma - Ptak pozbiera zabawki, Taras pojdzie trenowac ktoras z reprezentacji mlodzikow i Slask ugrzeznie w 2-ligowym bagnie na kolejne kilka lat. Osobnym watkiem jest miasto (w rozumieniu wladz), ktore w dupie ma wszystko, a dopiero w razie awansu Slaska by sie przebudzilo i probowalo podczepic pod sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek nd Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.05, 03:14 mozee tobie sie wydawac ze nas jest garstka ale to jest zawsze ta sama wierna garstka HEJ SLASK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.os.kn.pl 06.11.05, 12:17 maciek, ja tez jestem wierny Slaskowi. Na takiej zasadzie, ze nigdy w zyciu nie bede kibicowal innej druzynie tak jak WKS. Ale ja do swojego kibicowania uzywac wole barw klubu i rzeczy zwiazanych z jego sportowa historia. Czy chcialbys widziec na stadionie flage np. Radia Maryja, jesli by sie okazalo, ze kilku kibicow jest zagorzalymi poplecznikami Rydzyka? Albo zeby na meczu jakas grupka spiewala piesn pochwalna na czesc partii rzadzacej w naszym miescie? I tak mi sie juz nie podobalo w publikacjach fanow Slaska wmieszanie sil politycznych. Zupelnie nie rozumiem jak mozna dopuscic jakakolwiek partie lub ruch polit na stadion, a tu sie okazuje, ze sami to robicie. Odpowiedz Link Zgłoś