Dodaj do ulubionych

Kara dla Śląska w zawieszeniu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.05, 21:55
szkoda gadac niedosc biedni to przez jeb... skinhedów jeszcze biedniejsi bedziemy :(
Obserwuj wątek
    • Gość: db Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.05, 22:13
      A ja sie zapytam z ciekawości ilu tych skinheadów regularnie przychodzi na
      Oporowską?
      • Gość: DUPEK Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.wroclaw.mm.pl 03.11.05, 22:53
        Nie jestem kibicem takim jak byłem kiedyś! Ale tosz to szok!Szlak
        człowieka trafia,co możne zrobić pseudo PZPN! czyli polski związek palantów
        nawiedzonych!
        • Gość: desperados Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 04.11.05, 06:38
          Niestety ale w tym przypadku PZPN ma absolutna racje. Te lyse pederasty nie sa
          prawdziwymi kibicami i niech nie piep*** o milosci do klubu. Ilu z nich zna
          historie i ma do niej szacunek?
          • Gość: Kruger Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: 193.28.0.* 04.11.05, 13:04
            Co ty mozesz wiedziec o tym czy sa czy nie prawdziwymi kibicami, znam kilku
            ktorzy przychodza na Slask dla meczu wlasnie.
            PZPN to strasznie chora instytucja skoro kaze za cos, co nie jest zakazane,
            sami dopuscili do dziur w przepisach, teraz powinni spuscic puste lby.
            Z drugiej strony upor kibicow, tlumaczony przwiazaniem do barw to tez paranoja,
            tyle razy slyszelismy/czytalismy ze dla tego klubu zrobia wszystko, a poki co
            wynika z tego, ze daja okazje do kar, ktore mocno dotykaja i tak juz biedny
            Slask. Troche dziwie sie, ze ktos jeszcze chce z nimi rozmawiac, bo haslo
            ze "na to spotkanie nikt sie nie wybiera" ( a propos wlasnie tematu flag itd),
            mowi wszystko jak zalezy kibicom na dobru klubu. A kolega z fanslaska, niech
            troche pomysli, kiedy pisze o internetowych napinaczach, ze o godz 10-ej w
            srodku tygodnia wiekszosc ludzi jest w pracy lub w szkole i z tego powodu nie
            moga przyjsc pomoc w remoncie stadionu. A i zeby latwiej bylo na mnie bluzgac,
            to od 25lat jestem tzw piknikowcem, (zaliczylem kilka wyjazdow na kadre).
    • Gość: Grzesiek Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 08:07
      Skinhedzi satanistami??hahhaah...ja w tym napisie nei widze nic zlego bo tego
      ruchu ,grup skinhedowskich nie ma jzu dlugo w Polsce...a szkoda bo coraz wiecej
      brudasow jest na Rynku:)
    • Gość: winner Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 08:31
      Trzeba wyrwać wszystkie chwasty ze stadionu i szefowie Sląska to zrobią mają
      wisieć flagi przyjazdne drużynie a nie jakieś brudne łachy z dziwnymi napisami.
      • Gość: kibic Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.in.gazownia.pl 04.11.05, 08:47
        Niech te łyse pały wypieprzają ze stadionu raz na zawsze razem ze swoimi
        flagami!
        Mam nadzieje, że w Śląsku ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i rozgoni to
        pseudokibicowskie towarzystwo!
        • Gość: Apasz i znow krzykacze :( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 09:01
          darujcie sobie te krzyki na forum ... jestescie naprawde smutni z tym swoim
          marnym monologiem ...
          • Gość: robb i znowu muszę powtórzyć IP: 212.160.172.* 04.11.05, 10:06
            zadam proste pytanie: po co przychodzisz na mecz? Po to, żeby wspierać
            dopingiem swój zespół i oglądać dobrą grę? Czy może po to, żeby wywiesić flagę
            mówiącą "jestem skinheadem"? Przecież ta flaga nie ma nic wspólnego z
            dopingiem. Czy bez tej flagi a na przykład z flagą "kocham Śląsk" byłbyś
            gorszym kibicem? Jeśli chcesz się afiszować przynależnością do jakiejś
            subkultury, to masz wiele możliwości - wywieś flagę na balkonie (no tak, starzy
            nie pozwolą ;)). Ale jeśli flaga ma być przyczyną konfliktu, który może
            zaszkodzić Śląskowi, to zastanów się czy akurat ta flaga w tym miejscu jest tak
            ważna ... Myśleć, przede wszystkim myśleć.
            • Gość: J. Re: i znowu muszę powtórzyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:22
              Zgadzam się robb. Najważniejszy jest Śląsk i nie możemy mu szkodzić. Z PZPN nie
              wygramy a możemy bardzo zaszkodzić naszemu klubowi który do najmocnieszych nie
              należy i łatwo może z dnia na dzień upaść bardzo nisko.

Apeluję do kibiców o rozwagę. Skinhedzi sami wybierzcie co będzie dobre dla
              Śląska i proszę nie szkodźcie mu bo ucierpimy na tym wszyscy.
          • Gość: spox Re: Do apasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:57
            Nie mozna spoczac puki takie gluty jak ty paletaja sie po stadione King Slaska.
            To Klub dla Wiernych Kibicow a nie dla debili i bandytow.
      • Gość: maciek nd Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 09:17
        choc winer i wyrwij
    • Gość: Jack Skończyć z tym zamieszaniem IP: 213.77.10.* 04.11.05, 08:49
      Chciałbym się przyłączyć do głosów nawołujących o nie wywieszanie tego typu
      flag,transparentów. Przecież Śląsk Wrocław nie ma nic wspólnego ze Skinami ani
      innego rodzaju subkulturą, to jest nasze wspólne dobro które powinno być
      uszanowane, a obrażanie się na właścicieli że nie chcą mieć nic wspólnego z tym
      i straszą odejściem od finansowania klubu w pełni podzielam. Proponuję aby
      entuzjaści eksponowania tego typu haseł robili to poza Śląskiem, a nie na
      stadionie i to właśnie teraz kiedy jest wielka szansa przywrócić naszemu
      klubowi należne miejsce w piłkarskiej Polsce
      Pozdrowienia dla wszystkich fanów i sympatyków Śląska
    • Gość: Apasz Pytanie ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 08:58
      Czy słowa "skinheads" były zakazane juz wtedy kiedy była wywieszana flaga czy
      dopiero teraz pzpn uznał ze to zakazane texty ??? Bo jesli dopiero teraz to
      wydaje mi sie ze prawo nie działa wstecz wiec kara jest bezzasadna
      Czy ktos wkoncu opublikuje tą słynna czerwoną książeczkę listkiewicza ???
      czy ciagle będziemy zaskakiwani tym co jest zakazane !!

pzdr.
      • Gość: maciek nd Re: Pytanie ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 09:20
        nastepnym razem zabronia wywieszania flagi twierdza bo moze sie kojazyc z wojna
        jebac pzpn
        • Gość: fan Re: Pytanie ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 09:30
          ty kibic!!!!!!!! ale chyba ty napewno przyszedłes z kosza to wroc tam lepiej i
          zamknij pysk idioto
        • Gość: spox Do maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:59
          maciek zamknij odbyt ktorym to pierdnales
      • Gość: J. Re: Pytanie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:25
        Gość portalu: Apasz napisał(a):

> Czy słowa "skinheads" były zakazane juz wtedy kiedy była wywieszana flaga czy
        > dopiero teraz pzpn uznał ze to zakazane texty ??? Bo jesli dopiero teraz to
        > wydaje mi sie ze prawo nie działa wstecz wiec kara jest bezzasadna
        > Czy ktos wkoncu opublikuje tą słynna czerwoną książeczkę listkiewicza ???
        > czy ciagle będziemy zaskakiwani tym co jest zakazane !!

Tutaj się z tobą zgadzam ale niestety nie zmienia to faktu że musimy coś
        wymyśleć na przyszłość aby tą flagą nie zepchnąć Śląska znów do III ligi, bo
        tego chyba również też nie chcą sami skinhedzi.
    • Gość: BANITA Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:30
      KRZYKACZE ZAMKNIJCE MORDY FLAGA ;S;BYŁA DUŻO WCZESNIEJ NIZ LISTKIEWICZ I
      POZOSTAŁA BANDA A ŁYSI JEZDZA NA WYJAZDY JAK I PRZYCHODZĄ NA OPOROWSKA TEZ OD
      ŁADNYCH KILKU DZIESIECIU LAT. WIĘC RESZTA PEDAŁÓW KTÓRZY PRUJA SIE NA FORUM
      NIECH ZAMKNA RYJE LUB JAK SA TACY TWARDZI TO PROSZE SIE UJAWNIC NA KTURYMS
      ZEBRANIU KIBOLI I PROSTO W OCZY SIE WYPOWIEDZIEC VIVA WKS VIVA SLASK
      • Gość: ; Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 09:38
        listkiewicz załuje ze nienajebałem cie w szwecj ty ochlejmordo znalaz sie pijaczyna
      • Gość: J. Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:27
        Gość portalu: BANITA napisał(a):

> UJAWNIC NA KTURYMS

Jeśli czujesz się skinheadem-Polakiem to zacznij proszę od uszanowania
        polskiego języka. Dziękuję
    • gelu Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu 04.11.05, 11:28
      Mam dwie uwagi do PZPN-u - uwagi natury prawnej. I gdyby to ode mnie zależało,
      to Śląsk odwołałby się od tej kary:

1) prawo nie działa wstecz, więc jeżeli PZPN teraz zaktualizował książeczkę, to
      tylko od teraz może ona obowiązywać - w razie wątpliwości można przytoczyć tu
      bogate orzecznictwo Trybunału Konstytucyjnego, który budzi u mnie bez
      porównania większy szacunek niż pseudo-pzpn

2) Śląsk broni się, że ruch Skinheadów nie został zdelegalizowany, a ten
      palant, który wystepuje jako rzecznik pzpn twierdzi, że argument jest bez
      sensu, bo ruch nie został zalegalizowany. Panie rzeczniku pzpn - owszem ruch
      taki został zalegalizowany, razem z wszelkimi innymi ruchami, które korzystają
      z konstytucyjnej zasady wolności tworzenia i działania wszelkich ruchów
      obywatelskich i innych dobrowolnych zrzeszeń (art. 12 Konstytucji RP).

A zupełnie inną kwestią jest, czy napis "Skinheads" ma związek z klubem, z
      kibicowaniem i czymkolwiek innym. Jeżeli nie jest zabroniony, to znaczy, że
      można go wywiesić. I tyle.

Zaznaczam, że nie jestem skinem i bynajmniej nie identyfikuję się z tym ruchem.
      Po prostu mam dość bezprawnych decyzji pzpn.

Generalnie: pzpn powinien zmienić prawnika. Śląsk również, jeżeli nie potrafi
      odpowiednio odwołać się od takich kar.
      • Gość: Apasz dobry głos w dyskusji IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.11.05, 17:58
        Dobry post .. bez nadecia , bez krzykactwa i bez jakis poprawnosci politycznych :)

Kazdy ma prawo wypowiedzi swojego zdania :)

Moze nadszedł czas rozliczenia "panów" z pzpn !!
        częsta zmiana decyzji "panów" w pzpn świadczy o niekompetencji rzeczonych
        • 2kaczorki Re: dobry głos w dyskusji 04.11.05, 21:02
          Jeszcze raz
          tak to dobry głos!
          Każdy ma prawo wypowiedzi!
          Śląsk i Skini też
          A nawet to jedno! A dlaczego bo "Śląsk" się nieumie odwołać od krzywdzącej
          decyzji pzpn i od bezprawnego przerwanego meczu w Łodzi!!!!
          Proponuje powtórkę meczu lub walkower dla Śląska!!!
          Zresztą zgodnie z przepisami PZPN!!!
          "Skini" wasza flaga już jest zakazana!
          teraz wymyślcie nową do czasu zmiany przepisów przez PZPN!!!
          Jeśli nie nastąpią radykalne zmiany w PZPN!
          to zachowanie nie tylko kibiców się niepoprawi ale wręcz pogorszy!
          Oj oj oj...............
          można tak biadać w kółko a pzpn .................
          też w kółko.............
          a nasz Śląsk niech zmieni prawników (jeśli takowych posiada, w co wątpię)...!
          walkower dla Śląska!!!
          WKS
      • Gość: callin' Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 05.11.05, 16:33
        Ludzie, o czym wy w ogóle mówicie, jakie prawo do wypowiedzi, jakie legalne czy
        nielegalne organizacje. Mylicie ze sobą powszechnie obowiązujący porządek
        prawny z organizacją związku sportowego.
        PZPN NIE JEST organem państwa i nie musi zapwewniać kibicom, piłkarzom czy
        komukolwiek konstytucyjnych praw do swobody wypowiedzi czy jakichkolwiek
        innych. Nie musi się oglądac na to, czy jakas organizacja jest legalna czy nie,
        bo ma pełne prawo komuś nie sprzedać biletu, kogoś nie wpuścić na stadion i
        już. Tak samo jak we wrocławskich knajpach nie wpuszcza się ludzi w adidasach i
        niech się skarżą gdzie chcą powołując na konstytucję - nigdzie nie wygrają.
        PZPN to pod względem prawnym zwykłe stowarzyszenie (własciwie federacja
        zrzeszająca kluby i okręgowe ZPN) i tak samo jak stowarzyszenie miłośników
        lilii oraz stowarzyszenie miłośników złamanych kapsli może sobie ustalać reguły
        obowiązujące wewnątrz jej, o ile tylko są zgodne ze stautem i przepisami
        powszechnie obowiązującymi. I jeżeli tylko PZPN w odpowiedni sposób zdecyduje
        że coś mu się nie podoba, to jego członkowie muszą się do tego stosować,
        szczególnie jak są w mniejszości. Jest dla nich odpowiednia droga odwoławcza,
        również przed sądami powszechnymi. A bełkot o tym, że skinheadzi są legalni czy
        nie możecie sobie wsadzić - takie rzeczy to możecie mówić policjantom w czasie
        demonstracji na ulicy, bo do demonstracji macie prawo, pod określonymi
        warunkami, zgodnie z ustawą o zgromadzeniach.
        A stadion zawsze do kogoś należy, rozgrywki są organizowane przez PZPN. Dlatego
        warunki dyktuje z jednej strony właściciel stadionu, a z drugiej PZPN. I jesli
        sobie nie życzą jakiejś flagi to po prostu - nie. Jak ja zorganizuję np. mecz
        charytatywny i przyjdzie mi ktoś z flagą, która mi się nie podoba, to ją
        zdejmuję i nic mnie nie obchodzą jego konstytucyjne prawa poza prawem własności
        (nie moge mu jej zabrać). Prawo do swobody wypowiedzi może sobie uzewnętrznić
        zakładając własną gazetę, forum czy organizując własne rozgrywki. A skoro mnie
        się nie podoba, to won. I tak samo jak się komuś nie podobają warunki PZPN może
        sobie założyć własną federację, tak jak to jest w boksie. Śląsk tego nie robi,
        bo to PZPN, a nie Liga Chuliganów nalezy do UEFA i FIFA, ale z drugiej strony
        pseudokibiców nie wygania, bo się ich boi. I stąd pat. Nie powołujcie się na
        swoje prawa, jeśli sami ich nie rozumiecie.
        • Gość: wierzący w Śląsk Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:46
          Nacjonalizm nie jest rasizmem.Nacjonalizm to umiłowanie Ojczyzny.To do
          p.Kryszczuka i jemu podobnych.Ale jasne jest,że w dzisiejszej Polsce taki
          pogląd jest niepopularny.Do tego doprowadziły m.in.środowiska GW.
        • Gość: Apasz czyli co czujesz sie pajacem .. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.05, 12:40
          Czyli czujesz się takim pajacem na meczu ktory nie moze nic powiedziec , nie ma
          swojego zdania i bezgranicznie ufa "członkom" w pzpn
          brawo tylko pogratulowac charakteru ;)
        • Gość: Riva Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.core.lanet.net.pl 06.11.05, 13:23
          No brawo. Nareszcie ktoś rozsądnie to wytłumaczył i na tym powinna się dyskusja
          zakończyć.
    • Gość: anty_kibol Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.core.lanet.net.pl 05.11.05, 11:15
      a. ptak i sobański w mediach mówią wprost, że śląsk nie potrzebuje rasistów na
      stadionie
      b. taraś dodaje, że na wyjazdach też ich nie chce (a propos wywieszania
      rasistowskich szmat poza wrockiem - myślę o white power, bo skinheads są różni -
      a że na śląsk łażą naziole, to już problem śląska)
      Tylko do tego trzeba mieć jaja...
      Czyli rasistom w stowarzyszeniu kibica powiedzieć np. krótkie fakof
      Niby proste, a takie trudne:(
      • Gość: Apasz wez chwyc ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 05.11.05, 13:39
        Ty wez chwyc mocniej pilota i przełącz program sobie na jakis dobry przyrodniczy
        o rozmnazaniu sie mysikrólików lub jakis gołych dup w interku poszukaj bo masz
        straszne cisnienie w główce , moze jak zjedziesz z krzyza to ci para pojdzie
        ,szkoda ze to bezowocne ale ....
        przynajmniej poluzujesz tam gdzie cie cisnie ;)
        Jest wolnosc i demokracja mozna manifestowac swoje poglady
        dopuki nikomu sie krzywda nie dzieje , a narazie nikt od tej flagi nie zginoł
        tylko skorw.... z pzpn mdleją ;)

pzdr.

• Gość: anty_kibol Re: wez chwyc ... IP: *.core.lanet.net.pl 05.11.05, 19:24
          Panie Apasz - weź pan zacznij walkę z czymkolwiek od walki ze słownikiem
          ojczystej mowy.
          • Gość: Apasz no tak .. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.05, 09:20
            nie masz sie juz czego czepić .. to może ortografia ;)
            pewnie to tez pomysł

ale żenujący juz jestes w tych swoich poszukiwaniach

• Gość: anty_kibol Re: no tak .. IP: *.core.lanet.net.pl 06.11.05, 10:00
              Żałosny to jesteś ty i twoi kumple skini - zdania po polsku ledwo klecą i z masą
              błędów (chociażby na slasknecie poczytaj), jeśli już masz bredzić, to chociaż
              bredź bezbłednie;)) Ty nawet przeklinasz z błędami (sko..synstwo - lol:)) Jeśli
              ktoś broni grupy, która gębę wyciera sobie polskością, a nie zna dobrze tajników
              swojej ojczystej mowy, to dopiero jest żałosny...
              • Gość: Apasz uuuuu ziew... nudny jestes :) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.05, 12:34
    • Gość: aero Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.os.kn.pl 05.11.05, 20:21
      Na ostatnim meczu wulgarne okrzyki pod adresem Sobanskiego wydalo z siebie, tak
      na oko (ucho), z tysiac osob moze.. Moze mniej. A ile z nich tak naprawde
      wiedzialo za co wyzywac go od ch..? Pewnie z polowa. A ilu z tej polowy
      naprawde, tak naprawde moglo zalezec na racji, ktorej niby bronili? Garstce?
      Moze ze stu osobom?
      To chyba uwydatnia problem porachowania sie z banda pseudokibicow. Zawsze kiedy
      dzieje sie cos zlego z ich strony, wyglada na to, ze o wiele wiecej osob bierze
      w tym udzial. Przylaczanie sie do jakichs wyzwisk albo zaczepek stadionowych to
      prosty syndrom, ktory socjologia pewnie tlumaczy bieda, frustracja i potrzeba
      przynaleznosci. Takie tam niby trywialne sprawy.
      I teraz jakas flaga, za ktora wstyd pewnie wiekszosci kibicow Slaska jest niby
      jakas karta przetargowa na lini (pseudo)kibice-Slask-PZPN. Biedni wlodarze
      klubu (jacy sa tacy sa, zawsze ktos musi naezec do dzialaczy) miotaja sie i,
      jak ktos wyzej wspomnial, boja interweniowac zdecydowanie. Moze nie potrafia
      tez.

Obawiam sie tylko, ze niezaleznie od wynikow Slaska w drugiej rundzie, w
      ktoryms momencie znowu bedzie jakas zadyma - Ptak pozbiera zabawki, Taras
      pojdzie trenowac ktoras z reprezentacji mlodzikow i Slask ugrzeznie w 2-ligowym
      bagnie na kolejne kilka lat.
      Osobnym watkiem jest miasto (w rozumieniu wladz), ktore w dupie ma wszystko, a
      dopiero w razie awansu Slaska by sie przebudzilo i probowalo podczepic pod
      sukces.
      • Gość: maciek nd Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.11.05, 03:14
        mozee tobie sie wydawac ze nas jest garstka ale to jest zawsze ta sama wierna
        garstka HEJ SLASK
        • Gość: aero Re: Kara dla Śląska w zawieszeniu IP: *.os.kn.pl 06.11.05, 12:17
          maciek, ja tez jestem wierny Slaskowi. Na takiej zasadzie, ze nigdy w zyciu nie
          bede kibicowal innej druzynie tak jak WKS. Ale ja do swojego kibicowania uzywac
          wole barw klubu i rzeczy zwiazanych z jego sportowa historia.
          Czy chcialbys widziec na stadionie flage np. Radia Maryja, jesli by sie
          okazalo, ze kilku kibicow jest zagorzalymi poplecznikami Rydzyka? Albo zeby na
          meczu jakas grupka spiewala piesn pochwalna na czesc partii rzadzacej w naszym
          miescie? I tak mi sie juz nie podobalo w publikacjach fanow Slaska wmieszanie
          sil politycznych. Zupelnie nie rozumiem jak mozna dopuscic jakakolwiek partie
          lub ruch polit na stadion, a tu sie okazuje, ze sami to robicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka